güvercinler uğursuzluk şanssızlık getirir diyenlere! Uyarılara Dikkat - Güncel!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar merhaba ;
bir çok insan güvercin beslemenin uğursuzluk getirdiğine inanır,ben size başıma gelen bir şey anlatıyım,kararı siz verin şansmı? uğursuzluk mu? getiriyor.
bir kaç boyunca iş arıyor ve istediğim işi bulamıyordum,cumartesi günü balkona kuşlarıma bakmaya cıktım,hepsi yuvadaydı.iki dakika bilgisayara gittim ve balkona geldiğimde ön tepe beyaz bir güvercin 1metre kadar yakınımda balkonun duvarında bana bakıyordu.hiç bir şey yapmadım,15-20 dakika öle durdu ve bana baktı,daha sonra benim kuşlarımın kapısını açtım ve onların yanına girdi.ve o gün beni iş görüşmesi için çağırdılar.
ve 2(iki) gün sonra mağaza yöneticisi olarak işe başladım.
beyaz güvercin bana şans getirmişti,beyaz bir sayfa daha açtık,artık hayırlısı bakalım.
ben güvercinlerin şans getirdiğine inanırım.ve güvercine ne kadar iyi bakarsanız emin olun size o kadar sadık kalıyorlar.
saygılarımla...

Ah o uğursuzluk yokmu hep onun yüzünden kümes yapamıyoruz malum baba kızıyor...
Bence uğursuzluğu zaten bi olay yaşadınmı o uğursuzluğa birdaha yönelmiyorsun...2003 veya 2002 yıllarında 12 adet güvercin beslemiştim.pvc çalışanıydım öğle aralarında kuş uçurmaya kaçar gelirdim.Neyse bir öğleyin yine uçuruyordum ki ah nerden uçurdum şahin gözümün önünde çakmaklı yavruyu alıp gitti.Ve çok üzülmüştüm yani şu anlamı çıkardım kuşun uğursuzluğu bence zamanının fazlasını ona ayırdığın için uğursuzluğu bu bence...

Saygılarımla...

bence uğursuz hiçbişey yoktur. ister güvercin ister başka bir hayvan .

uğursuzlukda deseler şanssızlıkda deseler bizi güvercinden vazgeçiremezler...
ne mutlu kuşçuyum diyene...

Her hangi bir hayvan beslemenin uğurla alakası yoktur arkadaşlar. Ancak bir canlıyı zevk için öldürmek veya işkence yapmanın Allah katında ne büyük günah olduğunu hepimiz biliyoruz sanırım. Bu yüzden tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyalım.. :asla:

Öncelikle herkese selamlar...

Güvercin beslemenin tarihte sapkınlığı nedeniyle helak olan bir kavimde çok yaygın olduğu söylenir. Ayrıca, toplumda güvercin besleyenlere aylak, serseri gözüyle bakılıp, haklı veya haksız çok olumsuz bir önyargı vardır. Bu durumda belki gençleri bu işe özendirmemek adına böyle bir inanış türetilmiş olabilir. Yoksa, bir hayvan beslemek, hele bu hayvan Peygamber Efendimizin (S.A.V) saklandığı mağaranın önüne yuva yapmak suretiyle müşriklerin elinden kurtulmasına vesile olmuş olan güvercinse beslemek neden uğursuz olsun. Tabi beslediğimiz hayvan ne olursa olsun öncelikle işkence etmeden, çok özenle bakmak ve toplumdaki önyargılara neden olan hareketlerden kaçınmak şartıyla. Yoksa hangi uğraşı için olursa olsun, tüm vaktimizi harcayıp işten güçten kaytarılırsa, asıl sorumluluklarımız ve üzerimize düşen görevler savsaklanırsa, bu uğurda türlü belalara bulaşılırsa tabiki en büyük uğursuzluk, şanssızlık sebebidir.

