Güvercin Nasıl Eş Alır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sabırsız
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Sabırsız

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Burak Sarıkaya
Meslek
Kuaför
İlgi Alanı
Merhaba Arkadaşlar Benim 4 Tane Güvercinim. Var. 1 çift beyazım var biri dişi biri erkek digeri oyuncu çakmaklı.digeri çorum . bu benim 2 çift beyaz kuşu nasıl eş yapıcam..sürekli aklımda bu soru dönüp duruyo. soramasam rahat edemem. kümesimde 4 kuşum var aynı kümeste 2 sini birbirine kapatcam ama diger kuşlar var yoksa kümesden ayrı biryeremi kapatcam. + Eş Almaları Nekadar Sürer Ve Aldıgını Nasıl Anlarım. kuşu eş alması için kapattıgım hiç açıcakmıyım kümesden çıkartcakmıyım. yem su verecekmiyim. bu zaman zarfı içerisinde. .. bnm kümesde 4 kuş var 2 çift beyaz eş yapcam.. diger 2 kuşlardan ayrımı yapıcam. ban TAM anlatabilirmisiniz. çok acil.. konuya açıklık getirelim. eyer eş olmaları kapattıgım zaman yem su vercekmiyim tüm hepsini açıklarmısınz?

Guzel kardeşim yapman gerekenleri şöyle ozetleyeyeım.

Eş yapacagın dişi ve erkek kuşunu dıger kuslarından ayrı bır kafese veya bölüme kapatıtyosun. Onların oldugu yere tabıkı yem ve su koymalısın. Çünkü bazı kuşlar vardır 2 saatte eş olur bazıları 1 hafta surer. Bu bıraz da kusların kızgınlıgına bagldır.

Eş olması için kapattıgın kuslar önce bırbırını tanır vs sonra erkek guvercın dişiyi döver. Bu dıgerını koşturuyor rahatsız edıyor dıye ayırayım demeyesın. Bi zaman sonra dişi ile erkek guvercinin öpüştügünü, çiftleştigini, birbirilerine yakın olduklarını göreceksın. Kuşların eş olmustur.

Esşe attıgın kusların 3-5 gun ayrı kalacagı ıcın arada cıkarabılırsın ama yıne aynı yere kapatmalısın.

Umarım anlaşılmıştır konu.

Allah Razı Olsun... Çok saol Valla Kafamdaki Soruyu Attım çok saol :))

..

toplam 7 kuşum vardı. 3 bugun uçurdum ta geçen haftadan getirdim. bugun saldım uçurdum.. yanlız şuan hala çatıma gelmediler. uçurdumda. saldıgımda uçtular tkr indiler çatıma ama karşı çatıdılar. açlardırda. saat 5 den beri ordalar. geri gelirlermi bazı arkadaşlarım sabah gelirler erken kalk bak diyorlar. ilk uçurtmamdı herşey güzeldi uçtular çatımın etrafında döndüler. sonra tkr indiler. kaldırdım 3 de karşı çatıda kaldı gelmedilerde. bu konuya güzel bi açıklık.. :)

önce kuşların eşleşmeye hazır olup olmadığını yani kızgınlık durumu bilmek gerekir. erkekler ötüyorsa eşe hazırdır.dişilerde erkek ötünce tav oluyorsa,erkeğin yanına gidiyorsa kızgındır. kızgın olmayan kuşları haftalarcada kapatsan eş olmazlar. kuşları limon kasasına kapatabilirsin ama yem-su vermek için salman gerekir,sonra yine kapatırsın. kapatacağın yer büyükse yem-su koyup hiç salmayabilirsin. eşleşme süreleri 1 saatte olabilir,3 günde belkide hiç eş olmayabilir. ayrıca şimdi kış zamanı kuşların eşe hazır olmayabilir,şimdi eşleşmezlerse bile moralini bozma, zamanı gelince mutlaka eşleşirler.

Arkadaşlar benim bi çift kuşum var erkek miski dişide limon cinsi erkek ötüyo dişide kafasını aşaya falan hareket ettiriyo dişi daha tüyden çıkalı 1-2 hafta oldu onları kapattım eş olurlar mı acaba yardımm lütfen

Geri