HAYDİ USTALAR işte bu iyi kuşta olmazsa olmaz.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dedekorkut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

dedekorkut

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
dede korkut
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Şimdiye kadar iyi kuş tanımlaması yapılarken,vay şöyle kapatacak(düşecek),vay şu kadar sünecek(fişekleyecek)vay şöyle uçacak , vay şöyle konacak dediniz de hiçbiriniz şu gerçeği bilmiyorsunuz ya da ne gördünüz ne duydunuz arkadaşlar.
İYİ BİR KUŞ TA DİSİPLİN ŞUDUR:ENSEDE DAHİ UÇUYOR OLSA ASLA KANAT DÖVMEZ(KAYIKLAMAZ).
Saim ustanın kuşlarını izleyenler buna hiç dikkat etmemişler anaşılan,yada işlerine gelmemiş...

KAYIK ÇEKMEZ BUNU BEN BİLE BİLİYORUM.

KİMSE SÖYLEMEDİ ÇÜNKÜ HERKES BİLİYORDUR.

Türker bey bu kuşların her özelliği bu zamana kadar anlatıldı da bu özellikleri neden anlatılmadı o zaman.Evet bunu kuşla uğraşanlar çok iyi bilirler ama çoğu bunu bi kusur olarak görmez dile de getirmezler.

DOĞRU SÖYLEDİN HİÇ GÜNDEMDE OLMADI ..HAKLISINIZ.

GÖZDEN KAÇTI SANIRIM.

SİZİN SAYENİZDE EKSİĞİMİZ TAMAMLANDI ,, DİYORUM..

EEE BİZ BİR AİLE OLDUĞUMUZA GÖRE EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ .. :slm:

Aslında nedeni belli Türker Bey,iyi kuş binde 1 ise,bu özelliğe sahip kuşta onbinde bir.

yüksekten atma,baş taklası,perdahlı iniş benim olmazsa olmazlarım :heyo: kanat dönveyen kuş yüksek atan kuştur ev etrafında uçupta kayık çekmeyeni bulmak çok zordur

Herkesin iyi bir kuşta aradığı kriterler farklılık gösterebilir , birinin kriterlerine göre iyi olan kuş bir başkasının kriterlerine göre beş para etmez bir kuştur.

Benim kuşta aradığım özellikler : uzun uçması ( en az 3-4 saat kanat sallayacak) , yüksek uçması ( uçuş süresinin büyük bölümünü sinekte geçirecek) , oyununu ilk kalkarken ve sinekte devam ettirmesi (kimileri hava oyunlu da diyor), fişeğini burgulu yapması , inerken bol taklalı ve kendi yerine konması, kesinlikle dalmadan ,kanat kısmadan yavaş yavaş alçalarak inmeli.

Sık sık sefere gelen, ip gibi dümdüz fişekleyen, 100-200 metre menzilden kapanıp hedefine taş gibi düşen , dam üstü veya orta menzil yükseklikte uçan bütün kuşları kendi kriterlerime uymadığı için elimden yok pahasına çıkarmışımdır.

Kimilerine göre de bu tarz kuşlar en makbuludur.

Genelde kabul gören özellikler standart olarak kabul edilir ancak benimde iyi kuş olarak tanımlayabileceğim kuş yukarıda saydığım özelliklere sahip olan kuştur, zira başkası bana haz vermez.

Selametle kalın

mehmetjeddi' Alıntı:
Herkesin iyi bir kuşta aradığı kriterler farklılık gösterebilir , birinin kriterlerine göre iyi olan kuş bir başkasının kriterlerine göre beş para etmez bir kuştur.

Benim kuşta aradığım özellikler : uzun uçması ( en az 3-4 saat kanat sallayacak) , yüksek uçması ( uçuş süresinin büyük bölümünü sinekte geçirecek) , oyununu ilk kalkarken ve sinekte devam ettirmesi (kimileri hava oyunlu da diyor), fişeğini burgulu yapması , inerken bol taklalı ve kendi yerine konması, kesinlikle dalmadan ,kanat kısmadan yavaş yavaş alçalarak inmeli.

