güvercin beslemeyle ilgili bir kitap yazmayı düşünüyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umit81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

umit81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ümit topal
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Balıklar
Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktayım vede bir güvercin sevdalısıyım.Abilerim ve kardeşlerimin engin bilgilerinden faydalanarak güvercin beslemenin incelikleri hakkında bir kitap yazmayı düşşünüyorum.Engin tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum amacım bilgi hırsızlığı degil izin almadan hiçbir döküman yayınlanmayacaktır.Telif haklarına ve kanunlara uygun olacak bir kitap.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Güzel olur buyuk abilerimizden destek bekliyoruz.

Ama çok araştırmanız lazım herkesin dogrusu farklı standart olanları bulup incelemek öyle sayfalara dökmek lazım.

Bu konuda Ülkemizde yazılmış bir kitap , yada başkaca bir kaynak olduğunu düşünmüyorum ..
Bende uzun zamandır bu konuyu kendi kendime sorguluyorum .. İmkan dahilinde de ufak çaplı araştırmalar yaptım , ancak herhangi bir türkçe kaynağa malesef rastlamadım ..
Çocu tecrübeye daynan , Bilimsel bir dayanağı olmayan , Atadan Dede den görme usüller, ve deneme yanılma usulü kazanılan bilgi birikiminin oluşturduğu düzensiz pekçok bilgiyi yığınlarını .., Bu bilgileride internetten bulabilirsiniz ..
Bu bilgi ve deneyimleri sağlam temellere oturtup Bilimsel bir bakış açısı ile ıspatlanması şart .
Bazı önermeler , bazı Deneyimler, bazı Tecrübeler, birçok Gelebeksekleşmiş , belli kalıplara oturmuş çok ça materyal var ortada ..
Ayrıca kılinik olarak bir alt yapısı olmayan , deneme yanılma usulü süren tedavi ve teşhisler .. Ülkemizde kanatlı denildiğinde ,tavuk endüstriyel olarak önpilana çıkıyor ..
Bir boyutu ile de ekonomik olanaksızlıklar sebebi ile bu alandada Veteriner Hekimlik adına çok çok geride ülkemizde ..
İlaç sekrörü ise bildiğim kadarı ile tamamen dışarıya bağımlı , İç piyasada üretilen çoğu ürün merdiven altı fason ürün ..
Güvercin yetiştiriciliği , her yönü ile yazıkki amatörce ve ite kaka ilerleyor . Bir çok handikap iç içe , bilinenin yada sanıladın çok daha fazlası kuşla meşkul olan insan var ..
Hiçbir sistemetiği gerçek anlamda oturmamış durumda halen ..
Belki de kaynak niteliğinde bir kitap, başlangıç olabilir .. Geneli ile çok kapsamlı çok kulvarlı bir konu . Tekbir kişinin yanlız olarak başarabileceği şeyler bana göre çok kısıtlı ..
Bu günden yarına da hemen bir şeyler üretebilmek çok mümkünde değil ..
Oturup bir fizibilite çalışması yapmak lazım bir pilan hazırlamak lazım çokça raştırma yapmallazım bir mastırpilan belki .. .. BELKİ çeviriler yapmaklazım yabancı kaynaklardan .. Derneklerden , Federasyonlardan yardım almaklazım belki Tarım Bakanlığından destek istemek lazım ..Eğer niyet bir '' Kaynak ''yaratmaksa cidden Akademik bir göz ve bakış açısı kazandırmak lazım .. Bir iki cümle ile bir anda olacak işldeğil .. Çok düşünüp çok çalışıp yol almak lazım ..
Eğer adı kuşculuk adına yapılmış bir eserse, yada ciddi bir çalışma , benim bu güne dek gördüğüm tek ciddi materyal T.R.T nin yaptığı ''Güvercinim Güzel Yarim '' adlı belgesel ..
Oda bizim gibi içinde olanlar için çok hafif bir yapım, ama tek ciddi çalışma bu malesef ülkemizde .
Basit bir olaydeğil bana göre , kim bu işi başarırsa çok büyük bir iş yapmış olur .. Çok çalışılması gereken bir konu , umarım başarılı olursunuz .. selamlarŞEREF

valla oyle bı kıtap yazın satıs rekorları kırmazsa bende hıc bısı bılmıyorum en azından guvenılecek bı kaynak sahıbı olur ınsanlar kulaktan dolma bılgılerle guvercınlere ezıyet vermekten kurtuluruz.

