GÜVERCİNİN URLU OLMASI

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lord
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 50
  • Görüntüleme Görüntüleme 27K

lord

Üye
Katılım
19 Şub 2008
Mesajlar
310
Tepkime puanı
0
Yaş
33
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin
Meslek
eletronik
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
BAZEN GÜVERCİNLERDE UR OLUYOR BUNU NASIL ANLAYABİLİRİZ ACABA YARDIMCI OLURSANIZ İYİ OLUR
 
sorunuzu tam olarak anlayamadım ama kuşta urun olduğunu mesela kanadındaysa uçuşundan anlarsın sağlıklı uçamaz,uçarken zorlanır yada ayağındaysa yürüyüşü bozuktur.ama en güzeli güvercinleriarada bir elimize alıp göz kontrolü yapmamız daha iyi olur.
 
göz kontrolü derken nasıl yani
 
Kuşunuzu ara sıra elinize alıp şöyle baştan aşağı bir incelemek lağzım yani gözünüzle bi kontrol etmeniz lağzım.

Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN
 
açıkça anlatır mısın abi nasıl anlayabilirim?
 
kardeşim bak ur dediğin dışarıdan gözle görünür şekildeyse bunukuşu eline alıp baktığında görüceksindir zaten.elinle dokun hissedersin.hissedemezsen de tüylerini kaldıraraktan bakabilirsin.bişey varsa görürsün.
 
bu ur genellikle nerelerinde oluyor
 
heryerinde olabilir böyle bir genelleme yapamam.ama benim karşılaştıklarımın çoğu kanat altındaydı.bu konuda daha detaylı bilgiye sahip olan yetiştiricilerimiz varsa seni buradan bilgilendirsinler.
 
gerçekten bana yardımcı olur msun o arkadaşları bana yönlendirir misin?
 
tabiki kardeşim daha detaylı bilgiye sahip olan arkadaşlarım seni görüp buradan yardım edicektir.olmazsa ben sana yönlendiririm.bu sitenin kuruluş amaçlarından biride böyle durumlarda birbirimize yardım etmek zaten.
 
çook sağol abi ama yardım etsinler lütfen
 
tamam kardeşim ederiz sen telaşlanma.senin böyle bir kuşunmu var yoksa niye bu kadar meraklısın bu konuya
 
yokta alırken olabilir
 
Sanirim arkadaşımız ur olan bir kuşun urunu nasıl iyileştirebilirim demiş yada dicekmiş ama laf karışmış
36.gif
 
bir keresinde güvercin alırken urlu kuşu attılar ondan yani bir daha böyle birşey yememek için soruyorum yardım edersiniz sevinirim
 
Sevgili kardeşim,gözle görülebilen urlar genellikle kanat sokumu uçları ve ayaklarda görülür.Ömer kardeşim bu konulara değinmiş,ancak bende biraz biligi vereyim.Urlar aslında yetiştiriciliğimizn en büyük sorunlarından biridir.Özellikle kanat ksımlarında ur çıkan kuşlar,çok zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.Bu tür ura sahip kuşlar bazı durumlarda bir metre kadar yüksekte olan tüneğe bile çıkamıyorlar.Sağlıklı uçuş yetilerini kaybediyorlar.Dolayısıylada tedavi edilmediğinde,ya yırtıcılara yada kuş pazarlarında küçük çocukların ellerine geçerek telef oluyorlar.Ayak urunda ise ur,gayet belirgin olarak göze çarpıyor.Kanattaki ur genellikle göze pek çarpmaz.Ancak elimizle yokladığımız zaman farkedebiliriz.Bu tür hastalıklara maruz kalan kuşlarımızı vakit kaybetmeden bir veteriner hekime götürmeliyiz.Bazı arkadaşlar gerçektende yapılmayacak şeyler yapıp,urları kesmek gibi çok yanlış uygulamalara baş vurup,kuşlara eziyet ediyorlar.Lütfen bu tür uygulamalardan vazgeçelim.Kanın akmasıyla urun vucuttan atılacağı şeklinde bir bağdaştırma yapmak gerçektende çok mantıksız.Lütfen bu tür hassas konulara dikkat edelim.Saygılarımla...


