güvercinler uğursuzluk şanssızlık getirir diyenlere! Uyarılara Dikkat - Güncel!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
--- message by moderator ---
Uyarı!
Bu mesajda daha önce yer alan; doğruluğu kanıtlanamayan ifadeler silinmiştir. Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Bilimsel geçerliliği olmayan savlar kullanmayınız! Gereği yapılmıştır, tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz! Ayrıca vicdanınızın onaylamadığı teşviklere uymayınız!
--- message by moderator ---

Re: Güvercin beslemek uçurmak, takla attırmak günah mıdır?

Ama bizler onları devamlı hapis etmiyoruz ki havalandırıyoruz uçuruyoruz kuş eğer canı isterse gitsin..
Ayrıc kuş dışarıda dursa soğuktan veya açlıktan ölecek ama bizler onları sıcak yuvada bol yemle suyla besliyoruz...
Açıkçası ben bunun pekde günah olduğunu düşünmüyorum...

Merhabalar ,Yüce rabbim kabul ederse bende müslümanım bu yazıyı yazan düşünüre şunu sormak isterdim Müslüman nelerden zevk alır,almalıdır ''sürekli fayda sağlayan bir şeyin zevkli kısmı nedir?'' müslümanın eğlencesi ne olmalıdır?Müslümanlar nasıl eylenirler haram olmayan mekruh kılınmayan zevkler, eğlence türleri nelerdir?

bilmem :) ben sadece merak etim alıntı yaparak sizlere danışmak istedim içime bi kuşku duştu bu konuda ama şimdi ben güvercinlerimi salsam ne bileyim hepsi açlıktan ölür ozaman daha çok günaha gireriz mesela ben kuşlarimi hiç zorla tutmuyorum çıkarıyorum bahçeye giden gider kalan da kalır

değerli arkadaşım;
günah olduğuna sen inanıyorsan sen bakma!nasıl yabanisi varsa bunlarda evcil olanları.bana göre bunlara bakmanın günah değilde sevap olduğunu düşünüyorum.

Yaban bir guvercin yakalayip evde zevk niyetine beslersen Gunah olabilir , cunku onun yeri doga dir ev bahceleri kafesler degildir.
Bizim besledigimiz Taklaci irki guvercin doganin kuslari degildir , evcil kuslardir kumeslerde ev bahcelerinde catilarda insanoglu tarafindan beslenip ucururlur gezdirirlir karni doyururlur buda bir nevi sevap oldugunu dusunuyorum.
Yalniz bir guvercini ucurmayip , rahatlik vermeyip , eziyet cektiyorsaniz ozaman gunah oldugunu zaten bilmelisiniz.

Biz guvercinlerimizi hasta oldugunda tedavi ettirir , ac olduklarinda karinlarini doyurur , yavrularini buyutmeleri icin sicak bir yuva hazirlar , ucmalari icin ucurur ve bundanda zevk aliriz , gezmeleri icin bahcelerde gezdirir , ortamlari pislendiginde temizler , vitaminlerini veriri , minerallerini ve diger ihtiyaclkarini verir elimizden geldigince bir guvercene tum rahatligi ve huzurlu bir ortam saglamaya calisiriz.
Bu yaptigimiz bana gore sevaptir.

Kalin saglicakla.

zaten bu güvercinler insanlar bakarsa yaşarlar yabani bir güvercin gibi kendi yiyeceğini bulamaz hemde biz kuşcular bunlara çok deger veririz bence günehı birak daha çok sevabtır.Ama günah diyenlerde olabilir ama sevabıyla günehıyla biz bu kuşlardan ayrılamayz...........Burdur dan selamlarve saygılarımla

valla ben bu konuda kiminle konuşsam fikir ayrığına düştük fakat şunu soyluyorum onlara hadı ben burdan kuşları bırakayım o zaman başka birinin kümesine gidicek onlar bakıcak kaldiki biz onları hapsetmıyoruz herseyıne bakıyoruz kendımızıe o kadar ozen gostermıyoruz ve şuda var o zaman balık beslemekte gunah olsun cunku onlarda tatlı sulardan yakalanıp akvaryumcuların elıne düşmüş bence günah değildir ama yinede allah bilir selamlar

selam değerli dostlar...
öyle bir anlatım yapılmış ki kendimi kötü hissettim ..birden eli kırbaçlı ,kuşları kapattığı kümeste ,onlara ızdırap ve eziyet yapan biri gibi ...yazının yazıldığı linki atayım sizlere

http://site3.ahmetsahin.org/makaledetay.asp?id=243

*******GÜVERCİN BESLEMEK ,UÇURMAK günahmı?
------------şimdi bir canlıyı beslemek neden günah olur bunun cevabı zor değil.PEK TABİİ Kİ BESLEMEK GÜNAH OLAMAZ
*******GÜVERCİNE TAKLA ATTIRMAK günahmıdır?
------------ya arkadaşlar hayvan havada takla atıyor neden bize sorsun yada biz hadi bakalım at bir takla dediğimizde emir kabul edip mi atıyor taklaları?....
esesli26' Alıntı:
İşte böylesine geniş ve derin dünyalı bir varlığı alıp da avuç içi kadar dar bir kafese hapsetmek, bunca geniş dünyasından koparıp, burada can çekişir gibi bir hayata mahkûm etmek, herhalde insan akıl ve mantığıyla da bağdaşmamakta, beşer şefkati dahi bunu mâkul görmemektedir.