S A ümit kardeşimizin düşünce olarak ele aldıgı kuşculugun kitabı yazımını kendimde yıllardır düşündügüm ama ümit kardeşim gibi buraya taşımakta terettüt ettigim bir konudur yorum yapmadan önce yazılabilse tabiki iyi olur ama ben şahsen pek ihtimal veremiyorum ŞEREF Kardeşimizin söylediklerinin her kelimesine katılıyorum şeref kardeşimize de ayrıca teşekkür ediyorum SEBEBİ İSE hepimiz kuşçular olarak aynı türküyü söylüyoruz ama AYRI AYRI TELLERDEN ÇALIYORUZ Türkiye sınırları içerisinde taklacı oyun kuşu turnuvalarında bile bir garantili tartışması olmayan PUANLAMA sistemini bile saglam bir standarta oturtamamışken kitabının yazıla bilmesi çok zor bir ihtimal belki yazılabilinir belki dememin sebebi ise yazılacak kitaba bütün kuşçuların ne derecede olmuş veya böyle olmalıymış yada işte aradıgımız diyebilmesidir TAKLACI OYUN KUŞUNDA VE KUŞÇULUKTA ZATEN BİLİNMESİ VE OLMASI GEREKEN KRİTERLER VAR Bunlar varken bile kuşun ve kuşçunun yaptıgı hataları görmezden gelmek kabullenmek benim kuşum oyununu yapsın gelsin konsun diyenler iyi kuş sersem olur kanat eller diyenler yapışan kuş makbülmü konu başlıgı açanlar elleyen kuşun ellemeyen yavrusu damızlık olur diyenler kuşun performansını degil şeklini kanadını kaşını gözünü sorguluyanlar daha neler neler önce bizler kendi dersimizi iyi çalımalıyız ESASEN BANA GÖRE Kuşçulugun kitabı sitemizde harfiyen yazılmıştır onca ustaların yetiştiricilerin bu işe gönül vermiş yüzlerce kişilerin yorumları görüntülü videoları kuşta olması veya olmaması gerken bütün altarnatifler yazılmış söylenmiş görüntülenmiş canlı kişilerden canlı agızlardan söylenmiş şeyler bana göre anlayıp uygulayabilenler için zaten bir kitaptır bu kişi ve kişilerin bunca gerçek anlatımları bile alaya alınıp sorgulanırken yazılacak kitabın içindekileri ne kadar gerçekçi bulacagımız düşündürücüdür derleme toplama duyumlarla yazılacak kitap ÇEKME SU İLE DeGİRMEN DÖNDÜRMEYE BENZER BU BENİM şahsi düşüncelerimdir ümit kardeşimizide düşüncesinden dolayı tebrik ediyor başarılar diliyorum saygılar

