HAYDİ USTALAR işte bu iyi kuşta olmazsa olmaz.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dedekorkut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
HER CANLI HUSUSİYETLERİ İTİBARİ İLE MUNTAZAM BİR SEKİLDE YARATILMIS.HUSUSİYETLERİNİ DEĞİSTİRMEYE CALISMAK BİR NEVİ BASKALDIRI GİBİ GELİYOR BANA.IRKLARI BOZMAK DEĞİSTİRMEK HADDİ ASMAKTIR.ASLINDA SU KUSLARI KIRMA İSİ BİR PİSMANLIĞIN İFADESİ VE ÖZE DÖNMENİN MÜCADELESİ GİBİ.ANCAK COK GEÇ KALINMIS BİR İŞ,BEYHUDE BİR ÇABA.HERKES ELİNDEKİNİ KORUMAYA ÇALISSA EN AZINDAN ÇOK DAHA Yİ OLACAK.AKSİ HALDE OYUN KUSUNUN AKIBETİ HİÇDE PARLAK DEĞİL.MAKİNA GİBİ OYNAYAN KUSLARI DAHA UZUN GİTSİN DAHA UZUN UÇSUN DAHA ÇOK TAKLA ATSIN DİYE BOZANLAR TÜCCAR ZİHNİYETLİ ADAMLARDIR.İSTENİLEN ELDE EDİLDİMİ KISMEN EVET AMA SONU OLMADI O KUSLARIN İFLAS ETTİ VÜCUTLARI, BOZULDU GENLERİ.SONRA SAFKAN KUS VARMI KALDIMI YAKINMALARI ÇIKTI ORTAYA.KUS ARAMA EZİYETLERİ BASLADI KIRARAK.ÖZE NASIL DÖNERİZ KAYGISI CIRPINDIKÇA BATAN BATAKLIK MAĞDURLARI OLUSTURDU.IRKLARI BOZAN KUSÇU KILIKLI ZALİMLER İÇİN YASASIN CEHENNEM. :)

dedekorkut' Alıntı:
Metin Kardeşim,maksat muhabbet,maksat bilinenleri,görülenleri ,duyulanları çizgimizi bozmadan paylaşmak.Allah var sadece konuşan değil,icraat yapan bol bol video paylaşan bir arkadaşımızsın.Zaten kırıkkale olarak ankara nın forsunu indirdiniz.Kimin kümesinde yeni bi kuş görsem kırıkkale kuşu diyor.Geçen yaz Boyacı Metin abimizin bir kuşunu Konya Ereğli de izledim o yaz izlediğim iyi kuşlardandı 35 40 m ye banamısın demedi.Demem o ki memleketinizde güzel kuşlar var.İnşallah kıymetini bilirsiniz.
Metin kardeşim ben Yozgat Boğazlıyanlıyım.Bizim eski kuşlarımız da dört dörtlük oynarlar ekeleri 3 yaşına kadar uçurabilirsin.Ama tek eksiklikleri tabanları aşırı sağlam oldukları için yere değilde çatıya konmalarıdır.Yere oynarlar ama son darbeyi çatıya yaparlar.Bahsettiğim gibi kesinlikle kanat dövmezler ensede olsalar dahi.6 kez kırmama rağmen yerine indiremedim.Bu sene Ereğliden Altan hocam dan 5 dişi getirdim bu son denemem olmazsa bırakacağım artık bu işi zaten bu yeni gelen 5 kuş en az 5 yılımı alır.Çocukluğumdan beri bunlarla uğraşırım hiç yerine inenini görmedim.Ne ekeliğinde ne yavruluğunda.Ters takla atarsa yerine inerler ama bütün güçlerini bitirine kadar çalışırlar.Değilse en yakın dama.
Metin Kardeşim bizim burda kuşun kanat dövmesi az hata,kanat dövüp dönmesi yarım hata,kanat dövüp kıçlaması ise çok büyük hata ve yapışacağının en büyük emaresidir.Bende buna inanır bunu da her yerde söylerim.Her kuşta hata vardır hatasız ne kul ne kuş olur.Maksat en mükemmele yakınını aramaktır.Ben benimkileri yere kondurabilsem belki kuşçuluğu bırakırım belkide bunu başarabilmek için hala uğraşıyorumdur,bilmiyorum.Allah a emanet ol.
Göz öyle bir hassedir ki, Ruh bu alemi o pencereden seyreder(SAİD NURSİ)
s.a yozgatlı kardeşim

her görüşe fikre saygımız vardır kişinin düşüncesi sadece kendini bağlar.
benim yazdıklarım benim şahsi fikrimdir.
ama şunu söyleyim. bu işi ciddi yapanlardanım ve bütün çevren bu işi ciddi yapar. ben kayık vurmayan kuş görmedim. ve kuş oyun bozacaksa kayık yapmadanda bozar. kayık yapması oyun bozması ile alakalı bir durum değil. bu benim şahsi fikrim yıllardırda bu işi yapıyoruz. bende var 6 yaşını aşırdı sayıluır çok ta kayık yapar havada halen oyun bozmadı. allah ömür verirde yine uçarsa bi 2 sne daha kayık yaparak uçar oynor.

