güvercin buldum uçamıyor yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arzuy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K

arzuy

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
arzu yıldz
Meslek
öğenci
İlgi Alanı
dün gece yolda budum .yürüyebiliyor ,cin gibi maşallah ama uçamıyor .bulgur verdim birazcık yememiş su içti az önce birazcık. hiç bi bilgim yok yakınlarda veterınerde yok .sordum soruşturdum çevrede kuş besleyen de yok ne yapmam lazım lütfen yol gösterın

buldugunuz kuş yarlımı yada pacası varmı büyük ihtimalle hastadır yapacak bişey yok bir kuşcu bulup verin

resmini çektim az önce kanatlarında veya herhangi biyerinde açık yara yok
nasıl beslemem gerekıyor açlıktan ölecek diye çok korkuyorum hıc bırsey yememıs
şimdiden tesekkur ederım

Ekli dosyalar

• Görüntü0875.webp
    Görüntü0875.webp
    34.5 KB · Görüntüleme: 2,892
acarserdar' Alıntı:
buldugunuz kuş yarlımı yada pacası varmı büyük ihtimalle hastadır yapacak bişey yok bir kuşcu bulup verin
paçaları var evet ama oturdugum civarda kuşçu da yok evde yapabılecegım bırsey yok mu
eğer ucmasını sağlayabılırsem salarım

kardeşim bu bildğimiz koyu mavi taklacı ırklardan.kardeşim sen nerde oturuyon böyle kimse yok bizim burası köy ama civarda en az 10 tane kuş besleyen var sizin civarda yoksa biraz daha açıl civar dışına doğru bu kuşun sağlıklı bir ortamda tutulması lazım ama çoğu kuşçu bu kuşu kendi kümesine sokmak istemez

bugün sabah bi iki kişiye sordum ama bakamayız dediler başka çarem yok gibi duruyo kimseye zorla veremem ki

kardeşim kuş hasta belliki kim yuvasına hastalık sokmak ister ki belki vardır öle kişiler yeri müsait onu ayrı bir kümesde bakabilcek kişiler ama bende olsam şahsen almam o kuşu kümesime hem yer müsait değil hemde öbür kuşlarımıda hasta etmek istemem

teşekkür ederim sağolun
peki ben evde kendim bakamaz mıyım
yani ne yapmam gerek ?

bulgur ve buğday karışımı verdım az önce yemiş
bilgi verecek kimse yok mu ?
lütfen

yanlızca buğday da versen acıkınca yer. sen bir kaç gün yem ve su ver biraz iyi olduğunu görünce havaya at gider o.

Veterinere götürmeniz gerekiyor, kendiniz biz ne kadar anlatsakta herhangi bir müdahelede bulunamazsınız, vitamin takviyesi yapmalısınız. Kuşun gözle görülür bir yarası yok dediniz, kanat altını/üstünü bacaklarını göz çevresini elinize alarak dikkatlice incelermisiniz?

Kuş uçamıyor demişsiniz. Eklediğiniz resmi inceledim ve kuşun kanatları bana eksik gibi geldi. Güvercinin kanatlarını açın, kanatlarında eksik tüğler varsa eğer uzamasını beklemeniz gerekiyor. Biraz besleyip kanatları uzadıktan sonra salabilirsiniz. Tabi bu zaman içerisinde varsa eğer balkonunuz orda beslerseniz iyi olur. Balkonunuzda serbest bırakın ve kendi kendisine gezinmesini sağlayıp. Bir hafta içerisinde ortama tamamen alışacaktır. Şayet hasta ise ve küçük bir kutuda bakıyorsanız düzelmesi imkansızlaşır.

kuşun kanatları civalı yani eksik damızlık yapmak için keserler uçmasın diye ama kuş çok kalmış dışarda soğuyu yemiş biraz rahatsız nerde otuyorsun gelip alıyım seni bu dertten kurtarıyım ankara dışındaysan kuşa bugday çetene fiğ burçak ver mısırda ver 10 gün sonra cin gibi olur merak etme bilği istersen yaz başka

