Kactilar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaslar , bugun ucurmaya calistigim 2 kus kayboldular.
Ikiside erkek ve her ikisinde esi var kumeste , ayrica birtanesini bugun yumurtladi digeride bu hafta yumurtlayabilirdi.

Bu 2 kacan kus , kumeste tam 10 gun kaldirlar esleriyle birlikte yuva felan yaptilar ve neticede daha oncede dedigim gibi disilerden birtanesi bugun yumurtlamis.
Yani ortamlari iyidi , kumes buyuk ve iyi alismislardi bana gore..lakin bugun biraktim ve kactilar.

Biri biraz uctu sonra uzaklasmaya basladi , 5-6 sokak ilerisinde turlamaya baslamisti sonra geri gelip burda 1-2 tur atip kayiplara karisti..digeri ise catiya konup fazla ucmadi sonra inmeye calisti inemeden bir diger catiya kondu ardindan tekrar kalkip oda kayiplara karisti morelim 0,0

Acaba aksama veya yarin geri gelirlermi ?
Cok uzuntuluyum ya , nankorluk yapip gittiler hadi onu gectim disileri garip kaldi birisi ikinci yumurtasini koyacakti..yazik ya

kuşları daha once dışarıyı gösterdinmi yoksa hep kumestemiydiler eger hergun dışarıyı gösterdiysen gele bilirler ama direk kumesten çıkarıp uçurduysan o kuşlardan ümidi kes derim gecmiş olsun

esesli26' Alıntı:
kuşları daha once dışarıyı gösterdinmi yoksa hep kumestemiydiler eger hergun dışarıyı gösterdiysen gele bilirler ama direk kumesten çıkarıp uçurduysan o kuşlardan ümidi kes derim gecmiş olsun

Yok ya hergun duzenli olarak bahceye cikartiyordum , hergun ayni saatlerde cikartip yemlerdim ..ve bir iki saat gezerler kumese girerlerdi..bekleyecegim artik baska caresi yok , morelim acayip bozuldu yemin ederim.

arkadaşım yöntemi yanlış yapmışsın kuşları önce kanatları bantlı dışarıyı gösterseydin 2 gün sonra kanatlarını açıp hafiften çatıya indir kaldır yapsaydım ondan sonra uçurmaya çalışsaydın ama belli olmaz tabi kuşlar bakarsın sabah çatıda öyle akıllı kuş çok ama fazla ümitlenme bence

aziz' Alıntı:
arkadaşım yöntemi yanlış yapmışsın kuşları önce kanatları bantlı dışarıyı gösterseydin 2 gün sonra kanatlarını açıp hafiften çatıya indir kaldır yapsaydım ondan sonra uçurmaya çalışsaydın ama belli olmaz tabi kuşlar bakarsın sabah çatıda öyle akıllı kuş çok ama fazla ümitlenme bence

Zaten 10 gun bantliylardi , hergun bahceye cikartip gezdirirdim..herzaman ayni bir bolgede yemlerdim yani bahceyi iyi biliyorlar , birde eslesip disileri yumurtlayinca bende guvendim saldim ikisini ve ucurdugumda zorlamadim..

Fenerbahcem' Alıntı:
aziz' Alıntı:

Zaten 10 gun bantliylardi , hergun bahceye cikartip gezdirirdim..herzaman ayni bir bolgede yemlerdim yani bahceyi iyi biliyorlar , birde eslesip disileri yumurtlayinca bende guvendim saldim ikisini ve ucurdugumda zorlamadim..
o kadar zaman yeri gösterdiysen o kuşları daha bekleme demek ki yerlerine gitmişler boş ver moralini bozma kuşçuluk bu gidene bay bay diyip geçecen
sağlıcakla kal

Az once ikisinide gordum ve pirilti verdim , birtanesi catidan kalip tekrar uzaklasti ..digeri kalkti megersem sIk taklaya girmis kus takladan ucamiyor kalkti baya bir takla atarak tekrar kayboldu ..ikiside suan gorunmuyor ortalikta.

Büyük Bir aksilik olmadığı sürece ikiside gelecektir.

Eğer bir tutan olmazsa tekrar geleceklerdir bence. Ama inebilirler mi bilmem...

Kuşları havanın soğukluğundan yaklaşık 20 gündür açmıyordum, pazar günü açtım hava güzeldi, lakin beyaz kelebeğim, kendi yavrum daha 2 yaşında, malesef kaçtı.Pek inanasım gelmedi herhalde atmaca falan aldı diyodum, baktım bu sabah gelmiş.Sonuç olarak kuşlar alışık olsada kacabiliyor.

Arkadas geldi biraz disarda gezdik , bizim hemen sokak basinda bir baska evin catisina konmus bu sIk taklaya giren kus orda oyle duruyor..diger sokaklarin catilarina felan baktim oteki kus belki oralara konmustur diye hic gormedim.
Yani biri bizim sokagin basinda , digeri kayiplarda..insallah yarin en azindan ikisinden biri inerde rahatlarim aslinda kayiplara karisan kusa daha cok uzulurum cunku onun disisi yumartada yatiyor onada yazik..Sbah ola hayir ola , insallah gelir ve inerler.