Gökhan Ak
 
gökhan kardeşim sana bu urların kesilmesi konusunda katılıyorum vede akması beklenen kirli kandan!!!!!!!!!!! sonra güya iyileşme olacakmış beklentisine girmek oldukça yanlış ve sadece bir canlıya işkenceden başka birşey olmadığınıda belirtirim.
asla.gif

urla ilgili benim başımdan geçen ur olayını kısaca ekleyim,
icon_confused.gif

kuşun hareketleri ağırlaştı ve sürekli düşünme ve durgunluk modunda önce elle dış muayenesini yaptım ve kursağının alt kısmında ama deri altında bir kitle elime geldi fındık büyüklüğünde sordum soruşturdum ve bu kitlenin herhangi bir veterinerlik fakültesinde çok az bir ücret karşılığı(10) ytl ameliyatla alındığını ve % 100 iyileşme olduğunu öğrendim sonra ameliyatı yaptırdım ve 5 yıl daha yaşadı kuş çok da kaliteli yavrular verdi ama yaşlılıktan öldü.
good.gif
 
arkadaşlar bana yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim
 
bak gördünmü lord kardeşim arkadaşlarımız senin için elinden geleni yapmışlar açıklamışlar.bu yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.uru kesme olayına gelince size tamamen katılıyorum.genç kardeşlerimiz sayenizde bilgileniyor.bu yaptığımız çok güzel bir olay.
 
benim izlenimime gore,urlar dişi ve erkek olarak ikiye ayrılır.dişi ur tedaviye kolay kolay cevap vermez,kendisini sürekli yeniler.buna nazaran erkek uru iyileştirmek daha basittir.kanat altlarında çıkan uru temizlemek tedavi etmek kolaydır taki kemiğe yapışmayana kadar.ama ayaktaki ur zor.nedeni ise,ur ayakta daima kabuklu yara şeklinde ve dişidir.dişi veya erkek ur farketmez kesmek yada sıyırıp almak hayvana sadece eziyet verir,kesinlikle çözüm degildir.bunların tedavisi kolay,en korktuğum kuşun gözünün hemen uzerinde çıkması.işte ozaman mutlaka veteriner hekime götürmelisiniz.
 
benimkilerde oluyor veya çevremdeki kuşçuların ama ameliyat ediyoruz bişiyi kalmıyor iyileştirmekte mümkün ama bilinçsizce yapmamalısınız bilene aldırın
 
SELAM ALEYKÜM
KUSURA BAKMA BAYA BİR GEÇ CEVAP VERECEĞİM AMA BEN SENİN BU SORUYU SORDUĞUN ZAMAN BU SİTEYE ÜYE DİĞİLDİM. ÖNECELİKLE UR KUŞUN HER TARAFINDA CIKABİLİR. YANİ AYAKLARDA GÖZ İÇİ KENARLARINDA KAFADA KANATTA AYAĞINDA VE AYAK EKLEM YERLERİNDE SIRTINDA. BURUN AYAK HARİCİNDE EKLEM YERİ VARYA ORASINI DEMİYORUM EKLEM YERİNDEN 1 CM FALAN ALTINDA OLAN URUN HARİCİNDE HİÇ BİRİNİN TEDAVİSİ YOKTUR. BU YÜZDEN EĞER URLU KUŞUN COK DEĞERLİ VEYA SEVDİĞİN BİR KUŞSA FAZLA URUYLA OYNAYACAKSIN. OYDADIKÇA KUŞU YIPRATIRSIN. NE URLU KUŞLAR VARDIR URSUZ KUŞDAN SAĞLIKLIDIR. İŞTE BU SENİN ELİNDE OLAN BİR ŞEY. KIŞ DÖNEMİNDE YERİNİN SICAK OLMASI LAZIM. YAVRU BİLE ALABİLİRSİN BAKIMINI BU ŞEKİLDE YAPTIKTAN SONRA.

