Güvercin yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorun Sansar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 25K
benim bildiğim kadarıyla bu sansarların kürkü çok pahalıymış..
2 aydır tavuk ve ördek besliyodum.. ama daha yeni yeni büyümeye başlamışlardı. daha yumurtlamıyorlardı.
bizim iş yerimizin tarasında beslemeye başladım. çok güsel bir kafes vardı ondan yaptım.1.5 ay besledim..
bir gün ben iş yerine gidemedim babama siz yemini suyunu verin sonra kafesi kapatın dedim.. onlarda hayvanlar hava alsınlar diye açmışlar kafesi.. akşam sansar girmiş hepsinin kafasını koparmış.. bazılarının kafasını buldum bazılarının gövdesini.. sadece 2 tane ördeğim kurtulmayı başarmış..onlarda ztn korkudan napçaklarını bilmiyorlardı.şimdi o hayvanı yakalamanın yollarını ararken burdaki o boru tuzağı çok hoşuma gitti.. yarın o tuzağı hazırlıcam.. yakalayıncada üzerine bi güsel tiner dökçem vede kibriti bi atçam..
o bacadan sansarın dumanları çıkçak...
o tuzağı sürekli kullancam.. bu fikri kim bulduysa allah razı olsun ondan.. yarın yakalayınca herkese haber vercem..

yalovalı_77' Alıntı:
ben daha once tavuk bakıyorumdum sansarın en cok sevdıgı yıyecek yumurtadır beenım tavukları bogup oldurdu bende bızım mahallede yaslı amcam vardı onla bereber tuzak yaptık bıryerı kazdık ama bırmetre falan ondan sonra yumurtayı koydu ondan sonra plastık boruyla kapattık ik askam sonra gelmıs ıcıne gırmıs cıkamıyodu amcam av tufegını kaptı oldurdu cunku hayvanlara zarra verdıgı ıcın oldurduk

allah razı olsun ondan..
bende öldürcem ama can çekiştire çekiştire.. benim tavuklarıma neler yapmış..

Merak etdim.

eger safari Túrkiyede olsaydi ne yapardik.

bizdeki canlilar belli acaba diger hayvanlarla bir yasamak zorunda kalsaydik ne olurdu.

sabah kapiya bir bakiyorsun ana aslan köpegi yemis gidiyor :)

yada leopar bi ziplamada havadaki kusu takla atip yakaliyor.

bir fil hayvanimizi ezip gidiyor..

her tabiyatin her kitanin bir özü vardir
milyonlarca yildir yasamislar.
dogada avciliktan hayvan kalmamis ve bunlarda sehire inmis acaba suc kimin.
umarim kimse yakalayip ceza vermez cünkü zor durumda olmasaydi yakalamakda zorlasirdi
ya yavrusu varsa ve yemek götürmesi gerekliyse. iste bir ailenin sonunu hazirlarsin.

ata sözüyle dolmus
sen essegini saglam kaziga baglaki sonra kacmasin.
eger kuslarin yem oluyorsa vardir hayatda bir yanlisin cezayi cekmek zorundasin.

Mechelen' Alıntı:
Merak etdim.

eger safari Túrkiyede olsaydi ne yapardik.

bizdeki canlilar belli acaba diger hayvanlarla bir yasamak zorunda kalsaydik ne olurdu.

sabah kapiya bir bakiyorsun ana aslan köpegi yemis gidiyor :)

yada leopar bi ziplamada havadaki kusu takla atip yakaliyor.

bir fil hayvanimizi ezip gidiyor..

her tabiyatin her kitanin bir özü vardir
milyonlarca yildir yasamislar.
dogada avciliktan hayvan kalmamis ve bunlarda sehire inmis acaba suc kimin.
umarim kimse yakalayip ceza vermez cünkü zor durumda olmasaydi yakalamakda zorlasirdi
ya yavrusu varsa ve yemek götürmesi gerekliyse. iste bir ailenin sonunu hazirlarsin.

ata sözüyle dolmus
sen essegini saglam kaziga baglaki sonra kacmasin.
eger kuslarin yem oluyorsa vardir hayatda bir yanlisin cezayi cekmek zorundasin.
Katılıyorum.Sen güvenliğini almazsan olucaklara göz yummalısın.Bu hayvanlar beslenmezler doğanın dengesi bozulu bende sansarı sevmıyorum ama sansarlar ölürse fareler v.b canlılar cogalır.

iyi aksamlar arkadaslar sansarlar hakkinda cok arastirim nasil girer nasil yer vs vs... simdi ben iki katli evin catisinda guvercin beslicem catida ;kremitlerde delik yok sadece cati ya evin icinden giris var odadan deyelim sizden ogrenmek istediyim bu sansar disardan iki katli eve tirmanirmi duz duvara ; tirmanirsa eyer bosluk bulamayinca kiremiti kemire kemire girermi iceri degerli bilgileriniz icin tesekkur ederim.

benim bi abimin 3 katlı evinin catısındaki kusları götürdü sansar kiremitleri kaldırıp girmiş

Geri