Hepinize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.Muharrem abininde dediği gibi taşıma su ile değirmen dönmez bunların farkındayım.Çok uzun bir süreç olacağınında farkındayım.Bu sitedeki bilgilerinde kitap oluşturulabilecek düzye yakın olması da bir gerçek.Şimdi sizlere yaptığım ya da yapmaya çalıştığım çalışmalardan bahsedeyim.Çeşitli güvercin forumlarını bir aydan fazla süredir araştırıyorum.Kütüphaneleri dolaştım ama hiçbir materyale ve belgeye ulaşamadım.Ama çeşitli veteriner fakülteleriyle yazışma aşamasındayım.Birde almanyada kuzenleriminde yardımıyla alman kaynaklı kitapların çevirisini nasip olursa yaza kadar bitirmeyi amaçlıyoruz.Tabiki bu iş o kadar kolay olacağa benzemiyor.
Benim amacım satış rekorları kırmak yada maddi bir kazanç elde etmek değil ben mesleğimden dolayı her zaman elimin altında bir kaynak kitap olmasını isterim.Güvercin beslemeye 15 yıl aaradan sonra tekrar başladığımda bu eksikliği farkettim ve forum sitelerini araştırıken gördüm ki aslında bu sitelerde o kdar güzel bilgiler varki derlenip toplanması gerektiğini düşündüm.Tabiki hiçbir büyüğümüzün ve kardeşimizin bilgilerini kendimin gibi göstermek değil amacım.Ben bu sitelerdeki güvercin sever arkadaşlarıma göre daha yolun başındayım sayılır ve daha çok emek harcamam gerektiğinin farkındayım.Bir aydan fazla süredir araştırma yapmamaında kitap yazmayı amaçlamamda etkisi büyüktür.Çünkü doğru düzgün makale bile yazılmamış güvercinler hakkında.Bu yola baş koyarken siz abilerim ve kardeşleriminde tecrübelerinden faydalanmak isterim.10 güne kadar kitabımın taslağını bitiririm diye düşünüyorum.Teşekkürler.

Umarım muvaffak olursunuz.. selamlarŞEREF

Öncelikle sizden kitap olması gereken konu başlıkları hakkında bilgi alış verişi yapmak istiyorum konu başlıkları yani kitabın taslağında olması gerekenler hakkında paylaşımlarınızı bekliyorum.

1- Güvercinin tarihi , tarihçesi. tarihteki yeri . ana vatanı - .
2-Güvercinin fizyolojisi : zeğolojik kökeni- vücut yapısı- ırkların oluşumu- beslenme rejimi-, yaşam koşulları , üreme biçimi - vs
3 Güvercin ırkları genel olarak - evcil ve yabani türler. - Evcil ve yabani türlerin kısaca özellikleri , tanıtımı .
5- Evcil türlerin ayrıntılı ele alınması - yerli ve yabancı türler - form ve peformas türleri - kökenleri..
6- Endüstriyel yönü -, ticari değeri , günümüzde türkiyede ve dünyada sektörel olarak güvercin yetiştiriciliğinin konumu, gıda sektöründe , haberleşemede , hobi amaçlı kullanımı , maddi ve manevi yönlerden konumunun irdelenmesi
7-Irkların standartları nın belirlenmesi , : Bu standartlar doğrultusunda , kaliteyi anlamaya ve açıklamaya yönelik done'lerin her yönü ile ortaya konulması . Bu konu içerisinde her ırkın gerek, fizik özellikleri ( vucut şeklinden kanat kuyruk yapısından , renklerinden , vs hertürlü ayrıntı ile ) , davranış sal özellikleri , uçum ve performasla ilgili bilgileri.

8- Teşkilatlanma konusunda ki durumu , kurumsal olarak kat edebildiği yol , ve yapılması gerekenler , Dernekler , pazarlar , dükkanlar , federasyonlar , mezatlar , kahvehaneler gibi , tüm unsurları ile oluşan yapıların analizi , eksikleri , mevcut nitelikleri ..
9- Kitle olarak güvercinle meşkul olan topluluğun , analizi , üreticiler , tacirler , hobi için besleyenler , hırsızları , bu gurupların sosyolajik anlizi ..
10- Güvercin işinin tam anlamı ile konumu - iLKESEL olarak bu işi formüle edebilecek birtakım tanımlamaların .. Resmi olarak belirlenmesi için yapılacak işler .
11- Ulusal ve uluslar arası standartarın kazanılması - nesil patentleri - özellikle yerli ırkları koruma adına .
12-Alım satım , sağlık hizmetleri , üretim , genetik olarak jenerasyonların korunması ve ıslahı , bu günkü konumu ..
13- Resmi kurumların bu iş içindeki hali hazır yeri , gerekliği, bu bağlamdaki ihtiyaçların ortaya konulması .
14- En az bir kedi - köpek - balık üretimi kadarda olsa döküman temini .
15 - Veteriner kılinik seviyesi - ihtiyaçları , labaratuğar lar , yetişmiş insan vs. Hastalıkların tanımlanması , viral mikrobik , bakteriyel , vs bu tanımların içeriğine uygun önlem pilanlamaları , ihtiyaçların ortaya konulması .

