kaç adet güvercininiz var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 52
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K

kaç güvercininiz var?

• 0-10 arası

Oy: 71 26.2%
  • 10-20 arası

Oy: 68 25.1%
  • 20-50 arası

Oy: 88 32.5%
  • 50-100 arası

Oy: 27 10.0%
  • 100 den fazla

Oy: 17 6.3%

• Kullanılan toplam oy
    271

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
değerli hobidaşlarım kaç güvercin beslediğinizi yazıp nedenlerini avantajlarını ve dezavatajlarını yazarsanız seviniriz.

ßenim su an iki tane guvercinim war, Bir arkadasım istanbuldan getirdi yeni kumes yaptim hediye amacli, birisi lekeli saya misirgoz digeride pacasiz siyah beyaz bel ustlu birkus kuyruklarini ve kanatlarini cekmisler, atmaya kiyamadim birinede veremedim , su an ikisini besliyorum:) dezavantaji ikisideucmuyor avantaji az yem yiyorlar :)
tabiki bu isin esprisi, ama benim mantalitem
COk guvercin hastalik riski fazla.. olur
Az olsun öz olsun
Gözünüzün nuru olsun...
Tesekkurler.

ama bence çok olması daha güzel zevki başka.
mesela ben taklacı besliyorum onlar fazla olunca oturup izlerken birsürü taklacının toplu hareketlerinde mükemmel bir kanat sesi çıkar ben ona bayılıyorum.
tabi değişik yönlerden değerlendirilebilir.

Selamlar

Bende az ve öz olsun tarafındayım, damızlıklarım 6-7 çift olsun yetiştirdiğim kuşlarıma bakarak seçiçi yeni takımlar oluşturayım..

Saya (Kelebek) 14 güvercin 2 yeni yavru
Baska (Siyah ve Kahve) 8 güvercin 4 yeni yavru

olarak toplam 28 güvercin..

Saygılarımla

Aykut Karabulut

abi şuan kümeste 6 kuş var ve 2 daha gelecek 8 olacak ama bunların 2 tanesi benim öz kuşum.diğerleri ankaraya hediye gidecek ve gelirkende 1 tek dişi getirecem 3 kuşum olacak.bunların içinde eleme yoluyla kan çıkarıp 10 civarı kuş uçuracam inşallah...
avantajı ise bilmem.az olsun iyi olsun temiz olsun.birde damcı kuşu çok beslersem herbirinin uçuşu için ayrı zaman harcamam gerekir.ama 6 kuşum uçsa günde 2 sini kaldırırım izletirim ve 2 günde 1 kuşlar tek tek uçarlar.kuşların seceresi içinde önemli.saygılarımla...

Benim güvercinlerim takla ve sayısı 20 civarındadır. Bunların yarısına yakını hırsızlık ihtimaline karşı ayrı bir kümeste damızlık olarak bulunur. Diğerleri ise uçan kuşlardır.
Bizde güvercin tek uçar. Her güvercinin iki saat uçtuğunu hesap ederseniz akşama kadar zaten 5-6 kuştan fazla uçuramazsınız. Uçmayacak kuşu da yok yere elde tutmanın bir anlamı olmaz.
Diğer taraftan yem maliyetini ve bakım için ayrılan zamanı da hesaba katarsak ne kadar az o kadar sorunsuz mantığı ortaya çıkar. Kuş az olunca hastalık riski de azalır. Saygılar..

Hoca' Alıntı:
Kuş az olunca hastalık riski de azalır. Saygılar..
Hoca beye bu konuda katılıyorum,bu güne kadar elde ettiğim tecrübelerime dayanarak,kümesimde 50 tane kuşun olduğu zamnlarda oldu,sadece 4 tane,6 tane v.s.Ben sadece kendi şahsi görüşümü belirtiyorum,az sayıda beslediğim zamnlarda hastalık kapımı hiç çalmadı,ondan dolayıdır ki damızlık kuşlarımı asla fazla kuşun olduğu ortamda beslememekteyim.Damızlıklarım için 1 metre ebatlarında ayrı kümeslerim bulunmakta.

bana göre 5 çift temiz kuş olsun 100 tane kırık veya belli olmayan kuşa bedeldir.

merhaba arkadaşlar. bence 3-4 çift damızlık,8-10 adet uçurulan ,8-10 adet uçmak üzere yavru ve 4-5 çift bakıcı yeterli. bu da 20-50 arası kuş yapar.

selam ben samsundan adem yavuz ortağımla beraber olmak üzere 60 guvercinnimiz var çoğu taklacı dır...

Selamlar Arkadaslar,

Hic sayma geregi gormedim ama tahminim 60 civarinda kusum vardir.
Bunlar agirlik olarak, Adana dalicilari sonra donek, dolapci, kelebek, biyik, Trakya yerlisi, filo kume karisim kuslarindan, ag ve İsraillerdir.
Kuslarin coklugu veya azligi hic onemli degildir, az olsun ama oz olsun, onemli olan irkin saf kaninin takibi ve saglikli ortam sunabilmektir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

bende de 9 tane var fakat bende damızlıklarımı kendi evimde besliyorum kuşlar bnm eve inemediği için diğerlerine bi arkadaşın orda bakıyorum

asilhector' Alıntı:
Selamlar Arkadaslar,

Hic sayma geregi gormedim ama tahminim 60 civarinda kusum vardir.
Bunlar agirlik olarak, Adana dalicilari sonra donek, dolapci, kelebek, biyik, Trakya yerlisi, filo kume karisim kuslarindan, ag ve İsraillerdir.
Kuslarin coklugu veya azligi hic onemli degildir, az olsun ama oz olsun, onemli olan irkin saf kaninin takibi ve saglikli ortam sunabilmektir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
bak kardeşim ne güzel söylemiş aslında bu konu başlıgı yanlış gibi bence kaç güvercine bakabiliyorsunuz olsa daha iyi olurda herkeste belki 100'ü geçkin kuş vardır ama hepsine aynı ilgiyi gösteremez
mesala bende 40 geçkin döönek var,2-3 çift hünkari,12 çift bango ve baska 3 çift misri var ben şimdi hepsine bakamıyorum malesef sadece döneklerle ugrasıyorum gerisine mahalleden 1 komsumuzun cocugu bakıo ona her ay 1 çift yavrudan veriyorum herseyiyle ilgileniyorum yani anlatmak istediğim herkeste bi yıgın kuş vardır öenmli olan dmarlı,soyu belli ve sağlıklı kuşlar bakmaktır
hepsi kendi yorumumum yani zevkler tartışılmaz

balkonda beslediğim için şu an 3 adet güvercinim var,haliyle fazla olmuyo,keşke olsa ama apartmanda ve balkondabeslemek zor oluyor işte.iki de yumurta var.
bugün yada yarın yavrular cıkar inşaallah.o zaman 5 olacak artık hediye vercem burdan bir arkadaşa....
saygılarımla...

merhaba ben balkonda besledıgım ıcın fazla kuşum yok 3 cıft var dıgerlerı kactı 6 gozlu bır dolabım var, bence 8 cıft ucan kuş yeterlı 5-6 cıftte yumurta bakan kuş ıyıdır hepsıne sevgınızı vermelısınız ve tanımalısınız ve ayrıca az olan degerlıdır

slm arkkadaşlar denizliden hüseyin bende yaklaşık 40 tane 36 tanesi dönek zaten coğuylada uğraşamassın zahmetli kuşlar oldukları için zaten iyi damar tutturduktan sonra çok bile.
hepinize iyi günler görüşmek üzere

walla arkadaşlar kümeste sayamıyorum, saldığımda da ürkütmeden sayamıyorum :)) şa bir yana hiç anlamadan çoğaldılar, yavrular, havadan gelen sahibi çıkamayanlar, eşin dostun hediye ettikleri bir bakmışım 2, 4 tane ile başladığım kuşlarım 60 a yakın olmuş. ama tüm stresim düz yorgunluğum akşam işten çıkıp kuşlarımı saldığımda, hafta sonları tüm günümü onlara ayırdığımda birde ve özellikle güvercin sayesinde edindiğim dostlarla sohbet ederken çıkartıyorum.
daha ne isterim
herşeygönülünüzce olsun...

hüseyin dursun' Alıntı:
slm arkkadaşlar denizliden hüseyin bende yaklaşık 40 tane 36 tanesi dönek zaten coğuylada uğraşamassın zahmetli kuşlar oldukları için zaten iyi damar tutturduktan sonra çok bile.
hepinize iyi günler görüşmek üzere

hüseyin kardeş merhaba
döneklerin damarı güzelse bide dolapçı ise fazla zahmete girme buralarda dolapçı arıyorum ama bir ALLAH ın kuluda vermiyor ve bulamıyorum, sen gönder bana döneklerinden senin damarı buralarda sürdüreyim, istersen kelebeklerim var bendede şaka bir yana dostum...:):):)
ama işin aslı dolapçı beslemek istiyorum ama yöremizde hiç yok desem yeridir. olanlarda vermiyor, bu konuda yardımcı olabilirmisin, ücreti önemli değil

18 kşuşm var hepsinden memnunum bir çifti fındık(bango)diğerleri kelebek ama o da öğrenci olduğum için yaza doğru 50 hedefliyorum inşallah

ben öğrenciyim ve kuşlarım az öğrenci olduğum için hem dersler hemde yuva sıkıntım var bu yüzden az beslemeye çalısıyorum

