güvercinler için en iyi vitamin nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ruqal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 23K

ruqal

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
olcay
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
iyi günler arkadaşlar acaba bana kullandıgınız en iyi vitamin ismini verebilirmisiniz acil olarak ayrıca kuşlarımı kızıştıracak yani eşe sokacak yem,vitamin tarzı bilgiler :kitap: verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Re: yardım

Kardeş kızıştırıcı olarak sana kenevir öneririm bende kenevir kullanıyorum kızıştırıcı olarak.

...SAYGILARIMLA...

Re: yardım

Selamlar,

Vitamin olarak BEROVİT B12 verebilirsiniz icme sularına katarak 5 lıtre suya bir enjektor günü birlik verin kuşlarınıza ikinci güne bırakmayın haftada iki kere verebilirsiniz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

yem olarak kenevir harici fiğ veya burçak verebilirsin. iyi kızdırır kuşları.

bence kuşa yapay vitaminler verilmemeli .onun yerine fiy,kendir,kenevir tohumu verilebilir.

Kızıştırmak için kenevirin yanı sıra kırmızı pul biberi tavsiye ederim.

kapsul şeklinde satılan balık yağları kuşları kendine getitiri(bideSUPRADYN) kızıştırmak için cok sayıda doğal yem var kuşalrına en uygun olanını kullana bilirsin

vıtamın olarak kullanmak ıstersen hafıf olarak sana vitaform ama dıyosankı daha agır ve guzel bır ılac olarak sana bytrıl onerırım ama dozunu asma sakın agır bır ılactır aynı zamanda antıbıyotktır kusa en ıyı o kendıne getırır

Sen illaki kullanmak istiyorsan ne bulursan onu kullanabilirsin inanki sadece yanılırsın. Güvercinleri doğal bırak. Kızıştırmak ne demek? Mevsim normallerinde ve doğruyu bildikleri gibi yapmaları en doğrudur. Müdahale etmen onları deforma edecek ve randıman düşecek doz aşımı yüklemesiyle vitamin zehirlenmesi tembel bir metabolizma florası bozulmuş barsaklar ve erken gelen ölün olaylarına ne gerek var. Değişik yem taneleri kullanıp kızdırmakta doğru değil. Aşırı yağ yüklü taneler ishale sebep olur, yağlanmaya sebep olur, yumurta veriminin düşmesine, performans beklentisinin düşmesine sebep olur. Dengeli beslemeyi öğren yeter. Zamanı gelince o fonksiyonlarını layıkıyla yerine getirecektir.

kuşcu17' Alıntı:
kapsul şeklinde satılan balık yağları kuşları kendine getitiri(bideSUPRADYN) kızıştırmak için cok sayıda doğal yem var kuşalrına en uygun olanını kullana bilirsin

bu balık yagını biliorumda nasıl yerejez anlamadım çünkü onun dişı katı suyunamı sıkajaz...

adıyamanhasan' Alıntı:
vıtamın olarak kullanmak ıstersen hafıf olarak sana vitaform ama dıyosankı daha agır ve guzel bır ılac olarak sana bytrıl onerırım ama dozunu asma sakın agır bır ılactır aynı zamanda antıbıyotktır kusa en ıyı o kendıne getırır

Baytril vitamin değildir, antibiyotiktir :buyrun:

balık yagınıda kolaylıkla yutabilirler çünkü kapsul şeklinde.zaten mısır kadar büyüklügü hatta mısır daha büyük mısırı yutuyosa onuda kolaylıkla yutar ben balık yagını bi deneyecegim

herkesin kendine göre bir yontemi var.kimi kimyasal ilaçlar kullanır,kimisi dogal,size bir ip ucu,çaydanlıgın dibinde kalan artık çayları kuşarın yayıldığı yere serpin,ishali onleyecektir.kuşlarınızı kırmızı toprak üzerinde yemleyin hastalıktan koruyacaktır.haşlayıp yediğiniz yumurta kabuklarını ufalayıp yemlediğiniz yere serpin kemikleri ve yumurtayı güçlendirecektir. vs.vs...

arkadaşlar mümkün olduğunda veteriner ilaçlarını kullanmayalım.uzun süreli kullanımlarda bağımlılık yapıyor ve ilaç takviyesi kesilince kuşların keyfi kaçıyor.veya ilaç etki etmiyor.doğal olarak vitamin vermek daha sağlıklı bir yöntem.

