İYİ DEMEK ADETTENDİR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

cevdet özbayer

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cevdet özbayer
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Kediler
İyi’ demek adettendir ya !

‘İyi kuş’ diyor herkes
Aslında değil.

Anlatılması zor bir duygu kötüye iyi demek
Neden acaba ?
Her maşaallah diyende duygularını saklıyor.
Kötü dememek için maşaallah diyor belkide ?

Bu konuda söylenen her cümle, olduğundan ya çok basit ya da daha karmaşık bir hale getiriyor Kuşun sahibini

Bu konuda konuşmak veya yazmak yerine sadece susmak ,yazmamak olmazmı.

Birgün olsun ben bu kuşu beyenmedim diyebilmek çokmu zor ?
‘Kime, neye ne için kötüye iyi diyoruz .
Ya bu işten hiç anlamıyoruz veya karşımızdaki insanı kırmak istemiyoruz.

Hiç doğruları söylemeyi veya yazmayı düşündükmü ?

Kötü kuşa iyi demekle karşımızdaki insanı kandırmıyormuyuz ?

Belkide kuşunun videosunu yayınlayan insanı yanlış yönlendiriyoruz.
Kötüye iyi demekle....

Ama kötüye kötü desek belki adam kendisini yenileyecek.
Enazından kuşunun eksikliğini öğrenecek.

Bir anlık kötüye iyi demekle adamın bir senelik emeğini heba etmiyormuyuz ? Bana göre bu yaptıklarımız doğru değil.
Acısı çıkıyor bu dediğimiz yalanın sonrasında adamdan.
Oysa kötü kuşa kötü desek ne olur ?

Kötüye iyi diyince kuş sahibi mutlu oluyor o an.
Yada kötüye kötü diyince üzüyoruz karşımızdakini.
Dostumuza,arkadaşımıza bir yerde yalan söylüyoruz,kötüye iyi demekle.

Şimdi iyi olan ne varsa, bu kuşta onu yazıp çizsek,kırılırmı kuşun sahibi acaba ?

Taklası az desek ?
Atması,kapatması yok desek ?
Veya oyunsuz,taklasız iniyor desek.
Oyundan sonra açılıp gezmiyor desek.
Ama fişekleri harika desek, fakat bu kuş kızınca oyun bırakır desek.

Bütün bunları olduğu gibi yazıp çizsek arkadaşımız bize gücenirmi ? memnun olup teşekkür edermi acaba ? Bir deniyelimmi ?

Selam ve sevgilerimle

cevdet özbayer' Alıntı:
İyi’ demek adettendir ya !

‘İyi kuş’ diyor herkes
Aslında değil.

Anlatılması zor bir duygu kötüye iyi demek
Neden acaba ?
Her maşaallah diyende duygularını saklıyor.
Kötü dememek için maşaallah diyor belkide ?

Bu konuda söylenen her cümle, olduğundan ya çok basit ya da daha karmaşık bir hale getiriyor Kuşun sahibini

Bu konuda konuşmak veya yazmak yerine sadece susmak ,yazmamak olmazmı.

Birgün olsun ben bu kuşu beyenmedim diyebilmek çokmu zor ?
‘Kime, neye ne için kötüye iyi diyoruz .
Ya bu işten hiç anlamıyoruz veya karşımızdaki insanı kırmak istemiyoruz.

Hiç doğruları söylemeyi veya yazmayı düşündükmü ?

Kötü kuşa iyi demekle karşımızdaki insanı kandırmıyormuyuz ?

Belkide kuşunun videosunu yayınlayan insanı yanlış yönlendiriyoruz.
Kötüye iyi demekle....

Ama kötüye kötü desek belki adam kendisini yenileyecek.
Enazından kuşunun eksikliğini öğrenecek.

Bir anlık kötüye iyi demekle adamın bir senelik emeğini heba etmiyormuyuz ? Bana göre bu yaptıklarımız doğru değil.
Acısı çıkıyor bu dediğimiz yalanın sonrasında adamdan.
Oysa kötü kuşa kötü desek ne olur ?

Kötüye iyi diyince kuş sahibi mutlu oluyor o an.
Yada kötüye kötü diyince üzüyoruz karşımızdakini.
Dostumuza,arkadaşımıza bir yerde yalan söylüyoruz,kötüye iyi demekle.

Şimdi iyi olan ne varsa, bu kuşta onu yazıp çizsek,kırılırmı kuşun sahibi acaba ?

Taklası az desek ?
Atması,kapatması yok desek ?
Veya oyunsuz,taklasız iniyor desek.
Oyundan sonra açılıp gezmiyor desek.
Ama fişekleri harika desek, fakat bu kuş kızınca oyun bırakır desek.

Bütün bunları olduğu gibi yazıp çizsek arkadaşımız bize gücenirmi ? memnun olup teşekkür edermi acaba ? Bir deniyelimmi ?

Selam ve sevgilerimle

Cevdet amca güzel bir mevzuya değinmişsin. Bu dediklerin oluyor. Yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Fakat gerçek ne ise açıkça söylemek en güzelidir..

Cevdet Amca dediklerine sonuna kadar katılıyorum.

Kuş benimse ve o kuşda hata veya eksik varsa ve bunuda bana söylemeden güzel kuş devam diyen kişinin samimiyetini kesinlikle inanmam.
Eğer kuş bir başkasında ise aynı durumda yetiştiricisine kuşun güzel ancak şurada şu hatayı yapıyor veya şu eksikliği var bu sorunu şöyle yaparsan giderebilirsin diye dilimin döndüğünce anlatırım karşımdaki insan bana o an gücenebilir ya kuşumu kötülüyorsun diyebilir ancak 2 yıl sonra sen haklıymış dediği zaman ben bir şey kaybetmem o 2 yıl kaybetmiştir.

S.A
Ben cevdet beye katılmıyorum.
çünki herkezin iyi anlayışı çok farklı. ve en önemli unsur bu iş bir hobidir. zevk işidir. bize göre çok kötü kuş besleyen sahibine çok ama çok hoş gelebilir.bu kötü deyip. kimsenin kalbini kırmaya gerek yok. iyide demeye gerek yok. Zamanla zaten kuş sahibi tecrübeleryle kendini geliştirmesiyle anlayacaktır. şimdi kötü dersek yanlış algılayacaktır. çünki çogumuz iyi ve kötü ayrımı yapamıyoruz iyiyle kötüyü ayıramıyoruz. kötü denince algılayamıyoruz. güle güle besle demek yeterli bence. arkadaşlar ikitane kuşu biraraya getirip eşleştirip, yumartlatıp hertürlü hastalık havaşartları. barındırma şartları vs. yavru çıkartırıp. büyütüp, uçurup oyuna sokup amma iyi amma kötü büyükbir sevinçle, oynayan kuşunu videoya alıp. sitemizde paylaşan insanı neden üzelim. kötü deyip. herkez biliyor paylaşılan hayvanların kalitesini biri iyi deyince iyi kötü deyince kötü olmuyor. bence paylaşımlar baltalanıyor ve insanlar acizane iyi yada kötü paylaşaımlarını artık esirger oluyor.