Selamın Aleyküm Davut Abi,Bizim büyüklerimizde sizin gibi yerine inemeyen kuş en uzun ömürlü kuştur derler.Kuşların hepsini kıracak değilim hem bende hemde güvendiğim dostlarımda asılları var zaten çok garip kuşlar şimdi burda desemki , 1 yıl geçmeden uçtuğu sürece baş dört kanadını değişmezler.Kimse inanmaz.Şimdi desemki ensede bile kanat dövmezler kimse inanmaz.Yeni köye eski adet getirdi derler.
Tek göze batan hataları yerine inmemeleri .Bunlardan arazide de uçurttum koca yazıda bile yerine inemiyorlar.vura vura kayarak 30 40 m uzağa iniyorlar.Yürüyerek geliyorlar.Şimdi bunlara harmanlayarak inen dişiler taktım.Aldığım yavruların fiziksel olarak baba kanı ağır olan erkek ve dişilerini birbirine vuracağım çıkan yavrularıda tekrar ebeye ve dedeye vuracağım.kişş demeye başlayacağım.Yani nerden baksan bi beş yılımı alacak.Allah gönlümüze göre verir inşallah.
Şimdi kızacaksın bana kırıyosun diye abi ama benim tek amacım bunları yerine indirebilmek.Dediğim gibi çok disiplinli uçarlar asla şımarmazlar(kanat dövmezler)Öyle çok ta sünmezler 15-25 m bazen seferden hemen sonra taban tokatıyla sefer tazelerler o zaman ikiyle çarp.
Konu başlığında anlattığım gibi ben kuşların kanat dövmeyenlerini uzun soluklu kuşlar olarak düşünüyorum.Şimdiye kadar tüyünü düzmüş eke olarak Şırnak ta İzlediğim en iyi kuşta kesinlikle kanat dövmüyordu.

eyv.

gönderen dedekorkut » 29 Mart 2012 22:14

Selamın Aleyküm Davut Abi,Bizim büyüklerimizde sizin gibi yerine inemeyen kuş en uzun ömürlü kuştur derler.Kuşların hepsini kıracak değilim hem bende hemde güvendiğim dostlarımda asılları var zaten çok garip kuşlar şimdi burda desemki , 1 yıl geçmeden uçtuğu sürece baş dört kanadını değişmezler.Kimse inanmaz.Şimdi desemki ensede bile kanat dövmezler kimse inanmaz.Yeni köye eski adet getirdi derler.
Tek göze batan hataları yerine inmemeleri

merhaba hocam,

kusurabakma yazıyorum sakın beni yanlış anlamayın bizim beslediğimiz büyüklerimizdende gördüğüm ve duyduğum yer hakimiyeti olmayan kuş olmamıştır? benim bildiğim kırma demişsiniz kuşun kırığı olmaz eş vurduğunuz hayvanla olduysa olmuştur olmadıysa yapacak birşey yok. her yazılan msj larda taban taklası olaması lazım diyorsunuz taban takla kuş yavruyken hırslı zamanında vurur sonradan ekeleştiği dönem atıyorum 20 sefer yapıyorsa bunun 5veya 7 seferinde taban vurur kanat elelemeye gelince yiğit yaralı our kanat elleyen hayvan o hırslı döneminde çok taklalı oynar sonradan kanadını kapattıktan sonra hayvan taklalarını bırakır. bel kırma şakşak yapma muhabbetine hiç girmiyorum kuşu ezersen devamlı antramanını verirsen kuş zaten şak şak yapmaz.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

sayın dedekorkut mesleğiniz çok kıymetli bi meslek tebrik ederim ,kuş konusuna gelince yozgat şefaatlıda bi arkadaşım var uçan kuşun varsa bi irtibata geçelim hocam, bi seyretsin yerine inmeyen kuş nasıl olur yer çokmu kötü yoksa bu yüzdenmi inmiyo .bende kırıkkaleliyim benim kuşlarımda kanat döver kayıklar,acaba dünya üzerinde kanat dövmeyen kayıklamayan kuş varmıdır gerçekten merak ettim .dediğim gibi şefaatlide kendisi iyi kuşcudur,bi tel.verirsen hocam bi görüşmek isterim saygılar

