İYİ KUS YERİNE NASIL İNMELİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
pegasus' Alıntı:
DELIYUREK41' Alıntı:
haklısınızda soru oyun kuşu nasıl olamlı degılkı yalnıs anlamadıysam oyun kuşu nasıl ınmelı dıye sormus muharrem abı.yoksa herkes sızlerın dedıklerının oncelıklı oldugunu zaten bılıyor

Murat kardeşim.Konu açılmış fikir beyan ettim.Muharrem beyi bana karşı mı koruyorsun onu da anlamış değilim:)). Muharrem beyin bu sitedeki çabalarına ben de saygı duyuyorum.Ayrıca foruma hareket gelsin diye konu açtığının farkındayım.

estegfurullah abı neden sıze karsı muharrem abıyı koruyayım.sızı ne kadar tanırsam muharrem abıyıde okadar yanı sıtedekı yazılarından bılıyorum kendısını.ben kon u farklı yerlere gıdıyor dagılmasın manasında yazdım o yazıyı ters olduysa kusura bakmayın hayırlı gunler.ayrıca dıger yazdıklarınıza bende katılıyorum

DELIYUREK41' Alıntı:
estegfurullah abı neden sıze karsı muharrem abıyı koruyayım.sızı ne kadar tanırsam muharrem abıyıde okadar yanı sıtedekı yazılarından bılıyorum kendısını.ben kon u farklı yerlere gıdıyor dagılmasın manasında yazdım o yazıyı ters olduysa kusura bakmayın hayırlı gunler.ayrıca dıger yazdıklarınıza bende katılıyorum

Kusurluk bir şey olur mu Murat kardeş.Dediğim gibi konu açılmış tartışıyoruz sadece.Yazarak tartışmalarda göz teması olmadığından( herhalde), yanlış anlaşmalar oluyor bazen.
selamlar.

HEP İYİ KUS ALTI SAGLAM İŞTE KUS BU SEKİL İNMELİ DENİR YA İNİSLERDE FARKLI FARKLI

ESNEYE ESNEYE İNER TAKLA VURA VURA İNER BAZEN YALVARTARAK İNER BAZEN TAKLASIZ İNER BAZEN OYNAR BİTKİN HALDE YIGILIR İNER İNERDE ASIL OLMASI GEREKEN İYİ KUSUN İNİSİ NASIL OLMALIDIR

TECRÜBELERİNİZ BİLGİLERİNİZİ KENDİNİZCE DOGRU SANIP İNANDIKLARINIZI BURADAN PAYLASABİLİRMİSİNİZ

SAYGILAR

s.a her kuşçunun kendince düşünceleri ve fikirleri olur. formdanda bunu kanıtlanmış.
nacizane fikrim kuş da aranması gereken önemli vasıflardan bir taneside inme meselesidir ( yer hakimiyeti)
eger kuş oyun dan sonra konma seferleri diye tabir ettigimiz kendini (yavaşlatıp) daireler içerisinde ve her seferinde o daire içerisinde daha kısa helezonlar yani daha kısa manevralar yapmasını makbül görürüz kısa kısa kısa en sonunda o kuş yerine takla vurmadanda ama yerine esneye esneye inse kuşun (GENEL durumu göze alındıgında makbul bir iniş olmuştur)

bir de yerine perdahla inen kuşlar vardır.
buda yine kuş oyun uçumunu tamamladıkdan sonra görevini yaptıkdan sonra kendini yavaşlatıp bi kaç tane kısa sefer fişek diye tabir ettigimiz konma seferleri diye tabir ettigimiz görevini yerine getirdikden sonra belirli bir mesafeye geldikten sonra dozunda bir yukarı hafif bir esnemeden sonra taklalı ve kendini tarta tarta takla sayısı az olmamakla beraber yerine inmesi olarak degerlediririz.

SELAMI ALEYKUM MARIK ABI BEN OKTAY NASILSIN IYSINDIR INSALLAH ABI IYI KUŞ ALTI DOLU INMELI BOŞ DEGIL OKADAR KUŞ IZLEDIKKI KUŞ HEDEFİNEDE INMESI AYRI BIR PUANDIR

:tamam:
perdah77' Alıntı:
Diğer taklalı inen kuşlar için olumsuz düşünüyorum gibi anlaşılmasın ama benim inişte aradığım özellikler arasında 1 nci sırada gelen şu şekilde ; Kuş hedefine oynamaya gelir gibi kapanarak sokulmalı hedef noktasında normal fişeğine başlamalı ancak 1 2 takla 4 5 metre yürüdükten sonra yarım daire çizerek irtifa kaybetmeli ve hedef üzerinde
tekrar taklalarla beraber bir miktar fiseklemeli , bu olayı bu şekilde birkaç defa tekrarlamalı yani hedefine harmanlayarak inmelidir diye düşünüyorum. Böyle kuşlar izledim ve bu tarz kuşların uzun yıllar dahi hata yapma sanşlarını düşük buluyorum. Umarım ifadeler anlaşılır olmuştur.

Devir değişti iyi kuş yerine nasıl inmeliyi çözdük.
Şimdi kaybolmadan nasıl yerine inmeliyi tartışalım.:)))))
selamlar

s a aramıza tekrar hos geldın senol kardesım guzel paylasımlar saygılar

Geri