İmkanım olsa vuracağım bu atmacaları!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
bizim burda birsürü alıcı (delice) var gavur gibi uçuyolar benim kuşlara karışmıyolar kumrularla falan besleniyolar

bırgun kumesıme zıyaretcılerım geldı.ozamanlar kumesımde damızlık bır kırmızı kuyruk yasını almıs bır erkek kusum var.gelen arkadaslar o kusumu almak ıstedıler.ama kus kumesın dıregı nasıl vereyım.ben o zamanlar fabrıkada 450 lıraya calısıyorum .kusa 400 fıat verdıler vermedım.arkadaslar gıttı kusları havalandırdım.kuslar kalktıktan bırkacdakıka sonra atmaca o kusu aldı gıttı.sınırden nerdeyse aglıcam.........ama sımdı dusunuyorum da hata bende madem damızlık madem kus bıraz yaslı.ucurma! bursa oynarı duzenlı ucuruldugunda atmaca vb yaslı ve yavru hasta kuslardan baska sını alamadıgına sahıt oldum..artık atmacasız bı yerde kus ucurmak ıstemem dogrusu...kuslarım atmaca korkusundan mermı gıbı ucuyolar...atmacanın aldıklarıda egıtım zaıyatı olsun artık....
tabı taklacı gıbı gevsek ucan kuslar ıcın durum bıraz farklı..onuda vurmak vb seylerden once baska onlemlerı almak lazım once ...hıc bır onlemı almadan hemen ates etmeyı dusunmek sanırım kus sevgısı olan bızlere yakısmaz...

Bir veteriner hekim olarak atmaca vb. yırtıcı kuşlara karşı güvercinsever arkadaşlarımın tutumu beni üzüyor. Doğanın kanunu arkadaşlar. Kısmetimizde ne varsa o çıkar karşımıza. Herşeyin hayırlısı olsun.

Uzun yıllar önce bir atmacanın çok sevdiğim kuşu kaptığı için bırakmıştım güvercin beslemeyi.Onun için atmacaları hiç sevmem.İnşallah soyları kurur.

Benim izlenimlerime göre sabahları 10.30 11 e kadar atmaca riski daha düşük. Bu güne kadar şahit olduğum saldırılar genelde akşam üzeri olmuştur. Bölgeye göre yada rasgele avlanıyor olabilirler fakat sabahları hiç denk gelmedi, deniz kenarına yakınsanız bu saatlerde martı bol olur hernekadar tek tük onlarda alsalarda bir atmaca kadar çevik ve hızlı değiller peşine takıldıkları kuşları %99 kaçırıyorlar. Ve bunu iyi gözlemledim martılar ve kargalar varken o bölgede atmaca takılmıyor. En tehlikeli durumda gökyüzünü boş görürüz heryer sessiz sakindir ortalıkta sırf kuşlarımız vardır bir bakarsın aniden dalar götürürler böyle ortamlara aldanmayın kısacası gökyüzünde martı ve karga varsa atmaca riski minimum oluyor. Hayvanlara kin duymak yerine çözüm yollarını aramalıyız birazda uyanık olmalıyız. Ben bu şekilde çözüm buldum .Risk her zaman vardır takdir Allah'ın dır dilediğini öldürür dilediğini yaşatır atmacaya isyan yaradana isyandır hepinize saygılar.

Geri