İlk mardin beslenecegi, ucurulacagi zamandan önce kümesinizde minimum bir cift dalici irki güvercin alisitirip, ucurmalisiniz. Belirli bir süre gectikten sonra ucaracaginiz mardini bu kuslarla birlikte kaldirmalisiniz. Ve eger kus direkt beslediginiz yere inmemis ise inene kadar da, ucurdugunuz baska, bango turu kuslar ile de, arada pirilti vermelisiniz. Bir defa indigi zaman kusu bugün uçurmayip, yarin yine ayni sekilde ucurmali ve sonrasinda mardin kusu tek ucurulmalidir.

Kuslarin ilk ucumunda bana göre ac ucurulmasi dogru degil. Eger başka bir piriltiya yanit verir ve inerler ise yakalanmasi cok kolay olur. İlk ucurdugunuz kuslari hafiften doyurmakta yarar vardir. Yem için girmesinler başkasinin kümesine.

Sabah bi uyandim geldilermi diye ama nafile , ortada kargadan baska kus goremedim.
Simdi kacanlardan birtanesinin disisi yumurtada yatiyor , bu halde yumurtalari altindan alayimmi ?
Cunku kus tek basina yatmaz herhalde , yatsa bile yavrulari tek basina buyutmeside imkansiz gibi..en iyisi yumurtalari altindan almak galiba ?
Diger erkeginde disisi yuvanin ustunde yatiyor belki oida bu gece yumurtlar , onuda hemen alayim altindan..yazik oldu ya nankorler..

arkadaslım ben en garantılı işi yapıyorum kım ne derse desın kanatlarını cekıyorum 1 1.5 ay ıcınde cıkıoo boylece yavas yavas alısıp ayar oluyolar ama onlarda kacmıcak diye bişi yk tabi benım gecen hafta 1 yıllık bır cıft bangom gıttı cok uzuldum ama hayvan ıste ne olursa olsun ne yapcagı bellı olmuyo.

arkadaşım bence kuşun yerini belirle ve akşam olunca eline bir fener al git yakala gece kuşun gözü görmez

Arkadaslar bugun birtanesi geldi cok sukur , yalniz digeri gelecek gibi degil onun eside yumurtada yatiyor bu yumurtalari altindan alayimmi kusada yazik nereye kadar tek basina yatacak ? yatsa bile yavrulari tek basina buyutemez herhalde ?

Sizce ne yapmaliyim ?

öncelikle diğer kuşu görüyon mu görmüyorsan başka birisi çekmiştir yumurtalara gelince eline bir fener al yumurtaları kontrol et hangisinde daha cok damar gözüküyorsa onu al diğerini at tek yumurtaya bakar büyük ihtimalle benim bir kuşumda seniniki gibi olmuştu eşi kaçmıştı dediğim işlemi yaptım yavruyu büyüttü tek olunca büyütür

Yumurtalar daha yeni oldugundan damar gorecegimi zannetmiyorum ?
Birisi dun birisini bu gece koydu..yinede duruma gore davranayim , eger yarinde gelmez ise ben 2 yumurtayida altindan alirim tek yumurtaya yatmasin birsey felan olur yazik olur kusa .

Ya birde su sIk taklaya giren kusa napmaliyim ?
Takladan ucamiyor , acaba kuyrugundan birkac telek mi cekmek gerekiyor ?

Biraz yardimci olursaniz sevinirim , saygilarimla.

esesli26' Alıntı:
hadi bakalım gözün aydın bitanesi gelmiş onada sükür

Sagol guzel arkadasim.

Demekki kuşları alıştıramadan uçurmuşsunuz .;
Kuş ilk uçtuğunda önce eski yeri arar , bulur ise ne ala direk oraya gider .
Yok, eski yerini aradı gezdi, dolaştı, bulamadı ise , bu sefer kalktığı yeri arar, ilk konduğu çatıya veya uçtuktan sonra konduğu yerlere tekrar gelir, uçtuğu yerde kuş görürse inme şansı da artar, bu süre de birkaç gün geçebilir yani eski evini arayıp bulamaz ise size geri gelmeye, kalktığı yere inmeye gayret eder hayvan . Bu arada atmaca , başka yetiştiriciler , sabahlamak için tünediği çatıda kedi falan kapma ihtimali de yüksek .. siz birkaç gündaha takip edin .. umalımki geriye dönsünler kuşlarınız .. selamlar.ŞEREF

Konu aciyorum silinir bari burdan sorayim , kacan kuslardan birtanesi gelmedi.
Disisi 3-4 gunluk yumurtada yatiyor , bu durumda siz napardiniz ?

Yumurtalari altindan alip atmakmi ?

Tesekkurler.

[bull][/bull]Ana Sayfa ve Forum Kullanımı
# 1.T.C yasalarını, uluslararası kanunları, anlaşmaları çiğneyen, politik, din, küfür (sansürlenerek de olsa), maksadı aşan argo, sataşma, aşağılama vb. içerikli yazılar içeren iletiler gönderilemez.
# 2.Soru sormadan önce lütfen arama yapınız. Tekrar tekrar aynı soruları sormayınız ve benzer konular varsa onların altında sorunuzu ekleyiniz.
# 3.Reklam amacı taşıyan konular açılamaz, iletiler yazılamaz.