Sık sık sefere gelen, ip gibi dümdüz fişekleyen, 100-200 metre menzilden kapanıp hedefine taş gibi düşen , dam üstü veya orta menzil yükseklikte uçan bütün kuşları kendi kriterlerime uymadığı için elimden yok pahasına çıkarmışımdır.

Kimilerine göre de bu tarz kuşlar en makbuludur.

Genelde kabul gören özellikler standart olarak kabul edilir ancak benimde iyi kuş olarak tanımlayabileceğim kuş yukarıda saydığım özelliklere sahip olan kuştur, zira başkası bana haz vermez.

Selametle kalın

Merhaba Mehmet Bey,
Taklacı oyun-Taklacı Performans kuşlarının çoğu bölgelerimizde iki ayrı ırkı olduğu kabul ediliyor:
Havacı Irk ve Damcı ırk. Sizin anlattığınız vasıflar bahsettiğiniz gibi havacı ırkın standartları. Ancak taklacı yetiştiricileri olarak pek çoğumuz damcı ırk yetiştiricisiyiz ve standartlarımız da damcı ırka göre. Bana ve damcı ırk yetiştiricilerine sorsanız o yok pahasına elden çıkardığınız kuşlar belki de ateş pahası olurdu.
Konunun ilk iletisinde belirtilen kanat dövme hadisesine gelince Korkut Bey'in söylediği gibi iyi bir kuşun kayıklaması eksi puandır ve pek tutulmaz.
Ancak, ensede dahi olsa demek çok daha zor bulunan kuşları hedef alıyoruz demektir.Hem oynayacak hem katiyyen kanat dövmeyecek kuşu bulmak gerçekten oynayanı dahi bulmanın zor olduğu bu dönemde yine yukarıda söylendiği gibi 1/10.000 olasılık...

kuşunu begenıyormusun kusun sana goz zevkı yaptırıyormu ozaman o kuş mukkemmel kustur kımseye begendırmek zorunda dıılsın bu benım prensıbım saygılar selamlar.

Bu zamanda oynayan kuş bulmak milli piyangodan büyük ikramiye kazanmak gibi bir şey.
Kuş oynasın,puan alsında nasıl oynarsa oynasın,her yörenin kendine has oyun kriterleri vardır,bunada saygı duymak lazımdır.
Sizin tabirinizle kanat dövmek kötü olabilir,bu benim için hiçbirşey ifade etmez,çünkü kızgınlaşan kuşların büyük bir çoğunluğu kanat dövebilir.
Kuşa yerdeyken sen hükmedersin,kuş havaya kalkınca iki kanat bir kuyruk başına buyruk olur, genetiğinde ne varsa onu sergiler.
Geçen sene Ankarada kupada Trenci Yaşar kardeşimin ikinci olan kuşuda havada birkaçkez kanat dövmüştü,ama bir puanla Ramazan'ın kuşunun arkasından ikinci oldu,şimdi bu kuş kanat dövdü diye kötümü oldu ?

Elinde bu ayarda Ankara'da kötü kuşu olan varsa ben seyredip almaya hazırım.

CEVDET AGBİYE KATILIYORUM GENELDE KIZGINLASAN KUS KANAT DÖVER BU TÜR KUSLAR KÖTÜDÜR YADA OYNAMAZ ANLAMI TASIMAZ BU ARANAN KRİTERDEN ZİYADA KUSUN NE YAPTIGI NEKADAR YAPTIGI DAHA ÖNEMLİSİDE SİZİ NE KADAR MENMUN ETTİGİDİR ÖNEMLİ OLAN BENCE BU KUS İŞİNİ YAPIP SİZİ MUTLU EDİYORMU

GERİSİ ÖNEMLİ OLMAMALI HELE SU GÜNÜMÜZ KUSLARINDA OYNAYAN KUSUN VE İYİNİN BULUNMASININ ZOR OLDUGU DÖNEMLERDE BU SEKİL DURUMLARA TAKILMAMAK GEREK

SAYGILAR

merhabalar;

