diego
Üye
- Ad Soyad
- aykut ..........
- Meslek
- ogrencı
- İlgi Alanı
- Kediler
cok guzel kusların var gokhan abı allah nazardan saklasın
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hocam öncelikle düşünceleriniz ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Bende sizin gibi öğretmenim.Şırnakta 2002 2008 yılları arasında 5 yılı geçgin bi süre görev yaptım.Yine orada hem memur arkadaşlarla hemde oranın yerlisi olan arkadaşlarla bulduğumuz her fırsatta tüm yöreyi gezdik kuş kovaladık.Özellikle Mardin in köyleri dahil hemen hemen heryerini gezdik bile zaten çok gezen çok bilir.Bunlar mit ajanıdır diye taşlandığımız köyler bile oldu.Doğma büyüme mardinli lerden idda ediyorum iyi biliyorum o yöreyi.O yörenin insanı bikere dört dörtlük onu belirteyim.Velhasıl konuya dönersek ben kendi kuşlarımdan 6 yıl boyunca hiç erkek kuş alamadım damarımı kaybetme noktasına kadar geldim 5 yılı aşkın boyunca iyi bi erkek aradım ama bulamadım yani doğuda kuş bulmak çok zor zaten çoğu kuşçu gibi hakkı verilerek uçurulmayan kuşlar var ki ben kuşun performansının yarısını kanına yarısınıda seyisine bağlarım.Suriyeden İrandan da çok kuş getirttik ama bulamadım ne deyim.Diyeceğim o ki o yöreyi iyi bilen biriyim.SAĞLICAKLA KALIN.ugurk81' Alıntı:kuşlar fena gözükmüyor yalnız ankara da kuş beslediğini sanan kişiler ne kadar ankara kuşu besliyor ya da ankara veya sivas kuşu dedikleriniz nerden saf oluyor? iller arasında yıllardır kuş ticareti yapan çok kuşçu tanırım, özellikle anakaradaki eski kuşçularıda tanırım. pazar günü kuş pazarına da geleyim eski kuş tacirleriyle de konuşalım bir kaçı beni 10 15 yıl öncesinden tanırlar. kuş alış verişimz çok olmuştur. bende doğuya, ya da ortadoğu-arap ülkelerine iş icabı giden arkadaşımla uzun süre ortak kümes yaptım, kargoyla oralardan kuş gönderirdi öyle kümes yapardık. hala istanbulda soyları duruyor. uzun lafın kısası saf urfa ve mardinlerim var kuş nasıl uçar oynar ders verirler o derece süper kuşlar. şöyle de bir iddam var iç anadoluda ve ülkemizin sıcak güney illeri dışında kuş beslenilen yerdeki kuşların büyük bir kısmının soyuda urfa ve mardin taraflarındaki eski oyun kuşlarının kırmasıdır. sadece bu bölgedeki nem, sıcaklık ve diğer doğal etkenlerin farklılığından zamanla boyları ve yapıları farklılaşmıştır. bu bir doğal seleksiyondur; her canlı bulunduğu çevreye ister istemez ayak uydurur. kısacası yetersiz bilgilerle çok kaliteli bir ırkı bir anda yerlere vurmak anlamsız ve komiktir. gidip mardinde mardin uçurmayın orda iyi kuşmu kaldı? adamlar mardinde mardinden anlamıyolarki filo kuşçusu büyük bir çoğunluğu ki bu işler de çoğunluğun sesidir talep filoculuksa filo kuşundan anlarlar yani "zenci mahallesinde solaryumculuk yapılmaz". eski kuşçuları tanıyorsanız istanbulda izleyin mardinleri... kadiköyde bir kuşçu dede vardı sırf mardinlerini izlemek için hafta sonları izdiham olurdu kuş pazarında... daha neler neler benim bile ömrüm yetmez yaşım başım ne ki... mardinin iyisi kuştan soğutur adamı o derece iyilerdir kıyamazsın eş yakıştıramazsın. eşi ölen bir çakmaklı mardinim vardı bir gn çok geziyor diye ist.anadolu yakasına tepeden bakan çamlıcadan kuşu izledim dürbünle 3 4 ilçe geziyodu kuş eşini arıyodu. neler neler... yani ankara kuşuda uçuruyorum ama mardin ve urfanın iyisini bilenler anlatsın bilmeyenler değil.