ŞİMDİ GELELİM URU NASIL ANLAYACAKSIN.
UR YENİ CIKARKEN ANLAYACAĞINI PEK TAHMİN ETMİYORUM. NASIL OLUR KUŞU ALIRSIN RASTGELE ELİNE KANADINA BAKARSIN KANADINA BAKARKEN ELİNE ŞİŞLİK FALAN DEKKELİR SENDE BAKARSIN BU NE FALAN DİYE ANLARSAN ÖLE ANLARSIN . YANİ GÖREBİLMEN VE ANLAMAN İÇİN ARADAN BAYA BİR ZAMAN GEÇMESİ LAZIM VEYA KUŞTAKİ RAHATSIZLIĞIN FARKINA VARMAN LAZIM KANATTAYSA UÇARKEN KANADI AKSAR AYAKTAYSA AYAĞI AKSAR GÖZ VE SIRTTAKİ HER ZAMAN ZATEN BELLİ OLUR V.S. GİBİ.
BENİM SANA SÖYLEYECEKLERİM BU KADAR DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN [email protected]
 
abiler hepinize merhaba ben aranıza yeni katıldım .ur konusun da bende çok muzdaribim bir çok kuşumu ur dan dolyı kaybettim.benim sormak istediğim urlu kuşun tedavisi yokmu?bu konuda da bilgi verirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.
 
tekgöz' Alıntı:
abiler hepinize merhaba ben aranıza yeni katıldım .ur konusun da bende çok muzdaribim bir çok kuşumu ur dan dolyı kaybettim.benim sormak istediğim urlu kuşun tedavisi yokmu?bu konuda da bilgi verirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.

Aramıza hoş geldiniz merhabalar,

Bilgimce urun bir tedavasi yok fakat nasıl olurda bu illetin tedavisi yok dediğim zamanlar çok oldu aslında tedavisi vardır fakat bu tedavi cerrahi müdahale ciddi anlamda bir iyi bir hekimin yapacağı ameliyattan geçmekte ve ülkemizde güvercin hastalıklarından anlayan çok az sayıda hekim var düşüncesindeyim yani bir veteriner olmak güvercin hastalıklarından iyi derecede anlamak anlamına bence gelmiyor.Burda bize düşen en büyük görev kuşun neden ur ürettiği veya neden başka hastalıklara yakalandığını iyi gözlemlerle çözmek ve kuşlarımız hastalanmadan önce bunların önlemini almak aşı bunlara en iyi örnektir.

Çevremizde ki kümeslerde ki kuşlara bir bakınız 4-5 yaşını aşkın kuş çoğu kümeste yok oysaki güvercin 12 ila 15 yıl arasından rahatlıkla yaşabilecek bir hayvan fakat bu rahat yaşaması için senelik aşılarının mutlaka yaptırılması gerekiyor konu dışı oldu biraz yazdıklarım fakat şunada dikkat çekmek istiyorum bakınız sevgili dostlar günümüzde 50 adet kuşluk en iyi aşının fiyatı 135 ytl bu karma aşıyı kuşunuz sağlıklıyken yaptırdığımız da ve senelik olarak aynı aşıyı uyguladığımız da kümesimiz %90 sağlıklı bir ortam haline geliyor tek bir aşıyla oysaki çoğumuz ne yapıyoruz Aşı yok hijyen yok beslenme koşulları çok çok kötü ve dengesiz bundan sonra hastalıklar baş gösteriyor olayın temel noktalrı bence bu bahsettiğim detaylar.KIsacası bizler kuşlarımıza sağlıklı iken daha da sağlıklı olmasını sağlamaya çalışmalıyız ve belli başlı aşı, vitamin ve mineral uygulamalarını yaptığımızda kuşta açıkçası ne ur olur ne salmonella ne buna benzer farklı bir hastalık.Yine tüm iyi beslenme ve aşı yaptırdığımız halde hastalık yine görülebilir işte o zaman da yapacak hiç bir şey yok infaz şart!Çünki biz önlem aldığımız halde ve bu önlemler iyi bir şekilde uygulandıysa hala hastalık oluyorsa beslememizi gözden geçirip eksiğimizin olmadığına inanıyorsak ve kuş hastalınıyorsa infaz bence şart!

