istanbuldan gürdal ve erhan kardeşlerin oynarları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zevklizenci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 57
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
bu oynar kuşu öle bi hal almış gidiyoki kimseye bişeyt anlatamazsın çünki herkes kendi kafasında bişey belirlemiş o yöne gidiyo buna bende dahil şimdi tuncay sen belki benim kuşlarımı kümesine sokmazsın ama benim gidiş yönüm belli bu yani bundanda beni döndüremezsin adamın biri çıkar bunlar koca zikirli der onada ses çıkaramazsın birisi çıkar kuşun özü elma baş der onada bişey diyemezsin yani ben herkese saygı duyuyorum herkesin beslediği kuşu beğeniyorum ben oynarı seviyorumm ve oynar besliyen insanları seviyorum anladınmı ne demek istediğimi

zevklizenci' Alıntı:
bu oynar kuşu öle bi hal almış gidiyoki kimseye bişeyt anlatamazsın çünki herkes kendi kafasında bişey belirlemiş o yöne gidiyo buna bende dahil şimdi tuncay sen belki benim kuşlarımı kümesine sokmazsın ama benim gidiş yönüm belli bu yani bundanda beni döndüremezsin adamın biri çıkar bunlar koca zikirli der onada ses çıkaramazsın birisi çıkar kuşun özü elma baş der onada bişey diyemezsin yani ben herkese saygı duyuyorum herkesin beslediği kuşu beğeniyorum ben oynarı seviyorumm ve oynar besliyen insanları seviyorum anladınmı ne demek istediğimi

gürdal söylediklerinde haklısın sana katılıyorum ama öyle yada böyle bu kuşun güzelini insanlara tanıtmak lazım.sonuçta senin elindeki kuşlarda belli aşamalardan geçmiş ve kendini kanıtlamış kuşlar üzerlerinde belli özellikleri barındıran kuşlar.ama bazı insanlar çıkıp farkındaysan ne oldukları belli olmayan kuşları bunlar en güzelidir diye insanlara lanse etmekteler ben buna krşıyım insanların merakını yanlış yönlerdirenlere karşıyım.

tuncay bey bır sozune katılıyorum.bunlar en guzelı demek bencede dogru degıl.cunkı guzellık bıraz gorecelı bır kavram.ama bırılerını oynarı yanlıs tanıtıyor dıye elestırdıgınıze gore sızın de en guzelınız var galıba.mumkunse sızınde kuslarınızı gormek ısterız..belkı hernekadar bursalı olsakta oynarı yanlıs anlamıs olabılırız.ve sızın gıbı oynarı dogru anlatmak tanıtmak ısteyen bır arkadasımızdan ogrenebılecegımız cok sey vardır belkı.
saygılar..

bellı hep dogrudan bahsederken resım koymak zor gelebılır ama en azından kuslarınızın soyunu soyleyınde bız de kendımızce not verelim.ne demısler arkadasını soyle sana kım oldugunu soyleyeyım..PARDON!kusunu olarak degıstırdım..

evet kendince herkes haklı ben anlatırken şimdi tekin abi sen diyelim elma baş tarzı oynar besliyosun sana yuvarlak baş veya yılan baş kuşunu beğendiremeyizki bende beğenmem çünki benim beslediğim tarz farklı genelde tartışmalarda bu yüzden çıkmıyomu ama

tekinn' Alıntı:
bellı hep dogrudan bahsederken resım koymak zor gelebılır ama en azından kuslarınızın soyunu soyleyınde bız de kendımızce not verelim.ne demısler arkadasını soyle sana kım oldugunu soyleyeyım..PARDON!kusunu olarak degıstırdım..

resim koymayla bu işler olmaz.ben hiç bir zaman kimseninde reklamını yapmam ben elimdeki kuşların görselliğine bakarım çünkü isim adı altında piyasada dolaşan bir çok kuş var kuş kuş olmadıktan sonra isim ne işe yarar.eger eldeki kuşlar düzgün bir kan sergiliyorsa zaten zaman içinde kendini tanıtmasını bilir reklama gerek kalmaz..

