İzmir'den Özgür Hocanın Dönekleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur_alcitepe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ozgur alcitepe
Meslek
ogretmen
İlgi Alanı
Köpekler
1000232m.jpg
1000315i.jpg
1000317r.jpg
1000325.jpg
1000326.jpg
1000327.jpg
1000329v.jpg
1000334b.jpg
1000342.jpg

maşşallah kuşlar yapı itibariyle güzel gözüküyorlar
allah kem gözden korusun.
umarım havadada yerdeki kadar güzeldirler.
allah zeval vermesin..

masallah hocam kuşların güzelmiş .ilk resimdeki erkek çok hoşuma gitti :tamam: :oley:

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.İyi secereye sahip kuşların yavrularıdır.Bu sene çıkan yavruların resimlerini kuşlar tüyden çıkınca ekleyeceğim.

Maşallah guzel kuşlarınız var.Bol yavrulu saglıklı bir sezon dileğiyle saygılar.

Hocam bende İzmir ßalçova'nın genç dönekçilerinden...Maşallah kuşlarınız çok güzel.Bizlerde iyi dönekçilerin izinden gitmeye çalışıyoruz.

Özgür Hocam merhaba kuşlarınız çok güzel allah nazardan saklasın .Orta resimdeki kuyrukları kapalı baskayı merak ettim.Galaçalarınızda kapalı dönek veren ırk var herhanlde selamlar

Evet kuşların baskın olan bir kolu pal boska,boz ve düz arap kuşlardan oluşmaktadır.

evet özgür hocam belli zaten bende kapalı döneklere çok meraklıyım İzmire gelirsem yanınıza uğramak isterim Balçovadasınız herhalde

masallah masallah allah nazardan korusun.
hasta oluyorum su doneklere.
ben fransada oturuyorum bu yaz mutlaka getirecem. baska yolu yok.
yoksa taklaci beslemek zorundz kaliyorum. (hic sevmem, himse duymasin (: )

kuşlara bakınca, dönekçiliği bilerek ve anlayarak yaptığınız belli oluyor.hepsine maşallah güle güle besleyin ve uçurun.

Arkadaşlar,güzel sözleriniz için teşekkürler.Uzun zamandır siteye girmiyorum.Kuşlarıma hastalık girdi.Fotoğraftaki kuşların bir kısmı öldü.Damızlık bir kaç çift kuş kaldı.

Allah size uzun ömürler versin de yine böyle temiz soylardan güzel dönekler görelim. Bol ve sağlıklı yavrular.

maşallah kuşlarınız çok harika tabi kuşculukta ölümler oluyo ama kalan damarlardan insallah tekrar üretirsiniz bol yavru almanız dileğiyle burdur dan selamlar................

Hocam mrb BU KUŞLAR BENİM DEDEMİN KALLEŞ ERKEKTEN GELME YAKLAŞIK 50 SENELİK BİR DAMARA BAĞLI OLAN PAL BASKA ve PAL GALAÇALARINA BENZİYORR HATTA TIPATIP AYNI NERDE BESLİYORSUNUZ ACABA DEDEMİN ADI KAYROLACI SALİM YAĞANELERDE

Tam üstüne bastın yeğenim ayağını kaldır.Bu kuşlar 'karyolacı Salim'olarak tanınan dönekçilerin piri olarak nitelendirebileceğim kişinin kuşları.Büyük bir çaba ile bu nadide kuşları yaşatmaya ve üretmeye çalışıyorum.

Hocam Mrb çok memnun oldum Kuşları Görünce Pal Galaçalardan Tanıdım Dedeme Sordum Doğrudur Dedi.Kuşlar Sanırım İZmirde Değerini Bİlen 3 Kişide 1 çift Yavrunuz var şuanda Büyüdü Onlara ben bakıyorum okadar çok merak ediyorum ki onları, geldiğinizde beni muhakkak çağırın tanışmak isterim Sİzinle Saygılar

Maşallah hocam sağlıklı hastalıksız günler dileyelim ladikalarında yerde güzel duruyor havadaki dönüşleri nasıl.

Selamlar Hocam,yavrularınız çok düzgün çıkmış maşallah.kuşun aslı neyse neslide odur zaten.