Cevat bey ve Muharrem beye katılıyorum, günümüzde dört dörtlük oynayan kuşları buldukta bir kanat dövmesi kaldı. zaten kuşlardan çok şeyler istiyoruz, kuşlarımız istediğimiz gibi oynasında yeter. bu kadar kusur kadı kızındada olur... :slm:

http://www.orhanberberguvercin.com/

dedekorkut' Alıntı:
Şimdiye kadar iyi kuş tanımlaması yapılarken,vay şöyle kapatacak(düşecek),vay şu kadar sünecek(fişekleyecek)vay şöyle uçacak , vay şöyle konacak dediniz de hiçbiriniz şu gerçeği bilmiyorsunuz ya da ne gördünüz ne duydunuz arkadaşlar.
İYİ BİR KUŞ TA DİSİPLİN ŞUDUR:ENSEDE DAHİ UÇUYOR OLSA ASLA KANAT DÖVMEZ(KAYIKLAMAZ).
Saim ustanın kuşlarını izleyenler buna hiç dikkat etmemişler anaşılan,yada işlerine gelmemiş...

soruyu biraz daha genişletelim.
neden kuş kanat döver
kanat dövmesindeki artısı ve eksisi nedir

Şimdi konuya biraz değişik gireyim kuş havada kanat dövdüğü zaman sahibine mesaj verir,erkekse karı istiyorum,dişi ise

koca istediğini anlatır.

Genelde eşe gelen kızgın genç kuşlarda bu hareket çok görülür.Bu hareket o kuşun kötü olduğu yada kötü olacağı anlamına

gelmez.

Ve bu hareketi sağlıklı her kuş hemen hemen yapar,azdığı zaman mesajını verir.Eşli kart kuşta bu hareket keyifli bir

uçuşun mesajıdır.Hayvan benim neşem keyfim yerinde der gibi kanadını vurur,sıkıntısı olan kuş bu hareketi yapmaz.

Selamlar sağlıcakla kalın.

Geçen sene Ankara Yenimahalle ( Erdal Pekgöz sayesinde) belediyesinin düzenlediği kupayı hatırlayanlar vardır herhalde.
Ankara'da isim yapmış pek çok kuşçunun kuşları yarışmada diskalifiye oldular neden ? çünkü kuşlar inerken oyunsuz indilerde ondan.
Ben şimdiki gençler gibi kuştan fazla anlamam,fakat oğlum Burak (37 yaşında) tam anlamıyla bu zamanın kuşçusu,yani yeni nesil kuşçulardan,onlar kendi aralarında gayet güzel anlaşıp kuş uçuruyorlar.

Ben ve benim gibi kuştan fazla anlamayan emsallerimin sayısı her geçen gün biraz daha azalıyor,sırası gelen ahirete göçüp gidiyor.
Benim kuş konusunda tam olarak anlaşabildiğim toplam iki, üç kişi anca kaldık,kuş konusunda hayatta eniyi anlaştığım kuşçuların başındada rahmetli Gölbaşılı sıvacı Ömer gelirdi,onunla kuş anlayışımız hemen hemen aynıydı.

Erdal Pekgöz'ün düzenlediği kupada benim yıllardır söyleyipte tüzüğe yazdıramadığım değişikliği Erdal kendi düzenlediği kupanın tüzüğüne yazdırdı,neydi bu tüzük değişikliği ? Kuş 50 m. 60m. 10,15 takla oynasa 15,20 seferde yapsa yere oyunsuaz yani taklasız inerse diskalifiye olur ibaresini yazdılar. Havada kanat döver veya kanat vurur ifadesini yazmadılar,bunu yaptıkları içinde Erdal ve hakem heyetini burdan tekrar kutlarım.

Neymiş efendim,iyi kuş yerden oyunlu kalktığı gibi,oyunluda inecektir,gerisi küçük teferratuarlardan ibarettir.
Buna katılmayanlarınız elbette vardır,baştan dediğim gibi ben fazla anlamam ama eski bazı kuşçu arkadaşlarımla biraraya gelince bunun sohbetini yapar gönül eylendiririz.
Hoşça kalın,mutlu kalın,bol seferli elenerek inen yavrular uçurmanız dileyiğle.

