Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ben biliyorsunuzki güvercinlerim var besleyen birisiyim
yeni alıştırmış olduğum çift güvercinimlerimi bugün 7 de saldım ve güvercinlerim baya bir uzağıya gittiler ve dedim gittiler kaçtılar heralde ama geri geldiler kondular sonra bida gittiler ve erkek tek olarak geldi ve dişi uzaklarda havada uçuyor erkek kümesse girdi yani alışmış ama dişi şimdi yok yani gelmedi acaba karanlık oldu diye bulamamış olabilirmi ilk alışmış olduğu yer benim kümesim yani acaba geri gelirmi ne yapmam lazım....
Erkek alıştıgına göre dişide alışır ama gece bulamamıstır kümesi yarın sabah uyandıgında erkek olanı catıya sal yada ucur dişi oralarda ise başına bir şey gelmediyse gelir.
erkek olan geldi uçtu uçtu kümese girdi ama dişi olan gözükmüyor heralde bulamadı akşam vakti etrafımızda çatılar aynı boyda ama az uzakta gibi gitti orda bir an bakmadım göremedim belkide yakında bir yerde ama bilemiyorum baya üzüldüm ama dişide alışmıştı yani ilk alıştıkları yer bu benim kümesti bide inş sabah gelir...
bide acaba güvercinleri kaç ile kaç arasında uçurmak en iyi uygun olur ?...
Güvercinler fazla güneş olmayan her saat uçurabilirsin bn sabah 7:30 9:30 arası aksamları saat 7 den hava kararıncaya kadar uçuruyorum bazen öglen sıcagındada ucurdugum oluyor ama oglenleri pek ucmuyorlar sabah ve aksam ucur guneş yokken
peki teşekkür ederim peki acaba diğer kuşum geri gelirmi ilk alıştığı yer burasıydı erkek geldi dişi kaldı belkide hava kararınca bulamamış olabilirmi ve geri gelirmi valla çok üzüldüm insan baktığı kuşa gidip uçmasını seyretmesi çok güzel bide gelmesi çok güzel ama birisi gitti gelmedi inş sabah gelir...
Erkek alıştıgına göre dişide alışır ama gece bulamamıstır kümesi yarın sabah uyandıgında erkek olanı catıya sal yada ucur dişi oralarda ise başına bir şey gelmediyse gelir.
önceden yerde dükkanda kalıyordu b aya zamandır kuş yani başka yere alışık değil ama akşam saldım karanlık oluyordu tam belkiden ondan gelememiştir umarım inş yarına gelir sizce gelirmi _
Etrafta kuşçu varsa senden önce onlar indirebilir. Yani fazlada bel bağlamamak lazım neticesinde kuş bu belli olmaz. Her kuş besleyen kuş kaçırır illaki.. Fazla kafana takma..
bu yakınlarda öle pek kuşcu yok olsada 1-2 tane ama ben hiç görmedim bu benim bizim yakınlarda yani burlarda hiç yok ama vardır elbet ama kuşta zaten o kadar fazla uzaklaşmadı eminim çünkü...
Bence o kuş gelir. Bakalım ne olucak. Sonucu bildir bıze de.
Bu arada guvercınleri saat kaç gibi ucurmalı demıssın. Mantıklı olanı sabah ve akşam serinligidir ama bazen akışına bırakmak gerekıyor.
Örnegın benım kuşlar öglen 2 gıbı cav cav sıcakta deli gibi ucuyorlar. Hıc de olumsuz bı durum yok. Sonucta kendıleri ucuyorlar. rahatsız olsalar konarlar. Sadece konduklarında deli gibi su içiyorlar, o da normal tabi
şuan ilerde bir çatıda 2 kuş var güvercin biri beyaz gibi renklerde biride benimkinin renklerde tam net değil kuşlar sıcaktan uçmuyor heralde orda duruyorlar öle gidip bakıcam olmadı yani bide bencede gelir gibi ama bakalım gelicekmi haber vericem siz kuşcu arkadaşlarıma...
