Güvercinim hasta yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ismail güleç
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 59
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K
Re: yardım lütfen

bu ilacı hasta olmayanlaradamı verelim

Selamlar

Bence verilmeli bu mikrop ölmez sadece bu ilaclarla etki güçünü azaltmış oluyoruz salmada iyi bir temizlikde yapmayı unutmayın yuvalıklara kadar sönmemiş kireç yada dezenfekte yapabileceğiniz bildiğiniz diğer yöntemlerle yapın hatta pürmüz bulabiliyorsanız salmanın her yerini pürmüzle yakın en güzel dezenfektedir.

Saygılarımla

Aykut Karabulut

Not: Hastalık belirtisi olan kuş veya kuşları ayrı yerde tedavi etmeyi unutmayın..

Selamlar,

Salmonella hastalıgı %80 güvercinde bulunur ve güvercinin bağışıklık sistemine göre ortaya çıkar. Kimse benim salmamda yok yada tedavi ettim bitti demesin kendisini kandırmış olur. Güvercinin bağışıklık sistemi salmanızdaki beslenme, bakım, hijyen gibi etkenlere paralel olarak bir ayenk içinde hareket eder. Ustalar yeni aldığınız güvercini salmanıza koymadan önce karantine salmasında gözlemleyin derler, bunun altındaki en önemli neden güvercinin sizin tarzınıza "beslenme, yem, hijyen, bakım, kullandığınız vitaminler v.b." konularına adapte olma sürecinde güvercinde ortaya çıkabilecek, bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu hastalığın baş gösterme riskini minimum zarar ile kapatmak amaçlanmıştır. Salmonella hastalığı sırasında kullanılan en etkili antibiyotik Baytrilldir.Bu ilaçın kullanımı sırasında güvercinde oluşabilecek yan etkilerden ve akçigerde yaratabileceği tahribatlardan korumak ve güvercinin iştahını yüksek seviyede tutabilmek adına Berovit B12 vitamin kullamını tavsiye edilmektedir. Berovit B12 tedavi edici bir ilaç değildir buna dikkat çekmek isterim. Selmonella hastalığının ileri aşamasında karşımıza güvercinde oluşan sallabaş dediğimiz güvercinin dengesiz hareketleri ve boynunu yaklaşık %90 derece bir açı ile çevirmesi hastalığın güvercinin sinir sistemine zarar verdiğinin belirtisi olarak çıkmaktadır. Bu bir çok güvercin besleyen, yetiştirenlerin hiç istemedikleri bir durumdur tedavisi uzun ve sabır isteyen bir durum olmasından dolayıdır. Bu süreç de Nevrit ilaçı sinir sistemini tedavi eder. Bu ilaçı kullanmalı ve güvercin loş ve yarı karanlık bir ortamda bakılmaya başlanmalıdır. Tedavinin ilerisinde güvercinin eşi var ise eşinin yanına konması ve yapabiliyorsanız eşleştirip yumurtlaması ve yavru bakması sağlanır ise güvercinden bir eser kalmadan ve tamamen iyileşmesini garanti etmiş olacaksınız.

Ama tedavi ettiğiniz güvercininizde unutmayın salmonella mikrobu olacaktır. Bağışıklık sisteminde sorun olmadı sürece karşınıza çıkmayacaktır..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykut bey çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı

Selamlar Mustafa bey,

Rica ederim bir nebzede destek olabildiysek ne mutlu bize

Saygı larımla

Aykut Karabulut

aykut abi gerekli her türlü bilgiyi vermiş.ona teşekkür ediyorum biz her an online olup dertlerinize yardım edemiyoruz.mustafa bey umarım kuşunuz iyileşir.

aykut abi yardımlarınız için çok teşekkürler.

S.A beyler benim fikrim ayrica denemis oldugum taktik % 60-80 arasi kurtariyor.Isterseniz deneyin ama kusunuzda ölebilir bunuda söyliyeyim. BAYTIRIL- bu ilaci düzenli olarak 3 gün 3 er damla verin. Nasil ? diyelim bugun aksam saat 19,00 da verdiniz yarin aksamda 19,00 da öbürüsü günde 19,00 verin ve ertesi gün bakin kusa sayet yem yeme,su icme gibi canliliklar gösteriyorsa sanslisiniz kurtuldu, bu hareketler yoksa hastalik ilerlemis sarimsak vererek baska ilac uygulayin söylemeyi unuttum mutlaka ayri bir yere koyun.Ben hep böyle denedim dedigim gibi yüksek bir orandada basarili oldum siz bilirsiniz iyice arastirin öyle uygulayin. Baytiril pahali ise villfroks diye bir ilac var ayni baytirilin etkisinde o biraz daha ucuz onuda deneye bilirsiniz.....

ben selocu

ona gripinli su ve portakallı vitami içir ve bir kutuda kalsın tabi sıcak biyerde o zaman iyileşir kardes

vaterinerden tetradoks al kullan

sayın kuş cu arkadaşlarımız bu halsizlik gibi görünen hastalık aslında vitaminsizlikten kaynaklanıyor buda demek oluyorki kuşlarımızın bakımına biraz dikkat edersek bu hastalık oranının kümesimize uğraması o kadar zor oluyor... saygılar...