Orta okuldayken bir gök yavru uçurdum 15, 20 m 5-6 tokata çokta güzel düşüp oynuyordu.O zaman ne kadar büyüğüm var hepsini çağırdım izliyoruz.kuş 3 sefer ya yapmıştı ya yapmamıştı ki yanına bir yabani güvercin takıldı benimkide ona kanat dövdü.Çağırdığım büyüklerimin hepsi kalktı güle güle uçur dediler gittiler.Ertesi gün sebebini sordum koçum o kuş 10 gün daha ya oynar ya oynamaz dediler.dedikleri gibide çıktı.Üstelik harmanlayarak inen bi kuştu.Bundan 5 yıl önce sohbet ettiğim bir büyüğüm Saim Usta nın kuşlarının en büyük özelliklerinin ensede dahi uçsa kanat dövmemeleri olduğunu söyledi.
Ben kendi gözlemlerimden de uzun soluklu kuşların bu özelliğe sahip olduğunu gördüm.Benim için kanat dövüyorsa o kuş kuş değil.Tabi düşünceler tartışılabilir.

karamandan selamlar bu konuya bende katılıyorum kus badanasa girdiginde yani eslesme doneminde kayıklar benim bildigim gordugum duydugum budur zaten ese gelmiş bir kusta yani havada kayıklayan kustanda dort dortluk oyun performansı beklenmez eslesip yumurtayı gorunceye kadar surer bu evre 1 hafta bilemedin 10 gun eger hala devam ediyorsada beslemeye gerek yok . Dort dortluk kus yoktur her kustan aynı performansı alacagız dıede bir kaide. soyle soyleyim insan ömründe iyi kusu bir defa seyreder elde edebilirse sahip olabilirse ne ala yoksa aramaya devam. benim sozlerimi kimse yanliş anlamasın benim kusum bana guzel oynuyorsa esime dostuma beni mahcup etmiyorsa daha guzelini iyisini aramaya gerek varmi yok. yasım genc ama o kadar uzun suredır kuslarla ılgılenıyorum kı keyfıme gore kusu ben daha hıcbır yerde seyredemedım dıyebılırım. dort dortluk kus yoktur dort dortluk seyis vardır kuscu vardır. sen kusuna deger verir onunla bır arkadas gıbı ılgılenırsen oda senı mahcup etmez ederse zaten senın dostun degıldır.
benım gordugume duyduguma gore makbul olan kus saglıklı sıhatlı kanadında kuyrugunda eksık olmayacak.
taban tokadıyla baslayacak ve oyunu taklayla bıtırecek taban tokadına gelırken yere ne kadar yaklasırsa bu 1 metrenın altındadır ve o kadar degerlıdır 20 cm yaklasan ve yere ınmeyen kuslarım mevcut. uzun sure ucan kus makbul degıldır turnuva standartlarında gormustum yanlıs hatırlamıyorsam 2 saat uzerı eksı puandı yanlısım varsa lutfen duzeltın. sıklıkla oyuna gelen kus uzun sure ucmaz ucsa bıle oyun performansı beklenmez 2 saat ucacak her 10 dakıkaya 15 dakıkaya bır sefere gelecek takla arasını orantılı acacak bı taklasında 3 bı taklasında 5 bı taklasında 1 yapmayacak 1 se 1 5 se 5. eger dıkkat ettıysenız fısek arası kısa olan kuslar bol taklalı fısek arası uzun olan kuslarda az taklalı oyun yapıyor ıkısıde makbuldur kuscunun keyfıne gore. kusun oyunla ucusla ısı bıttımı bos ınmeyecek ne kuscuya kufur eder gıbı benım ısım bıttı benden bu kadar demeyecek kı bu durum bır sartla mazur gorulur atmaca vs. saldırılarında.

BENİM İÇİN KUŞDA OLMAZ SA OLMASI

TAKLA ATACAK TAKLA ATMAZSA OLMAZ :)

yalovaguvercin' Alıntı:
merhabalar;

iyi kuşta olmazsa olmaz.