Birde bu iş aşama aşama yani dereceli. uçsuz bucaksız bir kuyu gibi, deneyimler, yıllar, zaman geçtikçe insan bu işte kendini dahada yeniliyor. bir zaman önceki hayal bile edemediğini belirli bizaman sonra begenmiyorsun. uzaktan görüldüğü gibi sadece yem atıp kişelemek değil . kuşçuluk bana göre iyi bir kuşçu zanaatkargibidir. kolay kolay bu zanaat her adamda bulunmaz. iyibir usta çok deneyim ve yıllar gerekkli ayrıca yetenek te çok büyük faktördür. her işte her insan başarılı olmaz biliriz kimisi başka konuda uzmandır kimisi bi başka konuda uzmandır. buiştede bilgi tecrübe zaman çogu zaman bi işe yaramadığıda oluyor çevremide örnekleri çok.

BUNU TEKRAR YAZIYORUM ÖZELLİKLE BÜYÜK HARFLERLE KUŞÇULUK BİR HOBİDİR ALİ VELİ NEDER NEKONUŞUR, ŞU KUŞUMU BEGENSİN ŞU BENMESİN. ŞUNLAR HAYRAN OLSUN. VEYAHUT ŞÖYLE OLSUN DEĞİL ARKADAŞLAR. ZEFKİN İÇİN BESLEYECEKSİN. MİLLET KÖTÜ DESEDE SENİ MUTLU EDİYOSA BESLEMENDEKİ AMACIGERÇEKLEŞTİRİYOSA HAYVAN. VARSIN KÖTÜ OLSUN. ZATEN ZAMANI GELİNCE İYİSİ OLUR.

Sağlıcakla kalın.

Cevdet abi genel hatlarıyla çok doğru bir tespit olmakla beraber size katılamıyorum. Güzellik öznel bir kavramdır. Önemli olan o kuşun güzelliği sahibini tatmin memnun etmesidir. Yalnız bir kriteri belirlenmiş otoriter insanların yapacağı yorumlar sizinde bahsettiğiniz doğrultuda olmalıdır. Hayattada öyle değilmidir herşey güzel olursa hayat monotonlaşır ve o güzelliğin güzellik değeri kalmaz. İsveç'in zamanında saf bir ırk oluşturmak için yaptığı kısırlaştırmayamı gitmek gerekir. Sonuç olarak bu ülkenin nasıl amelesinede mühendisinede ihtiyacı varsa, iyi kuşta olmalı kötü kuşta. Unutulmamalı ki nadir olan şeyler güzeldir.

s.a benim bu sitede 122 mesajım var bunulabirlikte 123 oluyor burdan sadece bir video yorum yazdım oda eskişehirli bir kuşcunundu oda yanlış anlaşıldı zaten neyse önemli değil asıl konumuza dönelim...
kendi adıma konuşuyorum işten güçten vakit bulup kuş uçurmak için büyük emek sarfediyorum üstüne birde kuşla uğraş atmaca da cabası bu sene 10 yavrudan 2 si gitti bi kaçıda yaralı uçanlarda yıldı zaten hayvanları yerden zor kaldırıyorum sürekli gözleri havada uçuncada kırlangıç gibiler zaten şahsen bi video çekip buraya koysam biride buna olumsuz yorum yapsa
adamın yerden göğe kadar haklı olduğunu bilsem bile şahsım adına bozulurum gücenirim .
yalnız cevdet amcanın da haklı olduğu yer var..şimdi cevdet amca senelerin kuşçusu kim bilir ne kuşlar izlemiştir bu tecrübeylede kolay kolay her kuşu beğenmez usta gözüyle baktığı içinde kuşta herkezin bilemeceği açıkları görebilir bu açıklarda olumlu bir ifadeyle anlatılabilinir.vatandaş kabul eder etmez oda onun sorunu

Cevdet Özbayer Usta,size göre ''kötü'' olduğu halde ''iyi'' denilerek yanıltıldığını düşündüğünüz yetiştiricileri buradan açıklarsanız,savunduğunuz fikri'de uygulamış olursunuz.Saygılar.

Cevdet amca yine yillarin duygusunu aktarmis bizlere.
Tabi bu konu cogu kisiyi ve cogu ortami kapsar.
bu
sadece bir kus misali bir hayvan misali degildir.
evin araban
teknen
yazligin
otuma odan
camasir makinen
ve bir cok olayda karsimiza gelen bir husus.
sadece güvercinle icin degil sahsi görüsümce.

gelelim yine konuya bence kusu sade resime bakarak iyi kötü dememiz biraz zor.
videodan cekim olsada,o kamera ile cekenin ve ortaminda katkisi oluyor
ben anlamam iyimi degilmi bilemem.bildigim seylerde doga kanunudur.
buda bana göre bir güvercinde iki ayak 2 kanat olur kuyrugu ile denge saglar bunlar olmadiginda kusa kötü derim zaten eger basi yoksa sonuda olamaz yani buda bir baglantidir.

Tutki ben dedim kusun kötü e simdi o kendisi bir kere inanmissa kusun iyi olduguna sen ne dersen de o kisi
benim kusum iyidir diyecek
ben o zamanda deveyi hendekten gecirmenin daha kolay oldugu kanatindeyim.

