Güvercinler sahiplerini tanır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K

Hoca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hayrettin BÜYÜK
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Çok ilginç bir olaya şahit olduğum için bunu sizlerle paylaşmak istedim. Ben güvercinlerimi genelde gün aşırı görebiliyorum. Her ne zaman müstakil olan eve kuşlarımı görmek için gitsem kuşlar beni görmeden daha kümese 20-30 metre mesafe kala yoğun şekilde kümes içeresinde uçuşmaya başlıyorlar. Bu davranışı bir başkası için yapmıyorlar. Acaba diyorum bir çeşit altıncı his mi? :kitap:

evet ben buna tamamen katılıyorum güvercinler kesinlikle sahiplerini tanırlar.
ben çok küçükken rahmetli dedem köyde benim için güvercin almıştı eve benim ilgimi çekeceğini düşünerek.
nasıl alıştırdıysa bir hareket yapıyordu onlar gelip onun kollarına omuzlarına konuyorlardı ama ben ne kadar uğraştıysam o kuşlara onu yaptıramadım.çünkü oraya çok sık gitmiyordum.
bununla ilgili daha yuzlerce örnek verilebilir.
ama bana göre tanıdıkları kesin.

eğer çok uzun süredir aynı güvercinleri besleyen arkadaşlar varsa beslediğimiz güvercinlerin sahiplerini hemen tanıdığını bilirler örnek yem atarken kümese sokarken kuş sahibinden hiç yabancılık çekmez ama bir başkası aynı şeyleri yapmaya çalışırsa epey zorlanır ve kuşlar toksa çoğu zaman mümkün bile olmaz

özdemir abinin söylediği çok doğru :)

bende kuşlarımı kümese sokarken yada yanına giderken hiç zorluk çekmiyorum ama bir başkası kuşların üzerine yada yem vermeye çalıştığında kuşlar ürküyor

Kesinlikle mükemmel derecede tanırlar. onlarda izlediğimiz güzel veya aksi davranış biçimleri bizim hatalı davranışlarımızın neticesidir.

Bende Kesinlikle tanirlar diyorum, cok basima gelmis bisi beni gorunce tum kuslarim etrafima toparlanir, ama baskasinin asla...

evett tanıyolar benkuşları cagırıyorum resmen gelıyolar kumese sokmak ıcın mesela iceri derim cogu gırer kuşların,en zevklı yanlarından bırıdır kuşculugun.

SAYIN, HOCA.
KUSLARIN SAHIPLERINI TANIMASI GAYET DOGAL VE NORMAL BIR OLAYDIR.KENDILERINE YEM VE SU VEREN KENDILERIYLE ILGILENEN HIZMETCIYI ELBETTEKI IYI TANIRLAR,TAKI KARINLARINI TIKA BASA DOLDURANA DEK,ONDAN SONRA SELAM BILE VERMEZLER,NEDE OLSA INSAN OGLUNDA OLAN NANKORLUK DUYGUSU BIRAZDA ONLARDADA VARDIR.
NE KADAR AZ YEM, O KADAR ITAAT.

SAYGILAR

evet bendede önceden bir kuşum vardı dönekti ama beni gördümü hemen tepişmeye başlıyorlar.

evet bendede önceden bir kuşum vardı dönekti ama beni gördümü hemen tepişmeye başlıyorlar.

ya çok özür diliorum valla yanlışlıkla oldu iki kere yazılıo ya

bence yavruyken alıp kuşu eğitmeye başlarsan omuzada konar başınada kuşları aç brakarak bazı eğitimler verilebilir. dönekçi kardeşlerim ve abilerim bunu gayet iyi bilir.

boşnakesat' Alıntı:
bence yavruyken alıp kuşu eğitmeye başlarsan omuzada konar başınada kuşları aç brakarak bazı eğitimler verilebilir. dönekçi kardeşlerim ve abilerim bunu gayet iyi bilir.

Valla kesinlikle katılıyorum.. hemde bir örnek vermek istiyorum Mavili Zırhlı en az 3 yaşında bir kuş bir ay önce hiç yanımıza yaklaşmazken yemlerini az vermeye başladık kuş şimdi kucağımızdan inmiyor tabi yeni yetiştirenler için çok güzel bir duyguyu yaşatıyor.