P E R D A H

http://www.orhanberberguvercin.com/

arkadaşlar performans oyun kuşu olması için takla ve fişek (baş) zaten vardır, ancak kuşta PERDAH varsa gelip düz inme olmayacağı gibi kuşun inemediği için tekrar tekrar gelip sefer yapmasını sağlayan PERDAHtır. kuş hem daha gösterişli oynar, hem sefer sayısı artar, hemde inerken taklalarla süsleye süsleye iner

Bundan 5 yıl önce sohbet ettiğim bir büyüğüm Saim Usta nın kuşlarının en büyük özelliklerinin ensede dahi uçsa kanat dövmemeleri olduğunu söyledi.
Ben kendi gözlemlerimden de uzun soluklu kuşların bu özelliğe sahip olduğunu gördüm.Benim için kanat dövüyorsa o kuş kuş değil.Tabi düşünceler tartışılabilir.[/quote]

merhaba,
pardon kusura bakmayın bir soru sorcam çok merak ettim saim usta derken?

kardeşim kanat dövmeyen kuş olurmuya,bırakın allahınızı severseniz yok şunu yapmayacak yok bunu yapmayacak.arkadaşım sonuçta bu bir canlı aksam yuvasında nasıl yattı yerindemi yoksa kavgamı yaptı karnımı ağrıdı vesayre vesayre kuşu kuşçu uçurur yazmayımdedim kusura bakma yazıyorum hayvan kızar boşalır dolar ve bence bu iş tamamen seyiste, arkadaşlar 5 yıl önceki eşleştirdiniz damızlıklar duruyormu ya annenin yada babanın başına bir iş g
elmiştir.saim usta 1976 senesinde vefat etmiştir.biz oynayan hayvanın hastasıyız? ben doğduğumdan berri ankarada yaşamaktayım saim usta kuşunu ne izledim nede kupalarda derece yaptını duydum o bir furyaydı geldi geçti tamamen bu iş duygusal olmuş bu işte çok büyük bir rant olmuş? bu konuyu çok merak ettim sadet abiye sordum bu kuşları yani SADET BİLGİN ya ramazancım dedi okuşlar vardıda bizmi almadık dedi bırakın kardeşim her hafta cuma akşamları ANADOLU GÜVERCİN SEVENLER DERNEĞİNDE toplantı yapıyoruz yani(ADİL KAYABAŞI) ABİMİZİN DERNEGİNDE Ya arkadaşlar gerçektende ben bu siteyi çok seviyorum ama çok yanlış şeyler yazıyoruz çoğu hep kulaktan dolma kusurabakmayın başınızı ağrıttım.
saygılarımla,
Ramazan ABA

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Bundan 5 yıl önce sohbet ettiğim bir büyüğüm Saim Usta nın kuşlarının en büyük özelliklerinin ensede dahi uçsa kanat dövmemeleri olduğunu söyledi.
Ben kendi gözlemlerimden de uzun soluklu kuşların bu özelliğe sahip olduğunu gördüm.Benim için kanat dövüyorsa o kuş kuş değil.Tabi düşünceler tartışılabilir.

merhaba,
pardon kusura bakmayın bir soru sorcam çok merak ettim saim usta derken?

kardeşim kanat dövmeyen kuş olurmuya,bırakın allahınızı severseniz yok şunu yapmayacak yok bunu yapmayacak.arkadaşım sonuçta bu bir canlı aksam yuvasında nasıl yattı yerindemi yoksa kavgamı yaptı karnımı ağrıdı vesayre vesayre kuşu kuşçu uçurur yazmayımdedim kusura bakma yazıyorum hayvan kızar boşalır dolar ve bence bu iş tamamen seyiste, arkadaşlar 5 yıl önceki eşleştirdiniz damızlıklar duruyormu ya annenin yada babanın başına bir iş g
elmiştir.saim usta 1976 senesinde vefat etmiştir.biz oynayan hayvanın hastasıyız? ben doğduğumdan berri ankarada yaşamaktayım saim usta kuşunu ne izledim nede kupalarda derece yaptını duydum o bir furyaydı geldi geçti tamamen bu iş duygusal olmuş bu işte çok büyük bir rant olmuş? bu konuyu çok merak ettim sadet abiye sordum bu kuşları yani SADET BİLGİN ya ramazancım dedi okuşlar vardıda bizmi almadık dedi bırakın kardeşim her hafta cuma akşamları ANADOLU GÜVERCİN SEVENLER DERNEĞİNDE toplantı yapıyoruz yani(ADİL KAYABAŞI) ABİMİZİN DERNEGİNDE Ya arkadaşlar gerçektende ben bu siteyi çok seviyorum ama çok yanlış şeyler yazıyoruz çoğu hep kulaktan dolma kusurabakmayın başınızı ağrıttım.
saygılarımla,
Ramazan ABA[/quote]

