İmkanım olsa vuracağım bu atmacaları!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Hoca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hayrettin BÜYÜK
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Şimdi bir sürü arkadaş hemen savunmaya geçecek ama bu atmacalar artık canıma tak etti. Gördüğümde yanımda tüfeğim olsa çekip vuracağım. Ama ya o anda tüfek olmuyor ya da tüfeğin menzili dışında oluyorlar. Tamam yaşam hakkına saygı duyuyoruz ama onlar bizim kuşların yaşam hakkına saygı duymuyor.
Diğer taraftan şöyle düşünelim: dağda koyunları otlatırken kurt saldırsa onuda Allah yarattı koyunu da deyip oturup seyir mi ediyorsunuz yoksa kurdu öldürmeye mi çalışıyorsunuz. Tabiki ikincisi. Niye? Çünkü kendi değerinin üzerinde zarar açtığı için. Veya bir tilki tavuklarınıza saldırsa oturup seyrediyor musunuz?
Atmacalarda doğal yaşamda bir sürü yiyecek dururken gelip yerleşim yerlerinde evcil hayvanlara saldırıyorlarsa demekki ecellerine susamışlar anlamı çıkar. :buyrun:

Bencede katılıyorum sana hayrettin abi çok doğru ama bulunduğumuz ortam müsait değil çekip tüfeği atmacayı vurmakta....

Hayrettin öğretmen caydırıcı, ürkütücü tüm olanakları kullanmaya çalış.

"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile de uslanmayanın hakkı kötektir."

Olayları ancak yaşayan bilir bu yüzden sana kimse savunma yapmaz sanırım. Kolay gelsin.

muhterem kuscu arkadaslarim.
su dunyada ,hic bir varlik tesaduf veya basi bos olsun diye yaradilmamisdir.her bir varlik yaradilis duzeninin denge unsurudur.ve bunlari yazacak olursak bunlari ne yazmaya nede okumaya omrumuz yetmez.kisaca bir ornekle bir cozumleme yapmak istiyorum,avci kuslarin baslica gorevi nedir ?. dogadaki , geni zayif, hasta, olmus bir les,gibi av menulerine giren avlarini yeyip temizlemek ,sadece saglikli ve saglam gene sahip olan hayvanlarin uremesi yolunda bir denge saglamakdir.buraya kadar tamam, ya birde avcinin geni zayif ise,ve bundan dolayi dogadaki menulerini avlayamayipda, yerlesim bolgesindeki bizim evcil hayvanlarimiza saldiriyosa ve onlari avlamak kolay ve basit oldugu icin bunulari avliyor, aliskanlik haline getiriyorsa, ve biz insan oglu bizde bir denge unsuru olarak bunlarin nesli tukenmesin diye bunlara goz yumarsak,acaba dogada avlanmayi beceremiyen bu geni zayif avcilarin uremesine sebeb olmazmiyiz!!! (kedinin asil vazifesi fare avlamakdir,eger o bunu yapmayipda, civcivlerimizi yiyorsa onu etkisiz hale getiririz)bunu yapmakla ne kedinin nesli tukenir,nede kotu bir is yapmis oluruz.burdan hareketle bence avci kuslar icinde ayni cozum gecerli olmali,daha saglikli ,genetigi daha saglam, dogada avlana bilen, doganin denge unsuru ola bilecek avcilarin uremesi icin,bunu yapmaliyiz diyorum,kusura bakmayin.

Abi şahinler için deymez banada saldırıyordu bir akşam yağmur yağdı sabah sırılsıklam yakaladım.Elime aldım evde ısıttım kurudu filan korkudan kalbi sanki patlayacak.Baktım sol ayağını birşey kesmiş yürüyemiyo yerde kanatları sayesinde geziyor. Götürdüm barınak görevlilerine verdim.Aklınız karışmasın bende 20 ytlye alan adam meğer bu kuşu salmış.Bende barnak görevlilerine verdim.Yani deymez günah.

s.a. arkadaşlar doğanın kanunu bu şayet biz hayvanseverlerbu kanuna saygı göstermek zorundayız.hatırlayınız ki geçmiş senelerde kuş gribi diye katledilen tavukların,bedelini kenelerle ödedik.bir çok kişi kene yüzünden hayatını kaybetti.bizlerde yırtıcıları katlederek doğaya ve insanlığa zarar vermiyelim.bende atmacaya kuş kaptırıyorum.sayet yanımda bir arkadaşım olursa ,malımın zekatını verdim diyerek,latife yapıyorum.arkadaşlar birde yırtıcı kuşlar sürekli kuş ucurulan bölgelere dadanıyor ve oraya alışıyor,böyle durumlarda kuş uçurmaya bir süre ara verin.böylece yırtıcı kuş başka bir bölgeye gidecektir.doğaya saygılı olalım.sevelim koruyalım.

