Kafa-Kanat Titreme Ağız açıklığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OzanAgaoglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 704
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ozan Ağaoğlu
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Sa. Arkadaşlar

Daha 2 gün önce yeme düşen yavrumda kanat ve kafasının titremesiyle karşılaştım. Başlıktada belirttiğim gibi ağzındada açıklık var arada durduk yere cikliyo ayakta zor duruyo hayvan dışkısı normal aşırı su içme gibi semptomlarda yok forumda aradım tam olarak bir şey bulamadım yardımcı olabilirseniz

Şimdiden Teşekkürler..

Nefes alamıyorsa agzının içine bak sarı sar kabarcıklar varsa çiçek olabilir o yuzden hayvan zor nefes alabilir ,bide kursagı elle sıvı tarzında şişlik varsa dediğim çiçektir...bu tarz konular resim eklersen daha iyi olur.Dediklerim çıkmazsa hayvanda yüksek ateşte olabilir onun içinde GEASOL diye ateş düşürücü hayvan ilacı var onu bulamadın eczaneden çoçuk ateş düşürücü surup alırsın karpol diye az 4-5 gün az az ver bişeyi kalmaz ama sana en etkili çözüm burdan türker öden abimize ulaş ,maille hayvanın resmini yolla sana yardımcı olur.....

Bende buna benzer bir durum vardı kuşlarımı beş katlı dolap terzı birşeye kapatıyordum akşamdan, sabah 7 de de açarım.Kış dolayısıyla laylonladım, havayı kesmişim.Üstten ikinci yuvadaki güvercinlerim sabahtan kalktığımda hırıltılı ve soluk soluğa olduklarına şahit oldum sendeliyorlardı sonra nefessiz kaldıklarını düşündüm fakat nefessiz kalsa diğerleride kalırdı ama birşeyi hesaba katmamışım; alttaki yuvalardan yükselen azot gazı 2. yuvada birikip oradakilerini telef ediyormuş.Hemen kapaktaki laylonu söktüm, düzeldi.
Anlattıklarımla senin kümesinde benzer bir olay olabilir.

gecmis olsun ins

bu tarif ettiginiz belirtiler ile teshis koymak zor . diskisini mesela iyice tarif eder misiniz ? rengi kivami butunlugu vb
ben her ihtimale karsi agizdan 5 6 damla baytril 10 gun verirdim ama %2.5 luk tercih edin.

aslinda yavru kuslara ilac verilmesi pek tavsiye edilmiyor dogal immunitelerinin gelismesini engelleyegi icin . ancak kusunuzun durumu kotu oldugu icin bireysel tedavi uygulayabilirsiniz. onlem olarak kusunuzu ayirin.

Geri