Kanat Bantlamak İstemiyorum Ne yapmak lazım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sefadogan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

sefadogan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sefa dogmayan
Meslek
bilinmiyor
İlgi Alanı
Kediler
S.a değerli abilerim kardeşlerim yeni aldığım kuşun kanadını bantlamak istemiyorum 1 hafta bantta durunca hayvanın kanatları zedeleniyoo ne yapmak lazım kanada zarar vermeden nasl yapıcaz bu işi?

kusun kanadını elektirik bandı ( izole bant ) ile bantlarsanız en az şekilde zarar görür.

kanadını cek bence alısmıs olur ve yenıler kus kanadını en mantıklısı o

Kanadı Kır Bence Ben Öyle Yapmıştım :)

ByGonenLee' Alıntı:
Kanadı Kır Bence Ben Öyle Yapmıştım :)
bence kanatlarını kopar uçamasın. mecbur alışır. yok mu arttıran?!?!?! naptınız yahu. Gittikçe gaddarlaşmış cevaplar. biri iğne demiş sonra çekmek ardından kırmak :D hepsini denedim en az zararı elektrik bandıyla verirsin ya da kümesten 1 2 hafta hiç çıkarma. İçerde yemle. Zaten karnını doyurabildiği için alışıyo sana.

zaten farkettiysen iğne olayını sondan gaddarlık aşamasının 2.sine koydum :D

KUŞUN KANADINI BANTLARKEN,BANDI TELEKLERE TEMAS ETMEYECEK ŞEKİLDE KANAT ÜSTÜ TÜYLERİNDEN FAZLA

SIKMADAN BANTLARSANIZ(KANADIN EN ALT KISMINDAN) TELEKLERİDE ZARAR GÖRMEMİŞ OLUR.

SELAMLAR SAĞLICAKLA KALIN.

ben şunu da gördüm kanadını birleştirip zımba ile zımbalayın kanat pek zarar görmez

yada eczanelerde satılan vucuda deriye yapışan kagıt gibi bantlat var oda olabilir

en son care kanadını cekmen yenisi gelene kadar kuş evine alışır

bu tür giriş çıkışların amacı ayni zamanda kuşların alışmasıdır.

Ekli dosyalar

• 981120584_4583e92d36.webp
    981120584_4583e92d36.webp
    92.7 KB · Görüntüleme: 771
  • 3714638022_32f432e575-500x218.webp
    3714638022_32f432e575-500x218.webp
    32.1 KB · Görüntüleme: 822
gurkanmurkan' Alıntı:
zaten farkettiysen iğne olayını sondan gaddarlık aşamasının 2.sine koydum :D
kardeşim gaddarlık değilki sondan ikinciye koyuyosun :).mecburen bişeyler yapmak zorundasın.bence en mantıklısı iğne ya da bant.kanat çekme hayvana acı verir ama digerleri canını yakmaz.en fazla tüyleri biraz zarar görür.saygılar

Arkadaşlar Abiler bakın eğer alıcagınıız kuş evine sadık sizin 1km yakınınınzda birinde ise o kuşu adam ucurmususa 1-2 saat ucarsa (taklacılardan bahsediyorum) Bu KUşun Kanadını mecburen cekcen abi degilse kaçar bu ama kuş 1-2 saat ucar ama evi 2-3km uzakta ise ben bunu kanadını bantlarım ve 8.ci gün bantları acarm sonra yerde 2-3gün gezinir sonra kaldırrım kendi kuşlarımla olay budur ...

Geri