Güvercinler sahiplerini tanır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K
kuşlar sevildigini bilirler anlatacak bu konuda çok şey var amadaha sonra inşallah

evet benimde karşı komşum söylüyor hiç sesleri çıkmıyormuş ama benim sesimim duydukları an ötüşmeye kümeste uçuşmaya başlıyorlar

kapıyı kapatıp merdivenden çıkarken uçuşuyorlar kapıya dogru geliyorlar hep seslerden kaynaklanıyor görünce hemen boş yemlige gidiyorlar doldurda yiyelim dercesine...

ASKERLİK YAPTIĞIM YERDE GÜVERCİNLERİM VARDI .20 ADET KADAR. ASKER KIYAFETLERİ AYNI OLMASINA RAĞMEN BENİ HERKESİN İÇERİSİNDE AYIRT EDERLER VE YAKLAŞIRLARDI..DİĞER ASKER ARKADAŞLARIMIN YANINA SOKULMAZLARDI..

SAHIPLERİNİ KESİNLİKLE TANIYORLAR.

Her kuş için aynı şey söylenmesede Tabikide sadık kuşlar sahiplerini tanır. Bazıları için yem atmak yerine sahibinin gelh gel demesi bile kuşu çağırmakta etkilidir

KATILIYORUM KUŞLARA YEM VE SU VEREN KENDILERIYLE ILGILENEN HIZMETCIYI ELBETTEKI IYI TANIRLAR,TAKI KARINLARINI TIKA BASA DOLDURANA DEK,ONDAN SONRA SELAM BILE VERMEZLER,NEDE OLSA INSAN OGLUNDA OLAN NANKORLUK DUYGUSU BIRAZDA ONLARDADA VARDIR.
NE KADAR AZ YEM, O KADAR ITAAT.

SEVMEK İÇİN YÜREK SÜRDÜRMEK İÇİN EMEK GEREK...

biraz ugrasirsaniz taniyolar bizim komsunun var bahcede sadece komsu varken koyun gibi yayiliyolar bahcede ama baskasi olursa yaninda hepsi kumese tikisiyo :ckmk: :ckmk: taniyolar

Tabiki Sahiplerini Tanırlar Ben Genelde Kuşlarımı Ellerimle Beslerim Bana Alışıklardır Çapırdıklarımda Direk Üzerime Gelip Elimden Yem Yerler Ama Bir Başkası Bunu Yapamaz Hatta Kardeşimle Bakıyoruz O Biraz Fazla Korkutuyor Ona Gitmezler Bana Geldikleri Gibi

Güvercinleri eğitebilirsinizde, ben ıslıkla kuşları uçuran, uçanı indiren, ve kümese girmelerini sağlayan birini tanıyorum :)
kısa ıslık çalınca yerde yem yerken sanki biri seslenmiş gibi dönüp ona bakıyorlar
aralıklı ıslık çalınca hepsi birden uçuşuyor
ıslığı kesmeden devam ederse hepsi asker gibi kümese giriyorlar :)

bende aynı fikirdeyim tabiki bu gösterilen ilgiyede bağlı mesala ben bilgisayarla oynarken oda yanıma geliyor.ama bir başkasını gördüğünde kendini yakalattırmıyor bile.işte bu yüzden seviyorum bu sevimli canlıları.

Ekli dosyalar

güvercinler sahiplerini yüzlerindne tanırlarmış yüz hatlarından yani. yabancıların yapmış olduğu bir araştırma var okuduğum. bunu güvercinlerin hafızaşarını ölçmek amaçlı yapmışlar. 2 grup kurmuşlar ve elbiseleride hergün aynı olacak sekilde 1 grup kuşları hep kovalarken diğer grup kuşlara hep yem verip ilgileniyormuş ama kuşlarda bildigimiz cami yozu yani dısarıda durmadan salınık gezen kuşlarmış hergün aynı saatte aynı yerde bunu 1-2 hafta kadar yapmışlar. ve bakmışlarki kuşlar 2-3 günden sonra yem verenleri görünce ve osaatte hep orada toplanmaya başlamışlar kovalayanları görünce kaçmaya başlamışlar. ve demişlerki bunlar saaati ve o insanları nasıl tanıyorlar. hadi elbiseleri değiştirelim demişler ve değiştirerek yapmışlar ama hala yem veren insanları yüzlerinden tanımışlar ve etraflarına toplanmışlar. değişik kıyafetlerle denemişler kuşlar yine tanımışlar.

Geri