Ozdemir59' Alıntı:
eğer çok uzun süredir aynı güvercinleri besleyen arkadaşlar varsa beslediğimiz güvercinlerin sahiplerini hemen tanıdığını bilirler örnek yem atarken kümese sokarken kuş sahibinden hiç yabancılık çekmez ama bir başkası aynı şeyleri yapmaya çalışırsa epey zorlanır ve kuşlar toksa çoğu zaman mümkün bile olmaz
ewet özdemir arkadaşa katılıorum çok güsel açıklamış tşklr

Herseyin basi egitimdir , benim birtane ala vardi elime koluma konardi..elime kondugunda oksardim bile hatta kafasina ve gagasina arada opucuk verirdim.
Kusculugu biraktigimda icim ciz etmisti ondan ayrilacagim diye , kumesimin en guzel kusuydu kirmizi cizgili biraz bol pacali ala idi hediyelik kus.
Bana geldiginde 1 yasinda felandi ama hemen kaynasmistik :D

Aradan yillar gecti halen bazen dusunuyorum ne guzel hayvandi diye , beni gordugunde hemen elime koluma konardi.
Yeni eve tasindim kusculugu birakali 6-7 yil oluyor ama bu yaz tekrar baslamayi dusunuyorum allah izin verirse.

Hey gidi gunler hey , hastalik gibi insan birakamiyor kusculugu nekadar zaman gecti ama hic unutmadim hep aklimda kaldi bazende ruyalarima girdiler...hayirlisiyla hersey yoluna bir girsede yeniden kavussam guvercinlere.

Hersey gonlunuzce olsun.

evet kuslar devamli kendilerine yem veren kisileri tanirlar

bana göre tanırlar tabiki yavrudan beri bende olanlar bir gün beyazlarımdan biri yuvaya girmedi tam kaçarken elimle ona vurdum karşı çatıya kondu çatıda ne yapıyor diye ona baktıgımda beni gördü ve belki inanmazsınız bana arkasını döndü

Bencede tanirlar ne de olsa biz onlarin her istedigini yapan rahat etmelerini saglayan kişileriz.Kumese girdigimizde veya yemlerken bizden yabancılık cekmezler fakat baska birisi oldugu zaman surekli kanat cırparlar kacarlar bnm kardesimle bana oyle oluyor :evet:

arkadaşlar öncelikle herkese selam.güzel bir konuya değinmissiniz.kuşlar diğer evcil hayvanlar gibidir sahibini tanırlar.aynı insanlar nasıl görüyorsa onlarda görüyorlar.renk ayrımı yapıyorlar.benim kuşlarımda beni tanır hatta ve hatta bir köpeğimiz vardı diğer köpekler gibi kuşlara saldırmazdı .kümesin yanı başında yatar kuşları seyreder kuşlarda onun bişey yapmayacağını bildiği için onun ta burnunun dibinde yayılırlardı.bundan iyide bir ispatı olamaz bu işin.birde kuşları yem ile terbiye eden arkadaşlar o kuşları yem yüzünden kaybedebilir.en güzel terbiye biçimi benim kanımca şevkat ve ilgidir.siz onları ne kadar severseniz onlarda sizi sever.

Hernekadar kuşlar sahiplerine alışsada çok fazla insana yakınlık duymazlar, alıştıkları kişinin yem vereceğini bildiklerinden yada zarar vermediğini bildiklerinden o kişiye karşı daha toleranslı davrana bilirler yada sahiplerine daha yakın durabilirler ,ancak güvercinler geneli itibari ile gurupları içerisinde mutludur insana karşı özelbir alakaları yoktur,'' örneğin muhabbet kuşu ''gibi kumesleri ile ve gurup larıile daha alakalıdırlar .selamlar.ŞEREF

evet kuşların sahiplerini tanıdığını kesinlikle söyleyebilirim .ben bahçede kuşlarrla uğraşırken tavuk gibi etrafımda geziyolar ama bi başkası geldiğinde bahçeye iner inmez çatıya sağa sola konmaya başlıyolar.herhalde kuşa verdiğiniz güvenle alakalı.

bıkeresınde bende sahıt olmustum tek ucurdugum kus vardı cokgezerdı
benımde hep ıcını yem koyup dama cıkardgım yemlık vardı ucurdum sonra
kuc benı baya yukardan gordu benı ve ındı kendımı parlaklık (pırıltı)sandım :haha: :haha:

HERKESE MERHABA ARKADAŞLAR BENDE SİTEYE YENİ KATILDIM VE BU İLK MESAJIM.