Ertan abi düşüncen için öncelikle teşekkür ederim.Herzaman izlemeye beklerim zaten biçok arkadaş sağolsun gelip izliyor.Bazen fırsat bulursam ben de arkadaşlara gidiyorum muhabbet sohbet gidiveriyor işte.kaya38kaya' Alıntı:Hemşerim öccelikle merhaba kuşların çok hoş ve güzel seninle tanışıp kuşlarını izlemek isterim sen kuşun hazırda olunca ister burdan ister msn den istersen 05053524096 mesaj yolla gelir seyredirim. SAYGILARIMLA......Yenifakılıdan
Aslında KUŞLAR FOTOJENİK DEĞİL.Bilirsin bizim yörenin özellikle yozgatın kuşları çok çirkin olurlar.Videolara gelince çok kötü çekim ve hazır olmayan kuşlar ve bizim oğlan tesadüf çekmiş hemde yağmurda kuş kaldırmış.E ancak o kadar olur.SAĞLICAKLA KAL.40TİLKİ' Alıntı:selamın aleyküm hemşerim yalan haram deriz kuşlarınızın birkacı hariç hepside güzel duruyor tabi kendi fikrim yinede video paylaşarak içraat lerinide göstermiş siniz önemli olanda budur boş konuşmadığın belli ALLAH emeğinizi ziyan etmesin saygılar :slm:
Gökhan66' Alıntı:Hocam öncelikle düşünceleriniz ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Bende sizin gibi öğretmenim.Şırnakta 2002 2008 yılları arasında 5 yılı geçgin bi süre görev yaptım.Yine orada hem memur arkadaşlarla hemde oranın yerlisi olan arkadaşlarla bulduğumuz her fırsatta tüm yöreyi gezdik kuş kovaladık.Özellikle Mardin in köyleri dahil hemen hemen heryerini gezdik bile zaten çok gezen çok bilir.Bunlar mit ajanıdır diye taşlandığımız köyler bile oldu.Doğma büyüme mardinli lerden idda ediyorum iyi biliyorum o yöreyi.O yörenin insanı bikere dört dörtlük onu belirteyim.Velhasıl konuya dönersek ben kendi kuşlarımdan 6 yıl boyunca hiç erkek kuş alamadım damarımı kaybetme noktasına kadar geldim 5 yılı aşkın boyunca iyi bi erkek aradım ama bulamadım yani doğuda kuş bulmak çok zor zaten çoğu kuşçu gibi hakkı verilerek uçurulmayan kuşlar var ki ben kuşun performansının yarısını kanına yarısınıda seyisine bağlarım.Suriyeden İrandan da çok kuş getirttik ama bulamadım ne deyim.Diyeceğim o ki o yöreyi iyi bilen biriyim.SAĞLICAKLA KALIN.
İyi akşamlar Mikail, Türkiyede ki 100 kuşçudan 99 una göre bu taban takla ama bana ve benim gibi düşünenlere göre kuş sadece altı bağladı.mikail125' Alıntı:Slm iyi aksamlar gokhan abi nasilsin ne var yok ic gorusemiyoruz? Bu arada video icin tessekurler, videoda kusun vurdugu gerçek taban takla dediginmidir? Gorusmek uzere
Mehmet Kardeşim gelirsen haber ver izleriz kargaları.Sende ALLAH A emanet ol.Özünü yahşi tut.Fenerbahcem' Alıntı:Hey Masallah hemserim guzel abim , ben burayi yeni goruyorum kusura bakmayin. Kuslarin Masallahi var nazar degmesin. Yozgatimi da cok ozledim kac yildir gidemiyorum. Gittigimizde de Sefaatlide kaliriz akrabalarimiz ordadir. Normalde Ankarada kaliriz ama hemen hemen her izine gittigimizde kesin Yozgata da ugrariz 1-2 haftaligina , ALLAH izin verirse birgun sizin o taraflara vardigimizda tanismak isterim sizinle. Tuylerince omurleri olsun , atmacasiz saglikli huzurlu ucurumlar diler ALLAHA emanet olun.Yozgatima Selam olsun..
Teşekkür ederim , Özkan Bey kuşların hemen hemen hepsi aynı kan.Kuşta donanım muhakkak şart ama ben donanıma pek önem vermem benim için önemli olan hırstır. Ne kadar hırslı oynarsa benim için o kadar iyidir.Uçurduğum kuşlara sadece buğday ve arpa veriyorum.Farklı bişey hiç vermedim zaten kuş bir saat toprakta yayılsın ölü olsa dirilir.SAĞLICAKLA KALIN.maviboncuk' Alıntı:Elinize sağlık hocam.arının, özellikle ilk resimdeki gök ile arap'ın tüyleri kadife gibi görünüyor.Maaşallah.Herhangib bir şey, farklı bir besin veya ot vb. veriyormusunuz?Yoksa genlerinden mi?İlk resimdekinin fişeğimiydi siteye koyduğunuz?