MEHMET TASKIRAN
Üye
- Ad Soyad
- mehmet taskiran
- Meslek
- kuscu metal
- İlgi Alanı
- Kediler
iyi ve dikkatli okumani tavsiye ederim,20 yillik kuscu arkadasim.
m tas' Alıntı:smail' Alıntı:Selam Mehmet bey bende size onu diyorum kuşu bilmek ayrı bişey elindekileri bilirsin ama hiç bilmedigin bi kuşu eline aldıgında bu özelliklerle ii diyebilirmisin siz bilenen kuşları söylüorsunuz peki kuşu elinize aldıgınızda kümese girecegini yada yapışacagını bilirmisiniz?
imail bey kardesim,yerdeki kuslarin istedigim amaca hizmet edip etmeyecegini bir takim iseretlerle tahmin etmeye calisirim,sectigim kusda buyuk oranda istedigim dogrultuda olur.ama hatasiz dort dortluk olur demiyorum.performans kusu besleyen prof lar bir kusa su sekilde not verirler.yavru kus ucurulur,yavruluktan itibaren hareket ve kabiliyyet istatiskligi tutulur taki ana tulege girip cikar,eke olur,ese atarsin,yumurta yavru olayi gerceklesir,kus durulur,standdardlasir,buraya kadar kus neler yapti,ve sun ne yapiyor.bu uzun bir suredir,ve bunun sonunda bir karar verirsin.eger hatali ise boynunu cekersin,eger hatasizsa hosuna gidiyorsa beslersin.
benim yukarida kaleme aldigim isaretlere gelince,onlarda yanlis degil.elbetteki,performans kusunun hatasiz oldugudan yuzde yuz emin olmak icin,ucurmak gerekir,ama emek verip ucuracagin kusdada bir takim isaretler gormelisinki bu ise yeltenesin.yoksa bir kayapayla, oyuna sokacagim diye omur curutmemelisin.
saygilar.