Saygılar...

din bilgisi sağlam olan kişilerin söylediğine göre öyle bir şey yokmuş.
sadece saçmalık.
aksine sevabı büyük.
çünkü güvercinler peygamber efendimizi korumuşlar saklamışlar zamanında.
bizde o mübarek hayvanların karnını doyuruyoruz.

bunu mardinli bi abi anlattı,eskiden mardin civaırında cok kuş beslendiği icin.besleyen kişi sabah işe giderken kümes acar,öğlen gelir kümes acar ,akşam işi erken bitirir kuşa dalarlarmış.tabi buda yoksulluğa ve işsizliğe sebeb olduğundan kuş beslemek uğursuzluktur iyi değildir,derler alakası yoktur.ben hoca efendi lere de sordum,kuşu hapsetmedikten özgürlüğünü elinden almazsan yani kanat kesme kanat çekme gibi... bir sakıncası yoktur.uctuğunda gidebilirde atmacada alabilir serbest bırakıyorsun.bence bakabildikten sonra bi sakınca yok tabi işimizi ve ailemizi ihmal etmeden hepiinize hayırlı günler.

simdiye kadar hic birsey olmadi simdiden sonrada birsey olmaz insallah ugursuz olduguna bende inanmiyorum beni tamamlayan gùvercinlerimdir onlarsiz eksik olurum ben tabii bu bence bùtùn gùvercin hastalarina da gecerlidir zaten hastaliktir bu

Merhabalar,

Tüm zamanlarda anlatılan bu tip rivayetler malesef vardır güvercin uğursuzdur derler ama kimse güvercinin uğursuz bir hayvan olduğunu ne ispatlamıştır nede böyle bişey vardır.

Güvercin sadece bağımlılık yapar bu öyle bir bağımlılıktır ki ''uyuşturucunun tedavisi vardır güvercinin yoktur''bu öyle bir hastalıktır ki gerçek anlamda bu tutkuyla yaşamayı alışkanlık haline getirmiş biri güvercin sevdasından vazgeçemez.

Bir çoğumuza göre çeşitli nedenlerden dolayı güvercin beslenir sevgi,hobi,zevki,zaman geçirme,rahatlama,değişiklik olsun kuşta bakayım gibi,maddiyat için vsvsv bir sürü nedenlerden günümüzde güvercin besleniyor herhangi bir sebepten güvercin besliyorsanız güvercin beslemeyi bırakabilirsiniz fakat HASTALIK BİÇİMİNDE İSENİZ yani ailenizi,sevdiklerinizi,işinizi gücünüzü görmezden gelecek kadar güvercinlere bağlıysanız bu ''hastalıktır ama işte bu uğursuzluktur''!!!ve kesinlikle piskolojik tedaviye başvurulması grekir aksi taktirde dağılan yuvalar işsizlik aylaklık başı boşluk nihayetinde başını alır gider bunlar yaşanıyor sevgili dostlar bunları bize güvercinler yaşatmıyor biz bunu kendimize yaşatıyoruz ama bu büyüklermiz tarafından gereksiz bir sevgi olarak ve UĞURSUZLUK olarak adlandırılıyor.

Güvercin bir hobidir ve bu hobiye tadında zevkli bir biçimde hayatımızın zevk parçası olarak düzenlemek bizlere düşen dikkat etmemiz gereken bir kavramdır.Önce ailemizi,işimizi gücümüzü,sevdiklerimizi düşünmek ondan sonra hobi amaçlı güvercin sevmek bir zarar getirmez aksine boş zamanlarımızın bir piskolojik terapisi olarak bizlere fayda sağlar.Her şeyin aşırısı zarar olduğu gibi aşırı tutku ve hastalık biçiminde ki güvercin severlik zarar getirir bu sevgi çok büyük bir sevgi olduğu için bunu hayatımızın içinde iyi düzenlemeliyiz aksi takdirde UĞURSUZLUK olarak adlandırılan olumsuz sonuçlar yaşanır buda kişiye ve kişinin yakınlarına zarar verir.

Önce sevdiklermiz ailemiz,işimiz aşımız,ondan sonra hobimiz gelmelidir ve en az sevdiklermiz kadar çok sevdiğimiz güvercinlerimiz bize zarar vermez bu dengeyi iyi kurmalıyız hiç bir yakınımızı arkadaşımızı kuş için kırmamalı üzmemeliyiz nihayetinde bu hobiyse hobimizin olurunda davranmakta büyük fayda var.