s.a yukarıda arkadaşın yazdığı yazıda bir büyünün ona saim ustanın kuşları ensede dahi olsa kanat dövmez demiş.bende git o büyüğüne deki sen doğru sölemişsin de diyorum (burda bir şey belirtmek istiyorum o büyüğün sana ensede dahi olsa uçarmışmı dedi bunuda söylerse buda doğru.ikincisi kızmış kuş ,eşe gelmiş kuş bu zamanları yaşıyorken kanat döver yani bunu yapar.o kuşlar varmı yokmu varmıydı ankarada yaşı olupta bu kuşları bilmeyen yok 65 yaş civarı ama ne hikmetse çoğundada bu kuşların kırığının kırığı var kuşlarında. hiç kimsede ben tanımam ben görmedim ben bilmem diyor .ama orda bir bilen var ben bilmem demiyor adı ANKARADA (FAHRETTİN ATİK) KİM MERAK EDİYORSA KİM YOK DİYORSA GİTSİN ONDAN ÖĞRENSİN VARMIYDI YOKMUYDU. ŞU AN 67 YAŞINDA ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN SAGLIK SIHAT VERSİN CENTİLMEN BEY EFENDİ BİR İNSAN.bunları not olarak yazdım lütfen tartışma konusu yapmayın .

urfalı' Alıntı:
s.a yukarıda arkadaşın yazdığı yazıda bir büyünün ona saim ustanın kuşları ensede dahi olsa kanat dövmez demiş.bende git o büyüğüne deki sen doğru sölemişsin de diyorum (burda bir şey belirtmek istiyorum o büyüğün sana ensede dahi olsa uçarmışmı dedi bunuda söylerse buda doğru.ikincisi kızmış kuş ,eşe gelmiş kuş bu zamanları yaşıyorken kanat döver yani bunu yapar.o kuşlar varmı yokmu varmıydı ankarada yaşı olupta bu kuşları bilmeyen yok 65 yaş civarı ama ne hikmetse çoğundada bu kuşların kırığının kırığı var kuşlarında. hiç kimsede ben tanımam ben görmedim ben bilmem diyor .ama orda bir bilen var ben bilmem demiyor adı ANKARADA (FAHRETTİN ATİK) KİM MERAK EDİYORSA KİM YOK DİYORSA GİTSİN ONDAN ÖĞRENSİN VARMIYDI YOKMUYDU. ŞU AN 67 YAŞINDA ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN SAGLIK SIHAT VERSİN CENTİLMEN BEY EFENDİ BİR İNSAN.bunları not olarak yazdım lütfen tartışma konusu yapmayın .

merhaba fahrettin amca çok nezih bir insan olduğunu duydum fahrettin beyin babasıda CELAL ATİK güreş şampiyonu babasıda at ve horoz beslermiş rahmetli, ben ise ayakkabıcı koralinin torunuyum yani sizin bahsettiniz saim ustayla çankırı kapısında dükkanları karşı karşıyaymış bizim rahmetlide çok bahsederdi bu anlattınız kişiler keyf insanlarıydı burda benim bozulmam herkes birşeyler biliyomuş gibi anlatıyor kusura bakmayın

Ne olur artık her konuyu saim ustaya getirmeyelim.
Saim usta kuşlarından oynayanını daha göremedik.
Onca kişi bilirkişi kesildi başımıza,herkes kendinde en özünü olduğunu iddia etti daha yarım yamalak uçuran olmadı ne hikmetse hayali konuşmayalım konuyu özünden dağıtmayalım.