Sağlıklı kümesler dilerim.
 
Hobimize gönül verenler gereken tüm önlemleri alıp, koşullara göre imkanları değerlendirip, gerekli bakım , hijyen ve sağlık koşullarına itina ederlerse zevk alınır düzeyde ilerleyebilirler. Unutulmamalıdırki en güzel tedavi hastalık gelmeden önce uygulanan periyodik bakım, dengeli beslenmedir. Geldikten sonra hastalığa çare aramak acizliktir. En doğru olan sürüye bulaşmadan hastanın itlaf edilmesidir. Ur konusunda nedenler araştırılıp teşhis edilmelidir. Darp, zorlama kaynaklı değilde viral hastalık etkenlerindense portör olması gözönünde bulundurulup uzaklaştırılması veya itlafı caizdir. Bakıcı hatası olarak aşırı vitamin ve antibiyotik yüklemesi de lezyonlara sebep olur ki bu durumda bakıcının kendini iyice yargılayıp hatasını anlaması gerekir. Selamlar
 
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
heryerinde olabilir böyle bir genelleme yapamam.ama benim karşılaştıklarımın çoğu kanat altındaydı.bu konuda daha detaylı bilgiye sahip olan yetiştiricilerimiz varsa seni buradan bilgilendirsinler.[/quo


ura sigara basmak dogrumudur acaba daha önje yapan bir kaç kişi gördümde ???
 
arkadaslar kuslarda cıkan bu ura sigara basmak kesmek cok yanlısdır
bende bazen bu tür hastalıklarla karsılasıyorum arkadaslara tavcsiyem ura panteremisin ilac vardır
bu ilactan 3 günde bir 1 mg vurun ur kendiliginden kaybolacaktır
 
omenn' Alıntı:
ura sigara basmak dogrumudur acaba daha önje yapan bir kaç kişi gördümde ???

Ömer kardeş bu çok canice bir soru iğneyi kendine sonra çuvaldızı başkasına batır derler. Bizlerden her türlü bakım ve desteği bekleyen kuşlarımıza eziyet etmek işmi sence?
Kuş pazarlarında, derneklerde SALMONELLA TAB adlı ithal ilaca ulaşabilirsin. Her sabah aç karınla urlu kuşuna 10 gün üstüste bir draje yuttur geçecektir.
Bulamıyorsan eğerki ur oluşumu lezyon halinde yeni oluşum kaygan sümüksü madde kıvamındaysa veteriner hekim ilaçlarından herhangi bir antibiyotiği Tylan 50, By tril, pan teramisin, v.s insülin şırıngasıyla çekip urun içine deri altı olarak zerkederek doldurman urun kuruyup daha kısa sürede iyileşmesine sebep olur. Sinir ve damara batırırsan kuşun sakat kalabilir veya doz aşımı antibiyotik kuşuna zarar verebilir. Deneyimli değilsen riskli bir tedavi yöntemidir.
 
Muhterem,kuscu arkadaslar.

bu konuda benimde bir deneyimim oldu.BAYTIRIL diye bilinen ilaci siringa ile bir kac kez urlu bolgeye enjekte ettim.ilerleyen gunlerde urun kuruyarak dustugunu ve yarasinin kavustugunu gordum,kus yine eski saglikli haline dondu. deneye bilirsiniz.

saygilar.
 
Tenaline LA antibiyotikte kullanabilirsiniz önemli olan lezyonun hızını kesip, durdurup vücudun direnişe geçmesini sağlamaktır. Yalnız doz aşımlarında baygınlık, diyare, belkide ölüme sebep olunabilir çok dikkatli olmak gerekir.
 
Geri
Üst