Güvercin İlaçları ve Kullanım Şekilleri UYARILARA DİKKAT GÜNCEL!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 34K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öncelikle Selamlar .
Bu tarz hastalık konusunda birçok başlık olduğundan dolayı yeni başlık açmayı uygun görmedim .
Nacizane herkezin yapmış olduğu üzere ilaçlar ve hastalıklar hakkında bir paylaşımda da ben bulunmak isterim.
Daha önce bir çok yerde yazdığım gibi Bakteriler tespit edilmeden virüsler tespit edilmeden (KAN . DIŞKI ve SALYA testleri ile) antibiyotik veyahut ilaç kullanımını doğru bulmuyorum.Kaldı ki bilinçsiz vitamin bile kullanılmasından yana değilim.
ŞİMDİ
Söz konusu ilaçlar ve hastalıklar konusuna gelelim.
Öncelikle çok net ve de kati bir şey vardır.
Bakterinin koruması virüsün tedavisi olmaz.
Adam istanbulda arıyorsun ya benim kuşumda şöyle ishal var hemen sana bir ilaç öneriyor peki diyorsun abi ne kadar kullancam .Şu kadar kullancan sonra haftada birkez koruma amaçlı kullanacan.
Bakterinin koruması yok arkadaşlar Virüsünde tedavisi yok.
Haaa şimdi karşı gelenler olacaktır var diye.
Evet var hemen anlatalım.En net şekli ile Salmonella E-coli vs tarzında bakteri kökenli hastalıklar için koruma yoktur ANCAK şu şekilde korunulabilir.Doğru hijyen ve dezenfektanlar.
Kümesimiz havadarsa Düzenli olarak altlarında (taban ızgarasız kümes olmaz)pisliklerini alıp biriktirmiyorsak ve Düzenli hergün veya gün aşırı DEZENFEKTAN uyguluyorsak Kuşlarımızın BAKTERİ kökenli hastalıklara yakalanma oranı % 20 lere kadar düşer neden yüzde 20 diyorum Çünkü Dışarıya çıkan hayvan bu bakteriyi topraktanda alabilecektir. Veyahut yeni giren bi hayvandan .
Bu bu bakteri hastalıklarına özel değinmek istediğim bir konu var.
Bakteriyel hastalıklarda genel bir kavram oluşmuş kuşçularda Yeşil ishal varsa hemen salmonella var kümeste.Yok işte öyle değil yeşil ishal en çok E-coliden kaynaklanır.Salmonella ile E-coli'yi birbirinden ayıran en önemli nokta (Bilinenin aksine)Salmonellada Dışkı kanlıdır.
Ayrıca Salmonella bir bakteri türüdür.Virüs hastalığı değildir.
Salmonella = veba değildir . Veba = Virüstür.(Yani mikrop)
E- coli bakterisi insanın elinde bile olabilir ki bu denli Lanet bulaşıcı bir bakteri türüdür.300 ' den fazla bakteri Bu hastalığa yol açar.Koruması ancak %20 'lere kadar yukarıda belirttiğim şekilde yapılabilir.Tedavisi ile antibiyogram yapılmadan net sonuçlara ulaşmak oldukça zor ve zahmetlidir.Ki hayvanlarınızı da bitkin düşürecektir.

Gelelim virüs hastalıklarına .
VİRÜS hastalıkları güvercin üzerinde bilinen 3 türü vardır.Birincisi Veba diye kastelilen Newcastle virüsü . Korunması Her 3-6 ayda bir aşı yolu ile yapılarak sağlanabilir .Ancak Tedavisi yoktur.Bir şekil hariç.Oda Doğru vitamin takviyeleri ile Hayvanın immu Sistemini güçlendirip hayvanın kendi kendine o hastalığı yenmesini sağlamaktan başka çaresi yoktur.
Vitamin takvileri yapılırken Bu virüs'E karşı A vitamini Eser miktarda kullanılmalıdır.DEK vitaminleri ve B2 vitaminleri Doğru Sonuçlara yakın olacaktır.En doğru sonuç Viroloji'ye götürüp kan testi yaparak elde edilebilir.

İkinci virüs türümüz Bronşittir.(Kuş gribi).Üçüncüsü ve en yayğın olanı Pox(çiçek)tir Ki en çok rastlanan virüstür.
Virüslerde Dışkılarda sıkıntı olmaya bilir en belirğin özelliği hastalıkların 1-2 gün içinde Kümesin yarısının ölmesidir.Kalanlarda hayatta kalması immu sistemine bağlıdır.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar Bundan sonra ve daha sonra Bu ve buna benzer bir çok bilimsel konu ile karşınızda olmaya devam edeceğim.Uygulamak isteyen uygular istemeyen uygulamaz.
Nasıl ki bu tarz ilaç ve hastalık konularında bir çok kişi arzu ettiği gibi konu paylaşıyorsa bu konuda benim paylaştığım bir konu lütfen polemiklerden kaçınalım yorum yapın ama pollemik yapmayın lütfen.
Yazdıklarım tamamen bilim ışığında yazılmış şeylerdir.İtiraz edenlerden de etmeyenlerden de ALLAH şimdiden razı olsun.

Saygılar ve sevgilerimle
ANGARAGÜÇLÜ

tanlmslz' Alıntı:
Öncelikle Selamlar .
Bu tarz hastalık konusunda birçok başlık olduğundan dolayı yeni başlık açmayı uygun görmedim .
Nacizane herkezin yapmış olduğu üzere ilaçlar ve hastalıklar hakkında bir paylaşımda da ben bulunmak isterim.
Daha önce bir çok yerde yazdığım gibi Bakteriler tespit edilmeden virüsler tespit edilmeden (KAN . DIŞKI ve SALYA testleri ile) antibiyotik veyahut ilaç kullanımını doğru bulmuyorum.Kaldı ki bilinçsiz vitamin bile kullanılmasından yana değilim.
Öncelikle herkezin görüşüne saygı duyarım, hasta olduğundan şüphe edilen kuşa antibiyotik tedavisi uygulamak yanlış bir yöntem olmaz, çünkü birden fazla hastalık da olabilir ve bu tedavi yapılmazsa bir süre sonra kayıplar verilebilir. Antibiyotik var olan bütün bakteri türlerine karşı etkilidir, o yüzden hangi bakteri çeşidi olduğu önemli değildir, antibiyotik virüslere karşı sadece etkisizdir. Virüs bazlı çiçek gibi hastalıklarda kuşun bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekir, hasta olan kuşa aşı yapılmaz! ancak ağız içindeki çiçek triko hastalığında ronidazol metronidazol gibi ilaçlar ile koruma ve tedavi mümkündür, vitamin kullanımı mutlaka gereklidir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri