İBRAHİM AKDEMİR (İNEGÖL)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Miharbiden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 109
  • Görüntüleme Görüntüleme 32K
.

Ekli dosyalar

• 10274140_10152352829988400_1471676892696946699_n.webp
    10274140_10152352829988400_1471676892696946699_n.webp
    21.3 KB · Görüntüleme: 2,252
İbrahim Bey,

Kuşlarınıza mahşallah. Güle güle besleyin..

Biliyorsunuz mardin oyun güvercinleri yarışmaları düzenlenmekte. Bursa oynarları için bu tür performans yarışmaları düzenleniyor mu acaba? Cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Merhaba Hüseyin bey

Oynar dışında bir çok güvercin ırkında hem performans hemde güzellik yarışmaları yapıldığını biliyor ve duyuyoruz. Oynar kuşunda güzellik yarışmaları dışında performans ve uçum üzerine yarışma hiç yapılmadı. En son yoğun katılımlı güzellik yarışması hatırladığım kadarı ile 2005 yılında Mustafakemalpaşa'da düzenlendi. 2010 yıllarında olsa gerek taklacı ve kelebek besleyicilerinin yoğun katılım gösterdiği oynarcıların pek rağbet etmediği genel ırklar üzerine bir yarışma düzenlendi. Bizde İnegöl olarak o yarışmaya Karabaş, yaşmaklı ve akman soylarından kuş götürmüştük. İnegöllü yetiştiricilerden başka katılım olmayınca tüm oynar kupaları İnegöle geldi. Uzun lafın kısası oynar üzerine olan güzellik olsun yarışma olsun ortak fikir ve zeminde buluşulamadığından bir kısmın sevineceği bir kısmında memnuniyetsiz ayrılacağı yarışmalar haline gelecektir. Bahsettiğiniz konular için ben önümüzdeki 10-15 sene ileriye dönük olarak umutsuzum.

Dişi

Ekli dosyalar

• 10745_10152390503148400_4228257983321968842_n.webp
    10745_10152390503148400_4228257983321968842_n.webp
    47.8 KB · Görüntüleme: 2,097
Maaşallah İbrahim Bey güvercinleriniz çok güzel. Ne zaman Bursa görsem ilkokul yıllarım aklıma geliyor. İstanbul Kocamustafapaşa'da Mehmet Akif İlkokulu'nda okuduğum yıllarda çok meşhur bir Bursa güvercini besleyen rahmetli Cemal Abi'nin o güzel kuşlarına derslerde camdan dalıp giderdim. Onun Bursa ve Çakal güvercinleri ak kuyruk kanat ve kesinlikle başka yerinde leke olmayan güvercinlerdi bu konuda çok hassastı ve lekeli gelen kuşlarını yeme düşünce bizim gibi yeni başlayan çocuklara parasız verirdi. Mekanı cennet olsun. Birde Mahmut vardı hemen okulun yanındaki apartmanın terasında çok büyük bir kümesi vardı kuşları bir kalktığında gökyüzü şenlenirdi. Ah gençlik ah ! Güvercin sevgisi çocuklukta kanımıza bir girdi bir daha asla çıkmadı mümkün olan her dönemde güvercin beslemek için şartlarımı zorladım. Şimdi iş nedeniyle Gebze'de oturuyorum balkonda 1 çift baska güvercin besliyorum 1 tanede yavruları var.Şartlar ancak buna müsaade ediyor.İnşallah emekli olunca müstakil bir ev alıp bu sevgimizi daha yoğun yaşayacağız Allah sıhhat sağlık verirse. Neyse çok konuştum, tekrardan Maaşallah diyelim.

Merhaba İsmail bey

Güvercin ötüşüyle, uçmasıyla, yavrusuna bakmasıyla, hareketleriyle bir kere kendine aşık ettimi asla unutmak mümkün olmuyor tıpkı insanın ilk aşkı gibi yıllar geçsede aklına gelip iç çektirir. Bende ilkokulda 3 katlı bir binanın 3.katında okudum. Okuduğum sınıfın penceresinden bahçesinde oynarları olan bir abimizin kümesini net olarak görebiliyordum benzer bir geçmişimiz olmuş. İnşallah güvercin beslemeye müsait bir evininiz olur ve hayatınızdan daha fazla zevk alır hobininizi dilediğinizce gerçekleştirirsiniz. Beğeniniz içinde ayrıca teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

Dişi

Ekli dosyalar

• 10470928_10152456125028400_3121668580947900739_n.webp
    10470928_10152456125028400_3121668580947900739_n.webp
    39.1 KB · Görüntüleme: 1,791
Miharbiden' Alıntı:

şu kuşları makyajlamasak...

Dişi
EKLENTİLER
10745_10152390503148400_4228257983321968842_n.jpg
10745_10152390503148400_4228257983321968842_n.jpg (67 KiB) 287 kere görüntülendi
kuşa lafım yok da,
şu kuşları makyajlamasak..