Her hayvanda olduğu gibi dönek güvercindede secere çok önemli.Kuşlara ne kadar eğitim verirseniz verin eğer kuşun içinde yoksa sonuç almanız imkansızdır.Bu gördüğünüz kuşlar 60 yıllık geçmişi olan kuşlardır.Yeni yetişen ve döneği kara galaçadan ibaret zanneden kuşçu arkadaşlar bu kuşlara garip garip bakıyorlar.Aslında döneğin aslı bunlar.Ama arkadaşlarada hak vermemek elde değil.Çünkü bu kuşların nesli tükenmek üzere.Dönüşlerine gelince;bu kuşlar plaka dönüş olarak tabir edilen dönüşü yapmaktadır.

hocam maşşallah kuşların cok güzel bende saya besliyorum ve bir kac döneğimde var döneğede merak sardım arada izmirede gelip gidiyorum mümkünse izmire geldiğimde sizinlede görüşebilirmiyiz ben h i çapgın üyelik cenkin benim oğlum bitezden selamlar 0 532 3638509

Rahmetli Beştepeli Yavuz Amcanın Kuşlarınada Benziyor. Kuşların Damarı Sağlam Çıkan Yavruların Şekillerinden Belli. Pkala Dönüş Yakalamanız Dileklerimle .

Allah nazarlardan saklasın güzel kuşlarınız var.

taklacı hariç diğer ırkların yabani olarak nitelendirildiği bir coğrafya da (kayseri) kuşçulukla ilgilenen biri olarak taklacı harici diğer ırkları çok merak ediyorum.
bu kuşların oyunları nasıldır bilgi verir misiniz

saygılarımla...

Hocam kuşlara maaşallah, eski kanlar olduğu belli olyor zaten, uçuruyorsanız ve söylediğiniz dönüşleri görmek isteriz,misafir kabul ederseniz tabiki. Güle güle besleyin..

Soner kardeşim kuşlar dediğin şahsa uzak bir yerden değil.Bu kuşlar Yağhanelerden "Karyolacı Salim'in".Yıllardır bu nadide kuşları yaşatmak ve üretmek için çabalıyorum.Geçen yıl kuşçuluk hayatımın en ağır darbesini yedim.80 parça kuştan 12 tane kuşum kaldı.Yinede yılmadan büyük bir uğraş vererek aynı kanı inatla üretmeye çalışıyorum.Uçurup döndürdüğüm birkaç yavruyuda şahine kaptırma korkusuyla yatırdım.
Biyolog Ahmet kardeşim dönekte taklacı gibi bir oyun kuşudur.Ben yıllarca taklacı (oyun kuşu ve şebap)beslemiş biri olarak dönek kuşun oyun itibariyle çok güzel ve özel bir kuş olduğunu düşünüyorum.Anlatılmaz yaşanır diyorum.Tabi şunu ilave etmeden geçemeyeceğim her dönen kuş aynı dönüşü yapmaz.Benim aradığım dönüş çok özel bir dönüştür.Ve halen bu dönüşü görmemiş ama uzun yıllardır dönek besleyen çok arkadaşımız vardır.
Volkan kardeşim sizin sorunuzada cevap vermiş oldum sanırım.

açıklama için teşekkür ederim özgür hocam... siteye üye olduğum andan itibaren araştırıp az çok bilgi sahibi oldum diğer ırklar hakkında... şimdilik taklacıya devam diyorum ;) ama döneklerde beni cezbetmedi desem yalan olur.İlerde bir çift dönek getirtme fikri aklımın bir köşesinde duruyor.inş nasip olur...hastalıksız kazasız belasız bol yavrular almanız dılegıyle ... saygılar.

HOCAM BEN İZMİRDEN MURAT ÇATALTAŞ... MAAŞALLAH KUŞLARINIZ ÇOK GÜZEL. ÖZELLİKLE İLK RESİMDEKİ ERKEK VE SAKALLI PAL ÇOK HOŞUMA GİTTİ. ALLAH ZEVAL VERMESİN. BOL VE SAĞLIKLI YAVRULAR; KAZASIZ BELASIZ UÇURMALAR NASİP ETSİN... SELAMLAR, SEVGİLER...

Geri