gürdalında söylediği gibi herkesin tarzı farklıdır ama her tarz kuşun kendi güzelliği vardır bunlara dikkat etmek lazım.isim adı altında kimse fazla kuşa önem vermemeli bence.

saygılar.

bursa.ist' Alıntı:
tekinn' Alıntı:

resim koymayla bu işler olmaz.ben hiç bir zaman kimseninde reklamını yapmam ben elimdeki kuşların görselliğine bakarım çünkü isim adı altında piyasada dolaşan bir çok kuş var kuş kuş olmadıktan sonra isim ne işe yarar.eger eldeki kuşlar düzgün bir kan sergiliyorsa zaten zaman içinde kendini tanıtmasını bilir reklama gerek kalmaz..

gürdalında söylediği gibi herkesin tarzı farklıdır ama her tarz kuşun kendi güzelliği vardır bunlara dikkat etmek lazım.isim adı altında kimse fazla kuşa önem vermemeli bence.

saygılar.

Resim Koymakla İş Olmuyorsa, Koyulan Resimlerede Yorum Yapmayın.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
bursa.ist' Alıntı:
tekinn' Alıntı:

saygılar.

Resim Koymakla İş Olmuyorsa, Koyulan Resimlerede Yorum Yapmayın.

ben resim koymam anlamında söyledim yorum yapmam anlamında söyledim eger bir başlık açılıyorsa iyi veya kötü yorumlara açıktır.

tuncay bey yapılan elestırılere bakınca sızınde kusunuzu gormek ıstedık sadece.gostermek ıstemeyebılırsınız.bu sıze kalmıs.ben nası kus besledıgınızı sormamın sebebınızı sız anladınız bence..ısım adı altında yapılan onemi bencede kaale almamak gerekır cok.ama benım bıldıgım huseyınde bu soy sop muhabbetını sevmez.ve kuslarını ucurmaktan seyretırmekten cekınmez.
acaba sızın kuslarınızı da havada ızlemek mumkunmudur..bıze bursa oynar gıbı ucacak kusunuz varmıdır.bunu seyretme ımkanımız varmıdır?
bunları sıze sormamın sebebı oynar kusumuzu yıllardır sus kusuna cevırdıler.yok gaga, yok goz ,yok bırk bırk yapcak..ama havada adam gıbı ucabılecek kus gosterebılen yok.soyle yukarda sınek te bulutta kaybolcak.kumesın ustunden gecerken ruzgarını hıssedebılecegın, artık atmacanın bıle kumesı kaale almadıgı dahakolay avlara yoneldıgı roket gıbı ucan kuslar varmı? oyuzden sızın guzelınız herkese uyarmı bılmem.ben bursalıyım ve bana once havada guzel olcak sonra elde.oyuzden ucmuyosa soy sop bos ıs...
ben kendı adıma hava performansını bılmedıgım bır kusa resımden elestırı yapmam.cunkı tek basına elde guzel olmasının tek basına onemı yok.kı bunun tersıde(cırkın olmasını tabıkı ıstemeyız ama oynar vasıflarını tasıyorsa ve oynar gıbı ucuyorsa bence kus guzeldır...)
sımdı gurdal kardesımızın kusları elde guzel.hava performanslarıda sahıbını utandırmıyorsa kus guzel oynardır.
bunun otesı uzmanlasma yetkınlesmedır.bazı ustaların kusları havada un yapmıstır.bazı larınınkı ıse tavuk gıbı kumeste..yanı hangı alana yonelcegınız sıze ve kusculugunuza kalmıstır..sımdı belkıde sıze guzel gelenı ben kumesıme bıle sokmam..cunku oynarın kafa seklıne, tuyune ,ben doydum gına geldı..ben ucusuna hastayım bana once ucarken kendını kanıtlıcak..
oyuzden sızın oynarı dogru tanıtmak uzerıne yaptıklarınızı gormekde ısterdık.ne beslıyonuz nası ucuyo..yoksa kolay ıs hemen bırkac elestırı yazısı yazcan .o yanlıs bu yanlıs..ama hanı nerde dogru!
bence sız burda once bırseyler paylasmak ıcınmı varsınız yoksa...baska bır meselenızmı var acık konusun kı bızde yorulmayalım....