HİÇ BİR CANLI UĞURSUZ DEĞİLDİR OLAMAZ DA BİZLER BU SEVDİĞİMİZ CANLILARDAN ÖNCE BİZLERİ AYAKTA TUTAN AİLEMİZİ İŞİMİZİ GÜCÜMÜZÜ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ AKSİ TAKDİRDE BU HEP UĞURSUZLUK OLARAK ADLANDIRILACAKTIR.Her şey Allah'ın takdiri ve bizim düşüncemizle şekillenir.Herkese tadında kuşçuluk hobisi
dilerim iyi zamanalar.

Hüseyin bey bu güzel açıklamalarınız için teşekkür ediyorum. Güvercinlerin uğursuz olma konusu biraz derin konu bana göre. Din bakımından birçok kişi güvercine uğursuzluk getirir diyor fakat şöyle birşeyde varki Peygamber Efendimizi güvercinler kurtarmıştı.. Yanlıyor olabilirim. Kusura bakmayın.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Birde merak ettiğim konu güvercine uğursuz ve uğursuzluk getirir diyenler tam olarak neye göre yani neye dayanarak bunu söylüyorlar merak ediyorum.?

basoglanh' Alıntı:
Hüseyin bey bu güzel açıklamalarınız için teşekkür ediyorum. Güvercinlerin uğursuz olma konusu biraz derin konu bana göre. Din bakımından birçok kişi güvercine uğursuzluk getirir diyor fakat şöyle birşeyde varki Peygamber Efendimizi güvercinler kurtarmıştı.. Yanlıyor olabilirim. Kusura bakmayın.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Birde merak ettiğim konu güvercine uğursuz ve uğursuzluk getirir diyenler tam olarak neye göre yani neye dayanarak bunu söylüyorlar merak ediyorum.?

merhabalar Hüseyin bey,

Din olarak veya inanç olarak diyelim hiç bir inanç kapsamında güvercin uğursuzluk anlamına getirilmez ben böyle biliyorum birileri bir düşünceyi herhangi bir yere dayandırarak düşünce öne sürerler fakat aslı olmayan bir çoğu batıl inanç içine giren takıntı şeklinde kulaktan dolma rivayetlerden ibarettir güvercinin uğursuzluğuda böyle bir şey olmayan bir şey yani.Bir de şöyle düşünelim eğer biz uğursuz bir canlı besliyor olsaydık yüce Kuranımız da yer alırdı ve yasaklanmış olurdu nasıl ki insanları doğruya sevk eden inançların kutsal kitabları var hep doğruyu ve yanlışı gösten kitablar bu bu kutsal kitablar da da güvercin uğursuzdur vsvsvs dir diye bir şey yok açıkçası olsaydı uyarılırdık!

Peygamber efendimizi kurtaran örümcekler diye biliyorum öyle okumuştum güvercin de peygamber efendimize zeytin dalını getirdiği için Allah katında iyi mertebeye sahip bir hayvandır.''ayrıca insanoğluna haberleşmede hizmet etmiş bir hayvandır''bu hayvan uğursuz olabilir mi?Bence olamaz.

Uğursuz demek zaten başlı başına yanlış bir hitab düşünseniz ya bir şeyin uğursuz olduğunu nerden biliyoruz uğursuz olduğunu yani ne yaptı da uğursuz oldu uğursuz kelimesi bile bence batıl inanç lanetlenmişten türemiş bir kelime olarak algılıyorum bu kelimeyi ne kadar çirkin ''uğursuz'' güvercin uğursuz da ne uğurlu?Güvercinin ugursuz olduğunu söyleyenlere mutlaka bu soruyu yöneltin bakalım ne dicekler güvercin uğursuzsa ne uğurlu diye bir soralım dostlar.Benim düşünceme göre kulaktan dolma can sıkıntısından anlatılan hikayeler bunlar birde aşırı güvercin meraklılarını biraz soğutmak için çocukları korkutmak için anlatılan hikayeler bunun ötesi sanırım yok.