TÜRKİYE TAKLACI OYUN KUŞU YARIŞMA TÜZÜGÜ
tarafından HÜSEYİN AKDENİZ Bir 25/2/2008, 10:50 pm

.2008 TÜRKİYE TAKLACI (OYUN) KUŞU PUANLAMA TÜZÜGÜ

A) (ALÇALMA MESAFE PUANI)
1.3 METREDEN OYUNA BAŞLARSA 1.PUAN
2.2 METREDEN OYUNA BAŞLARSA 2.PUAN
3.1 METREDEN OYUNA BAŞLARSA 3.PUAN
--------------------------------------------------------------------------------------
B) (UZAMA MESAFE VE FIŞKIRMA PUANI)
1. 10 METREYE 2.PUAN
2. 15 METREYE 3.PUAN
3. 20 METREYE 4,PUAN
YANİ HER 5 METRE İÇİN 1 PUAN ALIR EN AZ 10 METRE GİTMELİ

---------------------------------------------------------------------------------------
C) (TAKLA SAYISINA GÖRE PUAN)
2 TAKLAYLA GİDENE 1.PUAN
3 TAKLAYLA GİDENE 2.PUAN
4 TAKLAYLA GİDENE 3.PUAN
YANİ HER TAKLAYA 1PUAN ALIR TAKLA ARALARI 2 METRE OLMALIDIR
TAKLA SAYISI EN AZ 2 OLMALIDIR
HER TABAN TAKLAYA 4 PUAN ALIR
---------------------------------------------------------------------------------------
( ANA KURALLAR )
A) (KUŞUN UÇMA ŞEKLİ)
1. KUŞUN YERDEN KALKMASI 10 PUAN ÜZERİNDENDİR
2. KUŞUN İÇİNDEN KALKMASI 10 PUAN ÜZERİNDENDİR
3. TURUNU AÇMASI 10 PUAN ÜZERİNDENDİR
4.3 ESE 1 PUAN KESİLİR
B) ( OYUN DÜZENİNE GÖRE PUAN )
1. TAKLA ARALARINI AÇMASI 10 PUAN ÜZERİNDENDİR
2. SÜRATLİ OYNAMASI 10PUAN ÜZERİNDENDİR
3.DÜZENLİ NİZAMİ BELLİ BİR YERE OYNAMASI 10 PUAN ÜZERİNDENDİR
4.ŞAMATALI SESLİ OYNAMASI 10 PUAN ÜZERİNDENDİR
5.DİK OYNAMASI 10 PUAN ÜZERİNDENDİR
-------------------------------------------------------------------------------------
C) İNİŞ PUANI
1.İNİM SIRASINDA TAKLALI İNERSE 10 PUAN ALIR
2.ÇEVESİNDEN 20 METRE ALANA İNERSE İNİŞ PUANI ALIR
3.20 METRE ALANIN DIŞINA İNERSE İNİŞ PUANI ALAMAZ
HARMANLAYARAK İNERSE BOÇ TAKLASIZ İNDİ SAYILMAZ
D) ( UÇUŞ SAAT PUANI )
1.KUŞ KALDIRILDIKTAN SONRA EN AZ 40 DAKKİKA UÇMALI
2.1 SAAT UÇAN KUŞ 3 PUAN ALIR
3.1/5 SAAT UÇAN KUŞ 4 PUAN ALIR
4.2 SAAT UÇAN KUŞ 6 PUAN ALIR
BUNDAN SONRA HER YARİM SAATE 1 PUAN VERİLİR
(NOT)
1. EKE OLAN KUŞA ARTI 40 PUAN VERİLİR YAŞINI TAMAMLAYIP YAVRUYA KUSMUŞ OLMALI .
2. KUŞ EN AZ 150 PUAN ALMIŞSA DERECEYE GİRER
3. HAVA ŞARTLARINA GÖRE GÜN BATIMINDAN 3 SAAT ÖNCE KALKMALI

( KUŞUN DİSKALİFİYE KURALLARI)

1.KUŞ İNİM SIRASINDA YAPIŞIRSA 10 SEFER YAPMAMIŞSA
2.OYUN ARALARI 60 DAKKİKAYI GEÇERSE
3.KUŞ SAHİBİ HAKEMLERE YORUM YAPIP HAKARET EDERSE
4.KUŞ UÇTUKTAN SONRA 10 DAKKİKA İÇİNDE ALTINA KUŞ SERMEZSE
5.KUŞ SAHİBİ PIRILTI VREREK KUŞUNU OYUNA GETİRİRSE
6.KUŞUN ALTINA EN AZ 5 TANE KUŞ ÇIKARMAZSA
7.KUŞ UÇARKENE AYNI YERDEN 2. BİR KALKARSA
8.AYNI KUŞU 2. DEFA YARIŞMAYA UÇURURSA
9.KATILIM FORMUNA YAZDIRDIGI YERDE KUŞUNU UÇURMAZSA

GENEL KURALLAR
1. KUŞ SAHİBİ BU TÜZÜGÜ KABUL EDERSE KUŞUNU UÇURACAK
2. HAKEM HEYETİ HAVA ŞARTLARINA VE SAGLIK DURUMUNA GÖRE YARIŞMAYI UÇURUCUNUN İSTEGİ ÜZERİNE ERTELEYE BİLİR
3.UÇURULAÇAK KUŞUN YAVRU VEYA EKE OLMASI UÇURUCU BELİRLER
4.UÇAN KUŞ EKEYLE AYNI PUANI ALIRSA EKE TERCİH EDİLİR
5.İSTERSE BEDELİNİ ÖDEYEREK AYNI YERDE BAŞKA KUŞ UÇURABİLİR
6.KUŞUNU UÇURMA GÜNÜNÜ 1. GÜN ÖNCEDEN BİLDİRİLMELİDİR
7.İSTANBUL DIŞI 2. GÜN ÖNCEDEN BİLDİRMELİDİR
8.UÇUM SIRASINDA KUŞU ATMACA ALIR TELE /DALA ÇARPARSA KAYBOLURSA YA O ZAMANA KADARKİ PUANLAMAYI ALIR YADA YÖNETİME 2. BİR KUŞ UÇURMA İSTEGİNDE BULUNA BİLİR
9.HAVAYA KALDIRILDIKTAN SONRA 10 DAAKİKADA İNERSE 2. BİR ŞANS VERİLİR
10. TAKLASIZ GELİŞİNE DÜZ İNERSE TOPLAM PUANIN 0/20 KESİLİR
11.YARIŞMANIN SON KATILIM TARİHİ 5.AYIN 30 SON BULUR
12.BÜTÜN KATILIMCILAR YARIŞMA BOYUNCA GELİŞE BİLECEK HER ŞARTI VE KOŞULU YÖNETİME YAZILI OLARAK BİLDİRE BİLİR YÖNETİMİN VERECEGİ KARAR DOGRULTUSUNDA HAREKET EDİLİR

KUŞCULUK SOSYAL BİR BİR FALİYETTİR DOSTLUKTAN VE ARKADAŞLIKTAN ÖNEMLİ DEGİLDİR KUŞ VE HAYVAN SEVGİSİYLE BÜYÜYEN ÇABAMIZI DAHA PROFESYONELCE GERÇEKLEŞTİRMEKTİR BUNU YAPARKEN BU KONUDA YARDIMCI OLMANIZI BEKLİYORUZ ELEŞTİRİLERİMİZ YAPICI OLMALIDIR KİMSENİN KALBİNİ VE ŞEFKİNİ KIRMADAN YAPMALIYIZ OYUN KUŞU RANT KUŞU DEGİL EMEK KUŞUDUR OYUN KUŞUNDA PAÇA/TEPE/RENK/TİP/ ERKEK DİŞİ ARANMAZ GÜVERCİN KATOGORİSİNDE OYUN KUŞU BİR ÇOK OZELİGİ ÜZERİNDE BARINDIRIR TARTIŞMASIZ BİLİMSEL ARAŞTIRILMASI GEREKİR....

