GÜVERCİNİN URLU OLMASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lord
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 50
  • Görüntüleme Görüntüleme 27K
Evet arkadaşlar böyle ur olayları terbiyesiz kuscular bilerek bi weriyorlar.Unutmayalım ki bu nasmussuzluktur ama yanlış anlamayıın lütfen evt arkadaşım lord sana qelelim ur meselei çok kötü keşke düzelme yolu olsa diyecem ama düzelme yolu war veterinerlerde kuş bölümüne kusun ile birikte git we ur için aşı yaptır ben arkdaşımın kusuyla aşıya gitim şimdi kuş sinekle uçuyor mutlu mesut :):):):):):)

kuşun vücudundaki (görünen yerlerdeki)urları görebilirsin görünmeyen yerlerdeki (kanat vs.)elle farkedebilirsin ur daha yeni oluşuyorsa o bölgede şişlik oluşmuştur patlattığın zaman içinden sarı renkli bir irin çıkar yanlız patlatılırken bölgenin mikrop kapmamasına dikkat edilmelidir

Görünmeyen urlar etkenlerin iç organlara yayılmasından dolayı kanserojendir. Belirli süreyi devamlı kilo kaybederek geçirir ve ölüm kaçınılmazdır. Eklemlerdeki, oynaklardaki lezyon oluşumları erken farkedildiğinde kesinlikle tedavi edilir. SALMONELLA TAB 10 gün sabah aç karınla bir tane yutturmak, Gambamıx türü ilaçlardan yardım almak ve nidazol 500 antibakteriyel beşeri ilacın şurubu ve habını suda eritip içirmek suretiyle enfeksiyon önlenir bir süre müdahalesiz geçer.

sevgılı arkadasım kusun sorunlu ıse Genta 80 ile iğne yap halldersn
yanı urun bolgesıne gore tedawı seklı var o yuzden hastalık bölgesı söylenmeden yardımcı olamayız sna we aynı zamanda sorunlu bır kusunda yokmus o yuzden fazla bırsey dıyemıyor ınsan dılerım boyle bır hastalılkla karsılamassınız iyi beslemeler saglıklı yawrular almanız dılegı ıle

Öncelikle herkese meraba bende kuş besliyorum ancak daha yeni başladım sayılır 4 ay önce sokaktan bir kuş buldum ve o kuş sayesinde güvercin beslemeye karar verdim yalnız . bu kuşun ayagında ur var ayagında bunun bir tedavisi var mı?? bu kuş benim herşeyim ne olur yardım edin!!!

ur kanattaysa kus artik bitmistir.diger yerlerde ise yasama sansi yuksek
moldovadan

s.a bnm bu konudaki tek takıldığım soru ur bulaşıcımıdır?

Konu ur nasıl anlaşılırdan tedavisine kadar sürmüş. bende yeni bir konu açmaktansa burada sorumu sormak istedim. Sorudan önce yukarıda bir arkadaşımız bahsetmiş. kuşcuların hasta kuşu satmalarıyla ilgili çokk hak veriyorum. Kuşculuga yeni başladım. 2 cift kuşu bir yakınımdan aldım. hepsi iyi güzel saglıklılar bir sıkıntım olmadı. yaklasık 3 ay önce pazardan 2 kuş aldım birisi kurumadan öldü, digeride şimdi urlarla yaşıyor.

Sorum;
kuşun ilk gözündeki urunu fark ettim. forumlardaki yazılardan genta göz damlasını günlük olarak kuşun gözüne 2 damla damlatıyorum. yaklaşık olarak 2 hafta oldu bir düzelme yok. tedavime devam ediyorum.

gözüne damlatırken sırt kısmında elime fındıktan büyük sert bir kütle geldi. yazıları okudugum kadarıyla bu bir ur. (urun sırtında cıkacagını tahmin edemedim.) igne yöntemini uygulamayı düşünüyorum. fakat daha detaylı bilgiler istiyorum sizden. igneyi deri altından mı uygulayacaz yoksa urun içinemi uygulayacaz tam olarak yorumlardan anlayamadım.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

güvercinde ur tedavisi ben denedim çok başarılı oldu önce urlu olan yeri uru çıkarıp temizledim temizledikten sonra urlu bölgenin üç tarafından yedi gün sabah akşam (Genta 120 mg IM / IV Ampul ) insülün şırıngası ile 10 cizik çekerek urlu bölgenin üç tarafından yaptım 20 gün içinde kuşum hiç urlanmamış gibi urlu bölge tertemiz oldu kuş besleyen arkadaşlara saygılar ursuz güvercinler

arkadaşlar merhaba ben istanbulda ikamet etmekteyim 36 yaşındayım 12 yaşımdan 20 yaşıma kadar güvercin besledim fakat yer sorunu nedeniyle bu zamana kadar besliyemedim,fakat artık canıma tak dedi bende evimin balkonuna limon kasalarından küçük bir kümes yaptım 4 baska 2 posta 1 kelebek kuşum var daha önce hep bahçe ve terasta beslemiştim ilk defa balkonda besliyorum sizden ricam balkonda beslemesi en uygun cins hangisidir,birde benim bildiğim en çabuk alışan kuş türü mardinlerdi ama malesef balkonda besliyemem en çabuk alışan kuş türü hangisidir.

