kaç adet güvercininiz var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 52
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K

kaç güvercininiz var?

• 0-10 arası

Oy: 71 26.2%
  • 10-20 arası

Oy: 68 25.1%
  • 20-50 arası

Oy: 88 32.5%
  • 50-100 arası

Oy: 27 10.0%
  • 100 den fazla

Oy: 17 6.3%

• Kullanılan toplam oy
    271
bende de toplam 9 tane güvercin var
6 tane mardin
2 tane dönek
1 tane posta
1 tane yeme düşmüş dönke yavrusu
1 tane de 20 günlük mardin yavrusu

bence güvercinin fazla olması iyi değil
hepsini takip edemiyorsunuz
az olsun öz olsun benim mantıgım budur
herkese sevgi ve selamlar

Emre

Uzun yıllar sonra yenıden beslemeye başladım.

Şu an 2 tane kuşum var. Yakında çoğalır elbet ancak en fazla 20-30 arası kuş beslenmesitaraftarıyım. Herseyın fazlası zarar.

6 takım posta 4takım mardin,2takım trakya yerlisi,1takım bemka,yavrularla beraber 30 tane felan kuş bakıyorum. :slm: :slm:

Merhaba yavrular hariç bende 10 takım hünkari ve 40 takıma yakın renkli bakıcı postam var.Bakıcı nekadar fazla olursa benim okadar işime yarıyor.Çümkü hünkarilerim mayayı dahi zor veriyorlar.

Selam değerli arkadaşlar 60 tane kelebek var dı.10 gün öncesine kadar.satın aldığım kuslar taşıyıcıymış satan hasta olduklarını saklamış.Şimdilik 7 tane öldü.Bayada öbür tarafa gidecek kuş var.Benim azaltamadığımı hastaklık yapacak.SAYGILAR

bende 70 posta 20 adet mardin var bu hafta hediye etmesem ve elimden cıkması gerekenleri vermesen 110 geçerdi. ama büyüyen yeme düşmek üzere olan yavruları sayarsak yine 100 üstündedir.

Suan bende 16 taklaci var , 9 da yavru var..yani toplam 25 , ayrica yarin bir cift bakmaya gidecegim eger oyunlari beni tatmin ederse alacagim eder toplam 27.
Tabi yazdan sonra temizlik yapip rakami 20 civarinda tutmayi calisacagim.Temiz ve oz olmasi herzaman iyidir.

KARIŞIK IRK besliyorum 40 tane kuşum var vesselam...

SİNAN ÖZTEKİN

bu soruya şunu eklesek en az beş yıldır kümesinde olan kaç kuşunuz var arkadaşlar benim enaz on tane çıkar

Kesinlikle az ve öz olmalı .Ne kadar kuş olursa hastalık riski o kadar artıyor.3 tane kümesim bir ara 250 tane kuşum vardı şimdi 80 kadar biraz daha azaltmam gerek.Basit bir örnek dün 2 tane yavruda göz neslesi başlamış hemen müdahale ettim eskiden olsa tespit etmem çok daha zor olurdu.
Bu yüzden nerede çokluk orada bo.....

selam arkadaşlar bende tam 33 adet uçan,9 adet yavru,4 adet te makaslı olmak üzere 46 adet posta var ben sadece posta beslerim.kuşçulukta son nokta posta=)

140 falan tahminime göre ağırlık tepesiz miski sabunilerim var bakıcı ve oyun kuşlarım var hedefim 200 tane ondan sonra satılığa çıkarıcam

ben alanyadan ferhat 5 seneden beri profosyonel olarak güvercin besliyorum. 40 ila 50 arası kuşum var.bunlardan 10 çifti damızlığım gerisi yavru ve yavru ekesi
burada atmaca çok olduğu için yavruyu çok alıyorum bazen hergün bir yavru alır ve gider atmaca sürekli uçuracak kuşumuz olması için bu kara kuşa ihityacımız

bence ne kadar çok olursa o kadar iyi göz zevki ve uçurma açısından

selamlar

Ayrı ayrı 3 kümesim var her birinde farklı ırk ve 30 ar adet toplam 90 civarı kuşum var.

Bende 30 civarı posta 55 civarı mardin var.

Üretim sezonundan sonra kümesimde kalan kuş sayısı 14 çokta memnunum.Kimisi çok kuş beslemeyi sever kimiside az.Herkesin kendi zevkidir.Saygılar...

Uzun bir aradan sonra kuş beslemeye tekrar başladım yaklaşık 6 aydır kuş besliyorum, başlangıç olarak 1 çift şebap sabuni ile başladım ve kümesi büyüterek şebapların yanına bir çift te basık tepe miski oyun kuşu ekledim kuşlardan ilk aldığım yavruları arkadaşıma hediye ettim ve bir gün arkadaşım bir kutu dolusu mardinle kapımı çaldı kuşları uçuramadığından dolayı bana getirmişti, ve şimdi ogun bu gundur kümesimdeki kuş sayısı gun ve gün artarak 32 ye ulaştı bunlşardan 3 çifti uçurduğum kuşlardan 6-7 tanesi ise farklı damlara attığından dolayı elimden çıkartmayı düşündüğüm kuşlar dier geri kalan lar ise yavru kızması ve yumurtaları olan kuşlar bunlardan 10 tanesini elden çıkarıp kumesi rahatlatmayı düsünüyorum.

7 çift dolapçı güvercinim var fazla olmasın az olsun öz olsun şu anda 14 yavrum var yetip artıyor saygılarımla.

selam Ankara dan Zülfikar. az olsun öz olsun diyenlerdenim. taklacı besliyorum. 20 adet güvercinim var yarısı yavru ekesi onların da marifetlerine bakım eliyecem.

5 çift damızlık
4 çift bakıcı
yavru ve ekeler 10 kadar
30 civarında tutarım 20 ila 30 normalde yavrular büyünve maksimum 35-40 olur
ama 20 normal sayıdır.

bende 22 tane var
1 mavi
5 beyaz
1 sabuni
4 arap
1 bango
3 bursa