arkadaşlar erkek tek kaldı dişi yok ortalarda ama erkek sürekli dişiyi kaybettiği yerlere doğru gidip dolanıp geliyor belkide dişiyi arıyor hayvan sürekli uçup oraları turluyor bazen gözden bile kayboluyor gelmicek zannediyorum ama geliyor süreklide ama dişiyide aramadan bırakmıyor sürekli arayış içinde dişi kuşta az uzakta kayboldu gelmedi...
eFe iZLenimLerın Çok DoğRu ßence Akışına ßırak o KadarDa Takma Kafana..ßu Gün Saat 4:30 GibiyDi 4 Tane Kuş ßırakTım 3 TaneSi GeLdi 1 Tane Beyaz Dişi KaLdı HiçTe Merak EtmiyoRum.aMa inaNıyorumKi oDa GelceK.Hemde YumurTadaKi Kuş
inş gelicek bende öle umuyorum çünkü daha önce uçuşta olmayan bir kuştu ve alışık değildi dışarıya çünkü yerde bir kümeste dükkanda satılan bir kuştu yani dışarı görmemiş bi kuş 1 ay kadar bide bana geldi 2 hafta alıştı yuvanıon önüne bırakınca hemen geliyor içeri giriyordu filan inş gelcek öle umuyorum...
böle bir düşüncemi var kardeş bir güvercinin ilk ayar olduqu yer senin orası olamaz !!yerini bulup gitmiştir erkeği kolay ayar edersin ama dişi zordur !
ilk ayar olduğu yer yerde bir dükkkandı sadece yani bir yeri yoktu o dükkandada baya zamandır orda idi uçmayan kuş yani aldım alışık değilleryani yerde dükkanda dışarıyı görmüyor çünkü aldım erkek olan çok güzel çıktı baya bir zaman uçmamasına rağmen çok güzel uçuyor mdolaşıyor ama dişi kayboldu heralde o yuvasını arıyor ama gelcek diye umut ediyorum çünkü yerdeki bir dükkanı bulması zor yani...
ya ben kuşumu uçurdum 1 günn boyunca gelmedi kuşun dişisi ewde ama kendi gelmedi üstelik yumurlamıştı yumurtaları tutmamıştı sonra dışarı çıkardık uçurduk geri gelmedi.
Canım kardeşim uçup gelmeyen kuşun arkasından hiç boşuna bekleme kuşu iyice ayar edip etrafınını ve yerini tanımasına imkan verip ondan sonra uçursan daha ıyı olurdu üzülmeğe değmez saygılarımla.
Arkadaslar benim 6 .7 aydir besledigim pic vardi ve onu diger bir kusumla dökmeye gittim ve fazla uzak deildi ve doktugumda diger kusum geldi picim bir catiya kondu sonra ruzgar basladi gelen kusumu geri alip gittim ve onun yanina dogru attim yine gelmedi picim sizce gelirmi
İşte bu sorduğun kısım karışık. Ben mesala kümesime gelen kaybolmuş kuşları genelde eş tutturduktan sonra salardım. Güvercini birisi yakalarsa veya kaybolup başka bir kümese giderse o kişinin besleme şekline kalmış bir durum. Eğer o kümeste eş tutturup öyle salarsa biraz zor geri gelir.
Canım kardeşim yazmışsın okudum üzüntüye gerek yok bir ağabeyin olarak görevim değil ama acizane düşüncem tabiki moderotör veya yönetici de değilim belki yöresel bir tabiriniz olabilir o çirkin kelime yerine kırma veya kırık tabirini kullansan daha iyi olur saygılarımla.
Ahmet abi özellikle bu adana kuşunun beslendiği bölgelerde kırma kuşlara arkadaşın söylediği şekilde hitap ediyorlar. Ben söylemek istememiştim teşekkür ediyorum uyardığın için arkadaşımız dikkat edecektir inş. bundan sonra. İlerleyen dönemde başka bir bölgeden bu konuya gelen bir kişi yanlış anlayabilir o kelimeyi. Bizler kuşlarımızı seven insanlarız...