Benimde kuslarımdan 1 tanesi bugun öldü.Bu söylediğiniz belirtiler vardı.Tek gözde akıntı çapaklanma dogru düzgün birşey yememe öylece bir köşede druyordu.1 hafta boyunca karantinada tuttum fakat bu sabah öldü.

SELAM ALEYKÜM İSMAİL KARDEŞ
ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN BU YAZ DÖNEMLERİNDE BU TÜR HASTALIKLAR KUŞLARDA SIK SIK RASTLANIYOR KUŞUYUN HASTALIĞINI TAM OLARAK BİLEMİYORM AMA SANA KUŞA HİÇ ZARARI DOKUNMAYAN BİR TEDAVİ ŞEKLİ SUNACAĞIM KUŞUNA HER AKŞAM 1 ADET NORMAL BİR SARIMSAĞI 3-4 PARCAYA BÖL KUŞUNA AĞIZDAN VER BİR DE TAYLAND DİYE KULLANDIĞIMIZ BİR İLAÇ VAR İNCE İNSÜLİN İGNESİYLE 10 YAZAN YERE KADAR CEK ALTTAN KURUM KEMİĞİNİN YANINDAN DERİ ALTI OLARAK VUR. BANA GÖRE EN FAYDALI İLAÇ SARIMSAK MİKROBU DAHA CABUK VE ETKİLİ OLARAK KAYBEDİYOR HA BİRDE KUŞUNDA BOL MİKTARDA SU İÇME VARMI YOKMU ONUDA BİR HABER EDERSEN SEVİNİRİM.
İNŞALLAH ATLADIRSIN

SELAM ARKADAŞIM ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN
YAZ DÖNEMLERİNDE BU ŞEKİLDE HASTALIKLAR SICAKLARIN ARTMASIYLA DİREK OLARAK ORTAYA CIKIYOR. BENİM TAHMİNİME GÖRE GELEN HASTALIK KÜMESTEN KESİNLİKLE CIKMIYOR VE HER SENE BİR KERE YENİLİYOR. ŞİMDİ ÖNCELİLKEL KÜMESİNİ BELLİ BİR ZAMAN TEMİZLEME. KUŞUYUN HASTALIĞININ NE OLDUĞUNU TAM OLARAK BİLMİYORUM AMA SANA KUŞA ZARAR VERMEDEN BİR TEDAVİ ŞEKLİ SUNABİLİRİM. VE BEN BU TEDAVİ ŞEKİLLERİYLE BİR COK GÜVERCİN KURTARDIM. KUŞUNDA BOL MİKTARDA SU TÜKETİMİ VARMI BİRDE DIÇKISI NASIL BUNLARI SÖLERSEN YARDIMCI OLABİLİRİM SANA

arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim. Kuşa bir hafta boyunca 1 diş sarımsak parçalara bölerek verdim. 4.-5. günde kendisi yem yemeye başladı halsizliğide hemen hemen ortadan kalktı. sarımsakla beraber 10 gün villfroks isimli ilaçtan vermiştim. Kuşun 15-20 günde tamamen eski haline geri dönmüştü ve erkekte yumurtaya kovalamaya başlamıştı ancak ne yazık ki dişi ve erkek beraberce kaçtılar.( daha önce uçurup alıştırmaya fırsatım olmadığı için)

yazık olmuş kuşlara o zaman keşke bi kaç gün alıştırsaydın ama hastalık süresince alışmış olması gerekirdi demekli geldkleriyere bağlılarmış

ELEMİM

abilerim benim kuşta aynısından oldu ne yapayım

roniplus versin veteriner hap

kardeş sen ona baytiril vereceksin günde 1 ml ileşene kadar bide tuz şeker pirinc karıştırıp dama toplu şekilde damına dökeceksin kuşlar onu aç karnına yemeli vitamin eksikline iyi gelir
msn:[email protected]

arkadaşlar bunu galiba pek bilen yok kuşlarınız hasta olduğunda günde birtane balık yağı verin eczanelerde satılıyo tabletler halinde ve sabahına bakın dünkine göre daha canlı iyileşene kadar vermeye devam edin düzelecektir bizler birçok kuşumuz hastalandığında veriyoruz ve kuşlarımız bikaçgünde iyileşiyo ama tam iyileşene kadar kesmeyin
saygılar ölmesin hayvancıklar diye bilgi amaçlı söyliyeyim dedim.

