İYİ KUS YERİNE NASIL İNMELİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
HEP İYİ KUS ALTI SAGLAM İŞTE KUS BU SEKİL İNMELİ DENİR YA İNİSLERDE FARKLI FARKLI

ESNEYE ESNEYE İNER TAKLA VURA VURA İNER BAZEN YALVARTARAK İNER BAZEN TAKLASIZ İNER BAZEN OYNAR BİTKİN HALDE YIGILIR İNER İNERDE ASIL OLMASI GEREKEN İYİ KUSUN İNİSİ NASIL OLMALIDIR

TECRÜBELERİNİZ BİLGİLERİNİZİ KENDİNİZCE DOGRU SANIP İNANDIKLARINIZI BURADAN PAYLASABİLİRMİSİNİZ

SAYGILAR

Fişek alıcak hemen inemeyecek abi zorlanacak inerkene iyi kuş fişek alır zorlanır inerkene zaten belli eder kendini

kırıkkaleli metin' Alıntı:
http://www.izlesene.com/video/sari-disi-yavru-inis-mov/4983175

Evet iyi kuş aynen böyle iner.

Önemli not : Kuşlarına hastayım Metin abi

Çok özür dileyerek konuya gireyim.Sevgili metin abi yanlış anlamAyın lütfen,Sizin kuşların hakkında değil genel olarak konuşmak gerekirse rüzgarlı havada kuşun oynaması,inmesi ve uçması yanıltır değerlendirilmez.Bence de tabi ki saydıra, saydıra inecek,Kuşunda güzel, :heyo: MAŞALLAH :tamam: SAYGILAR

soylemez18' Alıntı:
Çok özür dileyerek konuya gireyim.Sevgili metin abi yanlış anlamAyın lütfen,Sizin kuşların hakkında değil genel olarak konuşmak gerekirse rüzgarlı havada kuşun oynaması,inmesi ve uçması yanıltır değerlendirilmez.Bence de tabi ki saydıra, saydıra inecek,Kuşunda güzel, :heyo: MAŞALLAH :tamam: SAYGILAR

nedemek kardeşim neden yanlış anlayayım. Bu konuda haklısın rüzgarlı hava konusunda.
rüzgar kuş için genel olarak inişlerde aleyhine rol oynar ama bazılarındada lehine olabilir.
normalde bu kuş çok daha zor inen bir hayvandı o gün rüzgar olduğu için daha rahat indi.

Yorumlari okumadan bende anladim videodaki kusun rüzgarli bir hava oldugunu.
Arada 2 tane ayni posta cinsi kus gecti rüzgarla süzülüyordu.,alcak ucuyorlardi.

Ben Rüzgarin kuslari acmak icin güzel bir hava sarti oldugu kanatindeyim.
Ama yere inen iyi kusun gün gelir o güzel inisi sergilemiye bilir.

Benim seneler öncesi haricinde simdi hic damar kusum yok.
Bu sebebten damar kuslarin nasil bir karakterde ve nasil bir ucus sergiledigi konusunda cokta bilgim yok.

Ben kendi kuslarimi anlatayim.
Benim kuslar bir güzel iniyorlardi taki 1 ay öncesine kadar.
kuslar tüy dönemine girdi,sonra hastalik bas gösterdi.
simdi en iyi inen kusum 2 metreden inemez hale geldi.
en iyi ucan kusum ucmaz hale geldi.
en iyi yem yiyen kusum yem yemez duruma geldi.
Bakiyorum hasta degil icerde canlilar ama disari ciknca her gün beni egit diyorlar.
O sebebten neyin ne zaman iyi olacagini tam bilmiyorum.
Bende su kus var bildim bileli hep ayni hic degismeyen kus dediginiz türleride merak etmiyorda degilim yani.

