Güvercinim üç sene sonra geri geldi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seninle tabiri caizse laf yarıştıramayacağım, çok daha önemli işlerim var.
Ben sana nelerden örnek vermişim, sen geçmiş bana nelerden örnek veriyon (miski nerden çıktı, mermeri nerden çıktı vs..)
Kuşbazı, kuşçuyu nerden biliyorsun, kii ben sana isimde vermedim, ön yargılı olma bence, kimsenin Günahını alma..
Ben denediğimi, gözümle gördüğüme inanırım, varsayımlar üzerine yorum yapmam..
İddia ederim demiştim ama vazgeçtim.. Gördüm ki daha iddia edecek kadar bilgi sahibi değilsin. (varsayımlar üzerine yorumlama yapıyorsun, bir mesajın diğerini tutmuyor. )
Ayrıca Forum Kuralları gereği yukarıdaki mesajınızda ki k-a-lın kafalılar içeriğine istinaden bir uyarı aldınız.

[url=http://www.kuscular.org/page.php?p=forumkurallari:2rlwygqz]Forum Kuralları[/url]' Alıntı:
Konu - İleti gönderilirken dikkat edilmesi gerekenler

• 1. Başlık ve içeriğinin anlaşılabilir bir dille, imla kurallarına ve Türkçe karakterlere dikkat edilerek yazılması, yanlış anlaşılmalara mahal verilmesini engelleyeceği gibi, diğer üyeler tarafından da daha kolay anlaşılmasını sağlayacaktır. IRC,MSN,CHAT lisanı ile ileti yazmak, bir büyük bir küçük harfle yazmak, tamamı büyük, tamamı kalın, renkli yazılar kesinlikle yasaktır.
• 2. Site genelinde, konular dahilinde konu dışı ikili sohbetler ve yazışmalar yapılamaz. Kullanıcılar, başka bir kullanıcının özel bilgilerini site içerisinde yazamaz / açıklayamaz.
3. Site ortamında genel ahlak kurallarına aykırı, kişileri / kurumları küçük düşürücü, hakaret niteliğinde sözler kullanamazsınız. (Size karşı böyle bir durum söz konusu ise kesinlikle cevap yazarak tartışma başlatmayınız ve raporlama sistemini kullanarak ilgili ileti veya başlığı bildiriniz.)
• 4. ****, crack, ***** gibi illegal konu ve yasadışı içerikten bahsetmek, forum nasıl hacklenir gibi sorular/cevaplar kesinlikle yasaktır. (Bu tür içerik ile karşılaştığınızda lütfen raporlama sistemini kullanarak ilgili ileti veya başlığı ropor ediniz.)
• 5. Mesajlarda öğretici veya örnek gösterici küçük boyutlu resimler ve bağlantılar dışında gereksiz resim ve bağlantılar kullanılamaz.
• 6. Yanıt gelmeyen bir soruya "yok mu bilen", "kimse cevap vermeyecek mi" gibi iletiler yazılamaz. Bir ileti içerisinde özellikle kişiye hitaben yardım talebi yapılamaz.

bana tekirdağda kuşçu ismii vermeye kalkarsan bende o kuşçuları yazarım
sana konuyu dağıttın dedim inanmadın
ne istersende yap senin siten sen doğruları bilirsin demiyeceğim
a

degerli arkadaşım zahir kardeşle yine bu sitede 1-2 hafta önce tanıştık ve buluşup konuştuk hani o da ben de kuşçuluğu çok iyi biliyorum ayagına yatmadığımız için daha rahat kaynaşıp dost olduk yani senin tabirinle kanki . kuşçuluğun derecesini gösteren bir ölçüm aleti mi icat ettilerki sen benim kuşçuluk birikimimi yorumluyorsun o cihazı sana zahmet bana gönder de senin gibi değerli bir kuşçunun da kuşçuluk bilgisinin derecesini göreyim zahir kardeşin verdiği türlerin nereden geldiği örneği zaten para için kuşun kanını soyunu nasıl kırıldığı ile ilgiliydi ama ne yazikki buna da anlayıp dinlemeden yorum yazmışsın bölgelerden isim tanımak kişiyi iyi bir kuşçu yapmaz canım kardeşim o kişilerin tecrübelerini sana aktarmasıyla ve sen de yaşayıp yaşını başını almanla iyi bir kuşçu olursun yani senin 23 yaşında olduğunu göz önüne alırsak daha yolun başındasın sen o tanıdığın değerli kuşçu arkadaşlara kulağa ilginç gelen sorular sor olabilir yorumunu alırsın çünkü kuşlar robot değil zaten de kuşçuluğu zevkli kılan da kuşların bu yönü gerçekten konu çok dağıldığı için uzatmak istemiyorum çünkü bu iş afedersiniz ama sidik yarışına döndü hüseyin kardeş sen ne benim nede zahirin kümesindeki kuşları ve onların damarlarını biliyorsun ama sen hala olmaz da olmaz diye tutturmuşsun ben sendeki bu mantığı çözemedim şimdi sen bana madem kuş bilginle ilgili iddianı ortayan koyuyorsun bir kuşun 3 sene sonra nasıl geri geldiğini yada mardin kuşunun nasıl olurda ankaradan urfaya kadar sağ salim gittiğini açıkla ben de senin bilginle ilgili hakkını vereyim

unutmadan kuşunun 3 sene sonra geldiğini bize bildiren bölüm yöneticimiz değerli Nizam Atılgan abidir ve
ZÜMRÜT ARAPLARIN ANKARADA URFAYA 1 HAFTA İÇERİSİNDE GERİ DÖNDÜ diye yorumunda bize bildiren kişi de değerli NAZIM ERDEN abidir açıklarkende varsayımlar kullanmamaya dikkat edersen sevinirim senin gibi değerli bir kuşçu kardeşimize de varsayımlar dan çok gerçek bilgileri ortaya koyması yakışır
saygılar