Kanatlarını ve tüm vucudunu kontrol edin eğer açık bir yarası yoksa dışkısına bakın; ishal mi? rengi nasıl? Başka resim yüklerseniz belki hastalığını teshis edebiliriz. Tüm tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa gerekli ilaçları ben yarın kargo ile istediğiniz adrese gönderirim.
Kolay gelsin...

yemi yiyip suyunu içtiyse sorun yok demektir. bu arada bende uşaklıyım. şekerevlerinde kuş beslemekteyim. hangi semtte buldun merak ettim doğrusu. çünkü uşakta hemen hemen her mahallede en az 10 kuşçu vardır. dahada olmadı uçabilecek duruma gelince sal gitsin. o bilir gideceği yeri. herkese iyi akşamlar...

Resimde kanatları kesik gibi görünüyor büyük bi ihtimal kanatları kesik olduğu için uçamıyordur serbest bırakabileceğiniz bi yer varsa oraya bırakın balkon vs gibi yada büyük bi kutuda tutun buğday ve su verin dışarda kaldığı için soğuğu yemiş inş. bi kaç gün içinde toparlar kendini eğer kanatları kesikse kendini toparlasa bile uçamaz.

Yanlış görmüyorsam eger kusun kanatlarını çekmişler ve uçamamasının sebebi bu olsa gerek....Eger yerin musait ise beslemeni tavsiye ederim..

Zamanında durduk yere gokten önüme bi Erkek Sabuni (Kağıt Sabuni) düşmüştü (Gökten derken Atmacanın ayagından kurtulmuş) :) Uzun zaman önce kuş beslemeyi bırakmama ragmen kuşun kursagından aldıgı yarayı ve aciz durumunu görünce dayanamadım ve beslemeye karar verdim..Tabi once tedavi ettirmem gerekiyordu..Veteriner sagolsun hiçbirşey talep etmeden kuşun kursagına dikiş attı ve tedavisini 2 hafta kadar sürdürdü..2 hafta sonunda kuşta baya düzelme oldu..Artık kendi başına yem yiyebiliyor ve hafif hafif kanat çırpabiliyordu.Yaklaşık 2 ay kadar çatıda gezdirip hava aldırarak kuşu uçacak hale getirdim...Yaşım 30 ve nerden baksanız 15 sene güvercin besledim ve bu kuş hayatım boyunca karşıma çıkan en muhteşem kuşlardan biri oldu...Taklacı bir kuşta istenen veya aranılan tüm özelliklere sahip hatta fazlası olan bir kuş çıktı şansıma :) Istanbul-Mecidiyeköy'de arkadaşımın işyerinin çatısında besliyordum ve haftada en az 3 kere bu Sabuni'yi izlemeye veya benden satın almaya gelenler oluyordu.(Parayla kuş aldıgım oldu tabi ama ben kuşu kesinlikle para ile satmam)

Demem o ki, hem insaniyet namına hemde kuşun şu resimdeki aciz haline acıyıp eger yeriniz ve imkanınız varsa besleyin.Kimbilir bakarsınız bu kuşda benim karşıma çıkan sabuni gibi bir kuştur :)
Eger besleyemeyecekseniz bile, bi şekilde tedavi ettirin ve salın gitsin...

Selamlar !!!

öncelikle bir yetiştirici olarak bir güvercin için bukadar çaba sarf ettiğiniz için size tşk ederim :slm: eğer bakıp o güvercini kurtarmak istiyorsanız sade buğday ve su eyer mümkünse güneş görebilen bir yerde evinizin balkonunda kafeste bakabilirsiniz arada bir balkona salın gördüğüm kadarıyla kanatları çekik en geç 30_35 gün içersinde uçmaya başlar gidebilirde sizin evinizede alışabilir. tekrar teşekkür ederim ..