Hekes kendine çalışarak uğur getirir ve kısmetten ziyade olmaz.

evet kuşlarla fazla vakit geçirdiğim zaman bir terslik oluyor ama kuşa 2 günde bir baktımmı hiç bir şey olmuyor valla...

arkadaşım öncelikle kuşları doyuran gözeten ALLAH dır biz sadece vesileyiz buna cok güzel yorumlar var mantığın kabul etmedini islam dini kabul etmez bana kuşculuğun mantıksız olduğunu nefsine yenilmeden kim söyleyebilir kimse ki bu müberek hayvanlarrı ALLAHcc ne güzel yaratmış ama herşey kararınca güzel cok vakit ayırmadan tüm günümüzü onlara vermeden diğer asli görevlerimizi zamanında yerine getirerek ALLAHcc ın bizden istedikleri yerine getirerek beslememizde bir sakınca olmadığı düşüncesindeyim bence mantıklı olanda bu herkese selam ve dua ile

Sayın Hüseyin Aydoğmuş arkadaşım. Sanırım konuları biraz karıştırmışsınız. Zeytin dalı olayı Hz. Nuh aleyhisselamla ilgili bir hikayedir. Genç arkadaşlar okuyup kafaları karışmasın. Ayrıca Peygamber efendimizin gizlendiği mağarada düşmanları tarafından bulunmamasına vesile olan hayvanlardan biri, ördüğü ağlar dolayısıyla örümcek ve bir diğeri de mağara girişine yuva yapmış ve yumurtalar üzerinde yatan güvercin olmuştur. Ancak dediğim gibi bunlar birer vesiledir. Allah dilemezse hiç bir şey olmaz. Yüce yaratıcının ol demesiyle varlık alemi oluverir..

ayberk_age' Alıntı:
uğursuzlukda deseler şanssızlıkda deseler bizi güvercinden vazgeçiremezler...
ne mutlu kuşçuyum diyene...

bende sana katılıorum arkadaşım bana çok dien oldu bırak kuş kuşçulugu ama bırakmam babam kaç defa kuşları götürdü ama ginede waz geçmem ...

[renkli][/renkli] kım ne derse desın bence o ugursuzluk mugursuzluklar koca karı lafı kım ne derse desın bırakmam bence onlara ugursuz deyenler ugursuz arkadaslar ben onlara baktıkca huzur buluyorum kım ne derse desın allaha emanet olun :kalp:

Sağolsun Hüsyin Aydoğmuş bey ayrıntılı bir şekilde izah etmiş,kuşun bir günahı olduğunu bende düşünmüyorum bir preblem varsa bizde var kontrolü kaybedip eşten işten paradan vs şundan bundan olup sonrada faturayı hep kuşlara kesmişiz bence sonra olmuş bu kuşcağızlar uğursuz dengeyi çok iyi ayarlamak lazın . selamlar.ŞEREF

benim cevremdede yok güvercin beslemek ugursuzluk yok günahdiyen insanlar var ben 17 yıldır güvencin besliyorumhiç bir ugursuzlugunu görmedim günah konusundada hangi canlıyı beslersen besle ona eziyet edersen karnını doyurmazsan günahtır bunun cogu insan bilincinde kuscu olmayan insan için kus önemli olmadıgı gibi kus besleyen insanada deişik yorumlar yapıyor
bence bu bazı kişilerin uydurmasıdır hayırda serde allahtandır
birde bizim merekze yakın bir köy var o köyde eskiden birtane kuscu vardı suanda beslemiyor adam düz yolda arabayala takla atmıs oranın halkı adam kus besliyor kus ugursuzluk diyor adam kendide diyor kus ugursuzluk düz yolda takla atım falan diyor adam sözde cifci ama adam tefecilik yapıyor bukadar söylüyorum nedemek istedigimi herkez anlamıstır

öncelikle herkese merhaba ,bencede ugursuzlukla alakası yok .fakat insan işinden ve ailesine ayırdıgı zamandan calmamalı neye nekadar zaman ayıracagını bilmeli.suda bi gercek ailesinden ve işinden fazla zaman ayırırsan onları ihmal edersen işte ozaman ugursuzluk başlar.bence bu lafta bu yüzden cıkmıştır sanırım otarz insanlarda tanıyorum adamın hayatı güvercin .