Arkadaşlar ve değerli büyüklerim benim bu konuyu açmamdaki asıl amaç gördüğümü bildiğimi ve duyduklarımı paylaşmak.insanların hep konuştukları kuşların , asıl önemli özelliklerinin ve her ne hikmetse ya bilinmediğinden ya da bilindiği halde dile getirilmeyen özelliklerini sizlerle paylaşmaktı.Yaşım daha genç olabilir ama çok yaşayan değil çok gezen bilir.Benim en büyük hobim bu ,nerde uçan nerde kaçan varsa gider izlerim.Ve anattığım gibi orta okuldan beri kuşta baktığım en önemli özellik kanat dövmemesidir.Çünkü bunu çok tecrübe ettim.Tabi baştada belirttiğim gibi benim gördüğüm, duyduğum ,bildiğim budur.Ben sadece bunu paylaşmak istedim yani yaklaşık 10000 de 1 olanı.

s.a beyler

arçelik firması biz kuşçuları yakın takibe almış. bizim istediğimiz kriterlerde robotlar üretecekler. yazılmak isteyen beni arasın.

beyler bazen kılavyenin başına geçiyoruz sıkıntıdan biride bensem , bu garip ürkek kendi halindeki hayvanlara ne kadar büyük görevler yetenekler, vb. birtakım doga üstü rollere bürünmelerini istiyoruz.

aslı astarı bir yurmruk büyüklüğündeki et ve 3 gr. tüyden ibaret varlıklar.
ve yaradılıştan gelen birtakım özellikleri var biz bu hayvanlardan bu özelliklerinin dışına çıkmalarını istiyoruz. boşuna
katranı kaynatsan olmaz şeker cinsine tükürdüğüm cinsine çeker. birimiz diyoruz 150 metre gitsin birimiz diyoruz 30 takla vursun birimiz diyoruz 1 km den kapatsın. yok böyle bişey. tabiki bütün canlı ırları arasında istisnaslar olduğu gibi bu güvercin ırkınında içinde istisnalar çıkabiliyor. bu demek değil hepsinin bu kıriterde olacagı. örneğin messi büyük topçu. 100 çocuğu olsun kendiğibi çıkarmı acaba bence çıkmaz. bakarsın saygıyla eğiliyorum karşısında küçümseme yok tabir için söylüyorum çoban mehmet amcanın oglu olur o dünyanın en iyi topçusu olur. bu işte böyle anlıyorsunuz değilmi.

birde artık bu hayvanların doğasında olan birtakım hareketleri vb. olaylarınada karışmaya başladık kızan hayvan döver kanadını belde kırar hatta. içgüdüsel bir olay Allah vergisi nasıl yapmasın. arkadaşlar kuş oyun bozacaksa kanat dövmedende bozar aylarca koç gibi uçar bir gün bibakarsın şap diye gelir konar birdaha eski halinden eser kalmaz.

Başımdan geçen bir anıyı anlatayım bu kanat dövmeyle ilgili yaşı 60 küsürlerde olan bir büyümüz var. türkiyede hatrı sayılır bir kuşçu çogu iyi dediğimiz kuşçuda önünde eğilir. adam böyle kuşçu
kuştan yani iyi kuştan konuşuyoruz. misafir etti bizi iyi kuş tarifi yapıyor kanat dövmeyecek döverse oyun bozacana delalettir. bunları söylüyor bildiğimiz kelimeler. ben duramadım kuş kanat döver dövmeyinide olmaz. dövende mayası iyyiyse oyun bozmaz dedim. ki durum böyledir . yok canım olurmu siz daha yolun başındasınız ben kümese sokmam yapan olursada 7 ceddini keserim. neyse uzatmayayım bi amca bize birçift hayvan hediye etti aramızda kuşun bahsi olmaz veririz alırız. kendi aramızda neyse onun kuşları uçuyor. birgün bi baktım uçan kuşun agzında bişey var allah allah dedim kuşa ne oldu juşuçmaya devam ediyor. biraz alçaldı. kuş buarada erkek agzında süpürge çöpüvar. biryandan agzında süpürge çöpü biryandanda kanat döverek geziyor havada yere iniyor yerden yine bir çöp buluyor başlıyor şak şak gezmeye çöple bu kuş amcanın kuşluydu.ben hemen telefona sarıldım. amcaaaaa senin kuş kanat dövnmeyi boşver havaya yuva düzecek nerdeyse cöple geziyor kanat dövüuor dedim. inkar etti, biz onla karşılaştığımızda iddealaşmıştık birde benim kuşum kanat dövmez diye. neyse çok uzattım.