16- İlaçlarve besin materyallaeri ile ilgili durumu , yerli ve yabancı piyasanın karşılama olanakları .
17- Her tür için belirlenmiş besin öğelerinin , vitaminlerin ilaçların, aşıların , temini , kullanım koşulları , temizlikve hijyenle ilgili periyotlar , bu formüle edilmişl sistematiğin faydaları sağladığı katkılar .. maddi karşılığı örneklendirilerek .
18- Kümesler , çiftlikler , salmalar , hakkında sıtandart bir çerçeve hazırlanılması , yaşam koşullarının tanımlanarak , fiziki özellklerinin yanında , kullanım koşullarının belirlenilmesi .
19 Güvercinin kültürel değeri , ritüğeli , bölgesel dağılımı , topluluklar arasındaki ortak değerler ve tanımlar ,
20 - Düşmanları , tehditleri , ve bunlarla mücadele olanakları , .. Yırtıcılar , hırsızlar , salgın haslalıklar ,
21 - KONU BÜTÜNLÜĞÜNÜ MEVCUT YAPIYI HERTÜRLÜ KOŞULLARINI ORTAYA KOYARAK YAPILACAK USTA VE ÜSTAT DEĞERLENDİRMELERİ , GELECEĞE YÖNELŞK FİKİR VE ÖNERİLERİ .
22 - SON SÖZLER .. BELKİ BİR SÖZLÜK VS .
iLK ANDA AKLIMA GELEN BİRKAÇ KONUYU PAYLAŞMAK İSTEDİM MUTLAKA GELİŞRİRİLMELİ VE DAHA NET BİR TASNİF İÇİN DE ÇALIŞILMALI .. selamlarŞEREF

Şeref Bey gerçekten bu konu hakkında benden daha azimli birine benziyorsunuz size bir teklifte bulunmak istiyorum.İsterseniz bu kitabı oluşturmada birlikte hareket edebiliriz.Çalışmalarımızı birlikte yrütürsek daha güzel sonuçlar çıkacağına eminim.Teşekkürler.

Bu iş büyük bir iş çok basit olacağını zannetmiyorum , olabildiğince katkı salamaya çalışırım elbette , ama çalışıyorum , bu aralar izinli olduğumdan gün içinde bilgisayra oturma imkanım oluyor .. Normadle akşamları kısıtlı bir süre ancak vakit buluyorum .Buna rağmen elimden gelen desteği sağlamaya çalışırım .. selamlarŞEREF

merhaba. öncelikle fikrinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. kesinlikle bu konuya artık birilerinin eğilmesi gerekiyor. şeref beyin saymış olduğu maddeler çok mantıklı ancak bukadar geniş kapsamlı bir araştırmaya ne zaman yeter ne maddi güç yeter. bu tip araştırmaları aslında üniversitelerimizin yapması gerekiyor. güvercin federasyounun da yapması gereken birçok iş var. siz yazacağınız kitapla türkiyedeki güvercinlerin ve güvercin besleyenlerin bütün sorunlarına çare olmayı hedeflememelisiniz. hedefinizi daha küçük tutarsanız daha nitelikli ve amacına uygun bir kitap olur. şeref beyin yazdığı hemen her maddeden aşağı yukarı bir kitap çıkar. bence araştırmanızda kendi pencerenizden bakışınızı güvercin severlere sunmanız yeterlidir. beğenen olur beğenmeyen olur ama o bakış size aittir. literatür tarama yaparak mevcut yayınları türkçeye çevirerek güvercin severlere sunmakda yapılabilecek güzel işlerden birisidir. yolunuz açık olsun kolay gelsin. yapacağımız bir katkı olursa yardıma hazırız. örneğin edirneli olarak trakya yerlisi ve alabadem konularında elimden gelen desteği vermeye çalışırım.

