İstanbul/küçükköy/Kelebek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K
Harikasın abi yaa hayalimdeki şeyleri sen Yapıyorsun Şuanda İnş Bende böyle kaliteli Kelebekler Yetiştirecem.

slm kuşların güzelmış arkadasim hayrını gor bendede var aynı cıns bunların nerden buldun

karabozali84' Alıntı:
slm kuşların güzelmış arkadasim hayrını gor bendede var aynı cıns bunların nerden buldun

Baştaki resimdeki kuşların çoğunu verdim, elimdeki 3 çift damızlıktan cıkan yavrular son resimdekiler.bu kuşları istanbulda bulmak cok kolay, mezat yerlerinde sigara parasına bulmak mumkün.15 sene evvel bu kuşların el ustunde tutulur faiş fiyatlar verilirdi, bende göz zevkime hitap ettiği için besliyorum hemde ucuruyorum.

Maşallah gerçekten kuşlarınız çok güzel .Allah tüyleri kadar ömür versin.

Sarı kelebek eşler ;

Ekli dosyalar

• sarı.webp
    sarı.webp
    264.4 KB · Görüntüleme: 1,279
MAŞALLAH NİZAM ABİ..sarı kelebekler cok guzell,kuçukkoyun neresındensın abi,bende küçükköydenim..
bu karabaşların soyu kac seneye dayanıyo..?

saygılarımla

abi merhaba bende istanbuldayım ve 1 er takım çapar beyaz ve karabaş almak istiyorum eğer müsaitsen ve satmayı düşünürsen hem bi cayını içmek heme kulşlarına talip olmak istiyorum msn. [email protected] satmayı düşünürsen bir zahmet görüşelim abiçim saygılar...

Nizam abi kelebek beslemeye yeni başlayan biri olarak karabaşlarını çok beğendim.Ayrıca seni kutlarım çaparla beyazı eşleyip hatasız kara kafa kara kuyruk aldığın için...

Büyüyen karabaş yavrular ;

Ekli dosyalar

• 100_3898.webp
    100_3898.webp
    909.3 KB · Görüntüleme: 1,141
  • 100_3899.webp
    100_3899.webp
    808.9 KB · Görüntüleme: 1,334
  • 100_3911.webp
    100_3911.webp
    880.3 KB · Görüntüleme: 1,254
Maşallah Karabaşlar çok güzelmiş allah tüyleri kadar ömür versin bunlar iki ırk bildiğim kadarıyla bi aslanbaş bide karabaş

Serkan bunlar aslanbaş kırması, ucurduğum kuşların yavruları, son resimdeki kuş dişi cıkarsa erkek karabaşıma vuracağım, araplarla beyazlarla uğraşmak zor, karışık eşleşme oluyor, arapla -karabaş ,Beyazla-karabaş, arapla-arap istemediğim eşleşme türü, 3 tane kümes lazımki bu karışık eşleşmeler olmasın.

Evet dediğin gibi nizam abi kuşları arapla karabaşı beyazla karabaşı eşlemen kötü sonuşda bunlardan her halükarda karabaş yavru alıyorsun ama onlardan ya arap yada çapar yavru alıyorsun benim tanıdıgım bi kişi bu kuşları şu şekilde üretti örneğin iki takım aslanbaş var ilk ağğız yavruları çapar veya beyaz ikinci agızlar aslanbaş ikisininde çaparla beyazı hiç kullanmadan elinden çıkarıp karabaşla karabaşı çaprazlayarak bu yola dewam etti şuan iki tane karabaşı eş yapıp çapar veya beyaz gelmesine pek ihtimal vermiyor genellikle aynı karabaş veriyor ama bu sefer gelen aslanbaşlarda eksiklik oluyor örneğin kafadaki siyahlıgın az olması tüy yapısında birazcık değişik gini senin anlıcan baya bi zor işle uğraşıyor herşeryden öncesi sabır işi

Orjinal karabaşlardan bile dört beş ağız yavruda bir arap sazlı verir, beyaz verir, bu renkler kuşların soyunda var, diğer tasnif etmediğim eşleşmelerdende karabaş gelir, mesela karabaşla çaparı eşle yavrulardan biri karabaş diğeri çapar cıksın, sende o karabaşı çift karabaşlardan geldi diye sat, soy önemli diyoruz ya, elindeki damızlık kuşun on ağız öncesi yavrusunu göreceksinki, ileriye dönük çalışasın.

Geri