güvercin buldum uçamıyor yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arzuy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K
Cumartesi günü aniden balkon kapısından içeri giren güvercin gayet sağlıklı görünüyor. Ama düzgün uçamıyor. Kanatları normal gibi ama arka kuyruk kısmı bıraz sıkıntılı gibi. Guvercınden anlamam ılk kez beslıyorum. Su an balkonda bakıyorum nasıl duzelır arka kuyrugu lutfen yardım.

Ekli dosyalar

• 2012-03-17 16.56.15.webp
    2012-03-17 16.56.15.webp
    686.9 KB · Görüntüleme: 1,240
  • 2012-03-22 16.50.16.webp
    2012-03-22 16.50.16.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,196
  • 2012-03-22 16.49.41.webp
    2012-03-22 16.49.41.webp
    897.8 KB · Görüntüleme: 1,167
Merhaba Ali Bey,
Bulduğunuz kuş tarifinize göre bir yırtıcının saldırısına uğramış ve güvenli bir liman olarak ilk anda gördüğü balkona(bu da sizinki olmuş) kendisini atmış. Kuyruğunun bir kısmını da bu saldırı esnasında kaybettiğini zannediyorum. Ancak uçamaması sağ kanadından kaynaklanıyor gibi geldi bana onu biraz daha düşük tutmuş,muhtemelen saldırı esnasında veya kaçarken bir hasar almış. Aslında dönücü ırklarımızdan dolapçıları andırıyor. Dolapçı yetişticisi değilim, ancak okuduğum kadarıyla yuvasına çok sadık akıllı hayvanlar dolapçılar. İnşallah kanadında çok ciddi bir hasar yoksa bir-iki hafta misafirlikten sonra yuvasına dönecektir.
Selamlar
Khalid

İlginiz için teşekkürler. Birkaç metre uçabiliyor ancak denge sorunu var gibi. Bir yere konarken sıkıntı cekıyor gıbı.Arka kuyruğu ve kanadı kendi kendine düzelirmi yoksa bir müdehalede bulunamamız gerekli mi?

Kuyruğun düzelmesi tüy telek değişimi sırasında gerçeklerşir aslında kuşun uçmasını çok da etkilemez diye düşünüyorum.(manevra kaabiliyetini etkiler) Bir kaç metre uçabiliyor olsa da uçmaya zorlamayın ki iyileşme sürecini geciktirmesin. Bir kaç metre uçabiliyor olması artık hayati tehlikesinin olmadığını gösterir. İyileşmeyi hızlandırmak için vitamin takviyesi(Balık yağı+B vitamini) ve iyi beslenme önerilebilir onun haricinde açık yarası yoksa müdahale gerektirmeyeceğini düşünüyorum. Acil şifalar dilerim.
Khalid

Çok güzel bir gökçil Dolapçı yardımcı olacak birini bulamazsan bana ulaşabilirsin yardımcı olmaya çalışırım.

Yardımlarınız için teşekkürler. Uçmaya zormalıyorum gün içinde kendisi ara sıra ucmaya calısıyor. Karşı apartmana gidip geri geliyor. Ama az ucuyor. Pek dengeli deği uçuşları. İnsallah yakın zamanda düzelir.

Evet arkadaşlar ben buğün dersteyken güvercin uçmuş gitmiş. Yuvasında mutluluklar :p

Geri