ertan ates' Alıntı:
sayın dedekorkut mesleğiniz çok kıymetli bi meslek tebrik ederim ,kuş konusuna gelince yozgat şefaatlıda bi arkadaşım var uçan kuşun varsa bi irtibata geçelim hocam, bi seyretsin yerine inmeyen kuş nasıl olur yer çokmu kötü yoksa bu yüzdenmi inmiyo .bende kırıkkaleliyim benim kuşlarımda kanat döver kayıklar,acaba dünya üzerinde kanat dövmeyen kayıklamayan kuş varmıdır gerçekten merak ettim .dediğim gibi şefaatlide kendisi iyi kuşcudur,bi tel.verirsen hocam bi görüşmek isterim saygılar
S.Aleyküm Ercan Bey,Teşekkür ederim.Meslekte 12.yılımız biraz genç sayılırız.Meslekteki ilk 5 yılım şırnak ta geçti.Doğuda da çok gezdim bu kuş sevdası yüzünden.İzlediğim en iyi kuşuda Şırnak ta izledim hemde şebap... o da hiç kanat dövmüyordu.Ereğli den Altan Hocam , saçlı ibo , Celal Hoca da kuşlarımdan uçurdular gerçi hiç ekeliklerini göremediler ama , onlarlada irtibata geçebilirseniz aynısını söylerler.Şefaatli de Cenk Kılıçaslan diye bir arkadaşım var.Belki aynı kişiden bahsediyoruzdur.
Ercan Bey ben kuşlarımdan uçurduklarımdan 7 tanesini bir arkadaşıma verdim.Sadece birini alıştırabildi diğerleri direk benim yuvama geliyorlar onlarıda makasladı.Alıştırdığı kuş da dişi tüyünü düzmüş 1,5 yaşında ancak onu izleyebiliriz.O da daha 5 metreden giriyor hiç eş tutturmadım erkek dişi ayrı kümeslerde durur bende. yavruya kusmayınca 3 metrenin altına girmezler.Arkadaş eşe atmış yumurtlamış kusunca izleriz.Ne yalan söyleyim bunlar beni yerine inme konusunda bıktırdıkları için bi hışımla hepsini çıkardım.1çift bıraktım.Diğer 5 erkeğede farklı dişiler taktım.Zaten Allah göstermeye yanlışlıkla akşama doğru kalksınlar biyere çarpana kadar karanlıkta uçarlar.Çok aptal kuşlar bu yönden.Abi numaramı özelden atarım.Zamanında bi kuş videosu attım çok başım ağrıdı videoyu kaldırdık numaramıda değiştim kusura bakma.
O dişi yi izlemek isterse arkadaşınız rica edeyim arkadaşa uçurtayım.Ama dediğim gibi dişi.O da olmazsa damızlık erkeklerimden birini uçurayım 20 günde 6-7 sefer yapacak konuma gelir.Allah a EMANET OLUN.

Göz öyle bir hassedir ki, Ruh bu alemi o pencereden seyreder(SAİD NURSİ)

Arkadaşlar bana göre de iyi bir oyun kuşunda olmazsa olmaz Perdahtır. Kuşu oynatan uzun süre havada kalmasını sağlayan perdahıdır.
Konuya yazmışken kanat vurma konusuna da değinmeden edemeyeceğim. Kanat vurmayacak kuş olduğuna inanırım. Ama bu kuşların soy olarak hiç biri kanat vurmuyor derlerse ona inanmam. Kuşların kanat vurmaları da bana çok doğal geliyor. Yavru kuş erişkinliğe ulaştığında bunu yapabilir. Eş olmak ister veya eştir kızmıştır yumurtaya kovalıyordur, dişidir yumurta hazırlıyordur. Normaldir. Ama bazı kuşlar diğerlerine göre bu dönemlerinde kanat vursalar da oyun bırakmazlar eski performanslarını yerine getirirler. Bazıları da bir dönem bırakırlar. Eski performansını çok aratırlar bu durum genelde geçicidir. Ama tabi ki buradaki seçim hakkı besleyicisine bağlıdır. Beğenmiyorsa böyle kuşlara hizmet etmez. Oyun bırakmayanlara yönelebilir. Birde bazı kuşlar beklenenden erken erginleşir. Buda beslenme ve birazda soyla alakalı diye düşünüyorum

