Gökhan YÖRÜKOĞLU nun kuşları VE VİDEOLARI

Re: Gökhan Yörükoğlu nun kuşları

Tebrikler Gökhan bey,gök mardinleriniz tek kelimeyle hariklar maşallah,sağlıklı oldukları aldığınız yavrulardan belli.Bu güzel kareleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

gökhan @k' Alıntı:
Tebrikler Gökhan bey,gök mardinleriniz tek kelimeyle hariklar maşallah,sağlıklı oldukları aldığınız yavrulardan belli.Bu güzel kareleri bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Sizde sağolun.Yalnız kuşlarım mardin değiller.ankara ağırlıklıdır.bütün sitelerde mardin iyi olur diye bir söylentidir gidiyor hala anlamış değilim ben mardin ve tüm ilçelerinde 5 yıl kuş uçurdum çok iyisini hiç görmedim.bu mardin ırkını kim böyle övüyor anlamışta değilim bence ankara ırkının üstüne kuş yok.ben mardinin kızıltepesinde nusaybinin de ve hemen hemen merkeze bağlı bütün köylerine gittim ama iyisini hiç görmedim.bu mardinleri kim popüler etmiş anlamış değilim hayatında mardin e gitmemiş insanların bile ağzında mardin kuşu şöyle olur böyle olur diye abartılı sözler var.gidip görmesem bende inanacağım valla.neyse SAĞLICAKLA KALIN.

:unlem:

Selamlar. Merhaba Gökhan bey öncelikle hoşgeldiniz. Maşallah kuşlarınız çok güzeller. Umarım hava performanslarıylada size istediğinizi vermektedirler. Allah sağlıklı bol yavrular almanızı nasip etsin.
Paylaştığınız içinde ayrıca teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

gökhan bey aramıza hoşgeldiniz.çok güzel gökleriniz var.oyunlarını izlemeyi çok isterdim.

gülegüle besle gökhan abi.maşallah.

Gökhan66' Alıntı:
gökhan @k' Alıntı:
Sizde sağolun.Yalnız kuşlarım mardin değiller.ankara ağırlıklıdır.bütün sitelerde mardin iyi olur diye bir söylentidir gidiyor hala anlamış değilim ben mardin ve tüm ilçelerinde 5 yıl kuş uçurdum çok iyisini hiç görmedim.bu mardin ırkını kim böyle övüyor anlamışta değilim bence ankara ırkının üstüne kuş yok.ben mardinin kızıltepesinde nusaybinin de ve hemen hemen merkeze bağlı bütün köylerine gittim ama iyisini hiç görmedim.bu mardinleri kim popüler etmiş anlamış değilim hayatında mardin e gitmemiş insanların bile ağzında mardin kuşu şöyle olur böyle olur diye abartılı sözler var.gidip görmesem bende inanacağım valla.neyse SAĞLICAKLA KALIN.
Şimdi mardin kuşunun çokta öğülmesinin nedenlerinin altında aslında bir bilinçsizlik,yanlış anlama ve bilgilendirilmeme gibi nedenler yatmakta.Şöyleki yurdumuzun çeşitli illerine ait çok çeşitli taklacı ırklarımız bulunmakta.Örneğin,mardin,sivas,ankara,çorum,malatya taklacıları gibi.Bu gün takla ve performansı kesinlikle tartışılmayacak bir ırkımız bulunmakta.Oda ''çorum çıplakları'' dır.Ama ne varki bu kuş,paçası olmadığından dolayı taklacı besleyenler tarafından çorum dışında pek rağbet görmemektedir.Bunun yanında malatya taklacıları bulunmakta.Görünüş itibariyle,sanki taklacıdan çok bir süs güvercinine benzetilmekte,yada bayburt ırkının bir çeşidi diye hafızalarda akıl uyandırıyor.Ancak oyun performanslarını incelediğinizde çok güzel bir oyun karakteristlikleri bulunmakta.Malatya ırkının bu denle tanınmamasının sebebide ülke dolayında tanıtılmamasından ibarettir.
Daha sonra gelelim ankara ve sivas taklacılarına,bugüne değin hiç beslemediğim,dolayısıylada hakkında pekte bilgi sahibi olmadığım taklacı ırklarımız.zaten bu yüzdendir ki ilk mesajımda bilgisizliğimden dolayı mardin taklacısı diye hitapta bulundum,bunun içinde özür diliyorum.
Yani olayı özetleyecek olursak,taklacı ırk besleyenlerin bir çoğu bugüne kadar taklacı lafı duyduğunda hemen akıllarına mardin gelmektedir.Bu genellikle bizim çevremizde yani Bursa da böyle nitelendirilmekte.Bu gün bir şebbab da olsa ankarada olsa hemen aklımıza gelen kavram ''mardin''dir.Yani nasıl ankara deyince insanın aklına gelen şey Başkent kavramı olduğu gibi,taklacı denildiğindede akla mardin gelmekte.
Umarım bundan sonra ırkların isimlendirilmesinde daha özverili davrnarak,bu gibi karışıklıklarının önüne geçebilmeyi sağlarız.

abi dediğin gibi heryerde mardin diye geçiyo taklacı kuşlar ama ankaradır.ben mardin yok demiyom var ama eskisi nerde.takke perçemli kırmızı gözlü mardinler nerde ? şimdi sorarlar mardinin kuşu bu değil diye.iyi araştırma sonucu bu çıkar.kırmızı göz takke perçemli ve normal paçalı kuşlardır.şimdi kuşlara beyaz göz girdi ama nerden girdi?musul kuşlarından beyaz göz girdiler eski mardinleri bulamadılar.gök ve çakmaklı renkte gelir.urfa kuşunu unutmayalım.urfanın kuşu sarı gözlüdür eskileri.armut kafa arapları, küllü beyazları ve gökleri 1 numaradır.birde dediğin gibi çorum kuşu çok kaliteidir.paçasız diye rabet görmez ama bi bulabilsem beyazlarını.1994 de ankara kupasını çorum kuşu kaldırdır.o kadar ankara kuşunun içinden çıktı ve kupa benim dedi kuş.
neyse abi.kuşlar güzeller maşallah deyim nazar değmesin.gülegüle uçur.

bol şans paylaşım için teşekkürler

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
gökhan bey aramıza hoşgeldiniz.çok güzel gökleriniz var.oyunlarını izlemeyi çok isterdim.
Hoşbulduk Ömer kardeşim,(kardeşim dememe bozulmassın inşallah çünkü 7 yaş büyüğünüm)
Hemen hemen bütün güvercin sitelerini takip ediyorum.Sizin sitenizde görülmeye değer.Ben yozgat boğazlıyan'da uçuruyorum öğretmenlik yapıyorum kuşlarımın hepsi aynı kan dır.Krem erkek ve kırmızı göz gök hariç.gök yavruyu dün sabah atmaca aldı ama gök akkuyruk kardeşi oyuna başladı 10 gün içinde oyunu nu oturtur buyrun herzaman beklerim.2 aya kadar ise elimde hazır oyunlu 4_5 tane kuş olur sabahtan başlar sırayla uçurur izleriz.Herzamanbeklerim.SAĞLICAKLA KALIN.
Ayrıca diğer arkadaşlarımın yorumları için de teşekkür ederim.

evet bencede şu mardini kaldıralım bunların adı taklacıdır.

:unlem:

abiayıp ediyorsun.abimsin benim tabiki kardeşim diceksin.aksine sevinirim sayın hocamız bize değer verip kardeşim demiş.

Estğfurullah kardeşim.Sitenizin tamamını gezemedim daha ama güzel bir siteniz var.Başarılarınızın devamlılığı olur inşallah.SAĞLICAKLA KALIN.

paylaşım için teşekkürler maşallah renk kuşu gibiler.

gerçekten kuşlarınız süper ya tam oyun kuşları kuş budur ya

Geri