İSTANBULLU BUZ BANGOSU

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K
Yav arkadaşım bizim buralarda bu kuşun adı çorum çıplağı
 
bu kuşlardan bugün elime bir takım geçti bakıcı olarak beslemeyi düşünüyorum.buz bangosu , istanbullu, muz gibi isimlerde İstanbulda anılırlar.İstanbulda tutulanların gagası daha kısa olur, gözler portakala yakındır, gögus hafif ileriye doğrudur.doğu yöremizde daha uzun gagalısı ,filo uçucusu olarak adlandırılır, bu kuşların ana kökeni Suriye ,Şam kuşudur.Osmanlıdada beslenmiştir bu kuş.

Alıntıdır :T,G,B.
Irk adı: İSTANBULLU

Dünyada tanındığı ad: Damascene, Damascus, Booz, Buz

Verilen yerel adlar: Elagöz, karagöz, muz, buz
Türkiye'de yetiştirildikleri yöre: Güneydoğu Anadolu

Özelliği: Filo uçucusu / Form
 
Bu ırkı hem damızlık hem de bakıcı olarak bakıyorum. Yuvalarına çok sadık, oldukça yüksek uçmayı seven bir de yavru delisi bir ırk. Kümesinde çeşit ve bozulmamış bir ırk beslemek isteyen bu ırkı bakabilir...
 
Antepte bu kuşlara istanbullu derler. Siyah cubuklu, Mor cubuklu, Ve çakmalısı var bende. Birde bunların fizik olarak daha büyükleri var onada burda Şafra derler. Hepside filoda uçar.
 
r1_primo' Alıntı:
Antepte bu kuşlara istanbullu derler. Siyah cubuklu, Mor cubuklu, Ve çakmalısı var bende. Birde bunların fizik olarak daha büyükleri var onada burda Şafra derler. Hepside filoda uçar.

Siyah cubuklumu yaklaşık 1 saat önce kedi afiyetle yedi. Allah rahmet eylesin ama o kediyide bahcemde yakalarsam Allah yardım etsin.
 
Geçmiş olsun. Allah geride kalanlara ömür versin. Benim aklımda hiç bu ırk yoktu. Yeni dönek yetiştirmeye başlayacağım. Bu tip yüksek uçucularda ilgimi çekmiyor değil. :tamam:
 
erdem bey normal her güvercinde olduğu gibi yeme düştükten ve kendini biraz toparlayıp kanat açmaya kalkmaya başlayınca uçuşa başlayabilirsiniz yine her kşta olduğu gibi bu ırkında yavruları heycanlı ve salak olur yani kayıp olabilme olasılığı çok yüksek kalanlarla devam ediceksiniz size bir püf noktası kuşları hep aynı saatte yemleyip aynı saatte uçurunuz.yani saatlerde bi oynama yapmayınız.istanbullu yüksek uçucu ırkına mensuptur ve bu özelliğini size sergilemekten çekinmeyecektir rahat olun uçarken hiç sıkıştırmayın kendi kendilerine kalkmalarını sağlayın uçarken sopa fln sallamayın zaten onlar gereğini yapacaklardır.uçus cevresi olaraktan kümesin üstünden bi yere gitmezler ben görmedim.güzel ve ılık havalrda yani görüş açısının çok olduğu bulutsuz günlerde nokta diye tabir ettiğiniz seviyede uçarlar.diğer bulutlu günlerde flnda biraz alt seviyede ama yine nokta şeklinde uçarlar.size bir detay daha vereyim şimdi damızlık ve uçarları ayırın yani 2 kümesiniz varsa bu konuda dahada rahat edersiniz.verilen yemleme konusundada bu ayrı kümesler size çok yarar sağlayacaklardır.çünkü uçarlara biraz daha performans katkısı için daha zengin katkılı bi yemleme yapmalısınız.aksine damızlık kuşlarınızda kilo almaması ve hantallaşmaması için biraz daha sade yemler vermelisiniz.inşallah size yardımcı olmuşumdur bu arada biraz gec cvp verdiğim için kusura bakmayın evde deildim yani net şansı yoktu.ii günler sağlıklı kuşlar
 
Tepesiz olan ismi İstanbullu, karagöz veya elagöz. Dünyada Damascene olarak bilinir. Tepeli olanın ismi Hamburg sticken dir. Almanya`ya ait bir ırktır.
 
Geri
Üst