Merhaba Erhan bey;

Eklemiş olduğunuz ileti gözükmüyor. Makyaj derken neyi anlatmak istediğinizi anlayamadım daha detaylı sorar ve anlatırsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olabilirim.

alıntı yaptığım paylaştığınız dişinin fotoğrafı idi.

kuşlarınız çok güzel maşallah. yalnız dişinin fotosunda gagasının üzerindeki tüyler cımbızlanmış gibi geldi..bazı kurnaz oynarcılar kuşları daha gösterişli olsun diye göz ve gaga etrafını cımbızlarlar bilirsiniz. belki de o kuş tüye giriyor ondan öyle çıkmış olabilir. siz orjinal dedikten sonra sorun yok..

kuşlarınızın tüyü kadar ömürleri olsun...

Anlattığınız işlemleri yapanlar oluyor bu yüzden şüphelerinizde haklısınız. Fakat kendilerini kandırmaktan öteye gidemezler. Tüyler er yada geç çıkacaktır. Bir insanı bir kere kandırırsınız bir daha sizinle işi olmaz. Gagasını silersiniz tırnaklarındaki gübreleri temizlersiniz bunlar normal şeyler ama muskasını boyamak karabaşa çevirmek, çaparını yantelini yolmak, tozluk yolmak, göz etrafını burun üstünü yolmak, bel üstü siyah tüylerini yolmak gibi makyajlar etik olan şeyler değildir. Benim bakmış olduğum kuşların çoğunda burun üstü tüyler geriden başlar ve zaman zaman yanılgıya neden olabiliyor tamamen soyu ile alakalı bir durum.

Dörtışık' Alıntı:
Maaşallah İbrahim Bey güvercinleriniz çok güzel. Ne zaman Bursa görsem ilkokul yıllarım aklıma geliyor. İstanbul Kocamustafapaşa'da Mehmet Akif İlkokulu'nda okuduğum yıllarda çok meşhur bir Bursa güvercini besleyen rahmetli Cemal Abi'nin o güzel kuşlarına derslerde camdan dalıp giderdim. Onun Bursa ve Çakal güvercinleri ak kuyruk kanat ve kesinlikle başka yerinde leke olmayan güvercinlerdi bu konuda çok hassastı ve lekeli gelen kuşlarını yeme düşünce bizim gibi yeni başlayan çocuklara parasız verirdi. Mekanı cennet olsun. Birde Mahmut vardı hemen okulun yanındaki apartmanın terasında çok büyük bir kümesi vardı kuşları bir kalktığında gökyüzü şenlenirdi. Ah gençlik ah ! Güvercin sevgisi çocuklukta kanımıza bir girdi bir daha asla çıkmadı mümkün olan her dönemde güvercin beslemek için şartlarımı zorladım. Şimdi iş nedeniyle Gebze'de oturuyorum balkonda 1 çift baska güvercin besliyorum 1 tanede yavruları var.Şartlar ancak buna müsaade ediyor.İnşallah emekli olunca müstakil bir ev alıp bu sevgimizi daha yoğun yaşayacağız Allah sıhhat sağlık verirse. Neyse çok konuştum, tekrardan Maaşallah diyelim.
sevgili abim demek kocamustafapaşadan güvercin aşısını alan tek ben değilmişim.. :) bende doğma büyüme paşaliyım ve kocamustafapaşa eski bursaların ve çakalların diyarıydı...valla dediğiniz Cemal amcayı yaş olarak yakalayamasamda şanı halen daha buralarda dilden dile devam ediyor saygılar sevgiler....ayrica oynarlar 10 numara tabi uçuyorlarsa...kıvrık ve uzun gagalar çok hoş....saygilar sevgiler

Miharbiden' Alıntı:
Bu nedir ya valla maşallah maşallah diğer oynarcılar kaldırsin resimleri...kardeşim koyma böylr resimler nazar değdirirsin mazallah.... harbiden 10 üzerinden 8 yıldız oda uçuyormu bilmediğimden 8 yıldız saygilar

7. Sayfadaki 2. Resim için bu övgüler...adamı oynar besletir valla maşallah

Teşekkürler Osman kardeşim umarım daha iyileri ve güzelleri sendede olur. Karabaşlarımdan salma kafesime henüz yavru aktarmadım salmamda daha çok galaça ve yaşmaklı tarzı kuşlar var. Aynı soya baktığımız birkaç kişide 2 ila 3 saat arası uçtuklarını biliyorum.

Eyvallah Allah razı olsun iyi dilekleriniz için kuşlarinizi Allah nazarlardan saklasin

ibrahim kuşlarına * makyaj * yapmaz !

KARABAŞLAR İLE GZL YOLDA OLDUĞUN KANAATINDAYIM .MŞLH. Sevgilerimle.

BEN BALKONA BİR KÜMES YAPACAĞIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ

SOLDAN SAĞA GENİŞLİK 90

ARKADAN ÖNE UZUNLUK 1.10

YUKARDAN AŞŞAĞI YÜKSEKLİK 1.70,

İDEAL OLURMU VE KAC CİFT BESLEMELİYİM .. BALKAN UCURMAYA MÜSAİT ORTAM SAYILIR UCURULA BİLİR

BEN BALKONA BİR KÜMES YAPACAĞIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ

SOLDAN SAĞA GENİŞLİK 90

ARKADAN ÖNE UZUNLUK 1.10

YUKARDAN AŞŞAĞI YÜKSEKLİK 1.70,

İDEAL OLURMU VE KAC CİFT BESLEMELİYİM .. BALKAN UCURMAYA MÜSAİT ORTAM SAYILIR UCURULA BİLİR

Geri