hünkari beslemeye başlıyacagım keyfi nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscuiso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

kuscuiso

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail efe
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar hünkari cinsi ırka oldum olası bi sempatim var ama ben bu kuşların beslenme amaçlarını tam olarak bilmiyorum ankarada oldugu m için genelde oyunlu ankara yerlisi yada mardin taklacılarıyla ilgileniyorum taklacı güvercinler gibi gökyüzündemi keyif veriyolar yoksa yerde deseniylemi hani bi hünkari beslerken kostüm gaga yapısı paça yapısı gibi şeylere mi bakılmalı yoksa oyun ve uçuş performansına mi bakılmalı birde ben ankara da bu kuşlardan nerden tegmin edebilirim renk olarak secici birisiyim yanlış hatırlamıyorsam kömür karası idi ismi veyada çam kurusu tek renk olarak pek ilgimi çekmiyo çünkü bango ya benziyolar bu seferde bana göre ırkının asaletini yansıtmıyolar bide tekrar söyledigim gibi bu kuşları uçurup izleyebilirmiyiz yani sıkıştırmaya gelirlermi
:tamam:

hünkariler nazik kuşlardır güzel yavru bakanları gördüm ama çoğu 10 günden sonra yavruya bakamaz genelde postalara baktırırlar yavrularını kostüm için beslenir uçuşlarıda iyidir hünkari besliceksen posta şartt :heyo: :heyo: :heyo: :heyo:

Zor bir yola giriyorsun, ayrıca hünkari derken, orjinal hünkari mi yoksa yerli hünkarimi ona karar vermelisin. Orjinal hünkariler kendi yavrularına pek bakamazlar, yavrular 1-2 haftalık olunca el ile takviye yaparak senin beslemen lazım, yerli hünkari ise kendi yavrusuna rahatlıkla bakabilir.

Orjinal hünkari de gaga hemen hemen sıfırdır ve aşağı doğru kıvrıktır, kafa yapısı daha iridir, gövde daha armut gibidir. (Forumda hünkari bölümünde çeşitlerini bulabilirsin)

Yerli hünkari de gaga buğday tanesi büyüklüğünde ve ileriye doğru uzundur, kafa yapısı küçüktür, gövde daha nazik ve küçüktür. (forumda yerli hünkariler diye aratırsan çeşitlerini bulabilirsin)

Uçuş konusunda ise bu kuşlar bir nevi süs kuşudur, orjinaller fiyatlarından dolayı pek uçurulmaz, yerli olanları alıştırıp sıkıştırırsan 10-15 dakika uçurabilirsin, düz kanat uçarlar aşağıda başka kuş görünce dalarak inerler (kanatları sıkarak) bunun harici oyunları vs. yoktur. Görseli renklerindedir.

Orjinal hünkariler sınıflarına göre ayrılıp, 250 tl den 1000 tl ye kadar bulunabilir (damızlık - saf)
Yerli hünkariler, kırma kuş olduklarından bölgesine göre fiyatı değişir, Bursa da tanesi 15 tl ila 40 tl arasında değişir.

Orjinal hünkariler de renklerin saflığına (kendi içinde ayrılan sınıfına göre) duruşuna, canlılığına bakılır, Yerli hünkarilerde de renklerin saflığına vs. yanısıra kuyruk uçlarında para şeklinde işaret süs olup olmadığı aranır.

Kısa gagalı sınıfına girdiğinden, bakıcı kuş kullanılacaksa kısa gagalı (fındık) tabir edilen kuşlar tercih edilmelidir.

Bu kuşlar, göze hitap, süs için bakılır, orjinallerinin alıcısı çıktığında güzel para da kazandırır.

Bol şans, kolay gelsin..

FeLix_' Alıntı:
Zor bir yola giriyorsun, ayrıca hünkari derken, orjinal hünkari mi yoksa yerli hünkarimi ona karar vermelisin. Orjinal hünkariler kendi yavrularına pek bakamazlar, yavrular 1-2 haftalık olunca el ile takviye yaparak senin beslemen lazım, yerli hünkari ise kendi yavrusuna rahatlıkla bakabilir.