( HERKESE BAŞARILAR DİLERİZ )

HÜSEYİN AKDENİZ

2011 İSTANBUL TAKLACI GÜVERCİN PERFORMANS YARIŞMASI KURALLARI

1) yarışma bedeli 50 ytl,dir bu ücret müracaat sırasında alınır uçuş günü ek ücret talep edilmez.
2) uçan kuş başka yerde ucurulamaz verilen adresler geçerlidir aksi takdirde puanlanmayacaktır
3) uçurulan kuşta kanat kuyruk değişmiş olmalıdır renk paça vs önemli değildir
4) yarışmacı kuşu uçuracağı günü 2 gün önceden haber verir.aksi takdirde dikkate alınmıyacaktır aynı gün ilk arayan gecerlidir.
5) kuş ucurulacağı zaman altına ucmayaçak ( 8-10) adet kuş konmalıdır uçan kuşun yanına kuş yerden kalkarsa uçan kuşla kalkan kuş 25 dakikayı uçarsa yarışmaya uçan kuş diskalifiye olaçaktır.
6) uçan kuş 15 dakikada inerse kanatları ısınmadığı dikkate alınacak tekrar kaldıraçaktır aynı şekilde bir daha inerse diskalifiye olaçaktır
7)ısınma süresi 15 dakikadır sonrasında 30 dakika süre içerisinde oyuna gelmezse diskalifiye sebebidir (oyun aralığı 30 dakikadır)
8) 1 saat içinde inen kuş yaptığı seferler dikkate alınır uçum puanı almaz
9) kuşun puanlaması en az 3 metre gelecek ve 10 metre fişek mesafesi 2 takla olacak şekilde puanlama başlar.
10)uçan kuş 150 baraj puanı doldurmak zorundadır (150 paraj puanını doldurmayan kuş ancak yanık hakkı doğar) kuş oynadığı hedefe 10 metre alan içine inmezse diskalifiye olur.
11) kuş ucum esnasında kazaya uğrarsa ( atmaca alırsa,tele çaparsa )
a) kuş sahibi isterse yaptığı seferleri puanlatır ( iniş puanı almaz)
b) kuş sahibi isterse başka bir kuş kaldıra bilir ( saatini ve zamanını bildirmek şartıyla)
12) kuşun sahibi kuş uçtuğu gün performansını beğenmezse 50 ytl karşılığında 1 hafta içinde tekrar kuşunu kaldırabilir.
13) kuşun uctuğu gün hava şartları aniden bozulursa hakem heyeti kuşun ucup ucmayacağına karar vereçektir kuşun tekrar uçacağı günü hakem kuş sahibine söyliyecektir.
14) kuşun uçacağı kümeste yüksek sesle küfürlü konuşulmayacaktır kuş seyredenlerde tertipli oturup uçan kuşun hakkında asla konuşmayaçaktır bu olaylarda sorumlu kuş sahibidir.
15) kuş sahibi kuş uçarken asla hakemin yanına yaklaşmayacak ve müdahale etmeyeçektir aksi takdirde uyarılacaktır uyarılan kuş sahibi aynı şeyi tekrar yaparsa diskalifiye olacaktır.

İstanbul Güvercin Birliği Yönetim Kurulu

2006 TÜRKİYE TAKLACI GÜVERCİNLER PERFORMANS YARIŞMASI

Kurallar:

1) Yarışma bedeli 50 YTL dir. Bu ücret 30 YTL müracaat sırasında katılım, 20 YTL uçuş günü uçuş ücreti olarak tahsil edilecektir Yarışmaya kuş hazırlayamayan arkadaşlarımız uçuş ücretini ödemek durumunda kalmayacaklardır.
2) Turnuvaya katılan arkadaşlardan bazılarının yerleri müsait olmayabilir. Bu nedenle kuş sahibi davet etmediği sürece kuş seyretmeye seyirci gelemez. Hakem heyetinde bulunan; Başkan , hakemler, gözlemci, mahalle sorumlusu ve hakem heyetince tespit edilen bir seyirci (sıralamadaki birinci) kuşun uçacağı adrese giderler.
3) Uçurulan kuşta renk, paça, kanat ve kuyruk güzelliği önemli değildir. Mühim olan oyunudur.
4)Yarışmacı kuşu uçuracağı günü bir gün önceden hakem heyetine haber verir. Aksi taktirde hakkını kaybeder.
5) Uçurulan kuşta eke ve yavru tartışması yapılmaz ancak, eğer iki kuş aynı puanı alırsa eke kuş tercih edilir.
6) Uçan kuş başka bir yerde tekrar uçurulamaz. Aksini yapanlar diskalifiye edilirler.
7) Kuş uçarken altına uçmayacak en az on tane kuş çıkartılacaktır. Uçan kuşun yanına yerden başka bir kuş kalkarsa veya kaçaktan kuş gelirse, çift uçtuğu esnada yaptığı seferler sayılmayacak ve bu durum 25 dakikaya geçerse kuş yarışmadan ihraç edilecektir.
8)Uçan kuş 10 dakika içinde inerse, kanatlarını ısıtmadığını dikkate alınacak ve hemen tekrar uçurulacaktır. Aynı şekilde inerse o kuş hakkını kaybetmiş olacaktır.
9) Aynı evde 2 kuş yarışma bedellerinin ödenmesi koşuluyla uçurulabilir.
10) Kuşun puan alabilmesi için kendi hedefine takriben 3 metrelik mesafeden en az on metrelik sefer yapması gerekmektedir.
11) Kuş eğer 40 dakikayı doldurmadan konarsa hakkını kaybedecektir.
12) Bir saat içerisinde puan alacak şekilde oyun yapmayan kuş hakkını kaybeder. Hakem heyeti kuşun inişini beklemek zorunda değildir.
13) Hedef merkez alındığında 25 metre uzağa inen kuş sadece “ İniş puanı” alamaz.
14) Kuş oynadıktan sonra evine inmez kaybolursa sefer puanlarını alır fakat artistik puanlardan konuş puanı alamaz.
15) Kuş göz önünde uçarken bir kazaya uğrarsa (Atmaca alır, tele çarpar, tersleyip ölürse vs.)
A) Kuş sahibi isterse, kaza anına kadar ki puanlar değerlendirilir.
B) Kuş sahibi isterse, başka kuş uçurabilir. (İkinci kuşun uçuş gününü ve saatini hakem heyeti belirleyecektir.)
16) 14 ve 15. maddeler haricinde, Yarışma günü kuş uçup indikten sonra, kuşun oyun performansından hoşnut kalmayan kuş sahibi isterse yarışma bedeli olan 50 YTL yi bir kez daha ödeyerek 2 gün içerisinde o kuşu bir kez daha uçurabilme hakkına sahip olacaktır.
17) Kuşun uçacağı havanın “Kuşun uçmasına elverişli olup, olmadığını” hakem heyeti karar verecektir. Erteleme gününün ve saatini yine hakem heyeti belirleyecektir.
18)Yarışmacı kuşu belirtilen saatte uçurmak zorundadır. Hakem heyetinin geldiği anda havada başka bir kuş varsa ve 10 dakika içerisinde inmez ise kuş yarışma dışı kalacaktır.
19) Kuşun uçacağı evde hiç kimse küfürlü ve yüksek sesle konuşmayacaktır. Kuş havadayken ve indikten sonra hiç kimse kuş hakkında yorum yapmayacaktır. Yarışmacının da onayı alınarak verilen puan hakkında dedikodu yapılmayacaktır. İtiraz ve şikayetler direkt olarak o anda hakem heyetiyle konuşulacaktır.