Arkadaşım kuşlarını çok seviyorsan bu kusun yumurtalarını başka kuşların altına sürebilirsin. Ama yatan başka bir kuşun yoksa yapacak birşey yok dişi kuş birkaçgün içinde zaten yumurtalardan kalkar atmak zorunda kalırsın.

Birde bu gibi durumlarda kuş kaçarsa kendi ayar kuşlarından 1 yada 2 tane dışarıda bırak. Çünkü kaçan kuşlar o çevredeyse sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havalanır yem yada yerini arar. Kuş bırakırsan sen daha uyanmadan kuşlar birbirini görebilir ve kuşun geri gelme ihtimali artar.

Taklacı kuş oyuna girdiyse ve oyundan uçamıyorsa onu yerde tutmaktan başka bir çaren yok. Mümkün olduğunca kaldırmamaya çalış. Ama eger yerin açık biryerse yani etrafında daha yüksek bina, ağaç gibi biryer yoksa uçurmanda sakınca da olmaz.

Bundan sonra biraz daha dikkatli ol. Birde kuşçuluk tuhaftır. Zamanla giden kuşun ardından yas tutmamaya alışırsın :))

Geri gelmezse bile artık üzülme daha da iyi kuşların olur.

gurayozkan' Alıntı:
Arkadaşım kuşlarını çok seviyorsan bu kusun yumurtalarını başka kuşların altına sürebilirsin. Ama yatan başka bir kuşun yoksa yapacak birşey yok dişi kuş birkaçgün içinde zaten yumurtalardan kalkar atmak zorunda kalırsın.

Birde bu gibi durumlarda kuş kaçarsa kendi ayar kuşlarından 1 yada 2 tane dışarıda bırak. Çünkü kaçan kuşlar o çevredeyse sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havalanır yem yada yerini arar. Kuş bırakırsan sen daha uyanmadan kuşlar birbirini görebilir ve kuşun geri gelme ihtimali artar.

Taklacı kuş oyuna girdiyse ve oyundan uçamıyorsa onu yerde tutmaktan başka bir çaren yok. Mümkün olduğunca kaldırmamaya çalış. Ama eger yerin açık biryerse yani etrafında daha yüksek bina, ağaç gibi biryer yoksa uçurmanda sakınca da olmaz.

Bundan sonra biraz daha dikkatli ol. Birde kuşçuluk tuhaftır. Zamanla giden kuşun ardından yas tutmamaya alışırsın :))

Geri gelmezse bile artık üzülme daha da iyi kuşların olur.

Bundan 7-8 yil once beslemistim , kacan kuslarimda olmustu fazlada uzulmem acikcasi ama ilk aldigin kuslar goz agrin oldugu icin tokat gibi geliyor..ya herseyi gectim ben asil yumurtada yatan kusa uzuldum ama neyse artik o kusu biryerde gorsem kumesime sokmam daha.

Oyunlu kusa gelince benim yerim gayet musayit , bahcem genis ve etraf ucusa uygun oyle yuksek binalar felan yok.
Ben bu sIk taklaya giren kusun kuyrugundan birkac telek cekip oyle ucurmayi deneyecegim bir iki gun icinde belki bir faydasi olur.

Bilgilendirdigin icin tesekkur ederim.

merak ettim son durum nasıl yakaladın mı yumurtaları aldın mı????

silik dumanlı' Alıntı:
merak ettim son durum nasıl yakaladın mı yumurtaları aldın mı????

Ilgin ve merakin icin tesekkur ederim , ucurdugum iki kustan biri erstesi gun geri geldi digeri hic gelmedi.
Gelen kusun disisi her an yumurtlayabilir baktim az once yumurta dayanmis her an cikabilir zaten kus paso yuvanin ustunde yatiyor.Diger kacan kusun disisi 3-4 gun yumurtanin ustunde yatiyordu dun aksam yumurtalari altindan aldim yazik oldu ama yapacak birsey yok.

Tekrar tesekkur ederim.

Az once kuslari yemlerken benim kacan kusu gordum , bir iki kus aldim elime hafiften yukari attim kuslarin kanat seslerini duymasiyla biraz alcaldi , sonra yem felan salladim birkac tur atti bizim evin ustunden ama inmedi.
Sonra baktim kus bizim arka sokklardan birisine inis yaparken kayboldu.

Benim 2-3 sokak arkada baska bir kuscu var , az once gittim durumu anlattim dedi evet kus burda biraz bekle getireyim.
Yani kus suan elimde , ayrica sagolsun abimiz bana birde hediye kus verdi.

Kumese koydum az once , disisi hemen tanidi , kabardi felan acayip hareketlendi birden..ask bu olsa gerek :haha:
Cok sevindim disi kus icin hemen yanastilar felan cok guzel goruntulerdi.

Kanadi yine bantladim , artik yeniden yumurtlarlar bende yavrularini ucururum. (:

kuşunu geri aldığına cok sevindim insallah bir daha kaçmaz ali abi

Geri