fethi
Üye
- Ad Soyad
- Fethi Oğuz
- Meslek
- Memur
- İlgi Alanı
- Kemirgenler
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
fethi' Alıntı:Teşekkürler.
Yavruların bugün kardeşleri çıktı. Birkaçgün sonra onlarında resimlerini koyarım.
Resimleri, evet ben yükledim. Bir yanlışlık yok değilmi?
fethi' Alıntı:Tacettin bey,
Hünkari güvercini, bu işin uzmanlarının da dediğine göre güvercinler içinde en nitelikli ırk. sizin karar vermenizde yardımcı olacağım konu öncelikle yeriniz çok müsaitse ve bakıcı kuşlara yeriniz varsa ithal olan Hünkarileri yetiştirmeniz, ancak benim gibi yer konusunda kısıtlıysanız yerli Hünkariler...
Şunu belirtmek istiyorum, çok eğlenceli kuşlar, inme - konma gibi bir problemleri yok, her yere inebilir ve konabilirler ve kendi yavrularını kendileri bakıyorlar...
Görsel olarak bunlardan güzel güvercin ırkı yok. En önemli özellikleri ise her yavrunun bir sürpriz olduğu ! Eğer kanlarında varsa ne renk olduğunu beklemek yetiştiricilik açısından en zevkli taraf. Bizim kendi ırkımız olarak her güvercin sever kümesinde bulundurmalı , en azından misafirlerine beslediği kuşları gösterirken bunlardan bir çifti gösterirse gördüğü ilgi ve sempatiyi farkedecektir. İnanın misafirlerin en çok ilgi gösterdiği ırk görselliği yönünden Hünkariler olacaktır.
fethi' Alıntı:Arkadaşlar,
Osmanlı Hünkarileri; küçük boyutlu, yemini kolaylıkla yiyebilen, yavrularını kendi bakan, kuyrukları paralı (Turalı), kanat-kuyruk veya tamamı işlemeli, arka tepeli, göğsü güllü, güzelliği için beslenen güvercinlerdi.
İthal olanlar; renk özellikleri aynı olmasına rağmen Avrupa ve Amerika'da yapılan çalışmalarla boyutları büyütülmüş ve gagaları küçültülmüştür. Bu sebeple yerden dahi zor yem yiyebilen (Yem kabı gerekli), yavru bakımı için bakıcı kuşlara gereksinimi olan görsel yönden daha doyurucu bir ırk.
Şimdi bunların ikisi de Hünkari güvercini . Biz kendi ırkımızı ithal etmiyoruz, Avrupa'da oynanmış olan ırkı ithal ediyoruz. Güvercin beslemek tamamen yetiştiricinin şahsi zevkiyle ilgili bir hobi. Kimisi Bağdadi besliyor, onun güzel özellikleri ile ilgileniyor. Hünkari besleyen arkedeşlarımızda hangi tür hünkariden hoşlanıyorsa o ırkı beslesinler.
Bunlar Hünkari değil, Bango diyecek kadar otorite varsa biz saygı duyarız. Ancak bunu bize ayrıntıları ile açıklamak zorunda olmalı diye düşünüyorum.
İlk önce herkesin emeğine saygı...