Kanat vurmayan kuşun olduğuna da inanırım dedim. Oda genelde şu şekilde olur. İyi meziyetlere sahip bir kuştur. Uçurmuş oyun söktürmüşüzdür. Uçurduğumuz için kuşu tek gözde kaparız. Kuşa belli bir perhiz uygularız kilolanmasın performansı düşmesin diye ayrıca hayvan ortalama 1,5 2 saat veya daha fazla uçuyordur ve biz sabah akşam çift antreman veriyoruzdur. Bu durumda hayvanda bir gram yağ olmaz. Kayış gibi olur. Böyle olunca da tabi normal olarak hayvanda cinsiyetiyle alakalı hiçbir ibare göremeyiz hayvan kendini tamamen uçmaya adapte eder. Ezildiği için ne havada kanat vurur ne kümeste gık der.

Saygılar

selamlar.ben yıllarca kuş besledim böyle bir konu duymadım.neymiş iyi kuş ensede bile şakşak yapmazmış kayıklamazmış.ya bu kuşların hiç psikolojisi yok mu robot mu bu hayvanlar.kuş eş alır neşelenir.yavrusu yumurtadan çıkar mutlu olur.yavruya kusar coşar.eşinden ayırırsın bunalıma bile girer.kolay kolay başka eş istemez.iyi yem verirsin coşar.su korsun girer yıkanır mutlu olur.kötü davranırsın tedirgin olur.bitlenir huzursuz olur.çok sıkıştırırsın yuvaya gelmek istemez.atmaca dalar korkar uçar gider saatlerce gelmez.sevgilisiyle gezen bir delikanlı nasıl kasılırsa saga sola hava atar gibi hareketler yaparsa çalım satarsa oda öyledir.neymiş kayıklayan kuş iyi değilmiş.yapmayın arkadaşlar.çelik kuş beslemiyoruz.kanlı canlı kendisine has bir dünyası olan güvercin besliyoruz.millete yanlış bilgi verip insanları yanıltmayın.

GENELİMİZE YAKINI KUSA SADECE BEKLENTİLERİMİZE CEVAP VERSİNLER DİYE BAKIYORUZ AMA BİZLER KUSA NELER VEREBİLİYORUZ ÇÜNKÜ KUS SÖYLEYEMEZ İSTEYEMEZ KİŞİ HAYATINI İDAME ETTİREBİLMEK İÇİN NE GEREKİYORSA KUS İÇİNDE GEÇERLİDİR İNSAN GİBİ KUSUNDA NESESİ SEVİNCİ HÜZNÜ STRESİ OLUR AMA BUNU ANLATAMAZ ANLATMAYA ÇALISSA BİLE HER KES ANLAYIP ALGILAYAMAZ BUNLARI KENDİSİNİÇOK İYİ YETİSTİRMİS VE SEVGİ İLE YAPABİLEN KUSCU ANLAMASI ALGILAMASI GEREK BİR ROBOTTAN BAHSETMİYORUZ BİR CANLIDAN BAHSEDİYORUZ AGZI VAR DİLİ YOK KUSUN DERDİNDEN HER ZAMAN VERMEDEN BİR SEYLER BEKLEYENLER ANLAYAMAZLAR ZATEN ANLAYIPTA KUSUN İHTİYACLARINA KARSILIK VEREBİLENLERİN ARADIGINA ULASABİLMESİ MÜMKÜN OLABİLİYOR VE KALICI OLABİLİYOR

SAYGILAR

KEMALO' Alıntı:
selamlar.ben yıllarca kuş besledim böyle bir konu duymadım.neymiş iyi kuş ensede bile şakşak yapmazmış kayıklamazmış.ya bu kuşların hiç psikolojisi yok mu robot mu bu hayvanlar.kuş eş alır neşelenir.yavrusu yumurtadan çıkar mutlu olur.yavruya kusar coşar.eşinden ayırırsın bunalıma bile girer.kolay kolay başka eş istemez.iyi yem verirsin coşar.su korsun girer yıkanır mutlu olur.kötü davranırsın tedirgin olur.bitlenir huzursuz olur.çok sıkıştırırsın yuvaya gelmek istemez.atmaca dalar korkar uçar gider saatlerce gelmez.sevgilisiyle gezen bir delikanlı nasıl kasılırsa saga sola hava atar gibi hareketler yaparsa çalım satarsa oda öyledir.neymiş kayıklayan kuş iyi değilmiş.yapmayın arkadaşlar.çelik kuş beslemiyoruz.kanlı canlı kendisine has bir dünyası olan güvercin besliyoruz.millete yanlış bilgi verip insanları yanıltmayın.