yani arkadaşlar bu hayvanlarda belli başlı özellikler var bence işin tadını kaçırıyoruz. yanına bir dostun gelsdiğinde içecek 2 bardaklık çayın varsa şöyle uafaktan ufaktan tıkarıdayan birde hayvanın varsa değme keyfine gerisi boşşş arkadaşlar.
bu hayvanlar bizim hobimiz kendfimizi bukadar sıkıntıya ve sitrese sokmamıza gerek yok. bu işi hobi olarak görürseniz. emin olun bu kadar uğraştığınızdan dahada başarılı olursunuz.
herkeze saygılar sevgiler. ha bu arada lafım kimseye değil kimsecikler alınmasın genel bir yazı idi.

kırıkkaleli metin

Metin Kardeşim,maksat muhabbet,maksat bilinenleri,görülenleri ,duyulanları çizgimizi bozmadan paylaşmak.Allah var sadece konuşan değil,icraat yapan bol bol video paylaşan bir arkadaşımızsın.Zaten kırıkkale olarak ankara nın forsunu indirdiniz.Kimin kümesinde yeni bi kuş görsem kırıkkale kuşu diyor.Geçen yaz Boyacı Metin abimizin bir kuşunu Konya Ereğli de izledim o yaz izlediğim iyi kuşlardandı 35 40 m ye banamısın demedi.Demem o ki memleketinizde güzel kuşlar var.İnşallah kıymetini bilirsiniz.
Metin kardeşim ben Yozgat Boğazlıyanlıyım.Bizim eski kuşlarımız da dört dörtlük oynarlar ekeleri 3 yaşına kadar uçurabilirsin.Ama tek eksiklikleri tabanları aşırı sağlam oldukları için yere değilde çatıya konmalarıdır.Yere oynarlar ama son darbeyi çatıya yaparlar.Bahsettiğim gibi kesinlikle kanat dövmezler ensede olsalar dahi.6 kez kırmama rağmen yerine indiremedim.Bu sene Ereğliden Altan hocam dan 5 dişi getirdim bu son denemem olmazsa bırakacağım artık bu işi zaten bu yeni gelen 5 kuş en az 5 yılımı alır.Çocukluğumdan beri bunlarla uğraşırım hiç yerine inenini görmedim.Ne ekeliğinde ne yavruluğunda.Ters takla atarsa yerine inerler ama bütün güçlerini bitirine kadar çalışırlar.Değilse en yakın dama.
Metin Kardeşim bizim burda kuşun kanat dövmesi az hata,kanat dövüp dönmesi yarım hata,kanat dövüp kıçlaması ise çok büyük hata ve yapışacağının en büyük emaresidir.Bende buna inanır bunu da her yerde söylerim.Her kuşta hata vardır hatasız ne kul ne kuş olur.Maksat en mükemmele yakınını aramaktır.Ben benimkileri yere kondurabilsem belki kuşçuluğu bırakırım belkide bunu başarabilmek için hala uğraşıyorumdur,bilmiyorum.Allah a emanet ol.
Göz öyle bir hassedir ki, Ruh bu alemi o pencereden seyreder(SAİD NURSİ)

bırak yerlerine inemesinler.yere inenini bulunca aynı oyunu devam ettireceklerinden eminmisin.bence yere inememeleri konusunda baska sebebler aramalısınız.dama iniyorsa yerede iner.kupa kuşu,yarış kuşu anlayısı bu yerine inme saplantısınıda beraberinde getirmistir diye düsünüyorum.tabi gidip sağa sol ınmek için oynamayacak yada 500 m ilerdaki dama atmayacak.ama benim istediğim oyunu yapmıssa yerine inmemisde hemen yanıbasımdaki dama atmıssa cok da umursamam.gider alırım oradan atarım kümese.çok kisiye bu ters gelebilir ama öyle.yerine inebilen kus akıllı kustur.bense kusta akıl aramıyorum delilik arıyorum.beni mest etsin konamasın kaybolsun gitsin ölsün cok onemli değil.saygı ve sevgiler.

asil kus ya kendini öldürür yada en yakna iner.ben yerine motomot inebilen kuslara güvenmiyorum.vardır tabi istikrarlısı,kuslarınızın değerini bilin kan sokmayın.sonra çok ararsınız.

Geri