Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
hemşerim bunlar harika valla.çokta sağlıklı görünüyorlar inşallah üretirsin.bendede var bunlardan çok zor ürüyorlar.bir takımdan zorla üç takım yapabildim geçen sezon .inşallah bu sezon hepimiz bol sağlıklı yavrular alırız.
sağ ol cüneyt abi ben kendimi bildim bileli bu ırktan besliyorum ama bu kadar iyilerini 3-4 senedir besliyorum,şükür güzel üretiyorum posta kırıklarınla,bangolara baktırıyorum ama bakıcılarım sırf kısa gagalı besliyor uzun gagalı beslettinmi yavruya hemen küsüyorlar,,sende kırmızı kanat dişi fazla varı abi varsa satarsan alabilirim,sağlıklı iyi yavrular
sağ ol polat kardeş kuşları önceden dışarı salıyordum ondan kanatları kesikti şimdi salmada besliyorum 1 sene oldu kanatları geldi ilgin için sağ ol saygılar.....
Merhaba eser kardeş evet bunlar izmirin deyimiyle mısıri istanbulun deyimiyle bango deniliyor [bence arasında fark yok sadece isim farklı kullanılıyor] ,ben yaklaşık 20 senedir kuş besliyorum bizim burda ve izmirin her yerinde mısıri deniliyor,istanbul baskalarınada izmirde bango deniliyor,istanbul baskasının kafa kesmesi boyun altındandır izmir baskasının kafa kesmesi gaga izasındandır..... Yerli izmir bangosunun asıl özelliği kanatları 5 - 5 veya 6 -6 dır kafa kesmesi boyun altındadır ,kuyruk aldında bacaklarında ve sırtında hiç beyazlık olmamalıdır.şimdi bunlara başka ırk sokarak dolu kanat bangolar çıkardılar en çok tutulanıda şimdilik bunlar siyah rengi en çok tutulanıdır ama sarı ve özellikle kırmızı rengi az ve çok pahalıdır.benden bir tafsiye elinizde orjinal izmir bangosu olanlar onlara sahip çıksınlar ilerde bunlarıda arayabiliriz......Mısırinin cok değişik renk ve kafa yapısı farklı çeşidi var.iyi akşamlar ,saygılarla.......
H.g Tuncay bey;
Aramızda bangocuları görmek güzel, bu narin ırkı ,bu günümüzde besleyenlerin sayısı oldukca az.Sanırım kanat bango besliyosunuz, bol yavru almanız dileğiyle, hastalıksız kümesler.
Evet Gökay bey bango ve baska besliyorum,fazla resim gönderemediğim için diğerlerini sergileyemedim resimlerin boylarınımı küçültüp göndereyim,ben bu ırklardan başkasını hiç beslemedim çocukluğumdan beri bunlara karşı ilgim çok üretimi zor ama üstüne düşersen oluyor,hem kanat ,hem kanat kuyruk hemde sırf kuyruk üretiyorum,ilgin icin sağ ol sizede bol yavrular saygılar........
Resim yollamak basit, resmi küçültmene gerek yok kısaca anlatayım, http://imageshack.us/ bu siteye gir, resmi bilgisayardan sectikten sonra, resim büyüklük ayarını, 640x480 yap, resmi yükle (host it !) yap, sonra sıralı kodlar cıkacak, en aşağıdaki 4 sıradaki kodu kopyele , forumdaki cevap kısmına yapıştır.
Avatarınızdaki karakuyruk bangonun, bir benzeri bendede var,
merhaba kardeş ben hunkarı beslıyorum ama bu kuşlara bayılıyorum yavru alması çok zor aluyor çok nazlı buyuyorlar hala daha bu kuşlardan vazgeçemiyorum varsa takım satılık alabilirim kuşlarını begendim bol yavru alman dilegiyle iyi gunler manisa alasehirden fatih