S A Güvercin camiasının yeni yetişen gençlerinin daha bilinçli olarak yetişmesini saglayacak olan bu düşüncenin zorlugunu zaten ümit kardeşimizde belirtiyor Bizlerde biliyoruz ben bir yetiştirici olarak destekliyorum biz kuşçular org ailesi olarak zoru başarabilme azmini göstermeliyiz ama bunun için yogun bilgi paylaşımı içinde olamak ümit kardeşimize destek olmalıyız yapılabilirse herkesin yararına olacak olan bu kitap KUŞCULAR ORG AİLESİ NİN AZMİ NİDE ORTAYA KOYACAKTIR Ama ümit kardeşimizin kuşçu kuşculuk kuş kuşçu ahlakı seyis yetiştirici kuşta olması gereken zorunlu standart puanlama sisteminin tek tip olması uygulanabilirligi beslenmesi beslenmemesi gereken kuş özelligi kuşta tartışma gerektirmeyen altarnatifler usta çırak seyis ilişkileri saygı sevgi eleştiri hitap konuşma ahlakı degerler gibi konular içermeli ustaların sessiz kalanların katılımları bilgileri görüşleri yer bulmalı geniş kapsamlı olarak ele alınmalı her kesimin bu konuya katkı saglayabilmesi önemli unsurlar ümit kardeşimize elimizden geldigince yardımcı olabilmeliyiz SAYGILAR

Erdem Bey meslektaşmışız çok sevindim.Kırklareli Pehlivanköy benim ilk görev yerim o yüzden trakya benim için çok özeldir.Kitap konusunda a dan z ye herkesin yardımına ihtiyacımız var.10 15 güne kadar taslak işini bitirdiğimde materyal toplama işine tekrar devam edeceğim.Ama elinde bilgi ve belgeler varsa mail atarsan sevinirim.

Arkadaşlar şunu tekrar belirtmek istiyorum.Paylaşımda ya da yardımda bulunacak arkadaşların ismi kaynakça kesinlikle belirtilecektir.Bu site veya herhangi bir siteden alınacak materyalerde izinsiz kullanılmayacaktır.Kısacası telif haklarına veyasalara aykırı hiçbirşey olmayacaktır.Emek hırsızlığına kesinlikle hayır.Bilgi paylaştıkça çogalır.hepinize teşekkür ederim.

S.Aleykum Kitap fikriniz ne oldu merak ediyorum?

BU UGRASIN KİTABININ YAZILABİLMESİ ÖYLE HA DEYİNCE KOLAYLIKLA OLABİLECEK BİR SEY DEGİL PEK MÜMKÜNDE DEGİL DAHA ÖNCELERİ DE BU KONUYA YORUMLAR YAPILDI KUŞÇULUGUN BÜTÜN OLMAZSA OLMAZLARI KİŞ TARAFIN DAN BİLİNMİS OLSA DA TECRÜBE YASAYIŞ GÖZLEM TAKİP KUŞDAKİ OLUMLU YADA OLUMSUZ HATALAR HEPSİDE HAFIZA DA TUTULABİLSE DAHİ YETERLİ TECRÜBE BİRİKİM YASAYARAK GÖRME OLMADAN OLABİLECEK BİR SEY DEGİL HA YAZILAMAZMI TABİKİ PEK ALA YAZILABİLİR AMA BU NE BİR KİŞİYLE NEDE BİR KAÇ AYLA OLABİLECEK DURUM DEGİL YUZLER CE ÇESİT KUŞ VE KUŞ CİNSİ VAR HANGİ KUŞ VE HANGİ CİNSİN HANGİ ÖZELLİKLERİNİ NE KADAR BİLİBİLİR NASIL YAZABİLİRSİNİZ GÜNÜMÜZ KUŞÇULUGUNDA KABUL OLMAYACAK KUŞ HATALARINI BİLE TARTISIRKEN DOGRU DÜRÜST STANDART BİR KUŞ PUANLAMA SİSTEMİNİ BİLE ESNETEREK TÜZÜGE DEGİL KUŞA GÖRE TÜZÜK UYGULANIRKEN KUŞCULUGUN KİTABI VEDE YAZILABİLMESİ PEK KOLAY GÖRÜNMÜYOR