Hepsini gecelim hani videolarda görüyoruruz banyoda besliyor damar 1 kusu simdi ben merak ediyorum.
En iyi dereceye girmis bir kusu ne kadar sakliya bilirsin,o kus ne zamana kadar birincilik aldigi hali sürdüre bilir

Birde SIK takla durumu cok gicik oluyorum.
Kusun birisi ilk geldiginde hic baska kusla gezmezdi hep ayri oynardi,saatlerce havada kalir onun kim oldugunu iyi bilirdim.
simdi kus SIK takladan dolayi ucamiyor tutuyorum uzaga firlatiyorum yine ayni,geciyor bir dama orda aksamliyor.

Burda anlamak istedigim iyi kusun ömrü nekadar.
Hangi sartlarda hic bozulmadan ayni düzende ucar,iner.
Egitim yaparken her gün ayni durumdami yapilmali.
Benim bildigim kuscular kuslarini günde bir kere yem verdigi.
sabah ve aksam ucurmalari egitimli oluyor.

bende aynini yaptim,olmadi
sonra kuslari yemsiz egitime tutdum kiclarini kadirdilar ama birini gördümü dama yapisan,öbürüde oraya gidiyor.
Acta birakmak istemiyorum ama her gün her saat basi bir egitimde cevre icin saglikli olmuyor
Kümes evden uzak yani bahce icinde ama kuslarin bulundugu yerde diger evler var
Her günde kanat sesiyle saat basi egiyim yapamiyorum.
Sükür ses cikaran yok komsularimda kizmiyor ama fazla zorlamamak gerek

Ne yazkikki egitimde geri kaliyorum birde her gün evde kusla ilgilenmek biraz etrafi manyaklastiriyor(isi gücü yokmu Fethullahcimi felan)
fethulahcilik nerden estiyse (:

sonra kümes icinde düzen.
Ya Allahim bir banami veriyor.
Sizin kuslariniz hep ayni follukdami yavruluyor.
Ne yazikki bu bende olmuyor,yer musait ama kus bir bakmissim follugunu bulmus.
sonra bir baska yumurtada baska yere gecmis,yada yere yumurtlamis.
Bunu 40 küsür kusum yapiyor.yani bir iki degil.
cift olmayan kus var acaba yer kavgasimi oluyor ben yokken diyeorum ama görünenbir durum yok yer kavgasi etse gecer bir yere yumurtlardi.

yavruya bakmama durumu
Denemek icin kuslardan bir ciftini ayirdim
Kuslari hic cikmiyacak sekilde bir dolapda besledim.
yem ve sulari 24 saat önlerine koydum
Kus yine 1 yavruya bakmadi ve yavrunun birinin büyümesi diger yavrudan daha cabuk oldu .
Yani degisik yöntemlerde deniyorum ama nedense huylarini bir denge üzerine getiremedim.

Demek istedigim
Nereden anliyabiliriz bir kusun hep ayni düzende uctugunu yetistigini.

En cok sevdigim durum karsida cocuk kresi var villa icinde bir yuva.
Kuslar ucunca bir seviniyorlar taklayi görünce bir sok olma sesi cikiyor anlatamam gariplerim kus görmemis birde takla atinca saskinliklarinin sesi bana kadar geliyor.
Iste onlarin gözündeki kus iyi kustur,taki kendide sahip olana kadar.

ne çok yukarıdan ne de çok alçaktan bırakmamalı kendini, orta yükseklikten, fişeğe girdiği yerden yine giriş mesafesinden girip 4 5 metre fişek yaptıktan sonra 3 4 iyi, üstü çok iyi taklayla sallanarak dönerek merkeze odaklı inmelidir...