inanmayın süle güvercinlerin uğursuzluk getirdiğine beni onlar kadar rahatlatan baska bi şey daha görmedim ister günah olsun ister olmasın bu bi hastalıktır bana hep ugur getiriyorlar ben ölümüm boyunca beslemeyi düşünüorum saygılarımla...........

arkadaşlar yıllardan beridir kuş besliyorum cocuk yaşlardada kuşa büyük ilgi ve merakım vardı.gözlemlediğim kadarıyla 30 sene önceleri kuş besleyen kişiler,yaşantısını sadece güvercin olarak gören içki içen çalışmayan berduş diye tabir edilen kişilerdi.durum böyle olunca aileler çocuklarınında böyle yaşantı süreceğini düşünerekten,cocukları bu sevdadan vazgeçirmek için güvercinlerin uğursuz olduğu fikrini aşılamaya çalışmışlardır.bu olay benim dahi başımdan geçti.bence uğursuzluk şöyle olabilir kuşların ağzı var dili yok.acım diyemiyor susuzum diyemiyor.onları aç,susuz bırakır eziyet edersek.cenabı mevlamda her türlü belayı bize musallat eder.arkadaşlar sanal ortamda bilgilerimizi paylaşarak,bilinçli ve çağdaş kuşçuluk yaparak her şeyden önemlisi toplumda örnek insan olaraktoplumda oluşan bu TABUYU hep birlikte yıkalım.saygılar ÖMÜR DENİZ.

arkadaslar siz sadece sunu soyluyorum gunahtir serseriliktir diyene hz.Ali nin neden guvercin sevdalisi oldugunu sorun eger bilmiyorsa once dinindeki bu kutsal insana saygisizlik ettiklerini hatirlatin hz.Ali omrunun sonuna kadar ankut kusu beslemistir ve bundan dolayi bir cok yorede ankutlar itina ile beslenir paylasmak istedim sevgiyle kalin

Güvercin beslemenin dinle veya uğursuzlukla hiç bir alakası yoktur! Güvercin hobisi tutkusu büyük olan bir hobidir ve bu tutku kişiden kişiye fark gösterir...Halkımız bu hobiye kendilerini fazla kaptıran çocuklara yada sorumluluğu az olan kişileri bu hobiden uzaklaştırmak yada bu hobinin kötü birşey olduğunu bir dedikodu yayarak bu kişilerde etki yaratıp uzaklaşmalarını sağlamak amaçlı olarak uğursuz denmiştir....Halbuki koca bir saçmalıktan başka birşey değildir.....Ne yazıkki ülkemiz böyle gerici ve saçma olan şeyler üzerinde takılı kalan bir kafa yapısına sahip olduğundan böyle şeyler yüz yıllar boyu nesilden nesile aktarılır ve bizlerde yerimizde saymaya devam ederiz....

saygılarımla esenkalın

güvercinler uğursuzluk değil ,ancak uğursuzları getirebilir :sinirli: misal ben :haha: :ckmk: :ckmk: şu an çevremdeki kimseye güvenmiyorum sanki kupalık kuşlarmış gibi çalınıyor :ckmk: :ckmk: :hungur: :hungur:

bu yüzdende etraftan bırakmam için yoğun baskı görüyorum,bende bazen düşündüm :kalp: ama olmuyor valla, hırsızlara rağmen DEVAM :oley: :slm:

bende daha önce bu konuyu arasdırdım malesef ailemde uğursuz diye isdemiyor ...
bir kusu aç bırakırsan eziyet edersen hapsedersen günahı vardır hiç bir hayvan uğursuz değildir :evet:

perfonmans58 kardesımız en ıyı sekılde acıklamıs tolgahan kardesımızın dedıgı gıbı onceden abimde bu hastalık vardı sımdı bendede var kus sevdası ne yapalım sımdı

yalovalı_77' Alıntı:
perfonmans58 kardesımız en ıyı sekılde acıklamıs tolgahan kardesımızın dedıgı gıbı onceden abimde bu hastalık vardı sımdı bendede var kus sevdası ne yapalım sımdı
Bu bir hastalık olsa tedavisi olurdu değilmi? :hhh:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri