Hüseyin BAŞOĞLAN
Moderatör
- Ad Soyad
- Hüseyin BAŞOĞLAN
- Meslek
- Yazılım-Tasarım
- İlgi Alanı
- Balıklar
Anadolunun bir çok bölgesinde yaşayan bir hayvandır.Genellikle gündüzleri yuvalarında bulunup,geceleri avlanan sinsi ve kurnaz bir yapıya sahiptir.Kanatlı hayvan besleyen insanların tilkiden bile daha çok korktukları bir hayvandır.Avını sadece boğarak kanını emen bu katiller ceseti olay yerinde bırkarak oradan uzaklaşırlar.Bizler gibi kanatlı hayvan besleyenlerin adeta korkulu rüyası olan bu katiller için çeşitli hikayelerde bulunmaktadır.En meşhur olan söylemlerden birisi ise(iğne deliğinden bile geçer) söylemidir.Gerçektende arkadaşlar bu hayvanın kemik yapısı çok ince olduğundan çok dar yerlerden bile kolaylıkla pratik bir şekilde geçmektedirler.Bir laf vardır hani,yarası olan gocunur diye. Evet benim bu hayvandan gerçekten çok yaram var.Benim bu güne kadar atmacaya ve diğer yırtıcılara kaptırdığım güvercinsayısı çok nadir iken ,sansara kaptırdığım güvercin ve diğer kanatlı sayısı,sayamıyacağım kadar çoktur.Çok gece sabaha kadar elimde tüfekle camda beklediğimi hatırlıyorum. Sansar hayvanının mağduru olmamak için ilk yapacağımız şey,kümesimizde bulunan delikleri kapatmak olacaktır.Bu hayvan kafasını sokabildiği her deliğe rahatlıkla girebilmektedir. 10 cm lik boşluklara çok rahat girebilmektedir.Allah bu hayvanın şerrinden tüm kuşçularımızı korusun...