ip bağlama alıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ReplaXX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

ReplaXX

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
taner kumral
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
merhabalar
bizim oldukça büyük bir çatımız var ama 3 gen şekilde olduğundan çatıda tek bir pencere yeri var ve oda eğimli şekilde gibi ben kuşlarıma yerlerimi yaptım yeni yerlerini daha önceden bahçedeydi... işte arkadaşlar ben bu kuşları çatıya girmelerine alışmaları için bir arkadaşım ayağının tekine ip bağla çatıya sal 2m kadar dedi onlar dışarıyı görsün alışşınlar dedi ,

acaba ne yapmalıyım ne yapsam daha iyi içeri girmelerine alıştırabilirim teşekkürler... daha yeni aldım kuşları...

adsznmw.png

elimden geldiği kadar çizmeye çalıştım yardımlarınızı bekliyorum ve bu resme göre kuşlaırmın uçuş alanları baya bir çok var acaba güzel uçuşlar sergilerlermi ??

Arkadaşım sen sakın o arkadaşının tavsiyesine uyup kuşun ayağına ip bağlama.Alıştıracam derken hayvan eziyet çekmesin.Forumda kanat iğneleme ile ilgili resimler var.İncele ve o yöntemi uygula.Saygılar...

kardesım kusun ayana ıp baglanırmı cekım edıp derken kusun ayanı sakatlarsın alısdırmak ıstıyorsan elektırık bandıyla tek kanadını bantla kusun fazla sıkmadan öbur turlu kusada ezıyet sanada ezıyet

peki öle çatıya salsam aşağıya atlarmı çatıdan bantlıyken kanadı veya geri girermi 2 gün oldu yuvalarının önüne koyuyorum hemen yuvalarına gidiyorlar çift kuş....

arkadaşın sana o akılı veren arkadaşın ayağına 2 metrelik ip bağlasın kapının önünde öyle dursun hoşuna giderse aynı yöntemi kuşlarda denesin.

şimdi arkadaslar sadece ayağına ip bağla diyen arkadasa kızmıslar bende boyle bıyerde beslemeyı dusunuyorum o catıya kusları nasıl alıstırıcaz tecrubelı arkadaslar cevap verırse sevırınım selamlar

kuşun kanadını iple yada bantla kuşu korkutmadan çatıya bırak yemle biraz kuş kanadı bantlıyken ne yapıp ne yapamıcanı anlar ama iyi bağla yoksa rüzgara kapılıp uçar kuşu 2 hafta sonra kanadını aç çatıya bırak sonra havalandır :D

Boyle sacma birsey varmi ya ? ip ile kus alisirmi arkadaslar yazik gunahtir.Soyle o arkadasa birdaha ip mip baglamasin bu gunahtir yaziktir kus aci ceker iskencedir.
Kusun kanadini cek daha iyi , ama ben sana bantla derim.Bant al her 2 kanadin en bastaki 4-5 teleklerini bantla.
Yok yapmam dersen ilk 4-5 teleklerini cek 30 gun sonra geri cikar alismis olurlar.Bantlar isen 10 gun sonra cikarabilirsin bantlari.Tabi hergun gezdirmen gerekiyor ortami bilmesi gerekiyor.Bantlari cozdukten sonra hafiften kaldirirsin ve banti cozdukten sonra 1-2 gun sonra kuslari ucurabilirsin.Ben bu yontemi uygularim.Bazilari bantlamayada karsi ama ben hicbir zararini gormedim simdiye kadar.Iple felan olmaz bu isler kuslara iskence yapmis olursun.Bunuda aynen arkadasina ilet.

arkadaşlar bant yerine iple kanadını bağlayın bence daha sağlıklı olur en baştaki teleği sıkıca düğüm at sonra diğer teleğidede bağla böle bağla ve kuşun 11 teleğini bağla 7-8 telek bağlarsan uçabilir

kanatlarını bantlasın tamamda o şekilde çatıya bıraktıgında kuslar bır daha gerı gelmezler dısarı bırakmadan çözüm bulmak lazım bence selamlar

hasan_22' Alıntı:
kanatlarını bantlasın tamamda o şekilde çatıya bıraktıgında kuslar bır daha gerı gelmezler dısarı bırakmadan çözüm bulmak lazım bence selamlar

işte bende bu yüzden güvenemiyorum şuan kanatları bantlı 6 gündür çatıda yuvalarındalar arada yuvalarının önüne bırakıyorum hemen yuvalarına gidip yerleşiyorlar ama çatıya gidip çıkmaları için nasıl alıştırcam onu bilmiyorum ...

çözüm çok.

madem oyle ters bir yere güvercin yapmak istiyorsunuz ceremesine katlanacaksınız.