Mrb.
Resimden anladığım kadarıyla sol kanat orta telekleri ya çekilmiş ya da makaslı (sağ kanat belli olmuyor). Uçamamasının sebebi de budur. Eğer makaslı ise kesik telekleri çekmeni öneririm. Ayrıca kuş yem yiyor, su içiyorsa sorun yoktur, çok da hasta gibi durmuyor. Çekilen kanatlar geldiğinde uçacaktır ama bir müddet beslemen gerekecek tabi...

merhabalar antalya da mı ikamet ediyorsunuz, öyleyse eğer bu kuşu almak istiyorum....

Tek buğdayla olcak iş değil bence gidin bi petshop ya da kus satan bi yere karışık yemler var içinde her türlü vitamin var onlardan verin daha yararlı olur..Birde dışkısına bir bakın yeşil mi ?Balkonunuz varsa orda besleyebilirsiniz eğer yoksa salın gitsin ..

Kuşcağızın kanatları ya makasla kesilmiş yada baş telekleri haricinde yolunmuş , bu sebepten uçamıyor hayvancık ..
Cinside taklacı, gök bir erkek sanırım ..
Yem olarak imkanınız yok ise sadece buğdayda verebilirsiniz ..
Trakyada iseniz bende bakabilirim bu kuşa .
Ancak forumda konumunuz uşak olarak gözüküyor, bu durum da uşak ta iseniz oralarda mutlaka bir güvercin dükkanı falan vardır, araştırıp götürüp verin mutlaka birileri sahiplenmek ister..
Gösterdiğiniz çaba içinde size çok teşekkür ederim . Hayvan sevgisi taşıyan her insan bizim dostumuzdur .. Umarım bu hayvancığa bir yuva bulunur .. size bol şanslar dilerim .. selamlarŞEREF

bi iki tane daha resim çekebilirmisin çepeden profilden

hepinize teşekkür ederim uşakta yaşıyorum
evet kanatları kesik ama suan gayet iyi bıraz daha beklemek ıstıyorum yine de uçamazsa verebileceğim birilerini bulmam gerekecek vermek ıstedım basta ama ayrılamadım -gerçekten hastalık galiba :) -
şuan gayet iyi sepetten çıkmaya bile başladı kuşçu kanatlarının uzaması gerektiğini söyledi bide dişiymiş
kuş yemiyle buğday karısımı verıyorum
ilginiz için hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim

Sevgili kardeşim Kuşa sahip çıktığın için çok teşekkür ederim, Kuş hasta filan değil.Kuş oyun kuşu yani değerli bir kuş.Fakat çoluk çoçuk eline düşmüş kuşun kanatları noksan.Yaeni çekmişler uçup kaçmasın diye. 30-45 gün içersinde kanatları gelir uçar.Kuşa 250 gram mısır 1Kg bugday 250 gram kendir tohumu karıştırıp yedir.1 Bardak su içersinde
bildigimiz aspirinin yarısını kırıp erit su kabına koy 3 gün içersinde yem yer ve sağlına kavuşur.Manavdan bildigimiz.limon sandığının içeni koyup baka bilirsin.Size yine kuşa sahip çikıp bakmak için ugraştığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.Alışırsa evinizin balkonundan veya tarasınızdan bir yere gitmez.Tekrar görüşmek üzere hoşça kalın

Eger Kuşun kanadı makasla kesilmişse onların büyümesini bekleme büyümez.Kesik Kanat teleklerini çekersen ancak 30- 45 gün içersinde büyür ve uçacak duruma gelir. iyigünler selamlar.Tekrar gösterdiginiz incelikten dolayı çok teşekkür ederim.

birkaç gün bekle uçmassa yine yaz buraya bakarız
nerede oturuyorsun sen acaba

bence onu güvercin satan biryere götür hastalığını öğren ilaç alıp tedevi etmeye çalış. İyileştimi hala kimse almıyorsa (eğerki uçabiliyorsa) evin çatısından bırak gitsin onu indiren biri bulunur.

Geri