güvercinim geri gelmedi...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ReplaXX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K
Arkadaslar tsk ederim hepinize bidahada oyle hitahap etmem kusumda yarin dama ciktigimda yuvanin ustundeydi saygilarimla

Arkadaslar benim bi cukulata donek varda bu donegim hangi donekle iyi gider renk ve guzel cucuk atmasi

Irkı bozmayın. Eş yapacağınız kuşun ırkı neyse onu eş olarak seçin. Yazıktır günahtır ortaya saçma sapan kuşlar çıkartmayın :(

Bnde bozmayim die diyorum kardes hamgi donekle iyi gider diom

:_-benide öyle oldu dişi alışmıştı ama erkek tek geldi sabah saat 7 :00 uçurdum simdi saat 15 :53 gelirmi

inş. gelir diyelim ancak genelde erkekler yuvaya geç dönerlerdi veya dönmezlerdi keşke yumurta yapana kadar bekleseydiniz.

SA BEYLER benim bi şeker dişi güvercinim var 3 gün önce aldım 1 gün evde kaldı sonraki gün kanatlarını açtım kaçmadı 11 takla atı dönüş yaptı hiç bişe olmadı kaçmadı
ama arkadaşın kümsese götürdüm ilk kümesi oldu bu onun orda 10 11 güvercin var ilk getirdigimde onların yanına ucmuyodu kanadında 3 bit vardı kolanya döktüm bitler döküldü ertesi gün bu çatıya çıktı sabah 6 da bu ben bilmiyom ben 2 de geldim arkadasım dedi kayboldu kusun ben inanmadım saat 5 gibi geldim çatıda gördüler söylediler kusları kaldırdık pırıltı verdik onun yanına bizim maviş gitti erkek maviş 1 saat sonra geldi o gelmedi o kendine uçuyor bizim çatıların üstünde martı gibi dönüyor nasıl gelebirirmi sizce aşa iniyor yemlikten yem yiyo ucuyo ama kümese girmiyor

Biraz sacma ama yaziyim dedim belki olur. Buyuk bir kapan yap icine yemligi koy kus icine girince kapat kapani ve kusu yakala sacma ama olsun belki ise yarar :slm:

güvercinim halsiz

Benim kuşum halsiz yem yiyor sonra kendini topliyor ayakta duracak takati yok ne yapmam lazım yardimci olurmusunuz

Hayvana bugdaysiz karisik yem ver. Agzina sarimsat at dikine ortadan ikiye kes. Sonra agzina 2 -3 damla limon sık. Mineral vitamin takviyesi yap. Kumesin temizligine ve ceryanda kalmadindan emin ol dostum.

Mineral vitamin hangisini verim

Hayvanlarin onune mineral tasi al petshoplarda var 2,5TL. Mineralin yanina tuz-kömür(tuz gibi ufala)-yumurta kabugu(bugday kadar parcala) koy onlar gerektigi kadar cok yerler. Sularini 2 gunde bir gerekirse hergun degistir. Sularinin icine sirke koyabilirsin abartmadan. Sirkekoyarsan eger hastalik varsa onu engellemeye calisacak. Bunlari yaparken 1 hafta boyunca sarimsagidiklemesine ortadanikiyekesip bunu verirken 2-3 damla limon damlat hayvan canavarlasir. Vitamin icin mezatcilara git petshopculara basvur.

Yav baktin olmuyor mu ? Hayvanin kuyrugu makasla (: 2 gun sonra nasilda hayvan canilesiyor gor :haha:

Abi rica etsem güvercinim hastalıkların hepsini yazarmisiniz yeni başladım urfaliyim ya siz

Merhaba arkadaşlar

ben biliyorsunuzki güvercinlerim var besleyen birisiyim

yeni alıştırmış olduğum çift güvercinimlerimi bugün 7 de saldım ve güvercinlerim baya bir uzağıya gittiler ve dedim gittiler kaçtılar heralde ama geri geldiler kondular sonra bida gittiler ve erkek tek olarak geldi ve dişi uzaklarda havada uçuyor erkek kümesse girdi yani alışmış ama dişi şimdi yok yani gelmedi acaba karanlık oldu diye bulamamış olabilirmi ilk alışmış olduğu yer benim kümesim yani acaba geri gelirmi ne yapmam lazım....

Merhaba arkadaşlar

ben biliyorsunuzki güvercinlerim var besleyen birisiyim

yeni alıştırmış olduğum çift güvercinimlerimi bugün 7 de saldım ve güvercinlerim baya bir uzağıya gittiler ve dedim gittiler kaçtılar heralde ama geri geldiler kondular sonra bida gittiler ve erkek tek olarak geldi ve dişi uzaklarda havada uçuyor erkek kümesse girdi yani alışmış ama dişi şimdi yok yani gelmedi acaba karanlık oldu diye bulamamış olabilirmi ilk alışmış olduğu yer benim kümesim yani acaba geri gelirmi ne yapmam lazım....

Canım kardeşlerim kuşunu iyi terbiye edip etrafını jyj tanıma imkanını yaratıp ondan sonra uçurmalı konu komşunu ufak taş bozuk yumurta paçavra ıvır zıvır atıp rahatsız etmemeli şakrak teneke davul borazan çalmamalı konu komşunda seni takdir etmeli ne asil kuşçu demeli şikayete meydan vermemelisin , kuşuna da değişik yem vererek yanlış yere indiğini hissettirmeli ve kaçak avare veya gibi bir çok isimli kuş peşinde olmayalım gelene hoş geldin gidene bay bay deneyi bilelim saygılarımla.

Geri