PUANLAMA TABLOSU

SAMSUN SERİNOFİL DERNEĞİ 2006 PUANLAMASI

Genel Kurallar :

Festival tarihleri ve katılım ücretleri her yıl yönetim kurulunca belirlenir.Belirlenen süre içerisinde katılım ücretini yatırmayanlar yarışmaya katılamazlar.

Her üye azami 3 kuş ile yarışmaya katılabilir.

Festivale katılacak kuşların yavruluk tüylerini değiştirmiş olması zorunludur.

Kuşlarda renk ve paça özelliklerine bakılmaz..

Her üye ,üye olması kaydıyla dilediği her tavanda (yerde) kuşunu uçurabilir.Bu durum kayıt esnasında belirtilir ve yazdırılır.

Yarışmacı kuş uçurma tarihini en az iki gün öncesinden yönetim veya yarışma komitesine bildirmek zorundadır. Aksi halde hakem temin edilememesinden yönetim sorumlu tutulamaz.Bu durumda hakem temini halinde kuş uçurulur. Kuşlar saat 08.00 dan itibaren uçurulabilir, daha erken saatte uçurulamaz. Hakemler ve gözlemcinin yarışma mahalline intikalinden yarışmacı sorumludur. Kuş uçurulan tavanda (yerde) hakemler,gözlemci,kuş sahibi veya vekili dışında kimse bulunamaz. Ortak kuş bakanlar, misafirlerle birlikte müsait olan yan veya yakın yerde hakemlerin izni ile yarışmayı izleyebilirler. Yarışma hakemleri ve gözlemci daha önce üyelerce belirlenmiş ve kabul edilmiş hakem ve gözlemcilerin içinden seçilir. Yarışmacı hakem değişikliği talebinde bulunabilir.
Festival sonunda derece alan kuşların sahiplerine toplam katılım ücretinin: % 50 si Birinciye % 15 i İkinciye % 10 u Üçüncüye ödül olarak verilir.%25 i ise masraflar için derneğe kalır.
Yarışma Kuralları :

Uçurulan kuşun altına en az 5 kuş çıkarılacaktır.
Kümesin kapısı kanat ısındırma süresi dışında açık tutulacaktır.Hakemler gerekli görmeleri halinde mevcut diğer kümeslerin kapısını da açtırabilir.
Kalkışından itibaren kuşa 10 dakika kanat ısındırma süresi verilir.Bu sürede yere kuş çıkarılmaz, kümesin kapısı açılmaz.Bu süre dolmadan inerse,kuş son bir kez daha kaldırılır.Kanat ısındırma süresi içerisindeki oyunlar geçerli değildir.Ancak yarışmacı bu süreyi kullanmayabilir veya daha kısa tutabilir.Bu durumda kuşun kanat ısındırmadan inmesi halinde bir hak daha verilmez.
Uçan kuşun yanına kuş kalkması halinde indirmek amacıyla verilen pırıltıya yapılan oyunlar geçersizdir.
Alçalma mesafesi 5 metreden fazla olan oyunlar, taklasız,boş oyunlar, kanata yüklenmeden yapılan oyunlar,10 metrenin altındaki oyunlar geçersizdir.Taklaya boğulup son anda geçerli mesafeyi bulan oyunlar ve inme hareketi sırasındaki zayıf,göz doldurmayan oyunlarda hakemlerin iyi bir değerlendirme yaparak karar vermesi gerekir.
Kuşun inerken yaptığı yarım turlardaki perdahlarında vurduğu taklalar iniş taklası olarak yazılmaz,en son perdahtaki taklaları iniş taklasıdır.
Yarışmacı hava şartlarına göre kuşunu uçurup uçurmamaya kendi karar verecektir.Kuş havaya kalktıktan sonra kuşu etkileyecek hava değişikliği olduğu takdirde hakemler yarışmacının da görüşünü alarak yarış- mayı erteleme kararı alabilir.
Kuş yarışma esnasında tele çarpma,şahin saldırısına uğrama gibi bir kazaya maruz kalırsa, kazanın hakemler, gözlemci veya seyirciler tarafından görülmesi şartıyla yarışmacıya bir hak daha verilir. Kuşun oyuna girmesi amacıyla yerden pırıltı verilemez.Bu durumdaki oyunlar geçersiz sayılır.
Kuş havaya kalktıktan sonraki 1 saat içerisinde geçerli oyun yapmazsa,20 dakikadan fazla bir süre gözden kaybolursa, yanına kümesinden kuş kalkar ve 15 dk.içerisinde inmezse,yerine inmezse,kümese girerse düzden iner veya yapışırsa,düzden inecekken bir takla vurup inerse diskalifiye olur.

Değerlendirme :

Hakemler kuşun yarışmadaki performansını Yarışma Puan Çizelgesine kaydeder.Yarışma sonunda çizelge hakemler ve yarışmacı tarafından imzalanır. Gözlemcinin de onaylayıp imzalaması koşulu ile hakem kararları geçerli olur, itiraz edilemez. Yarışma komitesi kuşun aldığı puanı hesaplayarak çizelgenin bir fotokopisini dernek ilan panosuna asar.
Festival sonunda eşitlik olursa dereceye girecek kuşların belirlenebilmesi için eşit puanlı kuşlar 15 günlük bir hazırlanma süresi sonunda tekrar uçurulur.