Konuyu uzatmak istemediğimi belirttim, yazmak istiyorsanız kurallar dahilinde yazarsınız, bi benim size karşı olan ithamlarıma bide sizin bana karşı olan ithamlarınıza bakın.. (baktım diyipte yine bana karşı yazmayın.) Yukarıya bu siteye iki yıl önce koyulmuş kurallardan konuda ihlal edilenleri koydum, içerisinden;
[url=http://www.kuscular.org/page.php?p=forumkurallari:2ca2l03a]Forum Kuralları[/url]' Alıntı:
Konu - İleti gönderilirken dikkat edilmesi gerekenler

3. Site ortamında genel ahlak kurallarına aykırı, kişileri / kurumları küçük düşürücü, hakaret niteliğinde sözler kullanamazsınız. (Size karşı böyle bir durum söz konusu ise kesinlikle cevap yazarak tartışma başlatmayınız ve raporlama sistemini kullanarak ilgili ileti veya başlığı bildiriniz.)

olan maddeyi işaretledim. Yüz yüze görüşmediğiniz birine karşı nasıl rahatça kalın kafalı deniyor anlamıyorum.

Ayrıca 23 yaşımda olmam demek bu işi başkalarından iyi yapamayacağım anlamına gelmez,sizde yaşınızı yanlış girdiniz herhalde sisteme,sanki 40-50 yaşındaymış, aramızda 20-30 yıllık bir tacrübe birikimi var gibi bi izlenim yaratmaya çalışmışsınız..
Birde son olarak şöyle bir laf vardır bilmem bilirmisiniz;
"Hani derler ya Sen giderken Ben Geliyordum Diye, işte şimdi beraber gidelim hangimiz önce gelecek ? "
Neyse ben konuya bundan sonra müdahil olmayacağım.
İyi Geceler.

ankaradan giden kuşa damar der kan der onunda kılıofı hazır
urfada dökme yapılır kuşlara iyi eğitimlidir yön bulmaları gelişmiştir damarla kanla alakası yok damar kan işin hikayesi

Arkadaşlar kuşculukta, damar , kan denilen kelimelerin acıklaması coğu yerde aynı anlamları ifade eder.Yaşadığım şehir İstanbulda da durum böyledir.Damar neye derler ? Kuş kendi yuvasından başka yuvaya adapte olamayan, sitrese giren, hatta kahrından ölen, başka yuvadan salındığı zaman yerini arayan, bulamadığı zamanda açlıktan ölen kuşlardır.Kuşun gelip gelmemesi önemli değil.Ben böyle kuşa damar kuş derim.Kan denilen olay ise, kişinin senelerdir takip ettiği soydur.İki güzel kuşu eşleştirirsiniz altından cıkan yavru anne babadan cirkin olur, kan tutmadı derler fakat kuşun anne babasını bildiğiniz için, cıkan cirkin yavruyu başka bir cirkin yavruyla eşleştirirsiniz, anne babadan güzel cıkar, kan denilen tabir kuşun soyu ile ilgili bir tabirdir.Onun için bir kuş alırken, damızlık yapılacaksa anne , baba, dedesini görmek lazım, yoksa kuşun altından ırkın tam özelliklerini taşımayan kuşlar gelir.Buda bir kuşcu için hem zaman hemde emek kaybıdır.
Günümüzde kostüm adı altında yapma kuş vardır, işi tcarete dökenler de vardır bunda sanırım herkez hemfikirdir.Buna mardinide dahil aslanbaş kelebeğide,baskasıda , sonuçta kuş beslemek zevk işidir, herkezin kuşu kendine güzeldir.Hüseyin kardeşimiz bu siteyi kurmuş, bizde bu güvercin hobimizi en ileriye taşımak, bilgilenmek, dostluklar kurmak, başımızdan gecen güvercin yetiştiriciliği ile ilgili yaşadığımız veya duyduğumuz bilgileri, bizzat yaşadığımız hikayeleri burada paylaşıyoruz, herkezin sonuçta burada emeği var.Yeri gelecek tartışacağız yeri gelecek rekabet edeceğiz yeri gelecek sıkıntıları paylaşacağız, tabi hepsi kurallar dahilinde.Herkeze iyi forumlar.

gökay arkadasım çok güzel konuşmuşsun teşekkür ederim
ewt dediğin gibi terimler bölgelere göre farklılıklar gösterir damar kuşun soyu iyi ise ona denir nasıl iyi ise hasta bir kuş hasta yavru yapar o yavruda yavrusu hasta olur iyi damar demek geninde zayıflık olmayan kuş demektir taşıyıcı değildir yani.Kuş bakarsın çok sağlıklı getirirsin tüm kümesi hasta eder dışkısı ve salyasındaki bir mikropla
Böyle bir damarda en az 20 yılda oluşur
konunun başıda alıştırma ve uzaktan dönme ile ilgili idi benim iddaam kuşun mekanik yada ırk olarak (ırk ve mekaniği belirteyimde kalın kafalılar lafı başka yere çekmesin) hiçbir sorunu yoksa gerekli eğitim yani dökme eğitimi verildikten sonra her mesafeden gelir
dökme eğitimi nedir nasıl verilir:
dama alışmış uçan bir kuşu ilk gün 500 metre 2. gün 1000 metre 3.gün 1500 4. gün 2500 gibi giderek artn mesafelere götürüp oradan kuşu salmaktır.Bu eğitimi 2 ay kadar yaptıktan snra kuşu istediğin yere sal istediği kadar kant çeksin makaslasın kuş buyuduğunde kanatları tekrar evine döner
sonra dersiniz kuşum 3 sene sonra geri geldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri