hakiki eski dolapçılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muygun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

muygun

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet UYGUN
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Balıklar
Dolapçı besleyen arkadaşlar.12 telli kuyruk üstülü dolapçılardan hala besleyen varmı?çilliler araplar,gökler,sarılar,kırmızılar vs.nereye kayboldu bizim bu güzelim ırkımız? nerelerde besleniyo yoksa nesli tükendimi? tükendiyse biz dolapçı besleyenler için büyük kayıp.öyle oynak öyle sadakatli kuşlrmışki onlar eski ustaların anlattığına göre.hala bunlardan besleyen varsa lütfen fotoğraflarını eklesin de fotoğraftan bari görelim has oynakları.
ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

ısparta ve uşakta varmış arkadaşlar bu kuşlardan.gören bilen yokmu

merhaba hocam

ıspartada kuyruk üstülü 12 teli 14 teli oynakları hala besleyen arkadaslarımız var bendeki kuyruk üstülü kulsarın resimlerini en kısa zamanda ekliyecegim

dün usaktan bir kac arkadasımız vardı kuyruk üstülü kusu begenmedikllerini beslemediklerini söylediler ucurdum oyunlarını gösterdim belki kararları degişmistir her kezin bakıs acısı farklıdır tabiki ama benim görüşüm eski ustalarım söyledigi kusruk üstülü kusun üstüne oyunda saglamlıkta kus bilmem her seyleriyle mükemmel kuslardır
yazdıklarım yanlıs anlasılmasın kuruk üstüsüz kus kötü degildir saglamı saglam oynayanı oynar kuyruk sayısı 14 teli gectimi kesin bir arza verir

ıspartadan saygılar

karataş32' Alıntı:
merhaba hocam

ıspartada kuyruk üstülü 12 teli 14 teli oynakları hala besleyen arkadaslarımız var bendeki kuyruk üstülü kulsarın resimlerini en kısa zamanda ekliyecegim

dün usaktan bir kac arkadasımız vardı kuyruk üstülü kusu begenmedikllerini beslemediklerini söylediler ucurdum oyunlarını gösterdim belki kararları degişmistir her kezin bakıs acısı farklıdır tabiki ama benim görüşüm eski ustalarım söyledigi kusruk üstülü kusun üstüne oyunda saglamlıkta kus bilmem her seyleriyle mükemmel kuslardır
yazdıklarım yanlıs anlasılmasın kuruk üstüsüz kus kötü degildir saglamı saglam oynayanı oynar kuyruk sayısı 14 teli gectimi kesin bir arza verir

ıspartadan saygılar
eyvallah kardeşim 1 çift beyazından buldum onların 12 telli nasipse yazın uşakta bi arkadaşta varmış arap ve karaçil onlardanda alcam üretcem inşallah eski soydan.ıspartaya bi yolum düşse uğrıycam yanına ama nasip bakalım

12 telli dolapçı beyazlarım

Ekli dosyalar

• beyazlar.webp
    beyazlar.webp
    26.7 KB · Görüntüleme: 2,353
bazı yerlerde arkadaslarımız beyaz dolapçı urettıklerını soyluyorlar ve satısa cıkarmıslar kusları yanlız gordugumuz kuslarda çakır goz degılde sıyah goz var dolapçılardakı goz rengı cakır mıdı yoksa sıyah gozmudur arkadaslar

ahmett1988' Alıntı:
bazı yerlerde arkadaslarımız beyaz dolapçı urettıklerını soyluyorlar ve satısa cıkarmıslar kusları yanlız gordugumuz kuslarda çakır goz degılde sıyah goz var dolapçılardakı goz rengı cakır mıdı yoksa sıyah gozmudur arkadaslar

Çakır gözlü beyaz dolapçılar genelde Denizli yöresinde çok az sayıda bulunur/rastlanır. Genellikle beslenilen beyaz dolapçıların çoğunluğu siyah (dolgu) gözlüdür. Çakır gözlü elinde olan varsa paylaşırlarsa uzun süredir göremediğimiz için iyi olacaktır.

ahmett1988' Alıntı:
çakır gözlü beyazlar kırmızı çilli yada sarı çilli damarından gelirler.yavruyken diğerlerine göre oldukça az çil bulundurur üstünde ve kart tüyüne girip çıktıktan sonra o beneklerde kaybolur kuş tamamen beyaz olur yada dikkatli baktığında görebildiğin çok az benek kalmıştır. anadan doğma çakır gözlü beyaz zor bir ihtimal

bu da yeni aldğım 12 telli dolapçı çamkabuğu çilli erkek.

Ekli dosyalar

• illi.webp
    illi.webp
    35.4 KB · Görüntüleme: 2,347
hocam hayırlı olsun tüyleri kadar yavruları ve ömrü olur inşallah bahsi geçen dolapcılar nerde bulunuyor 12 kuyruk plakalı bende beyaz dolapcı var ama gözleri çakır deyil bir yavru aldım geçenlerde şahindaldı dedigim yavru çift çakır baba beyaz anasıda mor yangap ama anasıd siyah gözlü babasıda yavruları çift çakır göz verdi resmini paylaşırım sizle en kısa zamanda sizde kaç dolapcı var hocam kaptan erkek lazımda şaka şaka mehmet usta aldıgınız kuşun eşi yokmu neyle eşleyeceksin.

valla kardeşim bunlar eski soy dolapçılar çok sağlam ve çok oynak oluyolar 12 tel kuyrukları oluyo hasında.eskiden çok vardı bunlardan bizim burlarda ama kelebek bi girmeye başladı memlekete millet hep elinden çıkardı bunları hep dışarı sürgüne yolladılar kuşları kuş alıp satanlar kuşlar evlerine gitmesin diye.uzun zamandır arıyorum bu eski soydan beyaz dişim yoktu yeni buldum istediğim gibi.çilli erkeği yeni aldık havada görmedik yakın bi arkadaşın tavsiyesiyle aldık o biliyomuş kuşun marifetlerini izlemiş.dişi bakalım nezaman denk gelir aramaya devam.bulduğum kadar alcam sonra elenir zaten onlar.zaten zor zaptolur bunlar evlerine gider dururlar pis oluyo damarları.

selamlar arkadaşım bu kuşları ıspartada çoğunlukla bulabilirsin benim elimde 2 çift vardı şuan tek bir tane çil dişi kaldı kafaları taş gibi oluyo oyunlarıda güzel oluyo şuan altında yavrusu var yavrular yeme düşünce elimden çıkarcam illede kuyruk üstsüz 14 telekli bizde
saygılar

umut coşkun' Alıntı:
selamlar arkadaşım bu kuşları ıspartada çoğunlukla bulabilirsin benim elimde 2 çift vardı şuan tek bir tane çil dişi kaldı kafaları taş gibi oluyo oyunlarıda güzel oluyo şuan altında yavrusu var yavrular yeme düşünce elimden çıkarcam illede kuyruk üstsüz 14 telekli bizde
saygılar
bende 12 telliye hastayım dediğin gibi çok sağlam oluyolar arkadaş.elinden çıkarmayı düşündüğün kuş orjinal 12 telliyse anlaşırsak alabilirim onu

selamlar arkadaşım kuş eski damar 12 telekli kuyruk üstü yağ bezeli ıspartadan hediye geldi önemli olan dostluk gerisi önemli diil

umut coşkun' Alıntı:
selamlar arkadaşım kuş eski damar 12 telekli kuyruk üstü yağ bezeli ıspartadan hediye geldi önemli olan dostluk gerisi önemli diil
eyvallah arkadaşım ben 12 telliye hastayım dediğim gibi ,ihtiyacın yoksa özelden msj at görüşelim

BUNLARDA BENİM ELİMDE BULUNAN 12 TELLİ SİBOPLU DOLAPÇILAR.kuşlar ıspartadan sadettin çimenden aldım, uçuşları mükemmel yorulmak bilmiyorlar, dönüşleri ise diğerlerine nazaran daha tepsi biçiminde ve sık, yapılarıda iri

Ekli dosyalar

• DSC04823.webp
    DSC04823.webp
    2.2 MB · Görüntüleme: 1,551
  • DSC04824.webp
    DSC04824.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,460
  • DSC04818.webp
    DSC04818.webp
    2 MB · Görüntüleme: 1,419
,,

Ekli dosyalar

• DSC04817.webp
    DSC04817.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,478
  • DSC04584.webp
    DSC04584.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,427
  • DSC04744.webp
    DSC04744.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,419
selamlar dushekimi arkadaşım kuşların ilk resimdeki çilin ve arapların kuyrukları 12 telekten fazla gibi geldi gözüme kuyrukları geniş duruyo.

Haklısın ilk resim deki kuşun yumurta eşi dişi olan 12 kuyruk yanlış foto koymuşum, diğer çil ve arap erkek 12 kuyruk siboplu

maşallah gökçillileriniz güzelmiş 12 telli sanırım

mehmet arkadaşım üretebildin mi 12 kuyruk oynakları?12 kuyruk gökçillerin yavrularından var mı?

birer takım ürettim usta, uçmaya başladılar.

kendileri gibi orjinal 12 telli gökçil oynak bi takım lazım bana epeydir arıyorum.ayarlayabilirmisin?

Şunu ısrarla belirtmek istiyorum.Düz beyaz bir takım koymuşssunuz 12 tel dolapçı diye.Ana baba kırmızı veya sarı çil demişsiniz.Bizim kef çil tabir ettiğimiz bu hayvanlar düz beyaz yavru atmaz,atmadığı gibi gözler doluk siyah olmaz.Bu düz beyazlar büyük ihtimal bıyıklı,benli soyundan gelme.Hiç bir kırmızı çil bu şekil yavru vermez.23 yıldır beslediğim dolapçı neslinde kırmızı çiller böyle yavru atmaz.Ancak belirttiğim gibi bıyıklı yada benlilerden ancak böyle sade beyaz yavru olur.12 telek hakiki dolapçı göğüs üstüne yuvarlamak şartıyla bende 4 takım mevcut.eğer gerçek değerini verirseniz verebilirim.Ayrıca her 12 telek siboblu hayvan eski dolapçı değildir.Lütfen bu konuda dikkatli olunuz.Aldığınız çil erkeğin gaga ve göz yapısı ayrıca kuyruk kısmı 12 tel siboblu dolapçılarımızın standartına uygun değil.Umarım iyi olur ama gördüğüm kadarını söylüyorum.Şimdiden teşekkür ederim

üstteki çil desenli kuşun dolapçı olduğuna eminmisiniz? Uçuşunu gördünüzmü?. Yanlış anlaşılmasın kendimizi bilirkişi sandığımızdan değil ama bizim buralarda (Bursa) bu desenlerde tip bango diye bildiğimiz kuş ırkı var, gagası kuyruk yapısı itibarıyla bunlara çok benziyorda

selamlar
üstteki çil desenli kuş 12 telek siboplu oynak die tabir edilen eski ısparta kuşudur.tip bangoyla alakası yoktur.