12-15 yıl verimli yaşayan güvercinlerin yaşam sınırını yarıya indiriyoruz. Doz aşımında anında bitiyor veya bir yıllık bir süreçte ayrılıyoruz. Lütfen dikkat.

s.a abilerim kardeşlerim ben hiç kenevir kullanmadım ne işe yarı yo nasıl azdıtıyo biliyosanız uzunca yazabilirmisiniz

bu işte en güzel yöntem kuşun sezonuna ve yaptığı göreve göre verilmesi gereken yemlerdir.hangi ayda hangi yem veya yavru varken kümeste ne verilmesi gerekiyorsa onları doğru bir şekilde verirseniz ve bunların yaninda taş ve toprak gereksinimide karşılarsanız sadece çiçek ve salmonella hastalığınında senelik aşılarını yaptırırsanız.bence sorun kalmaz birde kümese kuş alımında ve kümese yeni kuş koyarken uyulması gereken konulara uyarsanız yoksa çok ilaç alırsınız ama hiç bir işe yaramaz önce hayvanın doğal yolla alması gereken vitaminleri almasını sağlamalısınız ki sorun küçülsün ve baştan bitmiş olsun.

merhaba arkadaşlar balık yağının iki şekli var biri mısır tanesi kadar diğeri zeytin çekirdeği kadardır.büyüğünü alırsanız çok zorlanırsınız,hatta kuşun ölümüne sebep olursunuz.balık yağı kırık kuşlara ve yavrulara birebirdir.dişilerede kalsiyum hapı verirseniz,yavru alımınız kolaylaşır.TEMİZLİK VE BAKIM HERŞEYDİR erinmeyin :heyo:

pardon ama hayvanlara pul biber verdiğimizde bi zararı dokunmasınn ... :hmm:

kümesin açık kümesse vitamin çok gerekli değil mevsim itibari ile yazın yavru büyütmüş ekeler bu mevsimde biraz dinlenmek ister yada şöyle söyleyeyim baharda va yazda olduğugibi çokfazla kızgınlık göstermezler kızma kuş ise yada yazı boş eşsiz geçirmişse ohayvanlar daha kızgın olabilkir ben vitamin kullanmıyorum ancak kuş dükkanlarında satılan çeşitli vitamailer mevcut kuşların ihtiyacı olan vitaminler karışıkyemçeşitlerişile giderilebilir ayrıca ;E_d_C_A ; vitaminleri verilebilir kalsiyum ihtiyacı için ise tuz bildiğimiz soratuzu verilebilir .Ben yem haricinde sadece balık yağı kullanıyorum banagöre balık yağı herderde deva ucuzuda var eczanelerde pahalısıda ben MARİNKAP marka olanı tercih idiyorum(10 ytl) şeffef dıraje şeklinde bayakaliteli bişey ağzımda ısalatıp kuşun ağzına veriyorum bu işlemi üçbeş gün devam ettiriyorum sona kesiyorum aralıklı olarak yine veriyorum şimdiye kadar tesir etmeyenini görmedim muze bişey bana göre denemenizi öneririm bilenlerve kullananlar çoktur ramızda .selamlar ŞEREF

adıyamanhasan' Alıntı:

Baytrill i sakın vitamin yerine vermeyin.
yanlış hatırlamıyorsam o güvercin ilacı değil.
ve ağır bir antibiyotik dikkatli kullanılmalı.

arkadaşlar güvercinlerin kızışmaması bir hastalıkmı? alla allah
zamanı gelince onlar bilir işini

saygılarımla

Cedene kırgın kuşkarın kendisini toparlanmasındada yardımcı oLur..
Her kuşasa verilmez örneğin ucurdugun kuşa..SaygıLar...Caydibi yumurta kabugu geneL şeyler ama emege saygı :heyo:

evet arkdaşlar dışarıdan yapay vitamin almak dogru deil biliyorum ama size bi balık yagı markası söyliyim çok ii ezdaneye gidip BALYA dedinizmi verirler 3.75 ytl ucuz hemde onun dışında kenevir verebilirsin herseyden önemlisi kuşların mineral alması için ve öğütücü taşlarının yenilenmesi için minarel taşı vardırondanda koyun kümesinize bide tutuklu kuşunuz varsa yani uçmayan falan damcı yine gidip ezdaneye dekont dedinzmi verirler o ilaçı tavsive ediyorum kuşların kanadını felaket acıyor saygılar inş bu bilgiler işinize yarar

baytril kesinlikle vitamin değildir. aksine ağır ve yurt dışında kullanımı yasaklanmış bir antibiyotiktir. dozajını kaçırdığınızda kuşunuzu sabah ölmüş bulursunuz.kaçının derim,

vitamin konusu kendi tecrübeme göre kapalı kafes ve salmada bakılan kuşlarda dikkat edilmesi ve kullanılması gereklidir diye düşünüyorum, kuşun birinci derece vitamini uçmaktır. bunu şöyle düşünün spor yapan biriyle hantal,spor yapmayan birini kıyaslayalım,spor yapanın bağışıklık sistemi ile yapmayan kişininki aynı değildir.
kuşlarda aynı kuşu düzenli uçurulduğunda her hangi bir vitamin vermeye gerek yok diye düşünüyorum,
ama form,kostüm ağırlıklı bakıyorsak ve maliyeti yüksek kuşlar bakıyorsak tabi bu işi kitabına uygun yapmak gerek ki onu bunu değil tüm ihtiç duydukları vitaminleri araştırıp düzenli olarak vermek gerek ki sonuç alalım,

sevgi ve saygıyla...

Geri