PUANLAMA TABLOSU

KÜTAHYA KUŞLARI KORUMA DERNEĞİ

Kurallar:

1. Kümesin kapısı kuş sahibinin arzusuna göre açık veya kapalı olabilir.

2. Kuşlar son moda teller içinde değil kümes dışında bulunacak.

3. Yerde en az 10 kuş bulunacak. Kuş sahibi uçuş sırasında onları çoğaltabilir.

4. Kuş atıldıktan sonra ilk 5 dakika içinde konarsa kuş sahibinin arzusuna göre tekrar kaldırılabilir.

5. Kuş atıldıktan sonra dışarıya 10 dakika geçmemek şartıyla kuş sahibi arzu ettiği zaman kuşları çıkarabilir.

6. Kümes önünde kuşlar dağılırsa hakem heyeti tarafından toplatılır.

7. Sahibi ve seyirciler sessiz ve aşırı hareket etmeden kuşu etkileyecek (ses-ıslık ve hareket) yapmayacaklar.

8. Hakem heyeti belli mesafeden hem kendilerini hem seyircileri yerleştirecek öyle seyredilecek.

9. Hakem heyeti o günkü müsabakayı yağış, sıcaklık ve sis hallerinde erteleyebilir.

10. Müsabaka sırasında kuşun başına bir kaza (şahin alırsa) gelecek olursa kuş sahibi bir başka kuşu arzu ederse o gün veya başka bir gün uçurabilir. Arzu ederse kaza anına kadar kuşun yaptığı oyunu kafi görürse o kuşlan da müsabakaya girebilir.

11. Yarışmacı uçuracağı kuşu en azami iki gün öncesinden haber verecektir.

12. Müsabakaya yazılma süresi içerisinde katılım ücretini yatıran kişiler müsabakaya katılabilirler.

13. Müsabakaya katılmak isteyen kişiler ne kadar kuş uçuracaksa yazılma süresi içerisinde o kadar kuş yazdıracaklar ve yazdırdıkları kuş adeti kadar o süre içerisinde para ödeyecekler.

14. Kuş uçarken yere uçmayacak kuşlardan konulacak fakat uçan kuşun yanına yerden kuş kalkar ve onunla 25 dakika uçarsa yarışmadan diskalifiye edilir.

15. Yarışmada 30 dakikayı doldurmayan kuş diskalifiye olur.

16. 30 dakikayı doldurup devamındaki 30 dakika içerisinde hiç sefere gelmeyen kuş diskalifiye olur.

17. 2 saatini doldurmuş 5 seferlik yeterlilik puanını almamış kuş diskalifiye olur.

18. Yarışan kuşlardan birinci (1) gelen kuş toplanan meblağnın % 50 sini, ikinci (2) gelen kuş %30 unu, üçüncü (3) gelen kuş % 20 sini almaya hak kazanır. Müsabakada yarışan kuşun en çok yaptığı marifeti ortalama notudur.

19. Kuş takla ile konarsa 10 puan, taklasız konarsa puan almaz.

20. Uçan kuş hedeften 5 metre uzaktan çekerse sayılmaz. Kuş sahibinin gösterdiği hedef yeri geçerlidir.

PUANLAMA TABLOSU

OYUN KUŞU YARIŞMA TÜZÜĞÜ
gönderen akarakisi » 06 Oca 2005 14:05

MERHABA ARKADAŞLAR YARIŞMAMIZIN TÜZÜĞÜ AŞAĞIDADIR

2005 DOSTLUK GÜVERCİN YARIŞMASI

GÜVERCİN BESLEMEK VE YETİŞTİRMEK GÜZEL BİR SPORDUR. GÜVERCİN SPORCU, SAHİBİ İSE KUŞUN ANTRENÖRÜDÜR.
BU ÇERÇEVEDE DÜŞÜNÜLDÜĞÜ ZAMAN DÜZENLEDİĞİMİZ YARIŞMANIN AMACI AÇIK OLARAK GÜRÜLECEKTİR. YARIŞMAMIZDA ESAS OLAN KAYNAŞMA VE DAYANIŞMADIR. KATILIMCILAR ARASINDA ELBETTE KIYASIYA BİR REKABET OLACAKTIR. ANCAK, BU REKABET CENTİLMENLİK VE DOSTLUK SINIRLARINI HİÇ BİR ZAMAN AŞMAYACAKTIR.
(GÜVERCİN SADECE BİR VESİLEDİR. ARKADAŞLIKTAN ÖNEMLİ DEĞİLDİR)
BU HEDEFLERLE BAŞLADIĞIMIZ 2005 DOSTLUK YARIŞMASINDA DİSİPLİN VE DÜZENİN SAĞLANMASI İÇİN AŞAĞIDAKİ KURALLARA UYULMASI ÖNEMLE RİCA OLUNUR....

KURALLAR
1- Turnuvaya katılan arkadaşlardan bazılarının yerleri müsait olmayabilir. Bu nedenle kuş sahibi davet etmediği sürece kuş seyretmeye seyirci gelemez. (Hakem heyetinde bulunan; Başkan , hakemler, gözlemci, mahalle sorumlusu ve hakem heyetince tespit edilen bir seyirci ( sıralamadaki birinci) kuşun uçacağı adrese giderler)
2- Uçurulan kuşta renk, paça, kanat ve kuyruk güzelliği önemli değildir. Mühim olan oyunudur.
3- Yarışmacı kuşu uçuracağı günü 1 gün önceden hakem heyetine haber vermek zorundadır. Haber vermez ise hakkını kaybeder.
4- Uçurulan kuşta eke ve yavru tartışması yapılmaz ancak, eğer iki kuş aynı puanı alırsa eke kuş tercih edilir.
5- Uçan kuş başka bir yerde tekrar uçurulamaz. Aksini yapanlar diskalifiye edilirler.
6- Kuş uçarken altına uçmayacak en az on tane kuş çıkartılacaktır. Uçan kuşun yanına yerden başka bir kuş kalkarsa veya kaçaktan kuş gelirse, çift uçtuğu esnada yaptığı seferler sayılmayacak ve bu durum 25 dakikaya geçerse kuş yarışmadan ihraç edilecektir.
7- Uçan kuş 10 dakika içinde inerse,kanatlarını ısıtmadığını dikkate alınacak ve hemen tekrar uçurulacaktır. Aynı şekilde inerse o kuş hakkını kaybetmiş olacaktır.
8- Aynı evde 4 kuş yarışma bedellerinin ödenmesi koşuluyla uçurulabilir.
9- Kuşun puan alabilmesi için kendi hedefine takriben 3 metrelik mesafeden en az on metrelik sefer yapması gerekmektedir.
10- Kuş eğer 40 dakikayı doldurmadan konarsa hakkını kaybedecektir.
11- Bir saat içerisinde puan alacak şekilde oyun yapmayan kuş hakkını kaybeder. Hakem heyeti kuşun inişini beklemek zorunda değildir.
12- Hedef merkez alındığında 25 metre uzağa inen kuş sadece ? İniş puanı? alamaz.
13- Kuş oynadıktan sonra evine inmez kaybolursa sefer puanlarını alır fakat artistik puanlardan konuş puanı alamaz.
14- Kuş göz önünde uçarken bir kazaya uğrarsa (Atmaca alır, tele çarpar, tersleyip ölürse vs.)
A) Kuş sahibi isterse, kaza anına kadar ki puanlar değerlendirilir.
B) Kuş sahibi isterse, başka kuş uçurabilir. (İkinci kuşun uçuş gününü ve saatini hakem heyeti belirleyecektir.)
15- Kuşun uçacağı havanın ? Kuşun uçmasına elverişli olup, olmadığını? hakem heyeti karar verecektir. Erteleme gününün ve saatini yine hakem heyeti belirleyecektir.
16- Kuşun uçacağı evde hiç kimse küfürlü ve yüksek sesle konuşmayacaktır. Kuş havadayken ve indikten sonra hiç kimse kuş hakkında yorum yapmayacaktır. Yarışmacının da onayı alınarak verilen puan hakkında dedikodu yapılmayacaktır. İtiraz ve şikayetler direkt olarak o anda hakem heyetiyle konuşulacaktır.
17-Yarışmacı kuşu belirtilen saatte uçurmak zorundadır. Hakem heyetinin geldiği anda havada başka bir kuş varsa ve 10 dakika içerisinde inmez ise kuş yarışma dışı kalacaktır.

YARIŞMAMIZIN DOSTLUKLARI DAHA İYİ PEKİŞTİRMESİ DİLEĞİYLE
ADAY ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLİYORUZ.

NOT: SERBEST DÖNEM BAŞLANGICI OLAN 23.04.2004 TARİHİNDEN İTİBAREN HERKES KURA
GÜNÜNE KADAR KUŞ UÇURMAKTA SERBESTTİR.

HAKEM HEYETİ : BAşKAN 1. HAKEM 2.HAKEM GÜZLEMCİ

Adil KAYABAşI Sadet BİLGİN Mesut GÜKMEN Kadir AKAY

TEL : 0312 349 39 51 - 0555 414 28 97

KUPA GENEL KURALLARI

1- Kupa başlama tarihi .........................dir. Bu tarihten sonra herkes kuş uçurmakta serbesttir.
2- Kura günleri.................. tarihinden itibaren başlayacak ve 30.11.2005 günü sona erecektir.
3- Bu günden sonra herkes çektiği kura gününe kadar kuş uçurmakta serbesttir.
4- .............................. tarihinde ödül töreniyle birlikte ödüller dağıtılacaktır.

PUANLAMAYA ESAS OLAN KURALLAR.

A- SEFER PUANLARI

1- MESAFE PUANI : Kuş her fışkırdığı 10 metre için 1 sonraki her 5metre için 0.5 puan daha alacaktır.
2- TABAN TAKLA : Kuş yaptığı her seferde vurduğu her taban taklası için 1 puan alacaktır.
3- FIşKIRMA TERTİBİ : Kuş yaptığı sefer sırasındaki sürati ve fışkırma düzenini içeren puandır. Kuşun fışkırma durumuna göre her seferi için 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 ve 3 puanlarından birini alır.
4- TAKLA ORANI :Fışkırma süresince vurduğu taklaların fışkırma mesafesine yayması ve oyunlarında yaptığı taklaların standartlığı göz önüne alınarak puanlanır. Bu kategori içinde her sefer için 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 ve 3 puanlarından biri verilir.
Toplam 4 özelliği içeren puanlar kuşun bir seferinde aldığı puanıdır ve bu
puanların toplamı sefer puanın oluşturur.

B- ARTİSLİK PUANLARI.

1- UÜUş TERTİBİ : Kuş kalktıktan sonra yükselerek mıntıkasını terk edip yaklaşık on dakika yüksekte ve geniş bir saha içerisinde gezerek uçar. Böyle bir uçuş tertibi kuşta istenilen bir özelliktir. Bu tip uçmayı kuş her seferinden sonra tekrar eder. Böyle bir uçuş tertibi olan hayvan en yüksek puanı alır.
2- SEFER ZAMANLAMASI: Oyun aralıklarını eşit zamanlara ( 5-10 dakika) bölen, yanı kuşun uçtuğu süre içerisinde eşit zaman aralıklarında oyuna giren kuşun sefer zamanlaması iyidir ve en yüksek puanı alır.
3- ATMA: Kuş uçuş yüksekliğinden kanat ve kuyruklarını kapatarak hedefine kadar alçalıp oyununa başlar. Bunu yapan kuşun atması çok iyidir ve atma hareketinden en yüksek puanı alır.
4- YERE KALIş: Kuş standart olarak oyuna 0 ile 1.5 metre arası yere kalış mesafesiyle oyuna başlayıp bundan sonraki oyunlarını hep aynı mesafede alan kuş yere kalış mesafesinden en yüksek puanı alır
5- KANAT SESİ: Hayvanın havaya doğru fışkırırken çıkardığı ses tonu ne kadar düzenli ve oyununun sonuna kadar bu ses tonuyla devam ettirebilen hayvan kanat sesi puanından en yüksek notu alır.
6- TAKLA ADEDİ: Uçuş süresince yaptığı oyunlardaki takla toplamı ;
20- 50 takla arasında ise bir puan,
50-75 takla arasında ise iki puan ve
75 takladan fazla atmış ise üç puan alacaktır.
7- KONMA : Oyun yaptığı halde konarken kut gibi konan hayvanlara iniş puanı verilmez. Bunun yanında
a) Bir veya iki takla ile inen hayvanlara 1 puan verilir
b) Üç veya daha üzeri takla vurarak inen hayvanlara 2 puan verilir
c) Uğraşarak inen, inmek için üç dört kez girip çıkan veya çok güzel perdahlayarak konan kuşlara 3 puan verilir .

Bu tip özelliklerden oluşan puanlar kuşun artistik puanlarını oluşturur. Kuş bu tip puanlardan uçuş süresince sadece 1 kez puan alır ve bu puanlar sefer puanlarına ilave edilir. Toplam 7 özellikten oluşan artistik puanlarından her birinden kuş 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 ve 3 puanlarından birini alır.