Diğer taklalı inen kuşlar için olumsuz düşünüyorum gibi anlaşılmasın ama benim inişte aradığım özellikler arasında 1 nci sırada gelen şu şekilde ; Kuş hedefine oynamaya gelir gibi kapanarak sokulmalı hedef noktasında normal fişeğine başlamalı ancak 1 2 takla 4 5 metre yürüdükten sonra yarım daire çizerek irtifa kaybetmeli ve hedef üzerinde
tekrar taklalarla beraber bir miktar fiseklemeli , bu olayı bu şekilde birkaç defa tekrarlamalı yani hedefine harmanlayarak inmelidir diye düşünüyorum. Böyle kuşlar izledim ve bu tarz kuşların uzun yıllar dahi hata yapma sanşlarını düşük buluyorum. Umarım ifadeler anlaşılır olmuştur.

inerken ayak göstersin 2-3 tane atsın. 1 metre kadar aşağı yukarı yaylanır gibi yapsın. 30 -40 saniye oyalansın yeter yani buda canlı sonuçta . bazı yapışkan kuşlar var ayak göstermesi çok iyi ama yere inerken taş gibi düşüyo takla yok bişey yok böyle hayvanlar varsa elinizde çıkarın elinizden derim

Kuşun yerine nasıl indiği değil ne yapıp indiği önemlidir yapması gerekenleri yaptıktan sonra DÜZDEN GELİP DE İNMEDİYSE ister perdahlı ister taklalı isterse bol taklalı insin tabi ki yerine hepsi iyi iniştir.

kus inerken kendını esnetıyorsa yani düz inmedıgını ızleyıcıye gosterıyorsa yeterlıdır.tabı taklalarla süsler harmanlayarak yaylana yaylana ınerse cok guzel olur.ama bu dedıklerımı yerıne ınerken yapıcak yoksa musaıt bır yerde ucup gıdıp baska yere 100taklayla ınıyor kendı yerıne konmuyorsa kısacası yer hakımıyetı yoksa bu kusda bırseye yaramaz

tengelli' Alıntı:
Kuşun yerine nasıl indiği değil ne yapıp indiği önemlidir yapması gerekenleri yaptıktan sonra DÜZDEN GELİP DE İNMEDİYSE ister perdahlı ister taklalı isterse bol taklalı insin tabi ki yerine hepsi iyi iniştir.

Katılıyorum.Nihayetinde oyun kuşu diyoruz, iniş kuşu değil.Hedefine mastıkayla,kasap havasıyla inen kuşlar sizin olsun.Bana taklası, tertibi adam gibi, seferi bol kuş seyrettirin.Gelsin yerine ayak açsın harmanlasın iki sağ ,iki sol insin.İsterse taklasız insin.

haklısınızda soru oyun kuşu nasıl olamlı degılkı yalnıs anlamadıysam oyun kuşu nasıl ınmelı dıye sormus muharrem abı.yoksa herkes sızlerın dedıklerının oncelıklı oldugunu zaten bılıyor

DELIYUREK41' Alıntı:
haklısınızda soru oyun kuşu nasıl olamlı degılkı yalnıs anlamadıysam oyun kuşu nasıl ınmelı dıye sormus muharrem abı.yoksa herkes sızlerın dedıklerının oncelıklı oldugunu zaten bılıyor
:evet: :evet: :tamam: :tamam: :tamam:

iyi de oynayan kuş kendini bitirmiş kuş öyle sizlerin dediği gibi yardırara yardıra inmez kimse kendini kandırmasın ben size 30 taklalıda iniş cekerim ama kaç sefer yaptı tırt 2 yok neye yarar. kimse kendin kandırmasın iyi oynayan iyi sefer yapan hiç bir kuş helede metrajlıysa öyle gezdire gezdire takla atarak öyle esneye esneye takla atarak inmez indiği anlarda istisnadır.eğer bende iniyor diyorsanız. dediğiniz kuş benim dediklerimi yada benim istediklerim yarısını yapmaz yapıyor dersenizde size göre yapıyordur.. kusrabakmayın.