tüm varlıkların dünyası geniştir...avuç içi kadar kafes de ,can çekiştirmek de ne anlama gelmek tedir..?

bakın değerli dostlarım...arkadaşımızın yazdığı satırlarda kuşa acı çektirmenin :

Ayrıca böylesine geniş hayatı olan bir kuşu bu kadarcık dar bir kafese hapsetmenin belli bir faydası, meşrû bir neticesi de yoktur. Sadece sahibinin şahsen duyduğu zevk, ferden hissettiği lezzettir.

Gariptir ki, bu zevk ve lezzet, geniş dünyasından koparılıp hapse atılan kuşcağızın feryad ü figanından alınmakta, onun âdeta firaklı ağlamasından duyulmaktadır. Bir kısım canlıların ıstırabından zevk almak gibi bir lezzettir bu. İşte bu yüzden İmam-ı Birgivî Hazretleri, kafeste kuş hapsedip, onunla eğlenmeyi günahlardan saymış, âfâtlar arasında zikretmiştir.
şimdi bu nedemek ya..kuşlarımızın feryadından zevk almak...ıstıraplarından zevk almak..

şimdi değerli dostlarım..evet ben şahsen zevk alıyorum..hemde ne zevk..kuşlarım ile ilgilenir iken her kuşun zamanı gelince çift tutması ,yumurta yapması,yuvasını çöpler ile örmesi,havada bir yıtıcı gördüğün de kafasını yan çevirip bakması,yavrusuna yumurtadan çıkmasına yakın maya hazırlaması,belli süre maya kusması,yuvasına bizi dahi sokmamak için bize karşı verdiği savaş,ezan sesini duyunca inmek istemediği çatıdan hemen yuvaya dönüşü...
örnekleri çoğaltmak tabiiki çok mümkündür..işte ben kurulu olan bu dengeyi seyretmeye bayılıyorum şaşmayışına bayılıyorum,7 yaşımdan itibaren 41 yaşıma kadar hala çok şeyler öğrendiğime inandığım, bazen hayretler içinde irkildiğim ,hala cevap bulamadığım birbirlerine yada yavrularına nasıl eğitim verdiklerine nasıl öğretici olduklarına(misal havada uçan atmacanın zarar veren bir hayvan olduğunu hiç salma dışına çıkmamış yavrunun nasıl bilebileceği v.s. gibi).....tad alıyorum sevgili dotlarım onları yanıbaşımda görmekten ...

şimdi linkte yazılı yazan abimize sadece şunu demek geldi içim den :

''SORMAZ-Kİ BİLSİN,BİLSE SORARDI...
BİLMEZ Kİ SORSUN ,SORSA BİLİRDİ''.........

ali hakan kardeşim bunu ben yazmadım ki sadece bi siteden alıntı yaptım ve sizlere danışıp sormak istedim fikirlerinizi ögrenmek istedim yani bu yazıyla benim alakam yok zaten yazının başındada belirtim alıntıdır diye

saçmalamayalım arkadaşlar ne günahı yaa....biz bakmasak onlar aten dışarda telef olup gidecek aksine her gün sevap işliyoruzz

Bencede ugursuzlukla alakası yok.
saygılar...

Sonuçta İmam-ı Birgivî Hazretleri bir araptır! ve bu yazıda geçen yasakları koyanlarda...ve bu yasaklar Arabistan'da koyulmuştur...Arabistan'da binlerce yıl önce yapılan bu yasaklara ben 21. yüzyılda ve Atatürk gibi ulu bir önderin harkulade devrimleriyle yüzlerce yıl ilerlettiği ve şuan günümüzdede türlü unsurlarla geriletilmeye çalışılan ama yinede kendisini dünyada yukarılara taşımayı bilen güzel ülkemde neden uyayım kardeşim!
Ben Türk evladıyım soyum sopup yedi ceddim has ve has Türk'tür ben bilmem Arap ülkelerinin yasaklarını kurallarını... Araplar vahşi bir hayvan olan atmacayı besliyorlar günah olmuyorda biz bu güzelim kuşlara bir şevk bir arzu duyup besliyoruzda yasakmı oluyor! Lütfen arkadaşlar mantık'tan uzaklaşmayalım....

Burası bir güvercin sitesi! madem güvercin beslemek günah ozaman girmeyin bu siteyede kardeşim! Dinle araplarla Arabistanla Medine'yle ne ilgisi var bunun ya! :hhh:

Forum Kuralları:
1. Forum'da siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret benzeri yazılar yazılamaz. Aynı şekilde, başka bir forum katılımcısını yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz.Ayrıca, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılamaz.
-kilitli-

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri