İzmir'den Özgür Hocanın Dönekleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgur_alcitepe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K
img0231wf.jpg
img0230ny.jpg
img0229c.jpg
img0225j.jpg
img0224vn.jpg
img0221h.jpg
img0220m.jpg

Hocam sende ne değerler varmış biz görememişiz. Sİteye uğramaz oldunuz.

Bu kuşlar kaç senelik damar hocam? Bizim kuşları çok andırıyorlar..

Soner'cim bu kuşlar yaklaşık 60 yıllık bir damar.İzmir'de şu an bu kuşlardan iki kişide daha var.Kuşların hikayesi çok uzun.Ama sana şu kadarını söyleyeyim, bu kuşların kan ağırlığı Rıza Bey'in kuşları ,Kalleş erkek ve bir tarafıda Boşnak Süleyman'ın bizzat kendinin 1940 lı yıllarda üretmiş olduğu Bango ırkı kuşlardır.

ozgur_alcitepe' Alıntı:
Soner'cim bu kuşlar yaklaşık 60 yıllık bir damar.İzmir'de şu an bu kuşlardan iki kişide daha var.Kuşların hikayesi çok uzun.Ama sana şu kadarını söyleyeyim, bu kuşların kan ağırlığı Rıza Bey'in kuşları ,Kalleş erkek ve bir tarafıda Boşnak Süleyman'ın bizzat kendinin 1940 lı yıllarda üretmiş olduğu Bango ırkı kuşlardır.

Özgür hocam, Rıza beyin kuşları ise not vermek bize düşmez. Rıza bey döneği Türkiye'ye getiren şahıs. Dönekleriniz gerçekten servet hocam. İlgilendiğiniz de resimlerden belli. Merağınıza söz yok zaten. Ne mutlu size hocam sahip çıkmışsınız. Ben Şükrü'nün oğluyum bilmiyorum tanırmısınız babamda eski kuşçu. Rıza beyin akranlarından. 80 yaşında şimdi. Halen ilgileniyor kuşlarımız ile. Babamın kuşlarıda 60 senelik abi. Tip olarak sizin kuşlar ile aynılar. Gagalar göğüsler falan. O yüzden sizin kuşlar direk beni mest etti. Pal galaça bademli erkek, Gemli yandan elifli dişi. Bu tip kuşlar kalmadı artık abi.

Hocam yavrularım çoğalsın size ya bir erkek veyahut bir dişi hediye etmek isterim. Bu kuşlara girip daha iyilerini üreteceğinizden eminim. Bu kuşlar kayrolacı Salim amcanın kuşları imiş. Konuyu gezdim, yorumları okudum. Bizim ırk inatçı abi. İçlerinden yumuşak olanlarda çıkıyor. Sizdeki döneklerle çapraz eşleyip bir kaç yavruyu denemek ümit ediyorum. Eminim ki randuman alırız. Siz uygun görürseniz.

Teklifin için teşekkür ederim ama beni tanıyanlar bilir ben bu ırka kuş katmıyorum.Nedenini sorarsan çok uğraşmak gerekiyor.Yeni kattığın bir kuşun uyup uymadığını öğrenmek en az iki seneye maloluyor.

ozgur_alcitepe' Alıntı:
Teklifin için teşekkür ederim ama beni tanıyanlar bilir ben bu ırka kuş katmıyorum.Nedenini sorarsan çok uğraşmak gerekiyor.Yeni kattığın bir kuşun uyup uymadığını öğrenmek en az iki seneye maloluyor.

Evet Aynen. Yine de takdir sizin tabii hocam.

hocam ben burdurdan süleyman ben bir çift akkafa alacagım sıfır kesme akkafa acaba satılık varmı elinizde birde fiyatı ne kadar

Süleyman Bey akkafadan kastın nedir? Kara galaça mı ,yoksa palgalaça ve benzeri galaçalar mı? Kara galaçaları kastediyorsan elimde satabileceğim bir çift var.Bana 5372173284 numaralı telefondan ulaşabilirsin.

Özgür hocam kuşlarınız ne alemde?
Uçurduğunuz varmı performansları hakkında bilgi alabilirmiyiz? ..

Sonercim biliyorsun ki dönek güvercini uçurursan performans beklersin.Dönen yavrularımız var tabiiki.Ancak özellikle son altı aydır biraz iş, biraz şahin faktörü kuşlara gerekli antrenmanı vermemizi engelledi.Hiç uçurmamaktansa azda olsa uçurarak zevkimizi yaşamaya çalışıyoruz.Neyseki kuşlar geçmişte birçok kuşçu tarafından izlenmiş ve tescil edilmiş bir soydan geliyor.Yani bugün değil on yıl sonrada uçursak altlarından ne çıkacağını biliyoruz.

ozgur_alcitepe' Alıntı:
Sonercim biliyorsun ki dönek güvercini uçurursan performans beklersin.Dönen yavrularımız var tabiiki.Ancak özellikle son altı aydır biraz iş, biraz şahin faktörü kuşlara gerekli antrenmanı vermemizi engelledi.Hiç uçurmamaktansa azda olsa uçurarak zevkimizi yaşamaya çalışıyoruz.Neyseki kuşlar geçmişte birçok kuşçu tarafından izlenmiş ve tescil edilmiş bir soydan geliyor.Yani bugün değil on yıl sonrada uçursak altlarından ne çıkacağını biliyoruz.

Eyvallah hocam.
Kabul görürseniz, Misafiriniz olmak isterim bir gün .

Uygun bir zamanda misafir etmek isterim.Kuşların tüyden çıkmasını ve tam bir performans sergilemeye başlamalarını beklemek durumundayız.

Geri