"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile de uslanmayanın hakkı kötektir."

:oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk:

Birde bu Kötek işini nasil yapicaz onu anlatsaydınız,

Bu arada Gecmis olsun hocam, fakat hepimizin basina geliyor seni cok iyi anliyorum.

[No message]

Ekli dosyalar

• 1LifeDeathSWNS_468x334.webp
    1LifeDeathSWNS_468x334.webp
    42.2 KB · Görüntüleme: 2,179
[No message]

Ekli dosyalar

• Atmaca3.webp
    Atmaca3.webp
    23.7 KB · Görüntüleme: 1,549
bu iğrenç allah belalarını versin

Ekli dosyalar

• atmaca38afrikadan1sfyv6wn8.webp
    atmaca38afrikadan1sfyv6wn8.webp
    39 KB · Görüntüleme: 1,378
[No message]

Ekli dosyalar

• atmaca_2.webp
    atmaca_2.webp
    37.9 KB · Görüntüleme: 1,597
[No message]

Ekli dosyalar

• bu%20atmaca%20artik%20cankayali%20oldu2553325.webp
    bu%20atmaca%20artik%20cankayali%20oldu2553325.webp
    23.5 KB · Görüntüleme: 1,332
Bir daha elime geçsinler kafalarını koparıp asıcım.

değerli dostlar paylaşım için teşekkürler.yinede bizler herşeye rağmen doğanın düzenine müdahale etmeyelim.ben genellikle atmacaya dönek kaptırıyorum.dönek eğitimi ve bulunduğu kümese alışması zor bir kuştur.atmaca aldığı zaman bütün uğraş ve çabalar boşa gidiyor.yinede yırtıcı kuşlara kin duymuyorum.saygılar.

atmaca bu zamana kadar hiçbir kuşumu kapmayı başaramadı ama kaçırmayı başardı 3 kuşum gitti 3 hafta önce daha geri gelmediler :(

korkudan girdiler bir yere çıkışı olmadı

silivreden bişr tane satınbalıp bemde kendime alıştırcam 2 hafta içinde alırım

benimde 3-4 tane kuşumu aldı.havada uçarken küçük görünüyorlar ama kanatları açıkken yakından bayağı büyükler.yakından o kadar bayük olduklarını tahmin bile edemezdim

Abilerim bugün Kocaeli'inden erkek bir yavru kerkenez aldım.Şahin yoktu.Kerkenez ve kukumav vardı.Bende kerkenez aldım.Aldığım amca bana bir küçük cep kitabı verdi 1 ay içinde kuş benim dediğim herşeyi yapmaya hazır olacak.Resmini çekemedim ama böyle.

Ekli dosyalar

• Kestrel.webp
    Kestrel.webp
    51.9 KB · Görüntüleme: 1,532
görseniz süper bir şey

Amacımı öncelikle belirteyim şahinlere gözdağı vermektir yani başka kuşlara saldırtmak değil!!!

Çok acı olmasına rağmen birazda iyimser bakmaya çalışabiliriz. Ekolojik denge olayından tabiattaki zayıf halkalar ayıklanıyor. Bizim işimize gelmediği için kızıp isyan ediyoruz fakat sağlıklı dinç kuşlar genelde kendilerini kurtarabiliyorlar. Tekleyen aksak olan hedef durumundaki kuşları yitiriyoruz. Hedef durumundakileri kollayıp uçurmazsak biraz ucuz atlatma şansımız var. Zaten birkaç gün kapamayınca mera değiştiriyor avcı kuş. Beklemek veya çok seri kuşları uçurmak onun aç kalması ve başka mahale yönelmesine sebep olacaktır.

benim bugüne kadar sadece bir kere atmaca olayıyla karşılaştım 1 tane kuşuma daldı atmaca onu ancak yaraladı kursağından ve ancak atmaca yüzünden bi günde 3 kuşum kaçmıştı

daha dün kuşlar uçarken siyah bir malta şahini geldi hemen tüfeği altım biraz menzil dışındaydı ama ilk atışta kanattan isabet ettirdim o vaziyette bile vaz geçiremedim sonra dört el daha attım ama bir türlü vaz geçiremedim bende alamadı ama arkadaştan aldı

Geri