size katılıyorum, sanırım bazı arkadaşlar kafalarında bir kuş profili çiziyor daha sonrada kendileride buna inanıp peşinden koşuyor, masada uçuranlarda buna dahil... bence arkadaşlar önce Türkiye standartlarının üzerinde bir kuş uçursunlar seyrettirsinler sonra kuş şakşak_kayık yaparda beğenmezlerse bana gönderebilirler... :slm: tüm güvercin severleri seviyorum yaradandan ötürü...

http://www.orhanberberguvercin.com/

selamlar.muharrem beyin dediği gibi biz kendimiz nasılız acaba.hiç mi kusurumuz yok.gerek güvercin beslerken güvercinlerimize karşı gerek sosyal hayatta çevremize karşı .hiç mi sevinip şak şak oynamıyoruz.hiç mi üzülüp halden düşmüyoruz.hiç mi kolumuz uyuşmuyor.kağıdı bile kaldıramaz hale gelmiyoruz.burnumuz akmıyormu hiç gömleğimize damlamıyor mu.tırnağımız batınca dellenmiyormuyuz.yeter ya bırakın bu saçmalıklarıda kuşunuzu sevmeyi öğrenin.en ufak hata da gözden çıkarmayın kuşunuzu.eğer böyle hatalarda gözden çıkarılsaydık şimdi kimbilir kaçtane dostumuz kalmıştı.yeter ya bırakın bu cahillikleri de kuşlarınıza biraz değer verin.kaç tane resim gördüysem burada kümes resminden bashsediyorum.pislik rezillik.hijyen yok.yemi atmış pisliğin içine .sonra kuştan görev bekliyor.kuşların ayaklarında kurumuş pislikler.paçaları pok içinde.**affedersiniz**özür dilerim. keyfine göre at makası kanadını iptal et.bilmezler ki makaslanan kuş artık asla eskisi gibi olmaz.ur yapmaya meyillidr.çek kanata kanata telekleri.senin bi tutam saçını çekseler bakalım napıyorsun.koy 1 haftalık suyu .olmuş bakteri yuvası.sonra uçur hasta kuşu.neymiş bugün iyi oynamamış.kafana göre ilaç ver sormadan etmeden.doldur ilacı suya .ölen ölür kalan sağlar bizimdir kafasıyla.önce biz görevimizi tam hakkıyla yapıyormuyuz.biz kusurlarımızı en aza indirelim ondan sonra onlardan da daha iyi olmalırını beklemek hakkımız olsun.

KEMALO' Alıntı:
selamlar.muharrem beyin dediği gibi biz kendimiz nasılız acaba.hiç mi kusurumuz yok.gerek güvercin beslerken güvercinlerimize karşı gerek sosyal hayatta çevremize karşı .hiç mi sevinip şak şak oynamıyoruz.hiç mi üzülüp halden düşmüyoruz.hiç mi kolumuz uyuşmuyor.kağıdı bile kaldıramaz hale gelmiyoruz.burnumuz akmıyormu hiç gömleğimize damlamıyor mu.tırnağımız batınca dellenmiyormuyuz.yeter ya bırakın bu saçmalıklarıda kuşunuzu sevmeyi öğrenin.en ufak hata da gözden çıkarmayın kuşunuzu.eğer böyle hatalarda gözden çıkarılsaydık şimdi kimbilir kaçtane dostumuz kalmıştı.yeter ya bırakın bu cahillikleri de kuşlarınıza biraz değer verin.kaç tane resim gördüysem burada kümes resminden bashsediyorum.pislik rezillik.hijyen yok.yemi atmış pisliğin içine .sonra kuştan görev bekliyor.kuşların ayaklarında kurumuş pislikler.paçaları pok içinde.**affedersiniz**özür dilerim. keyfine göre at makası kanadını iptal et.bilmezler ki makaslanan kuş artık asla eskisi gibi olmaz.ur yapmaya meyillidr.çek kanata kanata telekleri.senin bi tutam saçını çekseler bakalım napıyorsun.koy 1 haftalık suyu .olmuş bakteri yuvası.sonra uçur hasta kuşu.neymiş bugün iyi oynamamış.kafana göre ilaç ver sormadan etmeden.doldur ilacı suya .ölen ölür kalan sağlar bizimdir kafasıyla.önce biz görevimizi tam hakkıyla yapıyormuyuz.biz kusurlarımızı en aza indirelim ondan sonra onlardan da daha iyi olmalırını beklemek hakkımız olsun.

Geri