Yukarıda değişik zamanlarda ve değişik şehirlerde yapılan taklacı oyun kuşu yarışma tüzükleri var,bu sitedede daha geni
ş anlatılımlı yarışmalarla ilgili birçok yazı bulunuyor.

2012 yılında yapılmaya başlayan yarışmalardaki tüzüklerde değişiklik varmı yokmu bilmiyorum,elinde bu senenin yarışma tüzüğü olanlar varsa ve buraya atarlarsa çok güzel olur,enazında yapılan düzenlemelerden herkesin haberi olur ve bu konuda bilgi edinilmiş olacaktır.

Yukarıdaki topik hakkında bazı gençler değişik yorumlar yapmışlar,gerkesin görüşüne saygı duymak lazım,çünkü insanların zevkleri ve kuş anlayışları değişkendir,yanlız doğru olan birşey vardırki yurdumuzun neresinde olursa olsun,hangi ilinde olursa olsun yukarıdaki değişik tüzüklerde olduğu gibi üç aşağı,beş yukarı hep iyi kuşların ortaya çıkması için yarışmalar yapılmaktadır ve tüzüklerde hep iyi kuşların ve vasat kuşların tarifleri yapılmıştır,bu tüzüklerden hangisiyle kendi kuşunuzu puanlarsanız puanlayın elinizdeki kuşun kalitesi ortaya çıkacaktır.

İyi demek adettendir derken, herkes gözüyle görüp izlediği kuşu artsı ve eksisiyle kuşun sahibini rencide etmeden veya kuşun sahibi bir yakınınız dahi olsa kötü kuşu pohpohlamadan anlatması gerektiğini vurgulamak için yazdığım bir yazıdır.
Örneğin,geçenlerde kalabalık bir gurupla birlikte izlediğimiz bir kuşun sahibi kuşu 50 metre yukarıdan almış olmasına rağmen,kuş 40 metre fişeklemesine ve kuş 17 takla vurmuşken,bu kuşa 100 metre gitti ,20 takla vurdu dediğini oradaki herkes duydu ve kuşun sahibini eleştirdi.
Tabi birçok kişi kuşun 17 takla ile 40 metre gittiğini söylediler.
Ama kuş sahibide haklı,kuş 50 metre yukarıdan aldı,40 metrede kendi fişekledi oldumu sana yerden yüksekliği 90metre,kuşun sahibi 10 metre yanılmış bunda nevar ?

Şimdi bu kuşa kim iyi kuş derse yalan söylüyor demektir,ama delikanlıca bu kuş daha bebe yarın ne olacağı belli olmaz dersede doğru söylüyor demektir.
Yukarıdaki tüzüklerden hangisine göre bu kuşu puanlarsanız puanlayın bu kuş diskalifiye olacaktır, çünkü 3 metreden yukarıdaki uyuna puan verilmemektedir.

Herkese yukarıdaki tüzüklerdeki tablolara göre,kendi kuşlarını, kendileri puanlasalar bile, puan toplayan kuşlar uçurması dilerim.
Selam ve dua ile.

kırıkkaleli metin' Alıntı:
S.A
Ben cevdet beye katılmıyorum.
çünki herkezin iyi anlayışı çok farklı. ve en önemli unsur bu iş bir hobidir. zevk işidir. bize göre çok kötü kuş besleyen sahibine çok ama çok hoş gelebilir.bu kötü deyip. kimsenin kalbini kırmaya gerek yok. iyide demeye gerek yok. Zamanla zaten kuş sahibi tecrübeleryle kendini geliştirmesiyle anlayacaktır. şimdi kötü dersek yanlış algılayacaktır. çünki çogumuz iyi ve kötü ayrımı yapamıyoruz iyiyle kötüyü ayıramıyoruz. kötü denince algılayamıyoruz. güle güle besle demek yeterli bence. arkadaşlar ikitane kuşu biraraya getirip eşleştirip, yumartlatıp hertürlü hastalık havaşartları. barındırma şartları vs. yavru çıkartırıp. büyütüp, uçurup oyuna sokup amma iyi amma kötü büyükbir sevinçle, oynayan kuşunu videoya alıp. sitemizde paylaşan insanı neden üzelim. kötü deyip. herkez biliyor paylaşılan hayvanların kalitesini biri iyi deyince iyi kötü deyince kötü olmuyor. bence paylaşımlar baltalanıyor ve insanlar acizane iyi yada kötü paylaşaımlarını artık esirger oluyor.

Birde bu iş aşama aşama yani dereceli. uçsuz bucaksız bir kuyu gibi, deneyimler, yıllar, zaman geçtikçe insan bu işte kendini dahada yeniliyor. bir zaman önceki hayal bile edemediğini belirli bizaman sonra begenmiyorsun. uzaktan görüldüğü gibi sadece yem atıp kişelemek değil . kuşçuluk bana göre iyi bir kuşçu zanaatkargibidir. kolay kolay bu zanaat her adamda bulunmaz. iyibir usta çok deneyim ve yıllar gerekkli ayrıca yetenek te çok büyük faktördür. her işte her insan başarılı olmaz biliriz kimisi başka konuda uzmandır kimisi bi başka konuda uzmandır. buiştede bilgi tecrübe zaman çogu zaman bi işe yaramadığıda oluyor çevremide örnekleri çok.

BUNU TEKRAR YAZIYORUM ÖZELLİKLE BÜYÜK HARFLERLE KUŞÇULUK BİR HOBİDİR ALİ VELİ NEDER NEKONUŞUR, ŞU KUŞUMU BEGENSİN ŞU BENMESİN. ŞUNLAR HAYRAN OLSUN. VEYAHUT ŞÖYLE OLSUN DEĞİL ARKADAŞLAR. ZEFKİN İÇİN BESLEYECEKSİN. MİLLET KÖTÜ DESEDE SENİ MUTLU EDİYOSA BESLEMENDEKİ AMACIGERÇEKLEŞTİRİYOSA HAYVAN. VARSIN KÖTÜ OLSUN. ZATEN ZAMANI GELİNCE İYİSİ OLUR.

Sağlıcakla kalın.

:heyo: :tamam:

merhaba her kuşcunun yaşı ne olursa olsun doğruları vardır .ben ne kadar kendi tecrübelerimi anlatsamda şunu sakın yapma desemde yinede yapıyorlar ve benim yaşadıklarımı yaşıyorlar acı tatlı ,iyi kuşcu kötü kuşcu vardır kuşlarda olduğu gibi ama insanlar artık kimseye doğru dürüst güvenemediklerinden kendi doğrularına yöneliyorlar.Allah herkese gönlünce güvercin uçurmayı nasip etsin inşallah ,keyfini yaşadığımız sürece kuşculuk gelişecektir :slm:

Geri