güvercin yavrusunun yaşama oranı nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uniTS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uniTS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erhan EMİRAL
Meslek
İşletme son sınıf ögrencisi
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar kuşlarımı balkonda bakıyordum ama alan küçüktü, o yüzden kuşlarımı köye getirdim ve büyük bir odaya koydum ,2 çift güvercinim var , 5 tane limon sandıgından yuva yaptım içlerinede samanı ben koydum erkekler içlerine atladı ve hemen yuva kızdırmaya başladı bir gün sonra gittim ve eşler çiftleşmeye başlamış , yuvaya koydugum samanlarıda kendilerine göre ayarlıyolar yuva kuruyolar , buraya kadar herşey normal ama şimdi bunlar bi kaç güne yumurtlar kuşlar odada duruyor biraz soguk odanın içi ama ceryan falan gibi rüzgar almıyor oda camınıda çıkardım tel koydum cam yerine içerisi hava alsın bogunuk olmasın diye, bunlar bikaç güne yumurtlar yavruların yaşama oranı ne olur ? rüzgar , ceryan almıyor ama soguktan yavrular ölür mü ? yada nasıl bir önlrm alabilirim ?

kuslar usumezler bıde anne ve babası soguktan 7%24 korurlar once erkek yem yer dısı yatar sonra erkek yatar dısı yemye dınlenmelı yer degstırıler yawrularını soguktan korurlar yawruları tuylerını cıkarmaya basladıkalrı zman ustune yatmazlar sadece yemlerler..

Kuşlar 1 hafta sonra yumurtlasalar ayın 20 si oluyo , 18 günde kuluçka süresi desek şubatın 7 sinde yavrular çıkar zaten güvercinlerde yavrulama mart ile agustos arası diye biliyorum , yavrulama zamanına yakın geliyo , kuşların üşümedigini biliyorum ama dedim belki oda soguk olur diye bakmazlar ama söylediklerinize göre yavruların anne ve babası tüylenene kadar yavruları 24 saat ısıtıyor bu durumda sorun olmaz cevap için teşekkür ederim...

hiç bi şey olmaz allahın izniyle benım kuslarda yumurtladı dedıgın gıbı ruzgar ve ceyran yapmasın oda korkma :slm:

ersinsars' Alıntı:
hiç bi şey olmaz allahın izniyle benım kuslarda yumurtladı dedıgın gıbı ruzgar ve ceyran yapmasın oda korkma :slm:
Diger tür kuşlardan yavrular almıştım ama güvercin yavrusu ilk heyecanım olacak , her kuluçka dönemi her yavrulama ayrı bir heyecandır , inş bütün kardeşlerimizin kuşlarıda yavrular ve güzel bol yavrulu saglıklı bir sezon geçirirler.

benim 5 tane yavru bu soguklardan ölüyor jeryan almasada hava şartlarından kazık tüye bindiginde ölüyorlar kışın yavru büyütmesi çok zo oluyor

ben 2 yawru aldım bu 2 hafta ıcınde tuylerı cıktı yasıyolar . kuslarınıza dıkkatlı bakarsanız bıde anac kuslar yawrularını terk etmezse Allah' ın ıznıyle hıc bıseycık olmaz .

camı söktüm tel koydum dedın kardeşim yapma bırak boş oldugunda 2 günde 1 kere kümesin kapısını 15-20dk ac geri kapa bogunuk falan olmaz cam tak geri sen oraya

cam yeri zaten küçük odanın güzel şekilde hava alması için en ideali bu yaptıgım yöntemdi , eger tel koymasam oda rutubet alıyo o yüzden mecbur bu şekilde yaptım rutubet olmaması için, yoksa zaten tel koymayı düşünmüyodum bende.

Geri