bu yaz eger bir kaza bela olmazsa bizim kuşlarınımız hava performasını görmek nasip olur istanbula yolu düşene.

ayrıca gürdalın kuşları elde oldugu kadar havada gerekli hüneri sergiler bunlar kendini kanıtlamış kuşlardır.

ben daha öncede yazdım özdemir bey yanlış anladı şimdi burda benim kuşlarım bulutları deliyo sağdan giriyo soldan çıkıyo desem nolur boş konuşmuş olurum hava güzelken buyrun gelin uçurim izleyin boyun fıtığı olan benim işim var diyen gelmesin ona göre yani ben şunu her zaman sölerim kapalı kuş besliycek olsam gerçek söylüyorum bango beslerim kapalı kümese bango kuşu yakışır çünki havada özelliği olmayan süs kuşudur benim için oynarı uçurcaksan bende çok güzelini uçurmuyom yalan yok ama oynar havaya yakıştığı gibi kapalı kümese yakışmıyo bu bi gerçek

gurdal oynara bakısın ve oynarcılıgın ıcın senı tebrık edıyorum..kus sahıbını utandırmıyorsa havada,ne mutlu!
oyle yok nısan mayıs gelsın yok havalar duzelsın yagmur var camur var ucuramam dıyenlerden degılsın demekkı.. :ckmk:
dedıgın gıbı oynar kumesten zıyade havaya yakısıyor...

tekin abi bence kışın uçuramıyom yazın uçuruyom diyen adamlarada hak vermek lazım neden diceksin kışın hava saat 5 te kararıyo yazın 9.30u buluyo burda gelip sohbet eden her insanda çalışan işi gücü olan insanlar abi şimdi adam nasıl uçursun haklı yani şuan ben boştayım o yüzden uçuruyom çalışsam bende uçuramam vakit yok çünki bu bi mazeret değil bence

benim zamansızlıktan dolayı ucuramayan arkadaslara bır sozum yok zaten.ama havanın kotu veya kıs olması bursa kusu ıcın mazaret degıldır bence...

Gürdal bey merhabalar,uzun bir ara siteye girememiştim yoğunluktan dolayı,ancak şu an girdiğimde ilk olarak gözüme oynarlarınız çarptı.Kırkbir kere maşallah,başka ne denilebilir ki.Elinizdeki soy gerçektende yabana atılacak bir soy değil.Rahmetli gavur ahmet ustamızın soyları ülke genelinde kabul görmüş standartlara sahiptir.Dört yıldır oynarla içiçe olduğunuzu belirtmişiniz,ancak çok güzel oynarlarala bu sevdaya adım atmışsınız,Allah nazarlardan korusun.
OYNAR ırkı tartışmalara her zaman en çok açık bir ırk olmuştur.Malesef bu tartışmlar bazen çok gereksiz noktalara kadar uzayabilmektedir.Bir oynar eğer taşıması gereken ince ayrıntılara sahipse ve herşeyden önemlisi sahibini mest edebiliyorsa en güzel o oynardır.
Allah kuşlarınıza tüyleri kadar ömürler versin.İyi yetiştirmeler.

sağol gökhan kardeşim güzel yorumların için teşekkür ederim bu hafta kısmet olursa bursaya gelicem hepinizle tanışmak isterim yanılmıyosam festival var pazar günü

