Muhterem ,Hoca.
ONCELIKLE SAYGILAR,uye bilgilerinizden konumunuzun KAYSERI oldugunu okudum ,kaysrerilimisiniz ? eger oyle ise bu olaya cok sevinecegim.cunku bende kayseriliyim,dolayisi ile performans taklasi konusunda bir cok ortak dusunce ve fikirlerimiz ola bilir.
kayseri taklasini dunyadaki diger takla irklarindan ayiran en buyuk ozellik PERFORMANS yonundendir.
bizim ucurup seyrettigimiz eke saran kuslarimiz hic bir zaman kuyruga basmaz (yavru kuslar gibi,bel kirmaz,kic atmaz,gotlemez,yarim takla )olayi yoktur.olanida zaten beslemeyiz, bu hareket kayseri ilimiz disinda hic bir yerde hata ve kusur sayilmiyor.bunu sizinde iyi bilmeniz lazim.
nice nice super sarislar yapan kuslarimizi sirf kuyruga basiyor diye karton kutulara doldurup ISTANBUL,IZMIR,ANKARA gibi illerimize postalamiyormuyuz,elbetteki postaliyoruz,
demem o ki,artik kuslari renk ve fizik yonunden vay su memleketin kusu ,vay bu memleketin kusu diye ayirmamiz hemen hemen mumkun degil gibi bir sey.
ben hollandada yasiyorum,burada turkiyenin her bolgesinden takla var,ne yapiyorlar biliyormusun? hepsinide bir birine kiriyorlar hemde bilincsizce ,ortaya cikan kuslar ise tek kelime ile berbat,bolgesel ozelliklerini tamamen kaybediyorlar.kuslari hic bir yonden bolgesel ozelliklere atif yaparak tanimlayamiyoruz.
son sozumuz su oluyor ,AHHHH NEREDE O ESKI KUSLAR.
SAYGILAR.