Hünkari ANKARA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fethi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
TÜRKİYE'M bu yüzden ileri gidemiyor kendi kuş bilimcimiz bile kendi ülkesinde beslenen kuşları bilmiyor,araştırmıyor, elin oğlu geliyor götürüyor tescillendiriyor ve bizim diyor.bunları kırıp veya başka genlerle birleştirip başka ırk çıkartıyorlar.merak ve istek yok, veterinerlerde en azından çoğu diyeyim kendi hayvan doktoru güvercin besliyorum diyince garibine gidiyor küçümsüyor.sakanın cinslerini araştırıyorda güvercini araştırmıyorlar.yazık.bu kuşların kendine özgü bir ırk olduğunu ben biliyorum :slm:

göksal balcı' Alıntı:
TÜRKİYE'M bu yüzden ileri gidemiyor kendi kuş bilimcimiz bile kendi ülkesinde beslenen kuşları bilmiyor,araştırmıyor, elin oğlu geliyor götürüyor tescillendiriyor ve bizim diyor.bunları kırıp veya başka genlerle birleştirip başka ırk çıkartıyorlar.merak ve istek yok, veterinerlerde en azından çoğu diyeyim kendi hayvan doktoru güvercin besliyorum diyince garibine gidiyor küçümsüyor.sakanın cinslerini araştırıyorda güvercini araştırmıyorlar.yazık.bu kuşların kendine özgü bir ırk olduğunu ben biliyorum :slm:

Bizim derdimiz de bu işte abicim.. Kendi kuş bilimcimiz yabani kuşlar hakkında hertürlü bilgiye sahip, koruyor sahip çıkıyor.. Ama evcil güvercin hakkında bilgisi yok.. Ama biz sürekli kendisi ile muhabbet edip yardım almaya çalışıyoruz.. Fakat ne hoca ne de okuldan yardım yok.. Kendi çapımızda birşeyler araştırıyoruz. :kitap:

fethi' Alıntı:
Arkadaşlar,
Osmanlı Hünkarileri; küçük boyutlu, yemini kolaylıkla yiyebilen, yavrularını kendi bakan, kuyrukları paralı (Turalı), kanat-kuyruk veya tamamı işlemeli, arka tepeli, göğsü güllü, güzelliği için beslenen güvercinlerdi.

İthal olanlar; renk özellikleri aynı olmasına rağmen Avrupa ve Amerika'da yapılan çalışmalarla boyutları büyütülmüş ve gagaları küçültülmüştür. Bu sebeple yerden dahi zor yem yiyebilen (Yem kabı gerekli), yavru bakımı için bakıcı kuşlara gereksinimi olan görsel yönden daha doyurucu bir ırk.

Şimdi bunların ikisi de Hünkari güvercini . Biz kendi ırkımızı ithal etmiyoruz, Avrupa'da oynanmış olan ırkı ithal ediyoruz. Güvercin beslemek tamamen yetiştiricinin şahsi zevkiyle ilgili bir hobi. Kimisi Bağdadi besliyor, onun güzel özellikleri ile ilgileniyor. Hünkari besleyen arkedeşlarımızda hangi tür hünkariden hoşlanıyorsa o ırkı beslesinler.

Bunlar Hünkari değil, Bango diyecek kadar otorite varsa biz saygı duyarız. Ancak bunu bize ayrıntıları ile açıklamak zorunda olmalı diye düşünüyorum.

İlk önce herkesin emeğine saygı...
Fethi bey kuşlarınız güzel fakat hünkarinin kırılmamışı aslen orjinal olanı hollanda dediğimiz hünkariler. Bende birçok kaynakta araştırdım yerli hünkari denilenler osmanlıdan bize yadigar olan hünkariler değiller bu kuşlar sonradan türemişler . Biz birçok değerimizde olduğu gibi bunada sahip çıkamamışız. Biz avrupada oynanmış olan ırkı değil avrupanın zamanında bizden alarak sahip çıktığı bizlerin yitirdiği ırkı ithal ediyoruz. Bilginin yaşı olmaz kırmayı bize orjinali onlara yakıştıramadım şahsen.

Geri