Memnuniyet duyarız gürdal abi sizinle tanışmaktan.Evet festival bu pazar günü doğrudur.Eğer pazar günü çalışmaz isem festivale katılıcam ve bu arada siznlede tanışmış olurum.Görüşmek dileğiyle.

zevklizenci' Alıntı:
tekin abi bence kışın uçuramıyom yazın uçuruyom diyen adamlarada hak vermek lazım neden diceksin kışın hava saat 5 te kararıyo yazın 9.30u buluyo burda gelip sohbet eden her insanda çalışan işi gücü olan insanlar abi şimdi adam nasıl uçursun haklı yani şuan ben boştayım o yüzden uçuruyom çalışsam bende uçuramam vakit yok çünki bu bi mazeret değil bence

uçum konusunda zaman olayını sen en güzel şekilde anlatmışın gürdal.

tuncay yalanmı ama adam çalışıyo kuş uçurcak diye işimi bıraksın eeeeee bi hafta sonu boş cumartesiden cumartesiye uçan kuştan ne bekliyceksinki kuş uçar abi uçmuycak kuş yok ama vasıflarını yitirdikten sonra saatlerce bulutların arasında uçsa nolur uçmasa nolur ben 29 yaşındayım bundan bundan 10 12 sene önce burda ağbilerimiz oynar uçuruyolardı varya havada oynar değil yarış atı sanki bi kanat attımı yarış atı gibi fırlıyolardı zevk ozaman zevkti şimdi öle oynarlar nerde yok kalmadı

zevklizenci' Alıntı:
tuncay yalanmı ama adam çalışıyo kuş uçurcak diye işimi bıraksın eeeeee bi hafta sonu boş cumartesiden cumartesiye uçan kuştan ne bekliyceksinki kuş uçar abi uçmuycak kuş yok ama vasıflarını yitirdikten sonra saatlerce bulutların arasında uçsa nolur uçmasa nolur ben 29 yaşındayım bundan bundan 10 12 sene önce burda ağbilerimiz oynar uçuruyolardı varya havada oynar değil yarış atı sanki bi kanat attımı yarış atı gibi fırlıyolardı zevk ozaman zevkti şimdi öle oynarlar nerde yok kalmadı
gurdal bence butun mesele burda ıste!ucmayacak kus var! vasıflarını yıtırdıkten sonra ucsa noolcak dıyorsun ya...hangı vasıfları..?bıde ınsanlar eskıden bosta mı gezıyodu.ısı gucu yokmuydu da oynar ucuyodu?bende calısıyorum saat 8 de ıse gıtceksem 7 30 da kumese gırıp salıyorum ve ınmelerını beklemeden gıdıyorum onlar avare delıgınden gırıyo..bence mesele zamansızlık dan zıyade oynar kusuna performans kusu olarak bakmamamız..
yıllardır oynar formlarında afedersın cogu zaman salakca soy sop tartısmaları ve oynarın kostum teskılatından baska bır sey tartısılmıyor..
su an soyu takıp edıldıgı soylenen veya un yapmıs kuslardan kac tanesı performansıyla ün yapmıstır.bır cogu kostum nedenıyle pıyasa yapmıs kuslar..
performans kusunun zahmetlı ama kostum kusunun albenısı olması ve piyasaya daha rahat surulmesı nedıyle artık oynar kusuda masa kusu olmaya dogru gıdıyor..
eger tuncaybey oynarı dogru tanıtmaktan bahsedıyorsa once bu konuları dıkkate alması gerekır..tuyunden gaga seklınden bahsedecek olursa once bu kusların ılk hallerını ve bugunkı hallerının nerden nereye geldıgını bılmesı gerekır..oyle kulaktan dolma ,bır kac kumes gezme ,kendını usta ılan eden bırlerıyle bırkac sohbetle hemen dogruları buldugunuzu sanıp bırılerını yermeyın..
buradakı sohbetlerde bırbırımızle bırkac resım paylasıp hemen tuy soy sop muhabbetıne gırmek yerıne, olmazsa olmaz olan performanslarını arttırmak ve ahlakını daha gelıstırmek (KI BU UCUMDUR)ıcın neler yapabılırız noktasında bılgı ve tecrubelerımızı bırbırımıze aktarmak daha faydalı olcaktır..
kı bu oynara bırseyler katacak ılerıye goturecek bır sohbet tarzıdır..gerısı hangımızın daha uzaga ıseyecegı kavgasıdır kı..bu da sevıye yı dusurur..
selam ve saygılarımla...

