Kanat altlari kirmizi. Özellikleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan talha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

talha

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
talha
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selam,
arkadaslar birkackez kanat altlari kirmizi olan kuslarin oyunlarinin daha iyi oldugunu duydum. Bu konuda fazla bilgim olmadigi icin sizlere sormak istedim. Sizin bu konu bildiginiz varsa lütfen yazin. Simdiden tesekkürler.

talha

Boyadır o.. Bazı kuşçular kuşlarını uçarken tanımak için işaretler koyarlar.. Bazılarıda kanat altlarını boyar..

10 sene önce arkadaşımın hediye ettiği bir çift güvercinin bir tanesinin kanat altlarında kınamsı turuncu bir renk vardı kınalı derdik biz ama boyaya pek benzemiyordu oyunu sahaneydi bugune dek beslediğim en güzel güvercindi koca gök derdik kocaman bir kuştu atmaca vurmustu hatta kaburgasını delmiş geçmişti bağırsakları iyileşiyordu ona rağmen kuş iyileşmişti eskileri yad ettim :) :) Ama bu kına işine bazılarıda ilaç diyor ilaç varmış surdunmu koltuk altına kına rengi bırakıyormuş.

benim arkadaşın oyunlu kuşunun son kanadında da hafif kırmızılık var ama süper oyunlu kuş.

Benim dedigim boya degil kendiliginden hafif kirmizilik var.

Evet genelde goklerde dumanli renklerde oluyor. ama ne ise yarar bilmiyorum kirik oldugumu iyi irk oldugumu bikmiyorum.

Hiçbir etkisi olduğunu düşünmüyoum .. selamlarŞEREF

Bende renk ile oyunun bir alakası olduğunu düşünmüyorum.. İkiside genlerle ilgili ama, sonuçta farklı kalıtlanıyorlar..

arkadaşlar bazı koyu kuşların telek altları kınamsı olur bunun oyun la bir alakası yoktur

selamunaleykum
kanataltindaki pas kirmizilik genelde eski kuslarda olurdu halen nadirde olsa gorunuyor sayet bilinen bir soyda ise dikkata alinmasini oneririm benim besledigim kuslarin cogunda var ozellikle dumanli gok ve buna yakin renklerde olur ben damizlik secerken bazi ozellikler ararim kanat altindaki pasda bunlardan biri

saygilarimla ferhat

resimleri örnek olması için gönderiyorum...
kuşlarımda ki bu özellik bnm için de önemlidir...

Ekli dosyalar

• 01072010092.webp
    01072010092.webp
    264.3 KB · Görüntüleme: 772
  • 01072010093.webp
    01072010093.webp
    419.1 KB · Görüntüleme: 800
Evet aynen bu kirimiziligi demistim. " Benim icin cok önemli" yazmissiniz?? Neden?? Oyunlari ile ilgili birseymi??

evet benim için de önemli demiştim ...
ben değer verdiğim büyüklerimden o şekilde öğrendim ve her kuşda olmayan bi özellik oldugunu biliyorum...
kümesimde özellikle değer verdiğim bi çift kuşumda ve onların altından gelen yavrularda bu tür özellikler mevcut...

bi abimiz eski kuşların bu özelliği taşıdığını yazmış doğrudur . benim de büyüklerimden öğrendiğime göre olması gereken özelliklerden bir tanesi damarlı kuşların genelinde olur benim içinde önemlidir. ama dediğim gibi olması gereken özelliklerden sadece biri. yani tek başına birşey ifade etmez

Geri