KARŞI DAMA KONAN GÜVERCİNLERİM....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JeanLoup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

JeanLoup

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ErdeM KULA
Meslek
ÖGrenci
İlgi Alanı
Kediler
Küçükte gözükse çok büyük bi sorunum var kümesimde 8 kuşum var bunun 4 ü nü uçar vaziyette ve bu 4 kuşta devamlı karşı dama atıoyrr ilk kuşum araptı çünkü ilk uçurdugum kuşumdu oyunla alakalı degil oraya alıştılar sonra kendileri geçiyorlar kümese ama neden oraya indiklerini çözemedim belki daha kolay geliyor inişi.Sizdem ricam tecrübeli abilerimin bu konu hakkında nasıl yol izlicemi sölemesi budurumu nasıl önlerim nasıl en aza indirebilirim...

aç uçuru ve tam ınerlerken kus goster yem at yere alıstırırsın! ;)

Evet benimde ölebi sorunum vardı bide kümese girmiyorlarsa of kusları 1gün ucurma yerde tut öteki gün fazla sidar abimin dedigi gibi aç bırak ucur inerken baktın oraya konacak gini yere yem at az bise direk yere indirmeye alıstır.

Öncelikle Selamlar
Aynı sorun bendede vardı kuşları ilk uçurduğum zaman süper uçuyolardı ancak 3-5 gün sonra baktım kuşlar artık kendini damlara atmaya başladı bende aç uçuruyordum sonra 3-5 gün uçurmadım yinemi attı yine uçurmadım sonra acıkmalarını bekledim kuşlar aç yanıma geliyorlar yem istiyorlar sonra dişisini saldım erkeğini uçurdum erkeği güzelce uçru sonra kondu dişisini bıraktım birazda o uçtu geldi bide böyle yapmayı deneyebilirsin
SAYGILARIMLA

bence en güzel yöntem kuşlarını aç uçur karşıyamı kondular aç oldukları için biraz yem at inmeleri için indikleri zamanda biraz yem at ki kuşlar yere inince yem olduğunu bilsinler yani koşullandır kuşları her çatıya konup yere indiklerinde önlerine biraz yem at bir kaç gün içinde direk yere inmeye başlarlar şahsen yıllardır hep bu yöntemi kullanıyorum vede hep olumlu sonuç aldım çünkü benim beslediğim yerdede 4 büyük bina yani tam çukurdayım ama direk yere geliyorlar çok nadir durumlar hariç tabiki

Aynı sorun bendede vardı . Güvercinleri fazla doyurursan ne uçurabilirsin, nede kaçak yakalayabilirsin ben bunu anladım. Aç bırak kuşlarını karşı konduklarında yem göster yeme gelldıklerinde tekrar kaldır hergün yap bunu bi zaman sonra uçmaya başlıyorlar

benımkuslarda konuyo ama sıkıntı yaratmıyorum arkadaslar dogru yazmıslar hepsıne katılıyorum BENCEDE :evet:

DÖNEKCI35' Alıntı:
bence en güzel yöntem kuşlarını aç uçur karşıyamı kondular aç oldukları için biraz yem at inmeleri için indikleri zamanda biraz yem at ki kuşlar yere inince yem olduğunu bilsinler yani koşullandır kuşları her çatıya konup yere indiklerinde önlerine biraz yem at bir kaç gün içinde direk yere inmeye başlarlar şahsen yıllardır hep bu yöntemi kullanıyorum vede hep olumlu sonuç aldım çünkü benim beslediğim yerdede 4 büyük bina yani tam çukurdayım ama direk yere geliyorlar çok nadir durumlar hariç tabiki

bu arkadaşa katılıyorum ;)

Geri