zevklizenci' Alıntı:

aynen gürdal bu işi zevk için yapıyoruz işi gücü bırakıp bu işe bakmanın bir anlamı yok dediğin gibi.zaten yazın hava geç kararıyor insan vakit buluyor.

tekin bey istanbul ortamında öyle delikten girme kuşu dışarda bırakma olayı biraz zor.ayrıca ben elimdeki kuşların nasıl yavru vereceğini çok iyi biliyorum merak etmeyin çünkü kendi damızlıklarımın şuan bırakın yavrusunu torumları bile mevcut ve onların bile ne tarz yavrular bile vereceğini biliyorum.ayrıca ben elimdeki kuşlarımın gersini dedelerini bile görmüş ve izlenimler yapmış durumdayım.sadece bir güzelin peşinde gitmiyoruz tekin bey.

bu kuşun kan takibini düzgün yapan kişiler gerekli başarılara ulaşırlar.yapılması gereken tek şey kişinin söylerin degil kuşun nasıl konuştuğuna bakmak lazım ben kişilerin söyledikleriyle kuşa aldanmam tekin bey.kuşun devamını izlenmelerim düzgün eşlemelerle.

benim için o bu şu diye bişey yok bu usta şu usta yok kuşun kendisi var tekin bey.

tuncay bey benımde kuslarım dısarda kalmaz.kuslarım ucumunu tamamladıktan sonra avare delıgınden gırer ama cıkamaz.duzenegı ona gore yaptım.kuslarımıda ucumu bıttıkten sonra dırek kumese gırmeye alıstırdım.benım kuslarımda oyle catıda dısarda kafasına gore dolasmaz..
elbette kuslarınızın seceresını ve yavru takıbını yapacaksınız..ama bu tek basına yeterlımıdır..bende de 60 yıldır soy takıbı yapılan seceresı bılınen kuslar var...ama benım ıstedıgım ucumu yapmasın ,soyunu yıyeyım bır dakıka elımde tutmam..
benım anlatmak ıstedıgım mesele bıraz baska..

valla tekin bey bizim kuşlarımızda eski kanlı kuşlardır saglam isim vermeye gerek yok isimin reklamına gerek yok kuş kuşsa kendini tanıtsın..biz şuan için kuşlarımızın görsellik ve uçumlarından menmunuz zaten bu ilk bahar başı gibi 8 10 yavruyu çıkarıp uçum yaptırıcam.zaten yeni ev dolayısıyla kuşlar yaklaşık 5 aydır yeni kümesteler.çıkan yavrularda yeni ortama atepte olduktan sonra uçuma devam.

tekin abi ben senin bazı fikirlerine katılmıyorum soy takibi bence önemli insan elindekinin ne olduğunu bilmeli oynar kuşunda çobanlığı iyi yapıcaksın kuş hiçbizaman hata yapmaz hata insanlardadır kuşun içini bilicen gözün kapalı besliycen

Re: istanbuldan gürdal ve erhan kardeşlerin oynarlarının devamı

banada bursadan hediye geldi bir takım beş takım yaptıktan sonra çıkan yavruları uçuracağım .ben kısa gagalı kuş bakmama ragmen bu kuşlar hoşuma gitti çok çevik kuşlar . düz beyazlarda çıkıyormu bunlardan resimde gördümde ; inşallah bendede çıkar.

denizci 01 yorumların için teşekkür ederim evet çok sık olmasada arada beyaz geliyo

Geri