Murat Eralp' Alıntı:
Şunu ısrarla belirtmek istiyorum.Düz beyaz bir takım koymuşssunuz 12 tel dolapçı diye.Ana baba kırmızı veya sarı çil demişsiniz.Bizim kef çil tabir ettiğimiz bu hayvanlar düz beyaz yavru atmaz,atmadığı gibi gözler doluk siyah olmaz.Bu düz beyazlar büyük ihtimal bıyıklı,benli soyundan gelme.Hiç bir kırmızı çil bu şekil yavru vermez.23 yıldır beslediğim dolapçı neslinde kırmızı çiller böyle yavru atmaz.Ancak belirttiğim gibi bıyıklı yada benlilerden ancak böyle sade beyaz yavru olur.12 telek hakiki dolapçı göğüs üstüne yuvarlamak şartıyla bende 4 takım mevcut.eğer gerçek değerini verirseniz verebilirim.Ayrıca her 12 telek siboblu hayvan eski dolapçı değildir.Lütfen bu konuda dikkatli olunuz.Aldığınız çil erkeğin gaga ve göz yapısı ayrıca kuyruk kısmı 12 tel siboblu dolapçılarımızın standartına uygun değil.Umarım iyi olur ama gördüğüm kadarını söylüyorum.Şimdiden teşekkür ederim
murat kardeşim 12 telli beyaz dolapçılarım çilliden çıkma değil beyazdan çıkma.hatta şöyle diyeyim 7 göbek sülaleleri beyaz.çilli muhabbeti çakır gözlü beyazlar içindi. o çilli erkek istediğim gibi çıkmadı onu kaldırdım.göğüs üstü gelen 12 telli çevremde var ben burun dikine karşıya doğru oynayanını arıyorum.

sagdaki mordaglı çift cakır annası iki agız yavrusundada cakır attı
ANTALYADAN SAYGILAR

Ekli dosyalar

• Görüntü001.webp
    Görüntü001.webp
    25.8 KB · Görüntüleme: 1,584
merhaba mehmet hocak hasılsın yukarıda bahsettiğın 12 telli kuşruk üstülü kuşlardan üretebildin mi özellikle beyazları merak ettim,şimdi zamanında Uşaklılar Burdur ve Isparta dan çok kuş çektiler,beyaz 12 telli kuşlar özellikle Burdur da bizim yerli kuşlarımız olan benli,bademliler veya bıyıklı cinsli kuşlar arada bir bu süt beyaz kuşları verirler acaba ordar mı onu dikkat et,çünkü bizim buralarda Isparta dahil Burdur da Uşakta da olduğunu hiç ihtimal vermiyorum süt beyaz dolapçı (12 telli kuyruk üstülü) bu saydıklarım dışında hiç yok.Ha, sen yine yavrularından uçur yine bir bak bizim Burdur da kuyruk üstülü kuşlar 12-13 telli dar kuyruk geniş göğüslü biz burda bunlara oynak deriz.kuyruk üstülü kuşlar hem sağlam olur hem de oyunları da diğer oynaklara göre daha güzel olur.burundan dönerler çoğu, yandan izledin mi kuşu dönüşü bir huniyi andırır,saygılarımla

hongkong' Alıntı:
merhaba mehmet hocak hasılsın yukarıda bahsettiğın 12 telli kuşruk üstülü kuşlardan üretebildin mi özellikle beyazları merak ettim,şimdi zamanında Uşaklılar Burdur ve Isparta dan çok kuş çektiler,beyaz 12 telli kuşlar özellikle Burdur da bizim yerli kuşlarımız olan benli,bademliler veya bıyıklı cinsli kuşlar arada bir bu süt beyaz kuşları verirler acaba ordar mı onu dikkat et,çünkü bizim buralarda Isparta dahil Burdur da Uşakta da olduğunu hiç ihtimal vermiyorum süt beyaz dolapçı (12 telli kuyruk üstülü) bu saydıklarım dışında hiç yok.Ha, sen yine yavrularından uçur yine bir bak bizim Burdur da kuyruk üstülü kuşlar 12-13 telli dar kuyruk geniş göğüslü biz burda bunlara oynak deriz.kuyruk üstülü kuşlar hem sağlam olur hem de oyunları da diğer oynaklara göre daha güzel olur.burundan dönerler çoğu, yandan izledin mi kuşu dönüşü bir huniyi andırır,saygılarımla
evet özellikle beyaz erkek dediğiniz gibi oynak erkeğin damarı yaklaşık 10 senedir elimde olan damar tek o erkek kalmıştı dişiyi geçen yıl aldım yavruları aşağı doğru çok güzel sarıyo ama yana başlamadılar zaten sahin belasından doğru düzgünde uçuramıyoruz.2 tane oynak çilli dişim var 12 telli, erkeklerim öldü erkek lazım arıyoruz varmı sizin oralarda?

Geri