DAHA ÖNCELERİ YAZIM DA DA KENDİM OLARAK İFADE ETTİGİM GİBİ YİNE KENDİM OLARAK İNANDIGIM KUSCULAR ORG SİTESİ BİRBİRİN DEN KIYMETLİ ÜYELERİ İLE USTALARI İLE YETİŞTİRİCİLERİ İLE BİLGİ TECRÜBE VE DENEYİM OLARAK BU ÇATI ALTINDAKİ HERKESİN BİRİKİM VE BİLGİLERİ PAYLASIMLARIYLA

BANA GÖRE BİR KİTAP VE BİR OKULDUR SÖYEMEK İSTEDİKLERİM KENDİ GÖRÜŞ DÜŞÜNCE VEDE KANATİMDİR DİYOR

SAYGILAR SUNUYORUM

sımdı boyle bır kıtap yoksa KUSCULAR ORG ILE IDARE EDIN.

merhabalar ümit beyi bu fikri ve emeği için tebrik ediyorum. ancak güvercinle ilgili bir kitap yazmak bence mümkün değil. genel özellikleri ile ilgili bir kitap yazılabilsede bütün ırklarla ilgili bir kitap tek kişi tarafından yazılamaz. öyleki çoğumuz yıllardır güvercin beslememize rağmen ancak bir kaç ırk hakkında bilgiye sahibiz. ben kimsenin bütün ırklar hakkında bilgisi olduğuna inanmıyorum. beslediği ırkla ilgili muazzam bilgi ve tecrübesi olanların bazı ırkları (uçuş ve fiziki özellikleri vs. ) hiç tanıma imkanı bulamadıkları da su götürmez bir gerçek. ancak belli başlı ırkları besleyen ve çok yakından tanıyan tüm özelliklerine vakıf olan yetiştiriciler bir araya gelerek bir çalışma yapabilir ki bu da çok emek ve zaman isteyen bir çalışma olur.
selametle.

haklısınız bu iş gerçeken de göründüğü gibi değilmiş.şimdilik bu kiap yazma işine ara verdim.Yaz tatilinde yazabilirsem yazarım o da zor gibi görünüyor.

umit81' Alıntı:
haklısınız bu iş gerçeken de göründüğü gibi değilmiş.şimdilik bu kiap yazma işine ara verdim.Yaz tatilinde yazabilirsem yazarım o da zor gibi görünüyor.

EVET ÜMİT KARDESİM DEMEKKİ GÖRÜLDÜGÜ BİLİNDİGİ BİLİNENİN EZBERLENEBİLSE BİLE KOLAY OLMADIGI

HER ZAMAN DA SÖYLENEN ZOR ZANAAT OLDUGU KUS BESLEMEKLE KUSCU OLABİLMENİN FARKLILIGI

BU DENLİ ZOR KESKE OLABİLSE

OLUR İNSALLAH BİR GÜN

SAYGILAR

Kitap yazmaktan vazgeçtim.Kendime göre derlediğim bilgileri düzenleyip yazıcıdan çıktısını aldım evimdeki kitaplığımda duruyor.Hastalıklar bakım proğramları gibi içeriğe sahip bir kitap.Elimin altında böyle bir şeyin olması gerçekten güzel.

umit81' Alıntı:
Kitap yazmaktan vazgeçtim.Kendime göre derlediğim bilgileri düzenleyip yazıcıdan çıktısını aldım evimdeki kitaplığımda duruyor.Hastalıklar bakım proğramları gibi içeriğe sahip bir kitap.Elimin altında böyle bir şeyin olması gerçekten güzel.

iyi düsünmüssümüz ümit hocam emeklerinize ellerinize saglık
bu ugras için yapılabilen her türlü en ufak katkı kazancımız basımızın tacıdır güzel düşünceleriniz için tesekkürler

saygılar

HOCAAM SEN HAYATINI YAZ . ROMAN OLSUN .

KUŞ , BÖCEK İŞİNİ DE BİLENLERE BIRAK.

SANA MI KALDI ..KUŞ HAKKINDA BİZE KİTAP YAZMAK. BEN SANA ANLATAYIM SEN YAZ. AĞIR GELMESİN HOCAM BİLMEDİĞİN İŞLERE DEĞİL EHİL OLDUĞUN KONULARA YÖNEL. ÖĞRENCİLERİ İYİ YETİŞTİR. BİZ ÇIRAKLARIMIZI YETİŞTİRİRİZ.SANA SELAM KENDİNE DE İYİ BAK.

BU KUŞUN HOCALARI VAR SANA İHTİYAÇ YOK. BİLİRMİSİN BURSA OYNAR KUŞUNU , MİSKİYİ. TABAN TAKLAYI, KELEBEKTE BURGUYU , DÖNEKTE BORUYU,POSTADA SADAKATI , MISIRİİ DE GAGAYI ,YELEYİ PERÇEMİ TEPEYİ YAŞMAĞI
SÜRMEYİ KALAÇAYI ALA YI BANGOYU MACESKULU SELANİĞİ CİCİBAŞI FİLİBEYİ MUSKALIYI MAKARACIYI ALABADEMİ SULTANLARI

BU SİTEDE ÇOOK KİTAP YAZABİLECEK ADAM VAR..
BİR ÇİFT KUŞ HEDİYE GÖNDEREYİM DE , BAKALIM ÖNCE NASIL BESLİYORSUN GÖRELİM HOCAM.

[email protected]' Alıntı:

SANA MI KALDI ..KUŞ HAKKINDA BİZE KİTAP YAZMAK. BEN SANA ANLATAYIM SEN YAZ. AĞIR GELMESİN HOCAM BİLMEDİĞİN İŞLERE DEĞİL EHİL OLDUĞUN KONULARA YÖNEL. ÖĞRENCİLERİ İYİ YETİŞTİR. BİZ ÇIRAKLARIMIZI YETİŞTİRİRİZ.SANA SELAM KENDİNE DE İYİ BAK.

BU KUŞUN HOCALARI VAR SANA İHTİYAÇ YOK. BİLİRMİSİN BURSA OYNAR KUŞUNU , MİSKİYİ. TABAN TAKLAYI, KELEBEKTE BURGUYU , DÖNEKTE BORUYU,POSTADA SADAKATI , MISIRİİ DE GAGAYI ,YELEYİ PERÇEMİ TEPEYİ YAŞMAĞI
SÜRMEYİ KALAÇAYI ALA YI BANGOYU MACESKULU SELANİĞİ CİCİBAŞI FİLİBEYİ MUSKALIYI MAKARACIYI ALABADEMİ SULTANLARI

BİR ÇİFT KUŞ HEDİYE GÖNDEREYİM DE , BAKALIM ÖNCE NASIL BESLİYORSUN GÖRELİM HOCAM.