BU BAŞLIKLA İLGİLİ BİR ANEKTODUMU PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

ANKARALI OLANLAR KUĞULU PARKI BİLİRLER.BİR GÜN ORAYA GİTMİŞTİM KUĞULARIN FOTOĞRAFINI ÇEKMEK İÇİN.ORDA FOTOĞRAF ÇEKEN BİR FOTOĞRAFCI VARDI BİRAZ İHTİYAR.SONRA İHTİYAR ARKASINA DÖNDÜ BİRİNE SESLENİYO GEL LAN BURAYA FALAN DİYE.İÇİMDEN DEDİM BU ADAM NE DİYO CONTAYI YAKMIS :haha: HERALDE DEDİM.
SONRA O KADAR YABANİ KUŞUN İÇİNDEN BİTANESİ GELDİ İHTİYARIN OMZUNA KONDU SONRA GERİ AŞŞA İNDİ İHTİYAR NE ZAMAN SESLENSE ADAMIN OMZUNA KONUYO VE HİÇ KAÇMIYO ÇOK ENTERASAN GELMİŞTİ BANA. YÜZLERCE KUŞUN İÇİNDEN BİTANESİ. (:

abi öncelikle çok güsle bi konu bencede tanırlar
KUBİLAY saygılarımla......

bende 7 aydır beslıyorum yem atarken yere benden kacmazlar bır baskasına attırdıhım zmn dırek kacıyorlar ucuyorlar:)

bende mezatta bir dönek gördüm sandalyede adamın yanında oturuyordu ve bir yere gitme çabasında falanda değildi ve adamda gayet rahattı kaçıcak korkusu falan yoktu

bir tane örnkte bn veriyim bnm bir tane yavru miskim vardı babası öldü ve yavruya bakamdılar öbürü yeme düşmüştü öbürü ise daha yeme düşmemişti ve ölmk üzereydi bnde gagsını açıp buğday boşaltıp yemek borusunu okuşuyordum ve yem kursağına rahatlıkla gidio du ve hayvanı öle öle büyüttüm güvercin büyüdüğündede elimden yem yiyo ve bikeresinde bna köpek sldırmıştı güvercinler uçuyordu 1 dk sonra bi baktım bnm kuş aşağı indi ve köpeğe saldırdı bnm ağzım açık kaldı ztn o anda köpek onu bi tuttu öldürdü çok ağlamştım bnde o sinirle bizim bi köpek var dogo argentino onu köpeğin üstüne bi saldım sokak köpeği param parça oldu ama en sevdğim kuşta öldü :hungur: :sinirli:

Ben bir yerde güvercinler sahiplerini seslerinden tanır diye duymuştum, doğru mu bilmiyorum ama benim kuşlarda bana alışkın, benimde rahmetli(sansar mağduru) bir erkek alam vardı avucumu açıp içinde yem verdim bir kaç kez sonra ne zaman avcumu açsam kuş uçup avcuma konardı ben otursam yanıma gelirdi ahh ne güzel kuştu, bu arada bencede en etkili eğitim yöntemi açlık bu insan içinde böyle hayvan içinde.

Ewt Kesinlikle Tanırlar Ben Babamdan biliyorum bir ıslıkla havadaki kusunu omzuna indiriyordu hayret bişi :D :heyo:

kesinlikle tanırlar. Özellikle yavrudan yetiştirilen kuşlar sahibine daha çok bağlanır. Ben 6-7 tanesini elimden yem yemeye alıştırmıştır. Avucuma yem koyuyordum,uçup avucuma konup yem yiyorlardı. Bir başkası verdiğinde asla yemezlerdi.

Geri