gardaşım geçmiş olsun arkadaş baytril kullanmanı tavsiye etmiş aman dikkatli ol
baytril tek taraflı yeterli olmaz artı dozaj çok önemli
öyle kafadan kullanmak zarar getirir kuşun zzürüyetini kurutur
unutma 5 litre suya 4 sisi baytril + 5 sisi berovit 12 +5 sisi e selenium 4 gün sürekli kullan yeterli gelmezse 3 gün dinlendir 3 vgün daha kullan kesin sonuca ulaşacaksın her akşam suluklarını iyice yıka sabah yenikten dozunu ayarla eger kuşların azsa 5litre su içmiyorlarsa ölçüyü ona göre orantıla 2,5 litreye göre dozajın yarısını ver
bu ilaçlar hayvan ilaçları satan bütün eczanelerde mevcuttur
yinede sorunun olursa saat kaç olursa olsun 05555195790 dan ara her zaman yardımcı oluruz
ilaçları kullanırken kümesine dış parazit dezenfekte uygula blotik isminde bir ilaç var 5 litre suya kendi kapagıyla 1 ölçek koy kümese her yerine dök
kuşlar düzene girince yemini suyunu rahatça yerken
aynı ilacı aynı dozda yapıp kuşları içine batır dikkat et kuşlar ilacı içmesin kalan ilacı kümese geri dök
bu şekilde her4 ayda bir kuşları dezenfekte yaparsan ne kümesine nede kuşlarına hastalık gelir allaha emanet ol şafak

BEYLER ÖNCELİKLE HERKEZE KECMİŞ OLSUN GENELİMİZDE AYNİ HASTALIK MEVCUT
BENİM KUŞUMUN DIŞKISINDA YEŞİLLİK VAR DIŞKI SULU VE YEŞİL KUSLAR HALSİZ ŞUANDA KÜMESİMDEKİ KUSLARIN HEPSİNE BULASTINIĞINI DÜŞÜNÜYORUM 20 GÜN İÇİN 14 ADET YAVRU 4 ADET EKE ÖLDÜ NE YAPTIYSAK KURTARAMADIK BİR COĞUNUN YERİNİ AYIRDIM SALMAYİ BOŞALTTIM ARKADASLAR SARMISAK DİYORLAR ONU HİÇ DENEMEDİM AKLIMA GELMEDİ ÖNERİLERİNİ BEKLİYORUM

canım kardeşim ben sana 3 aralıkta cevap yazdım sen hala ne bekliyorsun hemen acil ilaçları benim yazdıgım dozajda uygula kesin çözüm başka bir şey ve ilaç düşünme eger anlamadıysan [email protected] veya 05354548585 ten ara yardımcı olayım şafak

yeşil ishal, halsizilik vs. SALMOMİX i öneririm, temin yeri www.evcililac.com koruma amaçlı ve tedavi amaçlı ayrıtnıtıl olarak anlıtmlı , tavsiye ederim. bakım kürlernii uygularsanız hastalıklarla karşı karşıya kalmazsınız. hasta olmalarını beklemeyin, kürleri uygulayın. saygıyla...

arkadaşlar benim güvercinimdede aynı sorun varr.hayvan son 5 gündür dogru düzgün bişi yemiyo gözleribi kısıp bir köşedee duruyoo.arada bi su içiyoo eski neşesi yokk.hasta oldugu kesin ...

zayıflamada sözkonusu çünkü bir şey yemiyo dogru düzgün ben şimdi elimle zorla yediriyorumkii güçsüz kalmasın diyee.şimdi sarımsagın ii ,yi geldigini söleen arkadaşlar var..üstelik bu balık yagıda bir çok yerde okudum hayvanın kilo almasını ve iştahini açıyomuşş.ben bu iki yöntemide deneyecegim..aslında en mantıklsıı ilaç kullanmak ama her agızdfan bi ses çıkıyoo üstelik bu ilaçların çogu apzarda satılıyoo malum hava şartları kötü üstelik cumartesi -pazar kuruluyo güvercin apzarı ilaç almamız zorr..üstelik kuşun fazla biz amnıda kalmamış olabilir.

normalde nezle olan bi kuşum vardı hayvan kendi kendine hiç bi tedavi uygulamadn atlattı.

bu hasta olan kuşumun 1 hafta önce yavrusu öldüü..acaba yavrusundan bi hastalık bulaşmış olabilirmi.çünkü yavru öldü 1 gün sonra hayvan halsizleştii

kuşu ayıracagım karantinaya lacagım en mantıklısı buu bir kutunun içinde bakacagım digerlerinide riske atmayalım

havaların sogukluguda hayvanları etkiliyo valla bi kar yagsın bir tane kuşum yaşamaz..eminim

slm arkadaşlar ben adana kuşu besliyorum ilgili arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilirmi en sevdigim sakar kuşum parlagı gösterdigimde kanatları damda duran kapı cülügüm TIKANIYOR ucurdugumda bazen tıkanıyor ve kendini geri dama atıyor...lütfen bilgili arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi acaba tşkl..

Geri