BENDE SUNDA BUNDA VAR DEMEDİM NASIL İNER DEDİM KENAN KARDESİM KONUYU BENDE VAR DEMİŞİM GİBİ YANSITMISSINIZ BEN KENDİM OLARAK NE HER SEYİ BİLDİGİMİ NEDE KUSLARIMI SÖYLEDİR BÖYLEDİR DİYE ANLATMIS DEGİLİMDİR BU SADECE BİLGİLENMEK DEGİŞİK FİKİRLERİ ÖGRENMEK BELKİDE BENİM DOGRU SANDIGIMDAN DAHA DOGRU SU VARDIR DİYE ÖGRENMEK AÇISINDAN BU KONUYU AÇTIM FİKİRLER GÖRÜSLER İNANISLAR FARKLI FARKLI AMA DOGRU BİR O DOGRU NE İSE HEPİMİZ OLARAK ONU YAKALAYABİLMEK BENİM SENİN ONUN DOGRUSU YOKKİ NEYSE DOGRU OLAN O BİR BİZ ORADAYIZ

SAYGILAR

:p

abi cevap yazan olursa diye yazdım sana bireysel değil ama kuşların kupalarda 100 de 80 diskalifiye sebebi iniş neden iyi kuş nasıl inecegini bilendir deli dana gibi dönen değil şimdi ama coğumuz derizki böyle incek şöyle inecek düzden inmesein görevini yaptıktan sonra yerine diğer seceneklerin hepsi geçerli ben isterim 40 taklayla insin kupaya atacağım kuş yerine sadece iniş 250 puan yapar 20 dakikada 4 seferde yazdırsın insin dereceye girer ama bir tane görsel sefer cıkarmaz kuş inişte sefere geldiği mesafeden yüksekten inerse taklasız iner ama boş değil cok aşağı gelir perdahlı iner ama sefer gibi yaparsada yukardan bırakır neticede sizlerde yüzlerce secenek sayarsınız peki hiç sefer yapmadığı halde kaltıktan sonra 15 taklayla iniyor diye kümesinde o kuşu damızlık yapan var mı ?

DELIYUREK41' Alıntı:

Murat kardeşim.Konu açılmış fikir beyan ettim.Muharrem beyi bana karşı mı koruyorsun onu da anlamış değilim:)). Muharrem beyin bu sitedeki çabalarına ben de saygı duyuyorum.Ayrıca foruma hareket gelsin diye konu açtığının farkındayım.

Asıl mevzumuza dönersek,ben sadece kendi kuş anlayışımdan mesulum .Bana katılan da olur katılmayan da.Saygı duyarım.
Kuş kaç taklalı Oynasın diye sorulsaydı,ben 4/6 arası derdim.Çoğu okuyan beğenmezdi.Kaç mt fişek mesafesi diye sorulsaydı, 15/20 mt derdim.Belki onu da beğenmeyen çok olurdu.

Gerçi anlatarak kuş tartışmak zor oluyor.Çünkü o zaman kaç mt,kaç tane,kaç sefer gibi nicel değerleri tartışıyoruz.Asıl önemli olansa o saydıklarımızı nasıl yaptığı.Yani kuşun niteliği.Bunu da yazarak anlatabilmek zor oluyor.

kenan hocam senin sitedeki her konu başlığına yaptığın ve konuyu alaksız yerlere çeken yorumların çok garibime gidiyor bu ara, hiçbir konu başlığına yapıcı yorum yapmadığının ,devamlı konuyu saptırıp polemik haline getirdiğinin ve herkesin bildiği şeyleri devamlı tazikli bir şekilde sadece sen biliyormuşusn gibi lanse ettiğinin ve en önemlisi artık insanlara gına geldiğinin farındamısın ?

Konu iyi kuş yerine nasıl inmeli ama,iş kaç takla kaç fişek yapacak muhabbetine dönmüş.

Konu başlığınla alakalı olan fikirler tamamda, alakasız fikirler başka sorulara cevap verirken açıklanmalı,kısacası

konuyu özünden saptırmadan cevaplamakta fayda var.

Nacizhane benim fikrim ise şudur,kuş yerine inerken bence en makbulu taklalı inmesidir,takla sayısının 3-15 olması

farketmez

Yoksa kaç sayı yapıp indi,ne kadar oynadı v.s bu sorunun cevabı değil.

Yerine düz inmesin posta kuşu gibi yeter benim için.

Selamlar sağlıcakla kalın.

alidemirsmm' Alıntı:
kenan hocam senin sitedeki her konu başlığına yaptığın ve konuyu alaksız yerlere çeken yorumların çok garibime gidiyor bu ara, hiçbir konu başlığına yapıcı yorum yapmadığının ,devamlı konuyu saptırıp polemik haline getirdiğinin ve herkesin bildiği şeyleri devamlı tazikli bir şekilde sadece sen biliyormuşusn gibi lanse ettiğinin ve en önemlisi artık insanlara gına geldiğinin farındamısın ?

İŞTE KARDEŞİM dedidiğin gibi siz iyisini bilirsiniz konu alakasız doğru diyorsun. ben sana neden alakasız desem bu konu uzar gider. siz doğru diyorsunuz senin kuşun 3 sefer 15 takla oynarsa nasıl iner 15 sefer 3 takla oynarsa nasıl iner senin kuşun 40- 50 sefer 3-4 takla yaparsa nasıl iner neye göre kuş nasıl inmeli. doğrusunu siz biliyorsunuz.sizi rahatsız ettiysem özür dilerim kardeş.

şenol tunç' Alıntı:
Konu iyi kuş yerine nasıl inmeli ama,iş kaç takla kaç fişek yapacak muhabbetine dönmüş.

Konu başlığınla alakalı olan fikirler tamamda, alakasız fikirler başka sorulara cevap verirken açıklanmalı,kısacası

konuyu özünden saptırmadan cevaplamakta fayda var.

Nacizhane benim fikrim ise şudur,kuş yerine inerken bence en makbulu taklalı inmesidir,takla sayısının 3-15 olması

farketmez

Yoksa kaç sayı yapıp indi,ne kadar oynadı v.s bu sorunun cevabı değil.

Yerine düz inmesin posta kuşu gibi yeter benim için.

Selamlar sağlıcakla kalın.

benim ilk cevabın kişiler istediği gibi anlar abi yapıcak bir şey yok

tengelli' Alıntı:

Kenan ağabeyim ve Ali ağabeyim,
Sizden istirhamım biraz daha yapıcı davranmanız.
Haddime değil yaşça benden büyüksünüz.
Kardeş olarak sizden rica ediyorum. Konuyu kilitlemeyelim, Taklacı ırkı için güzel bir konu.
Fakat birbirimize karşı kırıcı olmayalım. Konunun dışına çıkmamaya özen gösterelim.
Konu iyi kuşun yere nasıl inmesi. Kaç takla ile seferi vs. değil .
Lütfen .. Abilerim .

Saygılar .

tengelli yazdı:

soner kardeşim ilk yazdığım bundan sen ne anlıyorsun. zıtsal bir yazı yok cekile cekile konu değişti değişik anlarsalar yazımı değişik cevap yazarım.

ARKADASLAR TABİKİ HER KES KENDİNCE BİLDİKLERİ EDİNDİKLERİ GÖZLEMLERİNE GÖRE İNANDIKLARINI SÖYLÜYORLAR

ESASEN SORU AÇIK VE NET KUS İŞİNİ İSTENİLDİGİ GİBİ YAPTIKDAN SONRA ASIL OLAN YANİ OLMASI GEREKEN İNİS SEKLİ NASIL OLMALI HEPSİ BU TAKLALI ,,, TAKLASIZ ,,, ÇOK PERDAHLI VE TAKLALI ,,,TAKLASIZ ESNEYEREK VS VS

KIRACAK KIRILACAK BİR SEY YOK BÜTÜN GÖRÜS VE FİKİRLERE SAYGIM SONSUZ

MÜKEMMELE ODAKLANMAK İYİDİR BİZLERİ HEP DAHA İYİYE HATTA EN İYİYE YÖNELTİR ANCAK BUNU DEVAMLI ELEŞTİRMEYE HAKKI SEKLİNDE ANLAMAYALIM BİR SEYİ kesin dille ELESTİRİYORSAK ELEŞTİRDİGİMİZ O KONUDA GERÇEKDEN NE YAPILMASI NASIL OLMASI GEREKTİGİNİDE SÖYLEYEBİLİYOR DURUMDA OLMALIYIZ

SAYGILAR

pegasus' Alıntı:
DELIYUREK41' Alıntı:

Murat kardeşim.Konu açılmış fikir beyan ettim.Muharrem beyi bana karşı mı koruyorsun onu da anlamış değilim:)). Muharrem beyin bu sitedeki çabalarına ben de saygı duyuyorum.Ayrıca foruma hareket gelsin diye konu açtığının farkındayım.

Asıl mevzumuza dönersek,ben sadece kendi kuş anlayışımdan mesulum .Bana katılan da olur katılmayan da.Saygı duyarım.
Kuş kaç taklalı Oynasın diye sorulsaydı,ben 4/6 arası derdim.Çoğu okuyan beğenmezdi.Kaç mt fişek mesafesi diye sorulsaydı, 15/20 mt derdim.Belki onu da beğenmeyen çok olurdu.

Gerçi anlatarak kuş tartışmak zor oluyor.Çünkü o zaman kaç mt,kaç tane,kaç sefer gibi nicel değerleri tartışıyoruz.Asıl önemli olansa o saydıklarımızı nasıl yaptığı.Yani kuşun niteliği.Bunu da yazarak anlatabilmek zor oluyor.

ESTAGFURULLAH SAVUNMA SAVUNULMA NE KELİME TANER KARDESİM HİÇ BİRİMİZİN ÖYLE SEYLERE ZATEN İHTİYACI OLMAMALI KENDİM OLARAK HEPİNİZİN GÖNLÜMDE YERİ AYRI AYRI HEPİNİZİ SEVİYOR SAYIYOR GÖRÜS VE DÜŞÜNCELERİNİZE SAYGI DUYUYORUM

Merhaba,
Bu konuya yazabilecek kadar usta değilim belki...
Ama inişin en çok incelendiği ilde yetiştiğim için bu başlığa yazacak bir kaç cümlem var.
İyi kuş görevini yaptıktan sonra inişe geldiğini hissettirir nitelikte bir kaç iniş seferi(normal oyunlara nisbetle daha kısa seferler olur) yapar.
Artık inmeye geliyorum anlamı taşıyan bu seferlerin ardından kuş inişini seyrettirerek hedefine iner.
Buradaki seyrettirmek, kuşun inişte sinsi bir hareket yapmaması yerine taklalı-taklasız olabilir perdahlı ve inişini göstere göstere inmesi anlamına gelir.

tengelli' Alıntı:
alidemirsmm' Alıntı:

İŞTE KARDEŞİM dedidiğin gibi siz iyisini bilirsiniz konu alakasız doğru diyorsun. ben sana neden alakasız desem bu konu uzar gider. siz doğru diyorsunuz senin kuşun 3 sefer 15 takla oynarsa nasıl iner 15 sefer 3 takla oynarsa nasıl iner senin kuşun 40- 50 sefer 3-4 takla yaparsa nasıl iner neye göre kuş nasıl inmeli. doğrusunu siz biliyorsunuz.sizi rahatsız ettiysem özür dilerim kardeş.

estağfurullah kenan hocam , bizim bildiğimiz senin bilmediğin birşey yoktur kanımca, zaten doğru birdir ve belli bir seviyenin üzerindeki herkes aşağı yukarı aynı cümleleri kurar, burda sorun olan şey hep değişik taraflara konunun çekilmesi, şimdi burda illa detaylandırmak mı lazım ? yani oyun yapmadan gelip kırk takla ile inen kuşu beslemeyecek tek kişi senmisin ? adam burda ortalama ve yeterince oynayan bi kuşu kastediyor , illa bunu mu yazsaydı, sende onu anlıyorsun ama sebebini bilmediğim bir şekilde kışkırtıcı yazıyorsun, neyse ne diyim stresinden kurtulursun kısa zamanda inşallah, selamlar...

Geri