Kümesimin kapasitesi 30 ila 40 kuş barındırmaya müsayit, ancak mevcut 20 ila 25 güvercini geçtiği zaman biraz ayıklama yaparım sayıyı düşürürüm şu anda 8 bakıcı ve ıskartalar da beraber ( yeme vurmayan civcivler hariç) toplam 27 güvercininvar. selamlar. ŞEREF

ZAMANINDA COK SAYIDA KUSUMUZ VARDI ZEVKLIYDI AMA BIR OKADARDA ZARARLI VE CEFALIYDI MADDIYAT BIR TARAFA CEFASI UGRASISI COKTU BIR KUS KACSA ANCAK IKI GUN SONRA FARKINA VARILIYORDU...EN IDEALI ANKETTE OLDUGU GIBI 20 ILE 50 DIR BENCE... AMA TABI BIRDE KUMESIN BUYUKLUGUNE GORE IDEAL KUS SAYISININ BELIRLENMESI KUSLAR ACISINDAN IYI OLUR...

kuslarımı hiç saymam ama 70 taneden fazla oldunu biliyorum hepside dolapcı

ıspartadan saygılar

karataş32' Alıntı:
kuslarımı hiç saymam ama 70 taneden fazla oldunu biliyorum hepside dolapcı

ıspartadan saygılar

SELAM KUSLARI SAYMAK UGURSUZLUK GETIRIRMIS DIYORLAR ONUN ICINMI SAYMADINIZ HIC

arkadaşlar benim kümesimde azalttığım halde 30 dönek 6 bango 6 saya 12yerli hünkari 6adet bakıcı var.elimde bulunanlardan fazlasınıda meraklı arkadaşlara sattım veya hediye ettim.tabii bunun yanında 2 kümesim,1bakıcı kümesim ve birde yavru kümesim var.

11 tane baskam var ben kuş beslemeye baslayacagim diyince birkac arkadas sagolsun hepsini hediye ettiler

Benim 31 kuşum vardı bugün 5 tanesini sattım 26 tane kaldı bence çok olmasının birçok dezavantajı var ama bunun yanında avantajlarıda var ama dezavantajları daha çok
1. maddi olarak yem masrafı
2. maddi olarak ilaç masrafı
3. hijyen şartlarının daha zor sağlanması ve buda hastalıkları beraberinde getirmesi
4. Çeşitli ırkların zor kontrolü mesela ırkların birbiriyle çiftleşmesi
5. Kuşların zor takibi mesela kim kiminle eş almış vs.
6. İhtimal olarak çevre sakinlerinin çıkaradığı problemler
7. çok kuş havada da zor kontrol ediliyordur bundan eminim mesela yırtıcı hayvanlara karşı
8. Çevrede daha çok dikkat çeker bunların arasında düşmanlarıda beraberinde getirir mesela kümes hırsızları..
9. Kimin Kuşu kaçsa ilk sizin kapınız çalınır kuş size gelmemiş olsa bile size inanmayıp kin besleyebilirler

avantajlar ise

1. çok kuşla çok kaçak tutulabilir.
2. havada renkli bir bulut barçası uçuruyormuş hissi daha fazla zevk verebilir
3. çevre kuşçular arasında bir itibar bir karizma sağlanabilir mesela vay be şurada bir adam var 500 tane kuş uçuruyor diye kulağınızı çınlatan çok kişi olur
4. Daha hızlı bir üretim sağlayabilirisiniz
5. Paraya sıkıştığınızda en azından 10 kuşu satıyımda bi cep harçlığım olsun diyebilirisiniz

şuanda aklıma gelenler en basit şekliyle bunlar ama ben yinede damızlık olarak ayrı uçurma salması olarak ayrı taraftarıyım uçurma salmasında en fazla 20 ila 30 arası güvercin iyidir.

damızlık salmasında en azından 3 ila 5 çift iyidir

saygılarımla

kelebek 4 tane(2 çift) 3 yumurta
mülakat 1 tane
çakal 1 tane
posta kelebek kırığı arap(atmacaların korkulu rüyası 4 saat uçuyorlar ) 4 tane yani iki çift 4 tanede yumurta var
israil 2 tane(1 çift) 2 yumurta
hakiki posta 10 tane
hakiki baska 6 tane (3 çift)
bango 30 tane (10 dan fazla yumurta var
mardin 8 tane
adana 3 çift
TOPLAM = 72 adet güvercinim var 30 a yakında altlarında yumurta var
Saygılarımla

slm benim kuslarin sayisi yaklasik olarak -100tane.30--bango,20-tepesiz,varnali,10-posta,10-shumnu ve 30bakici ,bangolara.saygilarimla. :tamam:

Geri