2 metre ye 2 metre tel bir kafes salma yapacaksınız.

tam pencere onune pencereden dısarıya çıkısın ağzını tel salmaya vereceksiniz.

o salmada 1 hafta cıksın sağa sola baksın.
sonra açıp çatıda yemleyıp serbest bi şekilde 1 hafta da ole serbest kanatlı yemleyıp gezdirip içeri sokcaksınız zaten alısmıs olur bu ikinci bir hafta garantiye almak için ama olmasa da olur.
yani çözüm salma.
2 metre salmayı yapmak çok basıt ve az masraflı.

Ömer abi çok haklı zaten anlattığı şeyin internette birsürü resmi var incele ona göre yap hayvanalara eziyet etme:)

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
çözüm çok.

madem oyle ters bir yere güvercin yapmak istiyorsunuz ceremesine katlanacaksınız.

2 metre ye 2 metre tel bir kafes salma yapacaksınız.

tam pencere onune pencereden dısarıya çıkısın ağzını tel salmaya vereceksiniz.

o salmada 1 hafta cıksın sağa sola baksın.
sonra açıp çatıda yemleyıp serbest bi şekilde 1 hafta da ole serbest kanatlı yemleyıp gezdirip içeri sokcaksınız zaten alısmıs olur bu ikinci bir hafta garantiye almak için ama olmasa da olur.
yani çözüm salma.
2 metre salmayı yapmak çok basıt ve az masraflı.

Bende bu yöntemle alıştırdım kuşlarımı . Gayet de rahat bir yöntem çünkü kuşların kanatlarını bantlasan atlayabilir , çeksen atlayabilir. Atlamasa geri gelmez peşlerinden koşturmak zorunda kalabilirsin çatıda buda tehlikeli. Salma yaparsan için rahat olur .

mereba arkadaşlar ya ben yeni beslemeye başlıyorum şimdilik bi tane sabuni bi tanede arabım var ikiside dişi.balkonda besliyorum bunları balkona nasıl alıştırabilirim acaba.yoksa ilk önce erkek kusmu almalşıyım yada daha sonra ne yapmalıyım.bana yardımcı lurmusunuz acaba .lütfen!!

arkadaşım bende senin gibi bi yerde besliodum çatı arsında en önce arkadaşların dediği gibi dışarıyı gören bi salma yap kuşlar 1.5 hafta fln orda takılsın sonra pencereden bir düz enli tahta uzat dışarıya 1 metre fln çıksın tahtanın ucu sonra kuşların erkeğini sal en önce hatta tahtanın ucuna kovala o orda biraz durduktan sonra kovala o uçar sonrda tahtaya konar gelir içeri 2. arkadaşın sorusuna gelince 2 tane dişi alacagına bi tane erkek alsaydın o dişinin yerine balkonun bi köşesine şöle küçük bi salma yap yani dolap gibi bişey 1.5 hafta bantta tut kuşları sonra erkeği uçur tabi tavsiyem gidip oyunlu mardin fln alma kuşların balkona inmesi zor olur balkonda baska bonjili gibi ucuz kuşlar uçur oyun istiosan çorum öneririm hem takla atar hem ii uçar tatmin eder seni inş yardımcı olmuşumdur ii günler

ya ilk aldığımda hiç düşünmemiştim.bide benim kümes iki bölmeli balkonda yerden böyle 50cm lik bi dolabın üzerinde acaba ben kümesin önünden balkonun demirlerine kadara bi tahta vs.gibi bişey koysam bi sakıncası olurmu?ha bide pazar günü iki tane erkek alıcam acaba kümesin bi bölmesine bir tane dişi bir tanede erkek koysam ve diğer bölmesinede aynı şekilde yapsam bi sakıncası olurmu???

bak sen beni dinle sakın mardin fln alıyım deme hem kuşlara yazık hem sana git çorum al yada bonjili fln al 2 erkek aldığın zaman kanatlarını bantla erkeklerin at yere dişileride yanlarına at kim kime ötüo bi bak zaten belli olur hangisi hangisine yakın duruyorsa onları bir koy şöle bişide olabilir şimdi sen gider dernekten kahveden vs. biyerden alırsın kuşu aldığın yrde çok kuş olduğu için kuş kızgın olmaz ama balkona getirdinmi ilk günler ötmese bile snradan öter erkekleri 1,5 hafta sonra aç kanadını at aşşağı :p 2, haftadan sonrada dişileri at tabi atmak istiosan ben olsam atmazdım tabi sana taviyem balkonda kuş beslenmez komşularla akraba olursun belirli bi süreden sonra :p kadının penceresine kumru s..sa senden bilirler haberin olsun.ben 13 yıldan beri kuş besliorum beslemediğim yer kalmadı kömürlük balkon odamın içinde bile besledim bitürlü bırakamadım hatta bi keresinde mahallede trafo binası var yaptım kümesi üstü düzdü koydum üstüne baya bi besledim 3 sene önce belediyeylede akraba oldum :haha: sen git en iisi 150 ytl fln para topla şuan revaçta olan kuşlardan bi takım al kanatlarına makas at besle yavru al satarsın mesela şuan revaçta olan bi kuş sölim sana sarı telli alabilirsin acaip tutuluo şu sıralar bana bi çift tombalada çıktı şuan 4 tane yavrusu var bi takıma kendilei bakıo dierlerini postalara baktırıom

blueye' Alıntı:
arkadaşın sana o akılı veren arkadaşın ayağına 2 metrelik ip bağlasın kapının önünde öyle dursun hoşuna giderse aynı yöntemi kuşlarda denesin.

Hayy agzına elinee sağlık cok guzel yazmısssın valla :oley: :ckmk: :haha: :ckmk:

ya ben istediğim cevabı alamadım.ayrıca bunları biraz daha erken söyleseydiniz iki kuşumda gözümün önünde kacıp gitmezdi!!:(((

suskun_23' Alıntı:
ya ben istediğim cevabı alamadım.ayrıca bunları biraz daha erken söyleseydiniz iki kuşumda gözümün önünde kacıp gitmezdi!!:(((

benimde 2 kuşum kaçtı ama bursa larım sayesinde yarım saat önce güzel bir kuş indirdim :)

80cm -80 cm ebatlarından kafes yaparsın
bir iki gün dışarıyı görür eğerki eş se kuşların bir kaç gün sonra dişisini kafese koyar erkeğini çitileyerek yada bantlayarak kanatlarını salarsın çatıya erkek eşini gördüğü müddette kolay kolay firar etmez bir kaç gün sonrada bantlarını her gün bir telek eksilterek çözersin sonra son iki telekteyken yada 3 telektyeken çitilierini yada bandını çözerek erkeği uçurabilirsin o zaman zarfı içinde dişide kafeste tanımış olur çevreyi bir nebze (artık bu işler risk almak gerekiyor.

Not: sıfır km. hiç uçmamaış yavru kuş )kalktığı yerden bir yere konarak çevreyi tanır ve geri gelir kaldığı noktaya
önemli olan kuşa ii hizmet etmek kuşu seversen kuşta yerini sever top atsan firar etmez benim şahsi görüşüm

saygılarımla
ahmetkara

kuşu sıkmamak ve kuşu iyi besleyip iyi temiz bakmak kuş için çok etkili oluyor kuş ne kadar güzel temiz ve rahat geniş bir ortamda yaşarsa o kadar iyi alışıyor...

ya iki kuşum kacmıştı bi tanesini bugün yakaladım sonra gidip 3 tane daha aldım bi tanede arkadaşım verdi şu anda 5 tane kuşum var hepsinin kanatlarını kestim bunları kac gün kafeste tutmam gerekiyor?bu arada balkonda besliyorum!!

kanatlarını kestiysen zaten bişey olmaz uçamazlarda ama 1 hafta kümesinde tut 5 inci gün filan balkonuna sal zaten onlar kendileri kümeslerine filan giderler alışırlar bişey olmaz..

bende yeni başlıyacağım kuş beslemeye ama benim yuva balkondan fazla görükmüyooo yani kuşların kanatları bağlı olarak salsam dışarısını göremiyolar şöyle yapsak kanatları bantlı olup çatıya atsam atlarlarmı aşağıya bizim ev dört katlı ve ya şöle yapsak sabah atsam çatıya öğleye doğru içeri koysam olurmu başlarında kimse olmazsa atlarlarmı aşağa cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

eğer bantladıysan catıya atma cünkü atlarlar.balkonun penceresiyle duvarının arasına tahta vb. bişey koy sonra kuşlarını onların üzerine sal ama bantlı olarak ha bu arada başlarında duracaksın fakat mümkün olduğunca eline alma.en iyisi sen kanatlarını kes zaten 1 ayda kanatları cıkıyor o süredede yuvasına bulunduğu cevreye iyice alışırlar böylesi daha iyi olur.kanat kesmeyi bilmiyorsan sana istersen anlatırım.

yaw benim kuşlarda ben at sinegi gördüm keneye cok benziyolar acaba kenemidir.cok korkuyorum.blotic diye bi ilaç varmış o ilaç iyiymiş.bide bu ilacı nasıl kullanldığını bilen varmı?

Geri