İki ayrı oyun sökme türüğ hakknda fikir alışverişi yapmak i

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SEREF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

SEREF

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ŞEREF
Meslek
ÖZSOY
İlgi Alanı
Merhabalar , arkadaşlar kendi uçurduğum kendimce denediğim bazı yavrularımın oyuna başlama sitilleri değişik bu kuşlar bu yılın yavruları , tammamen yeni bir demene anne babaları bu yıl eş edildi .
Konuşu ; Bir çift kuşun altından gelen yavrular taklaya birkaç haftada düşüyor , bir iki ay kadar hava oyunu yapıyor ve kızmalık döneminde kanat tüyleri iki üç telekteyken bir kaç günde kendiliğinden teke dahi tam düşmeden sefere başlıyor sefer lerini ise sıkmalı gösterişli sayılabilecek şekilde yereçok yakın nişan alarak kuşun üstüne yaada kümes önüne yapıyor. Uzun süre uçmayı istemiyor sık sfere geliyor basamaz sa uzak uçuyor hatat dışarda geceliyor. Kusur olarak gün aşırı uçurunca bişrkaç sefer yapıp kendini uçuma veriyorlar bide birkaçgün uçurmayınca da sıkya yakın çok bol takllaı perdahlı gözü yerde uçma hevesi zayıf bir görüntü veriyorlar 20 gün uçurmadım ve sonrasında üç dürt gün yerden kaldırmaya çalıştım kalkmamak için ellerinden geleni yapıyorlar .. Düzenli ve az uçurunca ( günde yada birkaç günde bir ) gösterişli sayılabilek oyunları var , ama düzensiz kaldıklarında hastalık dahil uçamyı tercih etmiyorlar çok yerde kalsalar belki sıkıya bile girerler .
Diğer Bir takımın yavrularıda yine yavaş oyun söküyor kızma olana dek havada vuruyor kızmalıkta yüksekten alarak başlıyorlar çok fazla alçatmıyorlar heğ 3 4 metre civarı ancak iniyorlar . Bunakarşın istikralı lar kaybolma biyeredüşme gibi olayları yok oyuna gelmelerişde okadar çekicideğil ..
Bu her iki yavru guryubuda henüz yumurta yavru görmedi .. Ve bana göre tam olarak uçumları ve oyunları da oturmadı , Muhtemelen yumurta vr yavru görünce bazı olumlu yaada olumsuz değişiklikler sergileyecekler .. atmaca olayımız başlamak üzere ama kısabir süre dah kovalama şansımız varken üzmeden uçurmaay devam ediyorum .
Sorum şuki hangi türün yaad şöyle yazayım ilk bahsettiğim mi yksa ikinci sırada anlattığımmı kuş gurubunun ileriye doğru istikbali daha iyi olabilir .. Bunu neden sonuç ilişkisi içinde göz önünde bulundurarak fikirlerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum . selamlarŞEREF

Re: İki ayrı oyun sökme türüğ hakknda fikir alışverişi yapma

sana hangisi heyacan veriyosa serafettin abi ona devam et.gerçi şu an erken kuşlar bi yavru görsün ilk anlattığın kuşları belki ozaman yerden kaldıraman pers olurlar 2 .anlattıkların yavru görünce daha deli oynayabilir eksikleri olabilir birbirine kırıp kapatmayı denersin bu kuşları en iyi sen biliyorsun anasını babasını biliyosun altından gelenlerin az çok ne yapacaını tahmin ediyosun ana babaları boş kuş olsa zaten beslemezsin yavru almazsın demekki iyi kuşlarki yavru alıp uçurmuşun sen de çok iyi biliyosun kardeş kardeşi tutmaz altından 1 yavru çıkar senin için efsane olur yıllarca uğraşsan alaman ona yakın yavruyu bu iş böyle iyi kuşları eşleyerek devam edeceğiz inş bulacağız istediğimiz kuşları ne güzel uçurup görebiliyosun ben uçuramıyorum uçuramadığım yavrulardan. yavru alıp duruyorum nasip kuşlardaki değişmeleri buraya yazarsan sonunun ne olacağını ben takip etmek isterim sağlıcakla kal abi

Tolgacığım , öyle çabalıyoruz işte herkez gibi benim amacım biraz fikir alışverişi olsun sohbet olsun başka bakış açıları da görelim .. Kuşların ana babalarınıda evet biliyorum onlarda mükemmel değil birinin eksiği öbürünün fazlası kötü kuşlarmı bilemem beni oyalıyporlar .. Yavru alma konusuna gelince bende işte bu konuda muzdaripim bu yıl topu topu 10 yavru almışımdır ada başka kümeslere yumurta taşıyarak .. Şimdi bunları başladık uçurmaya ve yavaş yavaşta heba etmeey atmaca fare sıkıdan çıkamamam , hastalık , vs bahara bize ya iki kuş kalır yaad 3 yad kalmaz bile .. Böyle gün akşam oluyorişte..

neden başka kümeslerde aldın şerafettin abi bu yavruları onu anlamadım senin kuşlar yavruya bakmıyormu ?

eğer sorunun fareyse sana şu cihazı tavsiye ederim ben kullandım memmunum daha önce kümeste fareler cirit atıyordu kuşlardan çok yem yiyolardı şu cihazı aldım taktım kümese son günlerde 1tane fare gördüm zaten cihaz 1,2 haftada tam etki gösteriyormuş ben kullanalı 12 gün oldu yaklaşık kuşların yemleri önlerinde çok az azalma oluyor oda kuşların yediği kadar farelerin yeme gelmediğini farkettim zaten cihazıda tam yemliğin üzerine kurdum http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 3556/detay

Geri