Orjinal hünkari de gaga hemen hemen sıfırdır ve aşağı doğru kıvrıktır, kafa yapısı daha iridir, gövde daha armut gibidir. (Forumda hünkari bölümünde çeşitlerini bulabilirsin)

Yerli hünkari de gaga buğday tanesi büyüklüğünde ve ileriye doğru uzundur, kafa yapısı küçüktür, gövde daha nazik ve küçüktür. (forumda yerli hünkariler diye aratırsan çeşitlerini bulabilirsin)

Uçuş konusunda ise bu kuşlar bir nevi süs kuşudur, orjinaller fiyatlarından dolayı pek uçurulmaz, yerli olanları alıştırıp sıkıştırırsan 10-15 dakika uçurabilirsin, düz kanat uçarlar aşağıda başka kuş görünce dalarak inerler (kanatları sıkarak) bunun harici oyunları vs. yoktur. Görseli renklerindedir.

Orjinal hünkariler sınıflarına göre ayrılıp, 250 tl den 1000 tl ye kadar bulunabilir (damızlık - saf)
Yerli hünkariler, kırma kuş olduklarından bölgesine göre fiyatı değişir, Bursa da tanesi 15 tl ila 40 tl arasında değişir.

Orjinal hünkariler de renklerin saflığına (kendi içinde ayrılan sınıfına göre) duruşuna, canlılığına bakılır, Yerli hünkarilerde de renklerin saflığına vs. yanısıra kuyruk uçlarında para şeklinde işaret süs olup olmadığı aranır.

Kısa gagalı sınıfına girdiğinden, bakıcı kuş kullanılacaksa kısa gagalı (fındık) tabir edilen kuşlar tercih edilmelidir.

Bu kuşlar, göze hitap, süs için bakılır, orjinallerinin alıcısı çıktığında güzel para da kazandırır.

Bol şans, kolay gelsin..

Safkan olanı yerli olandır(orjinal)
Sıfır gaga olanlar sunidir. (:

Taner abi yapma gözünü seveyim :)))

bir ırkın orjinali 10-50 tl arasına satılıp, sunisi 1000 liralara kadar alıcı bulurmu :)

youtube da 15.000 tl ye hünkari diye arat mesela :))

dün akşam mezatta hep paralı dediğimiz (yerli hünkari) hem de orjinal (blondinette) satışa çıkardım, yerlilerin takımı 45 tl den orjinalleri de 270 liradan sattım.

Bana göre bu kuşları nasıl uçururuz diye zamanın da (baska - istanbul bangosu- fındık) denilen kuşlar ile kırmışlar ortaya paralı kuyruklu yerli hünkariler çıkmış :))

benim tek üzüldüğüm nokta, bu kuşlar osmanlı hanedanlığına ait kuşlar, ama menşeini yurt dışına kaptırmışız.

Ucurmalık istiyorsan yerli hünkariyi tavsiye ederim, kendi yavrularınıda büyütürler.Ucumları düzdür fazla havada kalmazlar.Diğer yurtdışı orjinli hünkariler genelde kostum için beslenirler.Fiyatı yerliye göre daha pahalıdır üretimi ve bakımı zordur.Coğalmasını istiyorsan ayrı bir kumeste bakıcı kuş bulundurman veya özel mama ile kendin takviye yapacaksın.

Kuşun tabiki orjinali yerli olan ucuz olmasının sebebi kolay üreyip çoğalmasıdır.Avrupadan getirilen hünkariler gagalarının nerdeyse olmayacak gibi olmaması ve üretiminin zor olduğundan fiyat olarak farklıdır bu kuşlar Son yüzyıllarda yurtdışına hediye olarak gönderilmiş orda geliştirilmiştir.
Şimdi saya kuşunun bile orjinali değer bulmuyor boy,yapı birçok değişik özellik aranıyor.

kanazon' Alıntı:
Kuşun tabiki orjinali yerli olan ucuz olmasının sebebi kolay üreyip çoğalmasıdır.Avrupadan getirilen hünkariler gagalarının nerdeyse olmayacak gibi olmaması ve üretiminin zor olduğundan fiyat olarak farklıdır bu kuşlar Son yüzyıllarda yurtdışına hediye olarak gönderilmiş orda geliştirilmiştir.
Şimdi saya kuşunun bile orjinali değer bulmuyor boy,yapı birçok değişik özellik aranıyor.
Sadece fiyatla orjinal kuş olmuyor.

Bol şans, kolay gelsin..
Reis yanlışın var asıl orijinal olan yerli hünkariler, diğer dombili olanalar, kendi yavrusuna bakamayan, burnu tıkanan, uçamayanlar Osmanlı'dan Avrupa'ya giden kuşlardan üretilmiş kırma kuşlardır, bu aralar onlara modern hünkari diyorlar...

Geri