Selamlar ; Allahınızı sevrseniz bu nasıl bir yaklaşım şekli ! Yazdığınız bu yazı ile siz neyi amaçladınız , bu arkadaşı hafife almak , yada alaycı bir lisanla kurulmuş içinde büyüklenmek gibi algılana bilecek ifadeler . Neki bu yani yokki burada böyle bir yaklaşım yada anlayış ..
Kimse kimsenin Ustası Büyüğü yada Hocası değil internet otramında sanal bir mekandayız ,Yaşına ve diğer meziyetlerine bakmaksızın her üyemiz ilk evvela İnsan olduğu için herkezin fikrine nezaketle yaklaşmak durumundayız .. Katılmadığıımız tarafları olsa dahi . Kabul etmesekte benimsemesekte hatta komik dahi bulsak bıyık altından gülsek dahi bazen , nezaketle karşılamak durumundayız .. Yada ben öyle biliyorum .. Ortamımız nezaketle edep le hoş görü ile karşılıklı hasbihal ortamı .. Daha farklı anlaşılabilecek Bir lisan ve yaklaşım kimseye artı bir değer katmaz , ..
Belki iyi niyetli olarak bir işe kaslkıştı , baktı araştırdı gördü ki zor zanağat, ayrıntılı bir iş . Netice olarak altından kalkması zor bir konu .. Vazgeçti .. Yada başkaca şeyler, artık içini tam olarak ekndisi bilir ..
Kırıcı olmamaya özen gösterelim lütfen , ağız tadı ile yazalım konuşalım medenice birbirimizi anlamaya gayret gösterelim .. Yok hiç birimizin bir diğerinden fazlası .. burada çok baba kuşçu olan 50 yaşındaki ağabeylerimiz kadar yeni üye iki iletisi olan 15 yaşındaki genç dostumuzda saygıyı sevgiyi ve anlayışı hak ediyor ..
Üzmeyelim bir birimizi . Bakınız şu cümleleri yazarken dahi ölçüyü kaçırmamaya ama bunun yanındada en doğru ifade şekli ile birşeyleri aktarmaya çaba harcıyorum .. Sizi kırmamak üzmemek adına .. selamlarŞEREF

[email protected]' Alıntı:

Uyarınız için teşekkür ederim.Yerden göğe kadar haklısınız.Doğru söze ne denir.
Bursa oynarı değil güvercin nedir onu bilmem kusura bakmayın.Gönderirseniz öldürmezsek bakarız.Yaklaşımınız için teşekkür ederim.

Kitap konusunda gerçekten haklısınız.Söyleyecek hiçbirşeyim yok bu işe kalkışmak hataydı.Hatamı kabul ediyorum bu konuyu siz gibi üstatlara bırakıyorum.Bursa oynarı beslemek isterim fiyatını da yazarsanız sevinirim.

umit81' Alıntı:
Kitap konusunda gerçekten haklısınız.Söyleyecek hiçbirşeyim yok bu işe kalkışmak hataydı.Hatamı kabul ediyorum bu konuyu siz gibi üstatlara bırakıyorum.Bursa oynarı beslemek isterim fiyatını da yazarsanız sevinirim.
ümit hocanın yaklasımları davranıs sekli için sitemiz ve kendim adına
tesekkür ve saygılarımı sunuyorum

MADEM BESLEYEBİLMEKTE BİLE TEREDDÜTÜN VAR KİTABINI NASIL YAZACAKTIN .BEN ANLAM VEREMİYORUM.

UZMAN OLMADIĞIMIZ KONUDA KİTAP YAZABİLMEMİZ MÜMKÜN MÜ?

AÇIKÇASI AĞIZ DOLUSU SİZE GÜLDÜM .

BİLGİ TOPLAMIŞSINIZ İYİ OLMUŞ , TOPLAMIŞ OLDUĞUNUZ BİLGİLERİ BİZLERLE PAYLAŞIN MADEM Kİ.BEN ONA DA RAZIYIM.BUYRUN HOCAM.PAYLAŞAN YOK YAZIP ÇİZEN ÇOK.

BU BAŞLIĞI ; ŞERAFETTİN VE YA MUHARREM BEY AÇMIŞ OLSAYDI.BAKIŞ AÇIM FARKLI OLACAKTI.

HER İKİSİNİNDE BİLGİLERİNDEN HİÇ BİR ŞÜPHE DUYMAM.

OYSAKİ; HACAMIN 38 MESAJI DA ELLE TUTULUR DEĞİL. MAALESEF.GÖRÜNEN KÖY YAKINDIR KLAVUZA GEREK YOKTUR.

Geri