1)balkonda beslemesi en uygun cinsler

2)kümesler en çabuk alışan cinsler

bu iki sorum cevabını işin ehli arkadaşlarım abilerim verirlerse sevinirim şimdiden ilgilerinize tşk.

arkadaşlar erkek bir karabaş karakuyruk kelebek kuşum var eşiyle yumurtaya yatıyorlar erkeğin kanadında ur çıktı bu ur geçermi yavruya bakmada problem çıkarırmı yardımlarınızı bekliyorum.birde geçenlerde yumurtadan 1 yavrum çıktı ikinci yavru 3 gün sonra çıkması lazımdı baktım yumurta çatlamış yavrunun gagası görünüyor 1 gün daha bekledim yumurta yine aynı hiç hareket yok bende yumurtayı kendim açtım yavru tamamen gelişmiş ama ölmüş karın kısmı çok yumuşaktı neden ölmiş olabilir acaba bilgisi olan varsa yazabilirmi tşk

merhaba,bazen yumurta kabuğu çok kalın olabiliyor,yada hastalıktan dolayı(salmonella) yumurtadan çıkamadan yada çıkınca ölüyor,yumurta çatladıktan sonra elle çıkarmakta sakıncalıdır nasip demek lazım yeni sağlıklı yavrular dilerim :slm:

ÖMER BOZKURT üye seviye; 2 böyle sorular sorduğuna göre sen buralara hiç uğramıyorsun. DAHA SIK BEKLERİZ.

ARKADAŞLAR BENİM GÜVERCİNİMİN GÖZÜNÜN ALTINDA YANİ GAGASININ YAN TARAFINDA UR ÇIKMIŞ BİR SÜRÜ TEDAVİ UYGULADIM AMA CEVAP ALAMADIM URU KURUTUP ATTIKTAN SONRA TEKRAR UR YENİLENİYOR BANA BU KONUDA YARDIMCI OLAN OLURSA M,NNETTAR KALIRIM SAYGILARIMLA

kuşumun ayağı sekio ama anlayamadım ur nasıl belli olr ayağı sekio çok az nasıl anlaşılır bilen ???

kussever;

Kusun ayağı bir çok nedenden sekebilir, öncelikle tahminim ur başlangıcı olabilir.

Eklem yerine gözle görüncek sekilde elinle bakman lazım eğer şişlik var ise;

Orda ki tüyleri çekip mor olan kısmın kanını akıtmak için iğneyeleye bilirsin.

Kuştaki atesi bir memze alacaktır tedavi şart.

Tedavisine genta80 ile 1cc olmak kaydı ile bir kaç yerinden ufak ufak iğneleyerek başlayabilirsin.

Yukarıda deyindiğim nokta ur baslangıcı adınadır .

Yanlıs teşhis koyup sölediğimi uygulaman doğru olmayacaktır.

Forum konusunda ceşitli şekilde bilgi veren ustalarımız olmus

Saygılar.

slm arkadaslar aranıza yenı katıldım 3 hafta oldu kumesımı yapıp kuslarımı toparlamaya calısıyorum bı sorum olucak lutfen benı aydınlatırsanız arastırdım ogrenemedım KUMESIMDE 16 KUS VAR DONEK KUSLAR UZERINE YAPTIM KUMESIMI YALNIZ PAZARDAN ALDIGIM 1 KUSTA SORUN OLDU 2 GUNDUR DIKKAT ETTIM bır gozunde sulanma ve capaklanma var dıger kuslar bu kusu kumesın salmalıgına kadar atıyor tedavısı bı kac ılec dedıler..uygulamaya basladım SORUM SU BU GOZDE SULANMA CAPAKLANMA DIGER KUSLARA GECERMI BULASICIMIDIR..NOT PAZARDAN KUS ALMAYACAGIM ARTIK:(:(COK UZULDUM

urlu bölgesyi nasıl temizledin kestinmi ? konuyu açıp daha detaylı anlatırsan sevinirim

hayırlı akşamlar abi . bana yardımcı olsan sen olursun beni ararsan çok sevinirim . 0544 873 88 90 allah kuşlarına zeval ve hastalık vermesin aramanı bekliyorum . lütfen . hayırlı gecelr

bu ur benim bilidğim bacakta olur mesela benim kuşda da vardı ayağında ur olduğu zaman güvercin topal yürümeye başlar ondan cok rahat anlarsın ve bu ur gecmez aşı filan vurdur artk neresnde varsa

Saygılar; Kerem Aydın

Geri